Piersicute de iulie-august 2012 (13)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Porumbita spune:

Citat:
citat din mesajul lui muraturica

Acum am venit de la medicul de familie si sunt plina de nervi.
Analizele sunt OK. Doar nivelul de creatina e sensibil mai mic (0.55 si limita inferioare e 0.6) si dr. m-a intrebat daca mananc carne. I-am spus ca nu prea pt ca nu imi trebuie si abia daca am gustat o data pe saptamana. Si de aici au inceput nervii: mi-a explicat foarte revoltata ca trebuie sa mananc mai des, ca ii fac rau copilului si ca gresesc cand ma gandesc numai la mine (exact astea sunt cuvintele ei). Am crezut ca o omor. Ea ce crede ca vegetarienii nu fac copii? Sau ca mamele si bunicile noastre la tara aveau carne sa manance zilnic cand in unele familii se taia cate un pui cand si cand? M-a intrebat daca mananc lactate, fructe...am zis ca da, dar nu a contat, m-a mai cerat putin.
Apoi m-a pus pe masa si m-a palpat pe burtica. A fost tare nedumerita ca, zice ea, ar fi trebuit sa simta sarcina la palpare in sapt 12 si nu simte. A mai bagat si spaima in mine, desi a zis ca depinde de la femeie la femeie cand se simte.
Inainte sa plec a pus cireasa pe tort: sa mananc carne pt ca pana acumm puteam sa dau vina pe greturi, dar acum, in sapt 12, greturile trec si nu mai am nici o scuza.
Si...colac peste pupaza...tocmai mi-am dat seama ca dr. gine m-a programat pentru dublu test in sapt 14. Din cate am inteles se face pana in 13 ca daca nu oricum translucenta e mare, deci rezultatul nu e relevant.
Ah, ce nervi am.
Scuze ca v-am impuiat capul, dar m-am descarcat.
O vacanta in Caraibe ar fi perfecta. De fapt, la cat de obosita sunt o vacanta oriunde ar fi super.
Daconst, mie mi-a dat doar acid folic. Ce sa mai inteleg oare?
Va pup.

11+

e absolut cu capul doctora ta de familie;
eu as schimba o urgent ca sa nu mai zic ca probabil o facem cu ou si otet in cabinet

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Daconst spune:

Na ca m-am enervat si eu,Muraturica!
Ce dr e ala,frate?De face asemenea comentarii?
Si inca ceva eu nu inteleg ce mai cautati voi la dr de familie de fapt?In cazul in care ai avea alte probleme,nu legate de sarcina as intelege,dar asa?Cum isi permite sa te controleze???Cred ca faceam crize acolo.
Iar cu starea ta de oboseala,e clar de la lipsa vitaminelor.Indiferent ce ai manca,daca ai vitaminele pe zi luate,bb isi primeste ce are nevoie si poti sta linistita.Eu cel putina sa gandesc.ca de multe ori poate mananc aiurea su nu tin cont sa fie neaparat carne sau neaparat lactate...ci pur si simplu ce-mi pica mie bine.
Cu testele nu as face niciunul dintre bi sau tri pentru ca am mai spus sunt statistice.In schimb as face masuratorile pt pliul nucal si eco morfologica la 20 de saptamani.

Ada,hai spune-ne sa stim ce ne poate astepta.Eu una am avut depresie din ziua a treia dupa ce am nascut si plingeam intr-una fara motiv.Dar stiu ca se poate si mai rau sau se poate sa nu ai nimic,nu e regula.Mai bine sa fim pregatite sau cel mai bine sa fie cei din jurul nostru pregatiti,parerea mea.

Roxi,aici se spune ca din saptamana a 12a nu mai are rost sa iei utrogestan,dar vad ca fetele spun altceva.Eu nu mai iau deloc.Cred ca depinde de sarcina.

Ioana,eu stiu ca unele fibroame se resorb si nu-i problema.Doar daca sunt mai mari ca sarcina,atunci pot sa o afecteze.
Tu cite saptamani ai?Poate-ti pui si tu la semnatura pentru ca ajuta cind raspundem,parerea mea.

