Clasa ZERO 2012-2013 (3)
Raspunsuri - Pagina 2
toby79 spune:
Aseara mi-am bagat actele pt. noul buletin ( nu viza de flotant).Noul buletin ar trebui sa-mi iasa luni, din ce am inteles.Pana acum nu m-a recenzat nimeni oficial.Totusi din ce am inteles de la scoala la care vreau sa-mi dau copilul, nu am sanse.Pt. ca ei au facut o recenzare mai ciudata : au cerut la gradinitele de langa scoala aceasta ( 2 gradinite ) listele doar cu copiii care aveau adresa in zona scolii.Adresele din bazele de date ale acestor 2 gradinite nu le-a mai actualizat nici naiba.Asa ca este o nebunie totala.Vor veni parinti la inscriere, care nu au fost recenzati si care vor avea adresa pe buletin arondata scolii.Si atunci sa vezi scandal!
Lala_D spune:
In blocul nostru nu a venit niciun recenzor.
In schimb au afisat la toate scarile blocurilor din jur o invitatie sa venim personal la secretariatul scolii, intre anumite ore, pentru a completa fisa de recenzie.
Asa ca poate te poti duce si tu personal la scoala sa o completezi daca nu a venit nimeni la usa.
Cornelia spune:
Toby, nu va fi nici un scandal. Una e recensamanul, care se face pentru a se stabili numarul estimat de copii care vor incepe clasa I/clasa 0 si alta e inscrierea, unde e obligatoriu sa ii primeasca pe cei cu domiciliul sau resedinta in circuscriptia scolii. Nu inteleg de unde panica asta privind recensamantul .
Pe mine nu ma recenzeaza nimeni (stau intr-o zona izolata). credeti ca nu imi voi inscrie copilul la scoala, pentru ca nu apar pe liste???
Si ia uitati ce scrie in metodologie:
"ISJ/ISMB aloca numarul de clase pregatitoare si de clase I tinand cont de capacitatea de cuprindere a fiecarei unitati de invatamant si de obligativitatea cuprinderii in scoala a tuturor copiilor din circumscriptia scolara. La alocarea numarului de clase pregatitoare si de clasa I se va tine cont de numarul copiilor care au implinit varsta pentru a incepe invatamantul primar, de optiunea parintilor de a-si inscrie copiii in clasa pregatitoare sau in clasa I si de participarea/neparticiparea in anul scolar 2011-2012 a acestor copii la invatamantul prescolar, de arondarea strazilor la unitatile de invatamant sau de cea mai buna oportunitate educationala identificata.
capra cu trei iezi spune:
noi ne-am "recenzat" la scoala de care apartinem oficial si am anuntat ca nu ne vom inscrie acolo.
apoi, am mers la scoala unde ne vom inscrie si ne-am facut cunoscuta existenta!.
catrinik spune:
Citat: |
citat din mesajul lui toby79 Aseara mi-am bagat actele pt. noul buletin ( nu viza de flotant).Noul buletin ar trebui sa-mi iasa luni, din ce am inteles.Pana acum nu m-a recenzat nimeni oficial.Totusi din ce am inteles de la scoala la care vreau sa-mi dau copilul, nu am sanse.Pt. ca ei au facut o recenzare mai ciudata : au cerut la gradinitele de langa scoala aceasta ( 2 gradinite ) listele doar cu copiii care aveau adresa in zona scolii.Adresele din bazele de date ale acestor 2 gradinite nu le-a mai actualizat nici naiba.Asa ca este o nebunie totala.Vor veni parinti la inscriere, care nu au fost recenzati si care vor avea adresa pe buletin arondata scolii.Si atunci sa vezi scandal! |
Am citit ce ai scris si la celalalt subiect si e o mare timpenie. O gogorita pe care au inventat-o cei de scoala.
Auzi ... tb musai sa fii titular de contract. O timpenie.
Asa ca eu as zice sa stai linistit, pt ca ai adresa in buletin.
Si intr-adevar: une e recenzarea, alta e inscrierea.
catrinik spune:
Am trecut azi pe la scoala de care sint interesata si era un afis mare la poarta: in perioada 2-12 feb. tb sa mergem noi acolo sa ne recenzam.
de ce pina pe 12??? si daca ma duc pe 14 nu ma mai recenzeaza?
deea772 spune:
Anca [anonim]
Domnule Funeriu,
Am 2 intrebari legate de organizarea clasei 0 in anul scolar 2012-2013:
1. Ce se intampla cu copiii nascuti in ianuarie/februarie 2007 - vor putea incepe clasa 0 anul acesta? Daca da, care este calea pe care trebuie sa o urmeze parintii pentru a putea inscrie copiii la scoala - la fel ca pentru cei nascuti in perioada septembrie - decembrie 2006?
Daca mai asteapta inca un an, clasa 1 o vor incepe la 7 ani sii 8-9 luni - nu este prea tarziu?
2. Scolile vor putea organiza strict numarul de clase necesar pentru a cuprinde copiii din circumscriptie, sau, daca si pana acum ofereau mai multe clase, vor avea aceasta posibilitate?
Daniel Funeriu [hotnews.ro] i-a raspuns lui Anca
Cred ca va referiti la Clasa Pregatitoare.
Se pot inscrie in clasa pregatitoare elevii care au 6 ani pana in 31 august 2012 inclusiv sau, daca dezvoltarea lor o permite, cei care implinesc 6 ani intre 1 septembrie 2012 si 31 decembrie 2012.
Orice parinte isi poate inscrie copilul la scoala pe care o alege. Nu exista obligatia inscrierii in scoala de arondare. In Bucuresti de exemplu, aproximativ 45% dintre elevii unei scoli provin din afara zonei de arondare. Astazi, niciunui copil dintr-o zona de arondare, care doreste sa intre in scoala de arondare, nu ii este refuzat acest drept.
deea772 spune:
Daniel Funeriu [hotnews.ro] i-a raspuns lui George
2) Am lasat in urma clasa pregatitoare foarte bine... pregatita iar domnul ministru sunt convins ca nu va avea nicio problema sa o organizeze. Clasa pregatitoare va functiona in scoli. Este zvonistica faptul ca ar fi probleme.
deea772 spune:
Ca de obicei.Intrebarilor concrete ce priveau clasa pregatitoare/clasa 1 , a raspuns din parti acest ex-ministru.
danielatt spune:
Dar stie cineva daca cadrul didactic cu care se face clasa 0, va duce mai departe copilasii si in clasa I si mai departe ?
Eu nu am gasit nicaieri raspunsul laaceasta intrebare care, mie mi-se pare foarte importanta.
Si oare cum au gandit ei siguranta fizica a copiilor mici, avand in vedere golanimea din scolile romanesti ?