Bobocei de Sept-Oct 2012 (2)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Bob_Pixel spune:

Buna dimineata, bulinici!
Yuhuu, noi am schimbat prefixul azi : 10 saptamani!!
Andreea, eu mananc destul de simplu : supa sau ciorba, o carne slaba (pulpa de pui la cuptor, un snitel (desi evit prajeala cat pot), un piept la gratar), salata (laptuci, rosii, castraveti, morcov ras etc), o garnitura fara arome grele (un cartof fiert, la cuptor, gratinat, paste cu unt, sote de legume, legume la gratar, pilaf). In weekend vreau sa fac ardei umpluti cu carne slaba si legume (morcov ras, ciuperci, verdeata), cu putina smantana. Eu evit in general mancarurile grase, si am scos porcul din alimentatia mea de acum peste 6 ani. Aseara, de ex, sotul a facut niste cartofi copti cu putina boia dulce pentru culoare si mai aveam copanele la cuptor. Dar n-am putut manca mai nimic, ca mi-era greata.
Pentru diseara as face paste cu sos rosu, ceva simplu si usor, cred ca o sa iau ceapa verde, ca sa evit ceapa calita clasica (e grea la stomac) si poate rad un cascaval deasupra si gratinez 10 minute.
In momentul asta imi surade o salata de rosii cu telemea rasa deasupra si niste rondele de castravete. Asta niciodata nu da gres, e atat de proaspat si neutru, ca merge oricand.

Bebe dragonel la bord !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loryd spune:

Buna dimineata dragelor!

Va invit la o cafea (cine bea) sau o limonada cu miere.
Bine ai venit Oana! Sa ai sarcina usoara si fara probleme!

O zi magica sa aveti!

Dana, mami de Loredana Georgiana (06.11.2008) si 6+
POZE LORY

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirabelac spune:

Moni felicitari pentru vestile bune!

Mamiseli, Anda bun venit! Sarcini usoare si bebei sanatosi!

Anda nici eu n-am facit analiza secretiei din cauza arefamului, am incercat sa-l beau cateva zile si m-a durut burta, efectul maxim in sarcina il are vaginal. Am amanat analiza pt ca nu am probleme deocamdata. Nici in mod normal nu e bine sa folosesti irigatorul, dar mai ales in sarcina! Eu ma spal foarte putin inauntru, in general daca te misti el se elimina natural.

Anida si mie mi-e mai rau acum, de 2 zile e perioada critica de greturi si ameteli, ma simt tare nashpa. Acuma sa fie bine bebe ca nu ma mai intereseaza, am stat eu 9 luni numai in pat si nu m-am plans. Doamne ajuta!

Vio imi pare rau pt pierdere, e greu si te inteleg prin ce treci! Sper ca esti bine acum.

Dana felicitari pt vestile bune! Din cate stiu eu nu mai e nevoie sa prelevezi din nou, poti folosi pentru toti copiii tai.

Sansb si eu ametesc, e normal, de la o usoara anemie pana la cresterea volumului sanguin, scaderea tensiunii. O sa treaca!

Stela si eu ma simt tare aiurea, nu tin minte la prima sa rcina sa ma fi simtit asa, ehe si varsta...

Corinuka asa am avut eu la prima sarcina, parca ma vad pe mine cand te citesc, ai grija de tine. Sper acum sa fie mai bine.

Gabitica si eu simt nevoia sa beau ceva si nu stiu ce, ceaiurile nu sunt tocmai ok, cel de tei si menta cred ca e bun, la altceva nu m-as baga. Vreo 2 zile eram eu asa de bucuroasa ca beam ceai de fructe, bun si ma simteam bine de la el, pana cand am citit prospectul si are 43% Hibiscus care e total contraindicat, provoaca contractii, asa ca m-am lasat.

*****************************************Mirabela, mamik de pitic DAVID STEFAN (21.09.2006) 8 sapt.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nu_mai_stiu spune:

Dana nici mie nu mi-e prea bine cand merg cu masina.Pe distante scurte in oras nu am probleme,dar parintii mei stau la 30 km de noi si mi se intoarce stomacul pe dos pana ajung la ei si sotul meu mai e si incapatanat si merge cu viteza.El rade cand ma aude ca mi-e somn sau ca mi-e greata.El nu crede asa ceva .Zice ca ma alint

Bob_Pixel mi-ai dat ceva idei de mancare.Am ramas surprinsa cat de sanatos si bine mananci.La mine daca nu e putin prajit degeaba.Eu carnea de pui nu prea o suport.Nici inainte,dar mai ales acum.
Esti un exemplu pentru mine la cum mananci.

Ce parere aveti de peste?Am citit fel si fel de pareri.Dar icrele?Ar fi interzise?Ca practic e o parte din peste cruda?

graviduta fericita 9+

Mergi la inceput

Anda eu iau gratuit arefam si acid folic. No-spa nu se da.

M-m, Lory si Ramona bine ati venit!

