Gravidute cu tromobofilie -cap 13-
Raspunsuri - Pagina 16
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/mimi32/mimi32.jpg)
mimi32 spune:
Dara, Musette, Raluca si eu am probleme cu constipatia (fisuri, un hemoroid). O perioada lunga de timp am folosit supozitoare cu glicerina, dar nu mi se parea normal sa depind de ele, si am tot cautat ceva care sa ma ajute.
Acum beau dimineata tarate de psyllium de la sano vita cu apa (bine ca nu-mi plac la gust, ma tine de nas). Pot spune ca ma ajuta, nu merg zilnic dar oricum e mult mai bine decat inainte. Puteti incerca nu cred ca au contraindicatii. Supozitoare mai folosesc unul pe luna poate.
Sper sa va ajute.
MTHFR A1298C homozigot, PAI-1 675 4G heterozigot
1 sarcina oprita in evolutie in 2009, 6 saptamani (inainte de a afla de mutatii)
Tratament: Femibion 1/zi, Aspenter 1/zi, Magne B6 2/zi
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
balanta_tm spune:
amary, unde esti?
Vroiam sa iti zic ca mi s-a reglat TSHul: la 16 sapt de sarcina este 1,44. La 12 sapt era 0,23. Deci mi-i clar ca valoarea din sapt 12 era legata un betaHCG f mare dat de gemeni si nimic mai mult. Bine ca nu m-am luat dupa endocrinoloaga din TM care zicea sa scot Femibionul si sa reduc drastic L-Thyroxin.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/raluca_p_c/raluca_p_c.jpg)
raluca.c spune:
Mimi la mine prb nu e constipatia, ies zilnic, dar din cauza fisurilor am rani, dureri puternice si chiar sangerari. E foarte neplacut sa ai nevoie la toaleta, sa te treaca transpiratiile si sa nu poti sa faci din cauza cicatricilor formate la fisuri, eu am avut si interventii inainte de sarcina (am cicatrizat fisurile, am injectat toxina botulinica in muschii sfincterului pt a se cicatriza normal) dar au aparut altele. 22+
Raluca.c - mutatia genei MTHFR heterozigot A1298C, 2 sarcini oprite in ev. la 6 saptamani, ultima in iunie 2011, Amh 0.4, Rh negativ
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/mimi32/mimi32.jpg)
mimi32 spune:
E aiurea rau cu fisuri ... Nu cred ca te ajuta intr-adevar. Poate o crema ceva, care sa te ajute pe moment, cum a recomandat si Dara.
MTHFR A1298C homozigot, PAI-1 675 4G heterozigot
1 sarcina oprita in evolutie in 2009, 6 saptamani (inainte de a afla de mutatii)
Tratament: Femibion 1/zi, Aspenter 1/zi, Magne B6 2/zi
amary09 spune:
Musette, nasol cu hemoroizii. Eu cred ca nu am, dar fac fisuri anale la ordinea zilei, si trec greu.... Acum am descoperit psyllium tarate (de la Sano Vita) si prunele uscate, vad ca imi merge bine. Cu Duphalac-ul am lasat-o moale, eram mereu umflata si nici nu se poate lua pe perioade indelungate. Supozitorul ajuta dar folosit des si timp indelungat "leneveste" sfincterul si nici asta asta nu e lucru bun (stiu de la copil, toti pediatrii m-au certat si mi-au zis sa nu-i mai pun supozitor decat in cazuri exceptionale). Despre celelalte dureri, nici nu-mi imaginez ce groaznic trebuie sa fie...Gandeste-te doar la finalul frumos...
Carpediem, felicitari!
Balanta, ce fac baieteii? Ai mei se zbenguie mereu, se cred la piscina Bine ca inca noaptea nu ma deranjeaza, eu dorm cam profund....
Dara, ce putin mai ai! Imi place colacelul, daca nasti natural o sa-ti fie de mare ajutor! Am vazut la odisee la voi ca ati strans o gramada de lucruri interesante, poate le lasati mostenire dupa ce trece odiseea
Raluca, si la mine "bubuie" colesterolul (246). In viata mea nu am avut asa un colesterol, mananc si mult, dar parca nu numai grasime
Elena, fluxurile tale sunt minunate, eu cu tratament si nu reusesc sa scade ombilicalele de la 0.8, si la primul copil o aveam 0.6 fara tratament....Cine ce sa mai inteleaga
Amary 22+ de
+
amary09 spune:
Balanta, nu vazusem mesajul... Eu nu reusesc sa dau de dr. de la Parhon, ma tot duce cu vorba, vreau sa repet analizele... Ma bucur ca ti-ai revenit, ti-am zis ca si la mine a fost aceeasi situatie, sper sa nu fie nevoie de tratament. Astept noutati de la urmatoarea eco, sa ne dai de veste, am inteles ca va fi in afara tarii, nu?
Amary 22+ de
+
balanta_tm spune:
amary, m-ai distrat cu bebelusii care se cred la psicina
.
Eu pe ai mei ii simt cand si cand (avem doar 16 sapt, poate din cauza asta). Cel mai adesea il simt pe cel din stanga, care are placenta inserata anterior (deci teoretic ar trebui sa il simt mai rar pe el si mai des pe frate-su, ca are placenta posterioara). Dar probabil ca in stanga este nazbatiosul familiei ; si la morfofetala el se juca de zor in timp ce celalalt casca
.
Cum mai stai cu colul? Reusesti sa stai cat de cat in pat? Tu cat Clexane faci? Aspenter iei? Magne B6 iei zilnic?
Da, ecografiile importante le facem la Viena. In curand o sa mergem din nou acolo.
cybele spune:
Fete dragi, am venit sa va spun ca astazi pishcotzica lui Toni a mancat prima data lapte din biberon. Inca nu stim daca a scapat de tot de furtunel, cantarirea de maine va arata daca a asimilat bine lapticul astazi! Deocamdata a hranit-o asistenta, Toni doar a asistat, insa daca merge bine va putea sa o tina pe pitica din 4 in 4 ore in brate
are 1650, sa speram ca maine trece proba cantarului!
musete, ce mari v-ati facut! imi pare rau ca ai avut asa emotii si dureri, insa mai ai un pic si iti vezi comoara!
gabriela rusu, dara, voi urmati, nu?
amary, balanta, mamicile de gemenasi- wow deja sunteti mari, ati inceput sa ii simtiti pe bebei!!!! Doamne ajuta!!!!!!!!!!!!!!!!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/p@ulici/p@ulici.jpg)
p@ulici spune:
Cybele e o veste minunata ... felicitari micuto, sa cresti mare si sanatoasa. 33Saptamani+3zile
MTHFR A1298C – HOMOZIGOT si PAI 675 4G/5G – HETEROZIGOT
Trombofilie descoperita la prima sarcina tratament pt trombofilie de la 10 saptamani de sarcina: Clexane 0.4, Acifol 5mg 2/zi, Dr. Heim Satu Mare
O fetita Gabriela Catalina 27.04-09.05.2010 nascuta prematur la 28 de saptamani devenita ingeras la 12 zile 12h 55 min
Povestea ta printesa...povestea noastra O viata ... nascuta din doi
Port in burtica darul ingerasului nostru DPN 07.04.2012
cybele spune:
paulici- ce putin mai este -Doamne ajuta ! cred ca ai peste 30 de saptamani, nu-i asa?
mai spune-ne despre tine