Mamici, tatici, cu copii mai mari-ceva sfaturi?

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Anka74 spune:

Viviana, eu, mama de baiat de 7 ani, nu stiu ce sa iti spun legat de subiectul deschis de tine..iti scriu doar sa iti spun ca-mi place teribil de mult de tine si de fata ta, imi place cum scrii, cum descrii relatia voastra... cum ii esti alaturi saucum vrei sa ii fii alaturi. Mi-ar fi placut sa am asa o mama! Si sper sa ramai pe aici si peste 6-7 ani.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Anka

Am mai povestit aseara undeva dar spun si aici
Ieri a trebuit sa o ascult pe fii-mea la geografie si fizica ca da azi teste.
A turuit lectiile alea de m-a facut praf.

Credeti ca m-am lasat pacalita? Adica eu nu-mi cunosc marfa?

Am felicitat-o ca stie atat de bine si apoi i-am zis:
"Acuma arata-mi mainile, talpile, si ridica-ti bluza."
Fituici prinse pe talpi cu scoci, in palme scris altceva, sub bluza nimic.
Asa ca am luat-o de la inceput.
Am tinut-o de manute ca acolo era geografia.
Am gadilat-o la fizica, pardon la talpi.
Si am constatat ca, totusi, stia. De atat conspectat in fituici ii intrase ceva in capatana.

Inca nu am gasit raspunsul: "De ce ii place sa-si fure singura caciula" sau "de ce simte nevoia sa ma pacaleasca?"
Oau, sau poate spera ca in cazul unei note proaste sa fie acoperita: "ai vazut ca stiam profu e de vina!" Sau poate vrea sa-si implineasca dorinta de a copia".

Pfui, in clasa au camera si nu pot copia.

Nope, nu e prima oara. Saptamana trecuta s-a instalat in camera pe scaun, cu picioarele pe alt scaun pe a carui speteaza erau prinse cu scoci fituicile. Ba, chiar se facea ca se gandeste.

Nu pricepe cum de o prind.

V-am zis io ca am alt copil.

Lasand gluma si veselia mea la o parte... am ramas fara discurs si mi-a secat imaginatia.

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danielatt spune:

Pfui ! Ce tare ! Asta ne asteapta cu piticii nostrii ?Uau ! Eu nu prea am imaginitie deci fimiu ma va face knock-out !
Urmaresc cu maxim interes subiectul, e tare de tot!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

cuuum? te copia pe tine?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_a spune:

Citat:
Inca nu am gasit raspunsul: "De ce ii place sa-si fure singura caciula" sau "de ce simte nevoia sa ma pacaleasca?"

Un raspuns posibil ar fi ca nu are incredere in ea din cauza ca nu simte acceptare neconditionata din partea ta.

Mergi la inceput

Anca, m-am gandit si eu la asta, dar nu cred ca e viabil.

Are incredere in ea si stie ca o sustin.

Nu o mai intereseaza sa invete (brusc nu-i mai place geografia, fizica nu i-a placut niciodata) si nu vrea ca eu sa intervin convingand-o de contrariu. Atunci alege smecheria: o pacalesc pe mama ca am invatat si ea nu stie ca eu m-am uitat pe geam.

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_a spune:

Citat:
Are incredere in ea si stie ca o sustin.

Eu totusi cred ca daca ar simti acceptare neconditionata, n-ar mai avea nevoie sa te minta, pacaleasca, convinga etc, ci si-ar indrepta atentia si resursele in alta parte.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:
citat din mesajul lui viviana

Just for fun!
Din experienta si din discutiile cu fetele mele am inteles ca astfel de momente se inscriu in nevoia de a "reusi" in fata parintilor. Chiar daca totul se rezuma la o minciuna fara nici un rost, este un moment in care detin "superioritatea" in fata parintelui, care le stie el pe toate in lume. Si iti demonstreaza, chiar si temporar, ca nu stii.
Acceptarea neconditionata este placuta, dar plictisitoare pentru copil, care are nevoie, in dezvoltarea lui, de jocuri, de simulari de evenimente din viata reala; si cum parintii sunt primii laindemana, exerseaza pe ei. In plus, copii stiu ca parintii sunt toleranti si, daca micul experiment al lor esueaza, nu cade cerul pe ei.
Dar si parintii invata. Faptul ca Ioana ne-a pus la incercare, fiind cea mai mare, a adus ceva nou Teodorei: mai multa intelegere din partea noastra. E drept, faptul ca intelegem mai mult nu este mereu in avantajul ei, care se intreaba, la fal ca fata ta, cum naiba de o prindem mai mereu cu cioara vopsita.

Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010

Mergi la inceput

Anca, are parte de acceptare neconditionata si mult respect pentru felul ei de a fi - care-mi place si nu l-as schimba pentru nimic in lume.

Imi place enorm ca e asa cum e, si ma amuza si micile ei tertipuri.

Daca ma scoate din sarite, apai da!

Insa, trebuie, totusi, sa respecte niste limite.
Si ale naibii, limite, ea cu gurita ei recunoaste ca lsunt atat de largi (comparativ cu ale altora) ca e cel mai fericit copil din lume. Si de aia le trateaza cu multa responsabilitate.

Are aproape 14 ani si stie exact ce vrea si ce nu.
Daca are ceva de spus imi spune direct, fara menajamente.
De aia stiu ca nu poate fi vorba de ce spui tu.

Traverseaza o perioada in care pur si simplu nu mai vrea sa invete. E satula. Ar vrea altceva.
Sa se plimbe in parc cu un baiat de mana.

Sa vina x sa-i spuna ca o place.

Ca y i-a spus ca o place, prin messenger. Cu toate ca si ea il place pe Y l-a trinmis la plimbare spunandu-i ca declaratiile astea se fac fata in fata nu asa prin internet. Ca e lipsit de curaj si respect fata de ea! Ei, fir-ar sa fie! Apoi y asta si-a pus poza pe facebook pupandu-se cu o colega de a ei.
Ai vazut? El vroia doar sa se pupe!

Si apoi l-a trimis la plimbare pe baiatul cu care a consumat 600 SMS-uri, pentru ca el i le trimitea si in toiul noptii.
Asa ca s-a asezat in fata mess-ului si i-a spus ca are ceva la cap de o deranjeaza noaptea cand ea i-a spus clar si raspicat sa nu o mai faca.
Asa ca baiatu asta i-a dat ignore pe mess.

Viata grea! Dom'le!

Si vine si profa aia de geografie, care ii da 40 de rauri de invatat, si mai vine si mama sa o asculte si aia de fizica o bate la cap cu Ohm - ala... Cand ea trebuie sa se gandeasca la chestii serioase.

Eu in locul ei as fi aruncat caietele alea direct in zapada.

vivi

Mergi la inceput

Superb, Rufus!
Pot sa... ?

vivi

Mergi la inceput