Eu platesc 100 lei echo, consultatia 60 lei dar daca ai bilet de trimitere e gratuita.

Bomboana ai DPN odata cu mine, acum sa vedem cand vor ei sa iasa.

Andreea si eu am o problema cu mancarea, nu stiu ce sa mai fac, parca nimic nu ma mai multumeste, odata am vrut branza, odata peste, dar parca nu m-au multumit. In general prefer mancarea gatita, ciorbe de tot felul, pilaf, piure, cartofi natur, cu carnita, etc. am facut salata boef, zilele astea fac sarmale. Acuma depinde ce-ti place tie.

*****************************************Mirabela, mamik de pitic DAVID STEFAN (21.09.2006) 9 sapt.

Mergi la inceput

Dana

Sarcina si alaptare: nu se va administra mesalazina in primele trei luni de sarcina decat la indicatia stricta a medicului. Daca este posibil femeile care doresc o sarcina este bine sa astepte o perioada in care e nevoie de medicatie redusa sau se poate renunta la ea cu cateva luni inaintea aparitiei sarcinii. Daca starea individuala o permite, se va intrerupe tratamentul in ultimele 2-4 saptamani de sarcina. Nu sunt inca suficiente date privind tratamentul cu mesalazina in timpul alaptarii. Daca tratamentul este necesar se va intrerupe alaptarea.

Eu as zice sa eviti pana pe la 12 sapt si apoi sa vb cu medicul poate iti prescrie o doza mai mica dar sa tii sub control boala. Din cate imi dau eu seama, partea buna este ca nu e interzis in sarcina.

*****************************************Mirabela, mamik de pitic DAVID STEFAN (21.09.2006) 9 sapt.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bob_Pixel spune:

Andreea, cred ca avem acelasi sot Si C. ma cam ia peste picior cand mi-e rau, zice ca exagerez, aseara s-a suparat ca "fac fite" pentru ca n-am "VRUT" sa mananc ce-a gatit si m-a facut sa plec trantind usa. Ma supara cand nu ma intelege ca uneori, pana si-un simplu miros de ceapa prajita ma termina de dau ochii peste cap si-s nevoita sa trec pe "perfuzie" cu limonada rece.

Am un stomac sensibil si reactionez nasol la mancaruri grele, prajeli, rantasuri. De aia nu ma omor cu ce gateste soacra mea, ea nici bulionul dupa ce-l pune in mancare nu-l fierbe ca lumea si imi da arsuri mereu. Asa ca evit felurile grase/grele, oricat de apetisante mi se par, de multe ori cand merg la cantina (daca nu am pachetel de acasa) iau supa sau ciorba de vacuta (favorita ea ) si poate un pilaf cu o chifla. Si ala mi-e pranzul. Nu pot manca mult, dar clar nu rezist cu o ciorba chioara. Si apoi mai rod un mar, o portocala, un biscuite pana plec la 4-5 dupa amiaza.

Bebe dragonel la bord !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nu_mai_stiu spune:

Mirabela,maioneza din salata boeuf ai facut-o din ou crud?fiert?Vreau si eu sa fac ceva cu maioneza si in general eu o fac din ou crud plus fiert ,dar acum in sarcina stiu ca e interzis oul crud.

Bob_Pixel mi-ar placea sa fie si ei o zi insarcinati,dar in ziua aia sa treaca prin toate starile prin care trece o gravida sa vada cum e ... hahaha cred ca nu ar mai exista barbati Si al meu crede ca am fitze si ma alint...ehh si saracii nu stiu ca asta e inceputul.

graviduta fericita 9+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lalu85 spune:

Buna fetele Sunt noua pe aici, sper sa ma primiti si pe mine. Sunt insarcinata in 10s cu DPN 10 septembrie....Am mai scris la un alt subiect si fetele au fost dragute si mi-au raspuns, dar acum sper sa raman si eu aici la voi....De vreo saptamana nu prea mai am simptome specifice arcinii, sanii dor doar daca ii apas, greata nu prea mai este si nu mai simt nici un fel de disconfort in burtica, iar pana acum o saptamana aveam toate simptomele. Precizez ca am fost la eco la 6s si era totul perfect: activitate cardiaca fara decolare de placenta. Astazi am observat ca secretia este mai galbena si cateva punctulete maro inchis spre rosu, dar sunt fff mici. Imi este foarte frica, am sunt dr. si mi-a spus sa-mi cumpar arefam 1 dim si 1 seara pana luni cand merg la control. Ce parere aveti?!....Sunt fff speriata

lalu85

Mergi la inceput

Am facut doar cu oua fierte tari, am pus mai multa zeama de lamaie si putina apa minerala ca s-o subtiez si a iesit foarte buna.

Ideea e ca nu mai sunt chiar foarte stricta ca la prima sarcina, acum am gustat si o felie paine cu pate, am mancat si un ou moale, important e sa fie proaspat.

Mergi la inceput