Clasa ZERO 2012-2013 (3)
Raspunsuri - Pagina 19
Inaf78 spune:
cred ca l-a mai intrebat ceva despre luna in care ne aflam si anotimp... asta apropos de orientarea in spatiu si timp.
la gradi am vazut ca fac ceva de genul "calendarul naturii" (fise cu zilele saptamanii si sa deseneze in dreptul zilei respective cum e timpul afara).
nu mai tin minte, dar mai era o mamica (parca ADRIANA-MICA) care a evaluat copilul. poate ne mai spune ea cum a decurs evaluarea la ei.
Adriana mica spune:
Ina, multumim pt precizari. Intr-adevar, educatoarea lor a acoperit toate aceste elemente.
Ceea ce au postat ei pe site ca si exemplu sunt evaluari care, cel putin aparent, necesita ceva mai mult timp. In fine, daca se limiteaza doar la intrebari puse una dupa alta, s-ar putea sa se incadreze in intervalul de timp alocat fiecarui copil. Chiar sunt curioasa, stie cineva care este acesta?
Ina, am inteles ca ultimele precizari dau mai multa libertate de actiune parintilor; adica, copil nascut in 2007 sa fie evaluat pt clasa pregatitoare, iar copil nascut pana in sept 2006 sa intre in clasa intai fara evaluare. Dupa mine, logic si normal ar fi fost sa se ajusteze si conditiile pt copiii nascuti intre sept - dec 2006, adica sa fie admisi fara evaluare la clasa pregatitoare (daca acum sunt in grupa mare) si doar daca se doreste inscrierea in clasa intai sa se solicite evaluare. Acum conteaza mai putin, nu avem ce face. Doar ca era mai bine ca lucrurile astea sa fie gandite unitar de la inceput, fara sa fie nevoie sa se revina cu precizari de genul acesta.
catrinik spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Inaf78 CATRINIK: conform adresei MECTS de joi 16.02.2012, si copii nascuti intre septembrie-decembrie 2006 pot merge in clasa a 1-a, dar tb sa afaca evaluare. asa ca daca voi vreti asta trebuie sa ai grija ca la evaluare sa ti aplice grila de evaluare ptr cls a 1-a NU pentru cls pregatitoare (tb sa specifici asta in cerere si sa spui clar acolo la comisia de evaluare). http://www.ismb6.edu.ro/noutati/426/Adresa%20ISMB%20nr%201753%20din%2016.02.2012%20Precizari%20MECTS%20nr%2029931%20cls%20pregatitoare%20si%20cls%20I.pdf |
n'teles. m-am confuzat.
ms frumos.
roli25 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui catrinik
Si eu am intrebat directoarea de la scoala arondata si mi-a zis acelasi lucru. Ba a si zimbit. Insa am fost ieri la sedinta la scoala 64, sedinta aceea anuntata pe la gradinite. Unde au fost prezente si 2 inspectoare. Ba chiar si Ontanu. S-a discutat despre ce apare prin brosurica, arondari, evaluri etc ... lucruri stiute. Insa inspectoarea a spus clar ca aceste clase vor avea dotarile necesare la inceperea anului. Deci eu chiar cred ca totul va fi ok, oricit isi dau unele directoare ochii peste cap. |
Am fost si eu la sedinta, insa nu as pune mare baza pe ce spunea inspectoarea. Cand s-au semnalat problemele reale care sunt in scoli, de ex, ca invatatoarele ocolesc clasele 0, raspunde ca robotul, ca metodologia spune si drege.
Habar n-au care e realitatea in scoli si nici nu-i intereseaza.
toby79 spune:
citat din mesajul lui matahut [quote]citat din mesajul lui mamavlad Nr max de clase se stabileste in urma recensamantului, |
Recensamantul copiilor este un "vax albina" sau o "frectie la un picior de lemn". Numarul real al copiilor il vor vedea cand vor incepe inscrierile.Cunosc f. multi parinti ,printre care sunt si eu, care nu au fost recenzati, sau care pur si simplu au refuzat recenzarea.Cred ca va fi un mare haos cand vor incepe inscrierile.
