Gravidute cu tromobofilie -cap 13-
Raspunsuri - Pagina 17
p@ulici spune:
Cybele sunt 33Saptamani+4Zile
In mare: suntem bine, bebe are acum cca 2500g, am primit injectiile pt plamani pt ca s-ar putea sa nasc oricand ... dar nu imi fac griji
Ultimele vesti http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?whichpage=-1&TOPIC_ID=170311&REPLY_ID=7283985
Maine ma duc la control asa ca cel mai probabil vineri vin iar cu vesti
MTHFR A1298C – HOMOZIGOT si PAI 675 4G/5G – HETEROZIGOT
Trombofilie descoperita la prima sarcina tratament pt trombofilie de la 10 saptamani de sarcina: Clexane 0.4, Acifol 5mg 2/zi, Dr. Heim Satu Mare
O fetita Gabriela Catalina 27.04-09.05.2010 nascuta prematur la 28 de saptamani devenita ingeras la 12 zile 12h 55 min
Povestea ta printesa...povestea noastra O viata ... nascuta din doi
Port in burtica darul ingerasului nostru DPN 07.04.2012
balanta_tm spune:
paula, Doamne ajuta!
cybele, eu am pierdut notiunea timpului cand e vorba de Toni. Nu mai stiu, de cat timp sunt ele la spital? Oricum, mi se pare un miracol evolutia bebelusei.
suzieq spune:
Balanta, Toni a nascut in 27.12.2011 si micuta a avut atunci 790g, este o mica luptatoare.
norma36 spune:
Buna, sunt noua pe acest forum, prezentarea pe scurt se vede in semnatura.
Am pus o intrebare pe un alt forum si Balanta m-a redirectionat aici dar mi-a si raspuns la intrebare.(f pe scurt fac clexane zilnic de 0,4 de la data punctiei si iau si acid folic zilnic desi iau si femibion si alte medicamante de sustinere a sarcinii)
Dar acum s-au ivit alte intrebari.
In saptamana 12 ar fi indicat sa fac D-dimerii? Doar atat mi-a cerut medicul genetician, eu am tot citit si de AntiFxa si homocisteina.
Voi ati facut ? Multumesc mult
_
3 FIV-uri si un FET in Debrecen cu dl doctor Bodnar nereusite, FIV 4 tot la Debrecen, cu dl Bodnar ianuarie 2012 - betaHCG 246 in ziua 14, 1285 in ziua 18, acum pregnant in 7 saptamani - Doamne ajuta in continuare !
MTHFR C677T in forma heterozigota, mutatia factor XIII Val34Leu heterozigot, tiroidita hashimoto
balanta_tm spune:
norma, eu homocisteina am facut-o demult, in 2009. In sarcina nu am facut. Anti FXa am facut in sapt 12 si mai fac in sapt 20-22.
De D-Dimeri nu stiu ce sa zic. Poate ne lamuresc fetele care merg pe analiza asta in sarcina. Oricum, stiu persoane care au avut D-Dimerii mariti sub Clexane in sarcina si cu toate astea, anti FXa a iesit ok; de asta, eu personal, nu stiu cat "de incredere" sunt D-Dimerii.
dara76 spune:
Raluca, eu no-spa am luat la nevoie, dar am avut si zile cu 3 pe zi, cum mi-a zis. Mie de colesterol mi-au zis ca e normal sa fie mare in sarcina, ca din el se fac restul de hormoni, si ca nu e relevant in sarcina.
Mimi, la mine nu merge cu psyllium, am incercat en-gross si degeaba. Oricate lichide as bea la el. Eu stiam ca supozitoarele nu dau dependenta, adica daca nu le mai folosesti, nu de-aia nu iesi afara, ca le-ai folosit indelungat (cum e la unele laxative de alt tip), citisem pe undeva, dar nu mai stiu pe unde. Eu alternez cu "microclismele" alea (se iau da la farmacie, asa se cheama). In unele zile reusesc cu combinatii de iaurt cu fructe - adica iaurt combinat de mine cu fructe.
Amary, le dam si inainte, cred eu, sa le intreb pe fete. Oricum ce am pus eu, pot sa-ti dau, ca-mi apartin.
Cybele, super vesti, multumiri! Pupici lui Toni si bebicai.
Norma, si eu am monitorizat D-dimeri o data pe luna.
