Gravidute cu tromobofilie -cap 13-
Raspunsuri - Pagina 18
![](images/user_woman.png)
balanta_tm spune:
musette, simti vreo schimbare in bine de la Diazepam?
Ai auzit de "minunatia" ce vor sa ne-o impuna dupa 1 Martie? Sa stea taticii o luna cu bb-ii acasa si noi sa mergem la job
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/dara76/dara76.jpg)
dara76 spune:
Musette, felicitari pentru 26!!! Bravo!
Balanta, da, se pare ca nu am lichid in exces, asa zicea dr. ieri. Si se bucura ca asta e ok.
![](gravida.gif)
![](fetita.gif)
*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.4 seara, Aspenter 2/zi seara, B12 metilat, acid folic metilat, Magne B6, Folowise, Cetebe, L-arginina*
amary09 spune:
Musette, ma bucur ca ati reusit sa treceti de 26 s. Dar eu iti tin pumnii sa treceti de 35-36 s, ca atunci se diminueaza mult riscurile...Imi imaginez ca trebuie sa-ti fie tare greu cu atatea probleme pe cap, dar trec si important e sa stea bebita cat mai mult si in conditii cat mai bune la mami in burtica, acolo e cel mai bine....
Dara, ai o bebita marisoara, dar nu te lua mereu dupa masuratori, am vazut multe cazuri in care au zis ca bebe are macrosomie, peste 4.5 si nu a avut nici 3.5. Ecografele dau pure estimari, si ca atare de multe ori masoara aiurea... Psyllium asta am citit ca are efecte benefice si asupra diabetului, nu numai pt. constipatie, cat despre supozitoare ele nu dau dependenta, ci folosite indelungat, obisnuiesc lenes sfincterul, mai greu se va reobisnui. Cat despre microclisme, eu folosesc la copil dar rar, dr. mi-a zis ca eu sa nu folosesc nici din astea prea multe (?!?!), mai mult dupa ce nasc la inceput. Din pacate atunci este mai nasol, ca daca alaptezi, nu prea poti sa mananci toate prostiile (gen prune) si constipatia se tine tare pe pozitii. Si cu o taietura, fie pe burta, fie mai jos e o placere
Oricum mai ai tare putin pana la 37s, la cate probleme ai infrant pana acum, o sa reusesti sa ajungi acolo, tinem pumnii
Cybele, ma bucur tare ca vestile despre Toni si micuta sunt din ce in ce mai bune, speram sa ajunga cat mai curand acasa cu bebita sanatoasa...
Paulici, sunteti mari de-acum, ai un bebe grasunel, mai sta el acolo 2-3 saptamani. Tinem pumnii sa se nasca cu bine si sanatos... E baietel, nu?
Balanta, nu am mai fost la control de 2 sapt. Vedem sapt viitoare la eco cum mai stam cu colul, n-am prea stat cuminte, am avut multe probleme de rezolvat.Cand am incercat sa merg pe jos am facut febra musculara la picioare de la nameti, iar calare (pe volan, in masina), am luat la gropi de-am zis ca-mi sar copilasii din burta Welcome to Romania.....
Amary 22+ de
+
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Musette_1982/Musette_1982.jpg)
Musette_1982 spune:
balanta, acum reusesc sa dorm macar 6-7 ore legate pe noapte. Aflu duminica daca l-a ajutat si pe bebe. Masuram din nou IR-urile si vedem daca odihna mea ajuta. In rest, e la fel. Duminica am avut "tupeul" sa merg pana la Mall (fusese ziua sotului de 2 saptamani si nu am putut sa-i iau nimic). Am mers usor, taras... maximum 3 sferturi de ora. Ma sfarteca burtica la plecare. Chiar m-am gandit ca am facut vreo prostie.
Am auzit de porcaria aia de ordonanta. Eu voi sta doi ani (adica un an si 10 luni) apoi vedem daca isi ia sotul cele doua luni sau nu. Ca am citit legea si le poti lua la sfarsitul perioadei. Indemnizatia mea nu depaseste plafonul de 1200 oricum. Bonificatiile mi-au fost mereu date la negru asa ca... Probabil ca nu voi fi doar mamica si part-time voi mai lucra pe PFA-ul sotului dupa primele 6 luni. Ce sa facem. Ei ne invata sa furam pentru a supravietui...
MTHFR C677T - homozigot si PAI 4G/5G - heterozigot.
2 avorturi spontane - 5s in 2010 si 4s in 2011
Tratament: Fragmin 5000 (seara) + 5 Fragmin 2500/saptamana (dimineata - luni, miercuri, joi, vineri, duminica),
3 NoSpa forte, 3 Magne B6, Femibion 2, acid folic 5 mg, Vitamina C 1000, Aspenter
![](smiley_pregnant.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/p@ulici/p@ulici.jpg)
p@ulici spune:
Dara nu cred ca trebuie sa iti faci griji pentru bebe ca e asa de mare ... la mine nu e diabet si totusi avea la 32S+3Z 2355+/-177g asa ca nu cu mult mai mic ... poate fi asa mare pentru ca ajunge bine hrana la el. Eu in locul tau mai mari griji mi-as face pt col scurt, daca chiar e asa de scurt, multa odihna si sa treceti cu bine de 37 saptamani
amary nu stiu ce se ascunde in burtica, voi afla la nastere ...
