Mamici, tatici, cu copii mai mari-ceva sfaturi?

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Rufus

Citat:
citat din mesajul lui AgnesLuca

Rufus ce-ar fi ca data viitoare sa flatati si responsabilizati propriul copil si nu pe altul ? cu ce-o incalzeste pe tora ca colegii fetei nu-i tin isonul ? eu zic ca problema provine din faptul ca voi chiar nu aveti incredere in ele si de aici si lipsa lor de colaborare cu voi.

Stiu ca nu intelegi...dar ai timp sa inveti.
La varsta asta, primii inamici sunt parintii. Cei care conteaza sunt cei din gasca. Peste cuvantul parintilor se trece...peste prieteni, nu. Parintii vin cu reguli, te conditioneaza, te pun sa inveti...prietenii iti ofera doar distractie.
La varsta asta e normal si de inteles acest comportament care dispare treptat-treptat, odata cu "calibrarea" sistemului de valori.
Asta este motivul pentru care la cativa ani parintii discuta despre bube pe piele, varsta la care incep sa vorbeasca sau la care scapa de pampersi, iar la 14 ani vine Viviana si cere sfaturi, pentru ca nu-si mai intelege fata. Pentru ca este imposibil sa stii toate raspunsurile legate de un adolescent.
Cat despre incredere, am mai spus, se castiga si nu se acorda automat. Tocmai pentru ca ne pasa...

Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010

"EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde

Rufus ce-ar fi sa schimbi tonul? De unde stii tu ca Agnes nu intelege? Crezi ca ne creste intelepciunea direct proportional cu varsta copiilor? Sau cu varsta proprie?

Depreciativa este si ideea ca mamicile de copii mici sunt preocupate doar de pampersi si bube pe piele. Daca nu ma lasa memoria, la toate subiectele despre psihologia copilului dezbat o gramada de astfel de mamici.

In realitatea ta primii inamici sunt parintii, la varsta asta. Nu e obligatoriu sa fie asa in realitatea tuturor adolescentilor. In rest, sunt de acord ca primeaza grupul.

Mergi la inceput

Viviana n-am nicio solutie magica sa-ti spun. Doar sa tii aproape.
Cum sunt notele? Acceptabil de scazute sau jalnice?

Tu inca o asculti la lectii?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:
citat din mesajul lui rrox3

Citat:
citat din mesajul lui Rufus

Citat:
citat din mesajul lui AgnesLuca

Rufus ce-ar fi ca data viitoare sa flatati si responsabilizati propriul copil si nu pe altul ? cu ce-o incalzeste pe tora ca colegii fetei nu-i tin isonul ? eu zic ca problema provine din faptul ca voi chiar nu aveti incredere in ele si de aici si lipsa lor de colaborare cu voi.

Stiu ca nu intelegi...dar ai timp sa inveti.
La varsta asta, primii inamici sunt parintii. Cei care conteaza sunt cei din gasca. Peste cuvantul parintilor se trece...peste prieteni, nu. Parintii vin cu reguli, te conditioneaza, te pun sa inveti...prietenii iti ofera doar distractie.
La varsta asta e normal si de inteles acest comportament care dispare treptat-treptat, odata cu "calibrarea" sistemului de valori.
Asta este motivul pentru care la cativa ani parintii discuta despre bube pe piele, varsta la care incep sa vorbeasca sau la care scapa de pampersi, iar la 14 ani vine Viviana si cere sfaturi, pentru ca nu-si mai intelege fata. Pentru ca este imposibil sa stii toate raspunsurile legate de un adolescent.
Cat despre incredere, am mai spus, se castiga si nu se acorda automat. Tocmai pentru ca ne pasa...

Rufus ce-ar fi sa schimbi tonul? De unde stii tu ca Agnes nu intelege? Crezi ca ne creste intelepciunea direct proportional cu varsta copiilor? Sau cu varsta proprie?

Depreciativa este si ideea ca mamicile de copii mici sunt preocupate doar de pampersi si bube pe piele. Daca nu ma lasa memoria, la toate subiectele despre psihologia copilului dezbat o gramada de astfel de mamici.