Am fost azi la eco, avem iar macrosomie, 2468 g (plus/minus 363 g, cam asa). Cica asa ca dezvoltare tot saptamanile conteaza, uneori bebeii mai mari mai repede se poarta ca niste prematuri, mi-a zis dr, deci nu e mare motiv de bucurie, dar e bine ca nu e nici in urma cu greutatea, cica am compensat insuficienta placentara cu diabetul gestational (abia tin sub control vag glicemiile de dimineata cu 18 unitati de insulina, am tot crescut). Mi-a zis ca nu prea e bine sa-mi faca injectii de maturare a plamanilor ca la diabet gestational da peste cap glicemiile timp de 2 saptamani dexametazona. Nu-s sigura ca n-are colul meu 1 cm sau cam asa, masurat pe deasupra, nu mi-a zis dr, dar am gasit o poza pe cd cu ceva masurat de 0,86 mm care pare sa semene si in plus cand am intrebat de col, mi-a zis ca nu mai e relevant la varsta asta a sarcinii, ca poti sa stai cu col de 1 cm pana la capat sau sa nasti in 2 saptamani, nu stiu exact cat a zis. De obicei dr mea incearca sa nu ma sperie. Se gandeste ca daca e, oricum ajung la spital, ce sa mai stau si cu frica, cam asa ceva. Totusi nu mi-a zis sa opresc aspenter, ci sa opresc in 34 si sa vin la 34 saptamani la spital (azi am 32 s si 2 zile) pt. cultura de col, analize la ficat, uree, creatinina, etc. Am programat deocamdata cezariana pe 3 aprilie, la 38 s si o zi. Bebeii cu mamici cu diabet gestational oricum nu prea se lasa spre capat. Lu' Bulinutza de la bulgarasi Tutunaru i-a scos bebele la 37 si o zi din cauza asta (voia la 37). Sper sa ajung pana acolo. Ca eu asa am dureri tot timpul aproape, cel putin cand ma ridic, ca o apasare pe linia chilotului cum s-ar spune.
Rezistenta iar e pe campii la o uterina, 0,77, cealalta e 0,50 si ombilicala cred ca tot 0,77.
32+ Miruna Sanziana
*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.4 seara, Aspenter 2/zi seara, B12 metilat, acid folic metilat, Magne B6, Folowise, Cetebe, L-arginina*
Musette_1982 spune:
Buna dimineata si multumesc de sfaturile legate de hemoroizi. Eu pentru constipatie aveam o reteta naturista excelenta pe care o luam o saptamana da si una ba cu 500 ml apa fiarta si racita, bauta pe stomacul gol, o lingurita de miere si una de otet. Nu dadea gres desi eu sunt constipata cronic de cand ma stiu si nu da nici balonari sau crampe. Problema e ca acum 2 luni m-am blocat... 7 ZILE. Am incercat cu seminte de in, cu tot felul de fibre, taratze etc. De atunci am rezolvat problema cu Herbolax (chiar si 4/zi) si in cazuri extreme cu Dulcalact, dar cum zice si amary, da crampe.
Hemoroidul a aparut de la presiune. Eu si dorm in fund uneori din cauza durerilor de burtica. Acum nu mai e in stare acuta. Am pus supozitoare Hemorzon (au tetraciclina, a fost alegerea mea), lioton gel de doua ori pe zi (e pe baza de heparina) si toaleta si uns cu Flocinolon N la 2 ore in timpul zilei. Mi s-a spus ca daca nu se retrage pana vineri ajung la sutura. Acum e mult mai bine. Problema e ca nu mai pot pune Lioton intrucat a aparut o leziune si sangereaza. In schimb nu mai e presiune si nu mai doare.
Si cea mai buna veste: am trecut de pragul psihologic al lui 26
MTHFR C677T - homozigot si PAI 4G/5G - heterozigot.
2 avorturi spontane - 5s in 2010 si 4s in 2011
Tratament: Fragmin 5000 (seara) + 5 Fragmin 2500/saptamana (dimineata - luni, miercuri, joi, vineri, duminica),
3 NoSpa forte, 3 Magne B6, Femibion 2, acid folic 5 mg, Vitamina C 1000, Aspenter
in 26+ cu Marin Constantin
Musette_1982 spune:
norma, mie hematoloaga mi-a spus ca homocisteina facuta in sarcina nu e tocmai relevanta, doar in cazul unor valori cu totul iesite din comun. Eu tot anti FXA fac. Toate protocoalele referitoare la administrarea anticoagulantului cu masa moleculara joasa, pe care le-am gasit eu, dau ca reper anti FXA-ul si kilogramele mamicii. Am gasit inclusiv un protocol al prof. Vladareanu de la Elais, Bucuresti in sensul asta, deci nu vorbim doar de protocoale din Vest sau State.
Problema e ca hematologii din Timisoara, de exemplu, inca nu au auzit de aceasta analiza...
Tratament: Fragmin 5000 (seara) + 5 Fragmin 2500/saptamana (dimineata - luni, miercuri, joi, vineri, duminica),
3 NoSpa forte, 3 Magne B6, Femibion 2, acid folic 5 mg, Vitamina C 1000, Aspenter
Musette_1982 spune:
cybele, cand are sanse de externare micuta Stefania? Dupa 2kg - 2,5 kg?