Clasa ZERO 2012-2013 (3)
Raspunsuri - Pagina 3
poohy spune:
eu inteleg asa:
pot copiii nascuti dupa 31 decembrie 2006 sa inceapa anul asta clasa 0 ? raspuns - nu. ceea ce nu e bine.
se restrictioneaza numarul de clase in functie de copiii arondati? raspuns - nu. ceea ce e bine, deci toate discutiile astea sunt doar speculatii, si va fi la fel ca pana acum la inscrieri numai ca in mai multe etape.
am citit, nu stiu cine a zis, de scoli care au alt program de inscrieri/reguli decat cele date de minister (adica nu ofera etapele 3/4, in care copiii din circumscriptie au garantat locul). eu zic ca nu se poate ca nu e stat in stat scoala aia
cu integritatea copilului - la fel cum ti-o garanteaza si daca ar incepe scoala peste 1 an. ca doar in anul ala nu devine expert in arte martiale.
in legatura cu continuitatea cadrelor didactice - a fost un interviu la un moment dat - din cate am inteles era la latitudinea scolilor (sau nu se hotarase exact)
Anca, Manu 02.06.2007 si Mihnea 09.04.2009
iubu77 spune:
Pai normal..raspunde numai la ce vrea sau ce stie..teoria e una dar la practica e durere mare...
20.000 de copii vor intra la scoala nu vor mai fi pe strazi.... ma bufneste rasul..pai unii poate erau in gradinita la pregatitoare, nu pe strazi...si oricum cine nu vrea sa ii dea nu ii da...se pot inventa tot felul de scutiri daca nu vrei si nu vrei..Cred ca premiza de la care a plecat aceasta lege a fost gresita...
catrinik spune:
Citat: |
citat din mesajul lui deea772 Ca de obicei.Intrebarilor concrete ce priveau clasa pregatitoare/clasa 1 , a raspuns din parti acest ex-ministru. |
Da, exact.
Nu a zis nimic.
catrinik spune:
Citat: |
citat din mesajul lui poohy am citit, nu stiu cine a zis, de scoli care au alt program de inscrieri/reguli decat cele date de minister (adica nu ofera etapele 3/4, in care copiii din circumscriptie au garantat locul). |
pina la urma copii din circumscriptie au garantat locul pina in etapa 3?
eu asa inteleg din metodologie.
Cornelia spune:
Poohy, da, exact raspunsul care se creiona de cateva zile referitor restrictionarea numarului de clase. Eu recunosc, m-am panicat, dar incep sa cred ca de fapt prin recensamant se urmareste nu limitarea nuamrului de clase, ci stabilirea unui minim. Daca scoala are resurse: clase, cadre didactice, ar fi absurd sa nu i se permita sa infiinteze un numar mai mare de clase. O sa aflam in curand .
Da, locul pentru cei din circumscriptie e garantat. Si mi se pare firesc sa fie asa. Probabil ca era la fel si inainte, dar nu era asa usor de controlat.
matahut spune:
Am sunat la tel verde pentru a ma lamuri in legatura cu faptul ca in acest an am fost arondati la alta scoala decat cea apropiata, de care apartinusem de peste 40 de ani... I-am explicat inspectorului ca scoala la care am fost acum arondati se afla foarte departe de locuinta, cand in spatele blocului avem o alta scoala. Raspuns: e strigator la cer, vorbiti la inspectoratul de sector (de sectoare, fiindca locuinta se alfa la granita dintre sectoare - iar cele doua scoli, fosta si actuala :D, sunt in sectoare diferite). Mi-a spus ca binele copilului trebuie sa primeze si ca daca nu rezolv la inspectoratele de sector, sa fac memoriu la inspectoratul general. Am sunat la sectoare. Intr-un loc am fost trimisa la plimbare pe motiv ca dna inspector e pe teren cateva zile :D In celalalt loc, mi s-a raspuns cu rabdare si amabilitate. Concluzia: sigur, binele copilului primeaza, daaar pana se pune problema banilor - fiindca primariile de sector vor finanta scolile de sector in functie de fiecare copil inscris acolo, iar noi locuind intr-un sector, ramane la latitudinea consiliul local daca ne pot finanta la o scoala din alt sector. O intreaga imbarligatura din care am inteles ca de fapt... probabil nu se va putea schimba nimic in arondare, ci va trebui sa intram in etapa a II-a, desi suntem la 5 min de scoala respectiva (si la 3--40 de min de scoala de sector, arondata). Intre timp am vorbit si cu directorul scolii aflate la 5 min si casa, care ne-a spus ca el nu va cere strada noastra intrucat are deja prea multe strazi si prea multi copii in circumscriptie fata de numarul de clase, fata de spatiul disponibil. Deci niciun interes pentru copiii cartierului. In fine, nimic neasteptat pana la urma, nu? Sunt si ei doar niste oameni.