Inteleg ce te deranjeaza. Nu am avut intentia sa o supar pe Agnes,pe tine sau pe oricare de aici. Dar am exprimat exact ce gandeam, nu a fost o greseala: e normal sa pun pret pe sfaturile unui parinte cu copii de varsta alor mei. Da, chiar cred ca ne creste "stiinta" in meseria de parinte odata cu varsta copilului. Sunt convins de asta.
Daca vrei sa-mi dai un sfat din perspectiva ta de (fost) adolescent, astept cu placere. Daca vrei sa-mi spui tu cu copil de doi ani cum o sa-l cresti la 14, prefer sa trec peste. Pentru ca, tot ce stii, este ce-ti propui tu sa faci. Poate fi amarnic de diferit fata de ce o sa faci de fapt.
Agnes are o opinie exact pe dos, dupa cum admite, dar nu cred ca-i suparata pe mine si nici eu pe ea. Tu de ce ai fi?

Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Am inteles ca s-a intrebat de mine? Pot sa va ajut cu ceva?

www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput

Rufus oamenii invata si altfel decat prin experienta directa.
Sunt de acord cu tine ca o persoana X capata experienta de parinte in timp ce ii cresc copiii, daca e interesata de asta. Ceea ce tu desconsideri insa, e ca o alta persoana poate fi mai capabila intr-ale parintelii decat persoana X, fara sa aiba vreun copil.

Nu-s suparata pe tine Combat ideea asta care apare recurent in postarile tale.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Rrox, are note foarte bune. Si sunt foarte multumita de ea. Cel putin asa a fost semestrul I.

Pana acum in sem. asta situatia e neclara si are deja vreo 2 jalnice si nu o sa dureze mult pana va incasa altele...

Ea nu e cu jumatati de masura.

O ascult la geografie (pentru ca altfel nu are cum sa se verifice) si la fizica o ajut sa faca probleme ca nu stie.
O ajut si o ascult la orice imi cere, insa nu prea imi cere.
Nu invat cu ea.

Nu-si mai face temele pentru meditatii - cica uita! Profele s-au cam suparat pe ea.
Uita de proiectele pentru scoala. S-au suparat colegii pe ea.

E ca un fluturas ce zboara liber printre carti si caiete.

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Citat:
citat din mesajul lui marius

Am inteles ca s-a intrebat de mine? Pot sa va ajut cu ceva?

www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!

Da s-a intrebat de tine,dar la alt topic!Acolo potzi sa "ajutzi"...cu sigurantaz!
Aici potzi sa ajutzi.dar de intrebat nu s-a intrebat!

Eu sunt total de acord cu Rufus in ultimul mesaj!

Dana

www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Citat:
citat din mesajul lui eumada

Da` Marius?
Sigur are si el vreo idee de gestionare a situatiei.
MAAAAAAAAAAAARIUSSSSSSS WHERE ARE YOU?

Ar trebui intrebat si el....ar putea da o parere pertinenta.
Si io-s mama de fata si una care e leoaica,deci are o personalitate debordanta combinata cu un caracter puternic .
Parca ma vad peste 12 ani deghizata ca la comando pe dupa garduri in timp ce ma uit cu binoclul sa vad ce face fii-mea....

Madalina si Eva-Maria
https://picasaweb.google.com/lhmadalina/Dezastrul?authkey=Gv1sRgCIKAmOzUz-zXAw#5640047175923810098

TE IUBESC MINUNEA MEA ...ESTI ALFA SI OMEGA PENTRU MINE,RATIUNEA MEA DE A TRAI.....TE IUBESC.....

Pai eu citesc ca ..da. Sau nu vad eu bine? Daca nu este necesar Ok. No problems.

www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">http://www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!

Mergi la inceput

Viviana in cazul asta nu te impacienta. Discuta cu ea doar. O sa-si faca efectul consecintele directe, respectiv notele, supararile celor lasati balta, ale profesorilor. Nu cred ca trebuie sa faci nimic in plus.

Ma tem ca nu pricep ceva: cum nu mai vrea sa stie de invatat, dar te roaga sa o asculti la geografie si sa o ajuti la fizica... si dupa raspunde din fituici?!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Marius,imi cer scuze,ai dreptate s-.a intrebat de tine SI la topicul asta!

Dana

www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

Mergi la inceput