matahut spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui toby79
Recensamantul copiilor este un "vax albina" sau o "frectie la un picior de lemn". Numarul real al copiilor il vor vedea cand vor incepe inscrierile.Cunosc f. multi parinti ,printre care sunt si eu, care nu au fost recenzati, sau care pur si simplu au refuzat recenzarea.Cred ca va fi un mare haos cand vor incepe inscrierile. |
Asa este. Mai cu seama acum cand au dat unda verde la inscrieri si pentru copilasii nascuti in 2007!
danaionela spune:
Si o sa vezi ce nebunie o sa fie la inscriere..... Nici nu vreau sa ma gandesc....
inbox spune:
Eu nu stiu de ce au facut recensamatul, mai ales pe fondul asta de nesiguranta. Patania mea personala, vin cei de la recensamant, comunicativi oamenii, mi-au raspuns la toate intrebarile, imi spun "Doamna, nu sunteti obligata sa inscrieti copilul la scoala noastra, puteti s ava inscrieti copilul la ce scoala doriti". Ma duc la scoala la care doresc :"Ati fost recenzati?- Da!- mare greseala, sunteti obligati sa va inscrieti la scoala unde sunteti arondati!- De ce?- Ca e sistemul, va ia dupa CNP-ul copilului...bla bla!- Zic , care CNP, ca nu mi-a cerut nimeni CNP, nici macar numele complet al copilului nu l-au scris!- AAA, da?!!!, nu stiam ca nu se cere!". Deci , ce s amai , nu suntem informati, dar macar ne dam cu parerea.
Plus ca, recenzata ne recenzata, pana nu fac cererea d einsriere ei nu pot stii daca dau sau nu copilul la scoala, ca nu sunt obligata! L-au recenzat si pe cel mic de 1 an si cateva luni! Probabil si el va trebui sa-l dau tot la scoala de arondare...
Lumea mea
toby79 spune:
citat din mesajul lui inbox Eu nu stiu de ce au facut recensamatul, mai ales pe fondul asta de nesiguranta. Patania mea personala, vin cei de la recensamant, comunicativi oamenii, mi-au raspuns la toate intrebarile, imi spun "Doamna, nu sunteti obligata sa inscrieti copilul la scoala noastra, puteti s ava inscrieti copilul la ce scoala doriti". Ma duc la scoala la care doresc :"Ati fost recenzati?- Da!- mare greseala, sunteti obligati sa va inscrieti la scoala unde sunteti arondati!- De ce?- Ca e sistemul, va ia dupa CNP-ul copilului...bla bla!- Zic , care CNP, ca nu mi-a cerut nimeni CNP, nici macar numele complet al copilului nu l-au scris!- AAA, da?!!!, nu stiam ca nu se cere!". Deci , ce s amai , nu suntem informati, dar macar ne dam cu parerea. Plus ca, recenzata ne recenzata, pana nu fac cererea d einsriere ei nu pot stii daca dau sau nu copilul la scoala, ca nu sunt obligata! L-au recenzat si pe cel mic de 1 an si cateva luni! Probabil si el va trebui sa-l dau tot la scoala de arondare... Lumea mea |
Doamne cata prostie omeneasca poate sa fie pe lumea asta.Cum sa ma forteze sa-mi inscriu copilul la scoala de la care m-au recenzat ? In lege scrie clar ca pot sa-mi inscriu copilul la orice scoala doresc.Apropo , stie cineva de aici care sunt modalitatile de a face contestatie in caz ca imi vor refuza inscrierea copilului la scoala de care apartin acum ? De curand mi-am schimbat adresa de pe buletin ( mai exact 10.02.2012), ca sa-mi pot inscrie fetita la scoala unde consider ca are conditiile ce le mai bune si care imi este si la indemna, fiind in drumul meu catre servici.Dar circula niste zvonuri, chiar de la directoul scolii am aflat ca nu imi voi putea inscrie fetita , deoarece trebuie sa demonstrez cu titlul de proprietate schimbarea de domiciliu , daca ati mai auzit asa ceva !
matahut spune:
citat din mesajul lui toby79 Dar circula niste zvonuri, chiar de la directoul scolii am aflat ca nu imi voi putea inscrie fetita , deoarece trebuie sa demonstrez cu titlul de proprietate schimbarea de domiciliu , daca ati mai auzit asa ceva ! |
Si cei care nu sunt proprietari sau/si stau cu chirie trebuie sa aduca contractul de inchiriere :D?