toby79 spune:
Incredibil asa ceva! Ne mai mira ceva fratilor legat de aceasta minunata lege ? Doamne ma intreb pana unde va dura bataia asta de joc ? Cat oare vom mai rabda aceasta continua bataie de joc, la adresa noastra si a copiilor nostri ?
matahut spune:
Avand in maneca si un plan B, ca deh, nevoia te impinge sa fii inventiv, ma intrebam daca stie careva ce invatatoare vor lua pregatitoarea la toamna la scoala 150?
Si cum se va face repartizarea computerizata avand in vedere ca in unele scoli exista clase de intensiv germana si intensiv engleza, care pana acum tineau oarecum de preferintele parintilor?
usorlili spune:
Cred ca inspectorii de la telefonul gratuit au ajuns sa ne creada si sa ne compatimeasca. Eu am sunat si m-am ratoit la ei cum rar mi se intampla sa o fac.
Am sunat azi revoltata pentru ca la scoala la care (BANUIESC)ca suntem arondati nu au after school ci doar semi-internat (uau...cum suna) la care NU vor primi copii de la pregatitoare. Am zis ca asa ceva nu se poate. Eu ce fac cu copilul de la ora 12.
Inspectoara: A, pai ar trebui sa va primeasca copilul la semi-internat.
Eu: Pai d-na eu nu pot sa pregatesc copilul pentru scoala in ideea ca ar trebui sa... Vreau sa stiu exact. De ce mi-ati luat copilul de la gradinita daca nu puteti sa-i oferiti alternativa la gradinita. Spuneti la toate televiziunile cum ca "pentru noi copii sunt cei mai importati?" Eu ce fac cu copilul meu de la ora 12, dupa orele de pregatitoare? Il aduc la minister, il las la dvs pana ies eu de la serviciu.
Eu (alta problema): pai pe mine nu m-a recenzat nimeni.
I: pai ar trebui sa mergeti dvs la scoala.
Eu: La care? Nu stiu la care sunt arondata. Nici dvs nu stiti unde sunt arondta. Deci unde merg sa ma recenzez?
I: Da. Aveti dreptate. Nu stiu sa va spun... se va afisa arondarea dupa 17 februarie.
Eu: D-na dar de ce dl ex-ministu spune de zor pe la radio ca nu-s probleme cu pregatitoarea. Ca sunt doar zvonuri problemele cu pregatitoare. Vi se pare ca eu sunt un parinte fericit ca fi-miu incepe pregatitoarea? Vi se pare ca eu sunt doar un zvon? Vi se par nimicuri problemele mele? Deci: Eu unde ma recenzez? Copilul meu ce face de la ora 12 daca scoala x (de care banuiesc ca apartinem) nu-mi primeste copilul la semi-internat?
Discutia a continuat eu revoltata, ea intelegatoare... Mi-a spus ca am facut bine ca am sunat si ca ei incearca sa predea mai departe problemele noastre. Eu am sa mai sun. Am sa-i stresez cu problemele mele. Ori eu, ori ei (desi sigur o sa fie ei ).
PS: am sunat si la inspectoratul de sector pecum si la scoala. O sa ma stie tot ministerul ca pe un cal breaz. Dar nu mai suport.