Fleur,de ce sa nu povestesti?Cred ca cine nu vrea sa citeasca poate da scroll.eu una sunt curioasa de orice poate aparea pe parcursul sarcinii sau dupa.Din orice experienta poti invata ceva.

www.flickr.com/photos/9613794@N05/" target="_blank"> Lucas Paul(18.01.07)

17 sapt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns balanta_tm spune:

Ioana, o hartie, o poza de la eco cu dimensiunea nu ti-a dat?
fleurdelise, ada, si eu as dori sa stiu ce ati fi vrut sa scrieti, fiindca si eu cred ca experientele mai putin fericite ale altora, uneori pot deveni invataminte.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns muraturica spune:

Fetelor, imi pare rau ca v-am enervat si pe voi.
Da, Fleur, e individa de care zici. Si eu ma mir ca am fost calma si nu am inceput sa urlu la ea. Am incercat sa obtin toti nutrienti si vitaminele. Carnea a fost singura pe care nu o suport in alimenatatie in cantitati mari (deci totusi mai mananc).
Eu sunt oarecum de parere ca organismul stie mai bine decat mine ce ii trebuie atat pt mine cat si pt bebe si atunci imi "cere" anumite alimente. Daca nu cere carne, nu o fi necesara....zic si eu.
Va multumesc si ca v-ati dat cu parerea despre DT. Stiu ca nimeni nu imi poate spune exact ce sa fac si e decizia mea, dar ma ajuta sa stiu si parerile altora.
Cred ca pana la urma o sa reprogramez la dr. gine sa imi poata face masuratoarea de pliu nucal, dar nu fac si DT. Ma mai gandesc inca....
Porumbita, si eu as vrea sa schimb dr., dar nu stiu cu cine (parca toti cunoscutii mei au medici ciudati) si tot aman...
Fleur, in ultima vreme eu scriu numai cearceafuri...te depasesc.
Sper sa nu va plictisesc.
Oricum, ma retrag si va doresc noapte buna.

11+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fleurdelise spune:

Ok, Daconst, cele care nu vreti sa cititi experiente negative, treceti peste mesajul asta.
Cunosc 2 cazuri de fapt:
o fosta colega (eram profe la acelasi liceu), gravida cu al 2 lea copil, mai avea un baietel de vreo 6 ani acasa, pocnind de sanatate. Fata a pierdut sarcina undeva prin luna a 6 a, de fapt atunci a aflat la eco, ea ne spunea cu saptamani inainte ca nu mai simte copilul dar ca sotul ii zicea ca e nebuna. Nu si-a ascultat instinctul pe moment si nu a mers imediat la medic, ci mult mai tarziu, cand era programata. Ca sa afle ce a aflat si sa i se induca nasterea. BB a fost fetita, mult dorita va dati seama. Fata in cauza era echilibrata si calma, a trecut peste nenorocire dar cine stie ce era in sufletul ei. Cum nu ma gandeam la copii pe atunci, nu am intrebat-o de cauze, etc. Acum retroactiv ma gandesc ce poate produce pierdera unei sarcini atat de avansate si habar nu am.
Cazul doi, povestit de un tatic de aici, originar din Rep. Moldova: sotia, tanara sub 30, a pierdut prima sarcina la 4 luni, au aflat cand au mers la eco morfologica si de aflare a sexului. Cauze posibile: stresul de la nunta, munca obositoare, stat in vapori de zugraveala (isi amenajau apartamentul cand ea nu stia ca e gravida, inca). Culmea e ca fata in cauza e dr. pediatru...Apoi au conceput si au acum un baietel perfect sanatos, de 4 ani.
Fetelor nu am vrut sa va necajesc sau sa va faceti voi ganduri negre
citind asta. Fiecare cu destinul ei, cum spunea Ada. Sper ca prietena ei nu a trecut prin asa ceva si e "doar" o depresie post partum (pun ghilimele ca nici asta nu e de joaca).
Revin cu mesaje mai vesele.

