Clasa ZERO 2012-2013 (3)

Raspunsuri - Pagina 25

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Inaf78 spune:

nu cred ca intrebarile se vor schimba, poate din cartonase mai schimba, dar vor ramane in "aceeasi nota".
dupa cum vezi, multe coincid cu cele din toamna, cand am facut noi testarea (am scris in urma cu vreo 2 pagini cum a fost la noi).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AndraPG spune:

Catrinik, nu vad nimica rau in a "exersa" sau a repeta cu copilul niste notiuni dobindite atit la gradinita cit si acasa, acolo unde este cazul.
Eu una, nu am stiut de dinainte ce o sa o intrebe pe fiica-mea si am pregatit-o asa cum am stiut eu.
Pina la urma, aceasta evaluare este un prim examen din viata copiilor nostri si e bine sa-i ajutam sa se pregateasca pentru el.
Daca ne bazam doar pe ceea ce au invatat sau retinut de la gradinita sau de la noi, atunci nu mai are rost sa ne suparam atunci cind rezultatul nu este cel scontat. Si spun asta pentru ca nu poti avea pretentia de la un copil de 5 ani si ceva, sa fie capabil sa se pregateasca singur pentru o astfel de situatie.
Dupa cum vezi, majoritatea mamicilor, s-au interesat despre felul in care a decurs evaluarea si mai ales despre intrebarile puse.
Ma indoiesc sincer ca cineva din comisia de evaluare v-a schimba intrebarile, doar pentru ca unii parinti, au aflat ce anume ii va intreba pe copii. Mai mult, dupa cite am inteles, fiecare centru de evaluare, are alt set de intrebari, asa ca cele despre care am povestit eu si Matahut, sint valabile doar pentru scoala 128.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns riloasa spune:

Daca Mihai face la gradinita grupa pregatitoare la anul nu poate intra in clasa 1? Trebuie sa repete la scoala iar pregatitoarea?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adriana mica spune:

Andra, de acord cu tine. Oricum, reactiile copilului sunt imprevizibile indiferent de ceea ce se intampla acasa, iar raspunsurile depind in mare masura de inspiratia de moment. Eu i-am dat cateva exemple din intrebarile postate aici, a raspuns corect dar nu cred ca exact asa cum astepta Comisia (daca ar fi fost ranit cerea ajutorul adultului care-l insotea, iar pt soare puternic ar fi luat sapca si de abia apoi a amintit de ochelari).

In consecinta, l-am sfatuit asa: sa incerce sa dea cat mai multe exemple la fiecare raspuns, sa solicite repetarea intrebarii daca nu a inteles-o, sa solicite explicarea unui cuvant pe care nu-l stie (am auzit ca au fost comisii care au cerut copiilor sa spuna pluralul pt un anumit cuvant, nu stia notiunea dar putea raspunde fara probleme). Lucrurile astea nu ar fi fost necesare daca evaluarea ar fi facuta in alte conditii. Ceea ce din pacate, nu este cazul...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claujro spune:

Citat:
citat din mesajul lui riloasa

Daca Mihai face la gradinita grupa pregatitoare la anul nu poate intra in clasa 1? Trebuie sa repete la scoala iar pregatitoarea?

La anul nu mai intra nimeni in clasa I. Toti copiii vor incepe cu pregatitoarea in scoala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Zina spune:

Astazi, la gradinita era scris un anunt ca, si copiii care implinesc 6 ani dupa 1 septembrie, merg la evaluare. Am sunat la nr.de telefon dat si au spus ca da, trebuie programat copilul, ca sa se vada unde va merge din toamna. Deci, chiar daca nu a implinit 6 ani pana in 1 septembrie, s-ar putea sa mearga in clasa 0 de anul acesta, chiar daca eu nu doresc (si in cazul in care ia testul)? Este o bulibaseala totala.
Si, de unde iau si eu intrebarile acelea de la evaluare? Sunt valabile pentru toata tara?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns usorlili spune:

Am avut si noi aseara evaluarea, la scoala 190.

T a fost ok. Mi-era teama ca va fi inhibat dar a fost foarte degajat.

Echipa noastra nu a fost foarte stricta. Nu a fost un monolog. Au discutat si l-au invartit pe T (nu in sens agresiv).Chiar daca raspunsurile nu au fost conforme mereu (a spus la o discutie despre toamna ca strugurii se coc vara) nu au parut (cele doua tipe) ca vaneaza greselile lui fi-miu. Eu am fost incantata de test si mai ales de atitudinea lui fi-miu, care a parut a fi foarte sigur pe el.

Asta o spun pentru ca eu am mari probleme cu T la gradi de prin septembrie (desi merge de 3 ani la gradi). Problema este ca are niste pusee de plans in timpul zilei (in principal dimnieata, cand il las eu in clasa). Am tot incercat sa aflu motivul (cu ajutorul d-rei educatoare care este o tipa super) si nu am gasit motivul (desi il banuiesc). Asa ca imi faceam probleme caci mi-era ca va reactiona urat fata de straini, mai ales nefiind pe teritoriul lui. Dar a fost foarte relaxat si cooperant si mi-a lasat sa inteleg ca si-a luat foarte in serios micul examen.Asa ca m-am linistit. Nu copilul are o problema (ma rog, are o problema, dar nu tine de el) ci la gradinita este problema.

Pentru mine a fost bine-venita testarea asta. M-a ajutat sa-mi raspund la niste intrebari legate de fi-miu (strict la cele cu gardinita), intrebari care ma secau.

Eu i-am spus lui T acum vreo saptamana despre testul asta. Si i-am adus aminte cam o data pe zi ca trebuie sa mergem. I-am explicat ca niste psihologi vor sa vada daca sunt pregatiti pentru scoala. Noi avem la gradi niste ore de interactionare copil-parinte-psiholog (o data pe luna) si de asemenea copii se vad o data pe saptamana cu psihologi, de vreo doi ani de zile. Asa ca stia ce-s psihologii (niste oameni si ei ) si cam ce fac.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Citat:
citat din mesajul lui claujro

Citat:
citat din mesajul lui riloasa

La anul nu mai intra nimeni in clasa I. Toti copiii vor incepe cu pregatitoarea in scoala.

Plus ca gradinitele nu mai fac grupa pregatitoare anul asta, adica 2012-2013.

www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux

Niste copii si toti copiii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxandra_sb spune:

Citat:
citat din mesajul lui Zina

Astazi, la gradinita era scris un anunt ca, si copiii care implinesc 6 ani dupa 1 septembrie, merg la evaluare. Am sunat la nr.de telefon dat si au spus ca da, trebuie programat copilul, ca sa se vada unde va merge din toamna. Deci, chiar daca nu a implinit 6 ani pana in 1 septembrie, s-ar putea sa mearga in clasa 0 de anul acesta, chiar daca eu nu doresc (si in cazul in care ia testul)? Este o bulibaseala totala.

Cum adica?

Copiii care implinesc 6 ani dupa 1 septembrie pot ramane in gradinta sau pot merge la clasa 0 (daca trec de evaluare); este in functie de alegerea parintilor.

Noi nu participam la nici o evaluare si ramanem in gradinita.

Denn die Ferne ist niemals dort, wo man sich befindet. (Janosch)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ank999 spune:

Usorlili da intrebarile cum au fost? Ce le interesa pe doamne?

Mergi la inceput