Legat de clisma aveti mare grija poate da contractii. Eu la sarcina cu Gabriela am folosit supozitoare cu glicerina, nu multe, si sunt eficiente.
O zi frumoasa tuturor
MTHFR A1298C – HOMOZIGOT si PAI 675 4G/5G – HETEROZIGOT
Trombofilie descoperita la prima sarcina tratament pt trombofilie de la 10 saptamani de sarcina: Clexane 0.4, Acifol 5mg 2/zi, Dr. Heim Satu Mare
O fetita Gabriela Catalina 27.04-09.05.2010 nascuta prematur la 28 de saptamani devenita ingeras la 12 zile 12h 55 min
Povestea ta printesa...povestea noastra O viata ... nascuta din doi
Port in burtica darul ingerasului nostru DPN 07.04.2012
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/dara76/dara76.jpg)
dara76 spune:
Multumiri, fetele.
Am auzit si eu de contractii de la microclismele alea, dar la mine e asa bizar ca nici nu au efect pe loc uneori, ci abia a doua zi, foarte putin. Uneori nu se intampla absolut nimic de la supozitoare si atunci de-asta folosesc microclismele.
![](gravida.gif)
![](fetita.gif)
*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.4 seara, Aspenter 2/zi seara, B12 metilat, acid folic metilat, Magne B6, Folowise, Cetebe, L-arginina*
norma36 spune:
Multumesc fetelor, voi face si eu Antifxa impreuna cu D dimerii, chiar daca nu mi-a recomandat medicul.
Da Balanta , iau eutyros de 100 zilnic pt problemele cu tiroida; am avut mereu valoarea TSH in jur de 5 ; acum am reusit sa o scad la 0,74 si o monitorizez lunar; cu ltyroxin nu am reusit sa scad valoarea TSH si mi-a zis si medicul endocrinolog ca are multe paciente care nu reactioneaza la ltyroxin.
_
3 FIV-uri si un FET in Debrecen cu dl doctor Bodnar nereusite, FIV 4 tot la Debrecen, cu dl Bodnar ianuarie 2012 - betaHCG 246 in ziua 14, 1285 in ziua 18, acum pregnant in 7 saptamani - Doamne ajuta in continuare !
MTHFR C677T in forma heterozigota, mutatia factor XIII Val34Leu heterozigot, tiroidita hashimoto
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/valy27/valy27.jpg)
valy27 spune:
buna dragele mele.
pe mine pt inflamatia cauzata de frumosul hemoroid-intern- m-a ajutat o cremuta de la plafar-hemosan si vreo 3 zile am pus ultraproct.
dimineata pe stomacul gol-beau miere amestecata cu lamaie cam 2 guri sanatoase+un pahar mare de apa-cam 330ml
seara-smochine,pere.
citisem mai demult tot pe forumul asta ca vorbeau fetele despre un produs recomnadat in sarcina pt constipatie cronica:preg-natal r...parca.doar l-am notat intr-un caiet-nu stiu despre el nimik.
poate ajuta la ceva...
musette-ma bucur ca poti dormi si tu un pic mai mult-si poate il ajuta si pe bb.si cred ca te-ai mai linistit putin .
eu am facut homocisteina la fundeni-dupa ce am aflat de beta pozitiv si era ok.
fac anti Fx-a-de fiecare data cand merg-pana acum de 2 ori sin o sa intreb de dimeri data viitoare.
_
fiv 1 reusit-promed, tratament sarcina:cetebe2/zi,femibion,acid folic,magneB6,fraxiparina0.4.utrogestan200mg 3/zi.
MTHFR A1289C-HETROZIGOT,PAI 1 -HETROZIGOT.
+15 sapt, doamne ajuta in continuare.
Loredana_M spune:
Buna ziua!
Scuzati ca dau buzna. Ma adresez gravidutelor cu Rh negativ. Am o prietena care are de vanzare un vaccin antiRh. Nu a mai avut nevoie de el la nastere, pentru ca baietelul ei are tot Rh negativ. Ea l-a cumparat cu 800 lei, dar vrea sa-l dea cu 200-300 lei.
Pentru cele interesate, comunicam prin mesaj privat.
Multumesc!
PS: si eu am trombofilie si am pierdut o sarcina inainte sa aflu acest lucru. Am facut in sarcina cu Matei si 6 sapt de lehuzie Clexane 0,6 ml si am luat si aspenter 1 cp/ 2 zile. A fost foarte grea sarcina, l-am nascut la 36 sapt si 5 zile si a avut 2500 gr la nastere. Nu mai zic ca am facut si preeclampsie in trim 3, stateam numai pe tensiuni de 17. Dar acum, la aproape 4 luni, am un grasan de 8 kg foarte sanatos si foarte cuminte. Deci exista o luminita la capatul tunelului.
Nastere usoara si sa aveti bebei sanatosi!