19 + X Ioan

"Copiii sunt mesajele vii pe care le trimitem unor vremuri pe care nu le vom vedea" (John W. Whitehead)

Mergi la inceput

Meniul de azi:

- o felie de paine cu unt si cascaval
- 1 kiwi si o para
- fresh dintr-o jumate de lamaie si 2 portocale
- supa de rosii + un snitel porc + 2 felii telemea de vaca + 5 rosii cherry + o felie de paine
- cateva seminte de dovleac, 3-4 smochine uscate, 3-4 prune deshidratate (incerc fel si fel de remedii impotriva constipatiei )
- 100 grame fructe slab calorice (nu spun de care, sa nu va fac pofta)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fleurdelise spune:

Sar si eu cu meniul:
un bol mic de lapte cu cereale (corn flakes)
1 banana
150g salata de ton (ton, porumb, castraveciori, maioneza)
1/4 pita din grau integral
1/2 pahar lapte
100g budinca de paste cu cascaval
1 mar si o mandarina
1 farfurie ciorba (carne afumata, legume), 1 lingurita smanatana, 1 felie de paine
ceva de rontait pe seara (alune in coaja probabil)
Tot mi se pare mult, dar nu stiu unde si cand sa mai reduc ca mi-e foame tot timpul.
La fel ca ieri, ma chinuie arsurile dar si foamea in acelasi timp.
Noapte buna burtici, fara insomnii si doar cu vise frumoase!

19 + X Ioan

"Copiii sunt mesajele vii pe care le trimitem unor vremuri pe care nu le vom vedea" (John W. Whitehead)

Mergi la inceput

Fleurdelise, nu mi se pare ca ai mancat mult. Chiar deloc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle1981 spune:

08.00 - 3 felii de paine cu cas si somon, 1/2 croissant, 1 cafea decaf
11.30 - cateva boabe de strugure, bucatele de mar
14.30 - 4 felii toast paine intergala cu humus home made (1/2 borcan de 400g), salata verde, rosii cherry, castravete, ridichi, ardei, masline, lamaie, ulei de masline, seminte de in, susan, floarea soarelui si fulgi de ovaz rasnite
16.30 - compot de piersici
18.00 - crema de zahar ars
20.30 - o felie de paine cu pateu de ficat home made, 1 buc veggie burger (din linte, naut, ceapa, morcov, cartof, sos de rosii, fulgi de ovaz) cu salata ca la pranz si o lingura de pilaf cu legume

Aruba, Bahamas .. mmmmmm
Pana una alta o sa ma multumesc cu turcii, grecii sau bulgarii

Dana, hai maine la un bors Ce mai fac pe langa? Niste clatite cu nutella?
Duminica vreau sa incerc reteta asta de clatite.

Despre carne, pot spune ca ea poate fi substituita cu alte alimente, leguminoase, nuci, seminte. Va recomand cu caldura blogul de care v-am mai povestit. Gasiti acolo muuuulte sfaturi.
De ex. pt a fi asimilat fierul, trebuie insotita masa respectiva de vit C (ex: carne cu salata sau soia cu un pic de lamaie stoarsa, sau linte cu cateva frunze de patrunjel crud etc etc etc)
Gasiti acolo si ce puteti lua in cazul in care aveti nevoie de supliment de calciu (susan + miere + lamaie, cura de 20 de zile pe luna timp de 3 luni)

muraturica, eu nu as mai merge la dr respectiva. Nu asa se trateaza un pacient.

Mami de www.pregnancy-duedate.com/tickers/ffa0jvmdze07utwv.png" target="_blank">Bianca Maria (04.08.2010) si www.pregnancy-duedate.com/tickers/rinqxxxvmaz2dwoj.png" target="_blank">14+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ali24 spune:

muraturica eu pana mi au trecut greturile am mancat doar cornuri goale.nu puteam manca nimic altceva.nici fructe ,nici lapte,nimic.cand vedeam mancare vomitul am.si doctorul mi a spus sa mananc ce pot ca oricum bebele are de unde sa isi traga ce are nevoie.acum nu stiu daca era doar cazul meu ca aveam 80 de kg sau este valabil la toate.oricum vad ca acum recuperez cu mancarea si probabil asa va fi si la tine cand vei trece de greturi cu totul.

si eu vreau la mare......... la soare..............mi ati facut pofta.

Fleurdelise-chiar nu mananci mult deloc.ptr cele care credeti ca mancati prea mult de ce nu incercati sa va calculati caloriile pe un site de slabit sa va convingeti ca nu depasiti nr de calorii recomandate zilnic.

17+
rafael albert(25.05.2007)

Mergi la inceput