Clasa ZERO 2012-2013 (3)

Raspunsuri - Pagina 23

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns AndraPG spune:

Inbox, eu i-am spus fetitei mele de mult despre aceasta evaluare si nu am avut nici-un fel de problema cu ea. Am norocul ca este destul de sociabila si ii place sa fie in mijlocul atentiei, desi azi mi-a spus pe hol cind asteptam rezultatul, ca au cam intimidat-o cele doua doamne.
Eu stiind ca azi urmeaza sa mergem la evaluare, am stat ieri toata ziua si am exersat cu ea ba una ba alta,iar de dimineata pe drum, i-am repetat de citeva ori in ce zi sintem si in ce luna, pentru ca ea face confuzie intre zilele saptaminii si lunile anului.
Matahut, voi la ce ora ati fost la evaluare?, noi am fost la 9 dimineata. La faza cu mingea, noua ne-au spus ca o sa-i arunce o minge si ca trebuie sa o prinda cu ambele miini. La ce scoala sinteti arondate?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns matahut spune:

Andra, noi am fost la ora 9:30 si suntem arondati la Colegiul Eminescu.

A mea stia de vineri de evaluare, de cand ne-am hotarat sa facem programarea. Nu am facut nimic cu ea in vederea acestui mic examen. Am vrut sa vad efectiv cum se descurca singura intr-o situatie inedita - si m-am lamuritt. Oricum noi 90% nu o vom da la pregatitoare din toamna, tocmai de aceea am fost si relaxata. Totusi m-a stresat in final toata aceasta experienta, cu tir de intrebari si cu tenta de vag a lor. Noroc ca ea a avut impresia ca s-a descuract foarte bine si pe hol, dupa testare, ma intreba la care intrebare a fost cea mai buna
Adriana, pe cartonasul cu fetita lovita la mana nu era decat o fetita lovita la mana, fara context, fara decor, fara nimic. Sunt curioasa care era raspunsul corect...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adriana mica spune:

Matahut, si eu sunt curioasa. Macar sa pregatim o "fituica" pt maine. Lasand gluma la o parte, chiar o sa fac un test diseara, sa vad ce ar fi raspuns copilul. Dupa cum il stiu, ma astept la un raspuns inedit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madyrizi spune:

Citat:
citat din mesajul lui danaionela

Buna
Am citi precizarile cu privire la inscrieri si arondari. As vrea sa va interb daca nu am fost recenzati, cand trebuie sa ma duc pentru luarea in evidenta? Ma refer trebuie sa ma duc inainte de 5 martei sau este considerata luarea in evidenta pe data de 5 martie.....?
Multumesc......

trebuie sa mergi la scoala de circumscriptie pana pe 24 februarie pentru luarea in evidenta.

Mami de www.pregnancy-duedate.com/tickers/z7m2069icppvwhff.png" target="_blank">Mihai siwww.pregnancy-duedate.com/tickers/3n5z7sh3szzc8t5z.png" target="_blank">Alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dicirstea spune:

Amvenit si noi de la evaluare.
Personal sunt extrahipersuperdezamagita, ca sa zic asa...
In sensul ca, desi cunsotintele le avea in totalitate, nu comunica.
Doamnele au fost dragute, dupa parerea mea, dar mi-au spus sa stau retrasa si sa nu-l influentez in vreun fel.
Iar Matei mai avea putin si se urca pe mine sau intra sub masa.
Noi am fost la scoala de pe Tuunari, nu stiu numarul.

Cat am asteptat in clasa a fost ok, dar in sala de evaluare a fost naspa.

Am stat la o catedra, dar pe scaune de plastic, din alea de terasa, care au sezutul jos, iar ele stateau pe scaune normale. Matei ajungea cu barbia fix pe masa si era vadit inconfortabil.
Nu vedea bine ce era pus pe catedra...iar el e inalt pentru varsta lui.
A trebuit sa stea in picioare ca sa vada creioanele de pe masa.
Era o harmalaie in clasa, avea si rezonanta...toate astea l-au facut sa se simta timorat, nu stia cum sa plece mai repede de acolo.
Unele lucruri refuza pur si simplu sa le spuna.

Pe de alta parte nici mie nu mi s-a parut potrivit cum intrebau ele. Nu isi dadeau seama ca el nu intelegea intrebarea!
De ex. cand vroiau sa spuna pluralul ...nu mai tin minte cum s-au exprimat ca sunt supernervoasa..(am si luat un sedativ pc)

Aa, gata mi-am amintit...anotimpurile...dupa parerea mea nu erau exemplificate evident, mai els pentru un copil.
Vara era reprezentata de o fetita care se da in leagan, iarba pe jos si cer senin.
Matei a spus vara la plansa cu primavara, ca acolo se vedeau flori si soare.

Afara, pe hol, mi-a spus ca nu i-a placut vara
Cand a fost sa-i scrie numele, a apucat foarte hotarat hartia si creionul, a tras prima linie de la M iar ele au fost foarte zgomotoase cu "vaaai , uite ce biiinee" si s-a blocat.

Am fost la limita de 75%, dar in alte conditii nu aveam nici un fel de problema.

Iar organizatoric...

Noi avem domiciliul in sectorul 3, mergem la gradi Waldorf in sectorul 1 si vom merge la scoala W in sector 2.
M-am inscris la evaluare in sectorul 2, au comentat putin ca de fapt sunt in 3, dar le-am spus ca e absolut irelevant, din moment ce vom merge la scoala tot in sectroul 2, scoala unde au prioritate cei din sistem si abia apoi vin cei arondati.
Ca incepusera sa-mi spuna ca trebuie sa ma inscriu in prima faza la cea unde votez si sa ma duc in faza 2 la W...total ilogic, le-am spus ca a vorbit la inspectorat deja si m-au lasat in pace.

Daca are vreo importanta...dnele evaluatoare habar nu aveau ce inseamna Waldorf!

CAPRA CU 2 IEZI

mamica lui Matei Constantin (21.05.2007) si a lui Theodor Cristian (03.06.2009)

MINUNEA MEA;www.flickr.com/photos/11558563@N06/" target="_blank"> A DOUA MINUNE 2, A DOUA MINUNE, MOS CRACIUN 2010

CE AM EU DE OFERIT

Nepotul meu ;

www.animalutze.com/umanitare/bb-darius/index.php" target="_blank">Ajutati-l si pe Darius! ;

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AndraPG spune:

Matahut, eu am stat de vorba cu citiva parinti pe hol, posibil sa ne fi intersectat, pacat ca nu am stiut ca veti veni si voi acolo.
E bine ca ti-ai lasat copilul sa vezi cum se descurca singur, fara vreo pregatire in prealabil, eu insa cum tin mortis sa o dau la pregatitoare, am vrut sa repete citeva lucruri ca sa nu mai faca confuzii intre ele si sa o noteze gresit.
La cartonasul cu fetita ranita,Carina a raspuns ca fetita ar trebui sa mearga la mamica ei ca sa o bandajeze si intr-adevar, pe cartonasul cu raspunsul, fetita aparea cu bratul bandajat si legat. Mai era un cartonas in care aparea un soare si intrebarea era ce trebuie facut atunci cind soarele este puternic. Raspunsul era, sa ne punem ochelari de soare si dupa ce raspunde copilul la intrebare, i se arata imediat cartonul cu raspunsul corect si asa afla daca a raspuns corect sau nu.
Noi am aflat de punctaj pentru ca am tras cu ochiul la fiecare notare si asa am vazut ca se acorda cite 1 punct pentru fiecare raspuns corect si ca sint 20 de intrebari.
Oricum, reactiile parintilor dupa evaluare erau destul de diferite, unii ieseau relaxati si multumiti, altii erau nemultumiti de gradul de dificultate al intrebarilor.
Noi uram bafta multa copiilor care urmeaza sa fie evaluati si sa auzim numai de bine.

Mergi la inceput

Da, da, era si intrebarea cu soarele puternic, la care a mea a raspuns ca ne luam umbrela sau/si palarie de soare. Cred ca a pierdut si aici, fiindca trebuia sa spuna ochelari de soare, doar ca noi nu purtam asa ceva, iar ea stie ca de fapt ochelarii de soare nu sunt sanatosi :)) (fiindca sunt si astfel de teorii)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lillo spune:

Buna ziua!

Am si eu o mare nelamurire referitor la evaluarea copiilor nascuti intre 1 sept. si 31 dec. 2006. Este obligatorie sau este la latitudinea inspectoratelor scolare judetene? Am mers la 2 scoli (scoala de circumscriptie care "poate va organiza aceasta clasa daca se strang 20 de cereri") si o alta scoala destul de aproape de casa si in ambele locuri mi s-a spus ca nu e cazul de evaluare. Copilul implineste 6 ani la sf. lunii noiembrie.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Lillo

Buna ziua!

Am si eu o mare nelamurire referitor la evaluarea copiilor nascuti intre 1 sept. si 31 dec. 2006. Este obligatorie sau este la latitudinea inspectoratelor scolare judetene? Am mers la 2 scoli (scoala de circumscriptie care "poate va organiza aceasta clasa daca se strang 20 de cereri") si o alta scoala destul de aproape de casa si in ambele locuri mi s-a spus ca nu e cazul de evaluare. Copilul implineste 6 ani la sf. lunii noiembrie.

Se cere evaluare! Dar poate maine apare vreun comunicat contrar...e posibil orice.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana_jors spune:

Lilo, din cate stiu eu toti copiii nascuti dupa 31 august 2006 intra la evaluare, pentru inscrierea la clasa pregatitoare.

Mergi la inceput