Aspirante Felicitari Bob Pixel,Miha_23,mrenescu!!!
Raspunsuri - Pagina 5
MeAlex spune:
Uite aici, Lore:
Intre aceleasi parti se pot incheia succesiv cel mult 3 contracte individuale de munca pe durata determinata. Deci, vei fi pe determinata maximum 9 luni...oricum in perioada asta inveti, te acomodezi, nu e f mult. Am citat din http://www.dreptonline.ro/legislatie/codul_muncii.php
art. 82.
In completare mai e ceva:
(5) Contractele individuale de munca pe durata determinata incheiate in termen de 3 luni de la incetarea unui contract de munca pe durata determinata sunt considerate contracte succesive si nu pot avea o durata mai mare de 12 luni fiecare.
Dar daca ei spun ca va fi pe dterminata de cate 3 luni, e f bine, ca pot face asta de maximum 3 ori.
Gena MTHFR - mutatie C677T heterozigot, Gena PAI - mutatie 675 4G/5G homozigot
3 sarcini oprite in evolutie la 7 s, 9s, 9 s (a 3-a sub tratament cu Clexane)
Tratament pregatitor sarcina: Aspenter 1/zi, Femibion1 1/zi, CETEBE 1 g/zi, MagneB6 1/zi,
Acid folic 1/zi, Vitamina E 1/zi (primele 10 zile ale cm)
pentru sanatos!
mrenescu spune:
Lore,
Ca si Iulia nici eu nu lucrez direct pe legislatia muncii dar sunt tot jurist. Uite si prevederea din Codul Muncii care ii impiedica sa te concedieze daca afla ca esti gravida:
Art. 60, alin. 1, lit. c):ART. 60 – Interdictii cu caracter temporar de concediere
(1) Concedierea salariatilor nu poate fi dispusa:
c) pe durata in care femeia salariata este gravida, in masura in care angajatorul a luat cunostinta de acest fapt anterior emiterii deciziei de concediere;
Iulia te-a sfatuit foarte bine: sa ceri exemplarul tau din Contract dupa inregistrarea la ITM si apoi daca se intampla sa ramai insarcinata cu dovada de la medic mergi frumos si notifici angajatorul cu nr. de inregistrare. Sa-i vad eu ca au tupeu sa te concedieze apoi.
Daca iei interviul si ocupi jobul te linisteti apoi si da-i inainte cu lucrul la bebe ( dupa ce rezolvi celelalte probleme medicale). Nu-ti mai fa 1000 de griji pentru angajator pentru ca el are suficient tupeu sa-ti puna o astfel de conditie deci nu e de compatimit si inteles. Tu spune-le ca nici nu te gandesti la asa ceva pentru moment. Vorba lui MeAlex: copii pe criza astaaaaa???
Fetele, multumesc frumos pentru gandurile bune
4+
camcris spune:
IuliaCospy i-mi pare rau ca aveti asa probleme in famile
mrenescu ce semnatura frumoasa ai
www.fertilityfriend.com/home/31ba3b" target="_blank">GRAFIC
mrenescu spune:
Citat: |
citat din mesajul lui camcris IuliaCospy i-mi pare rau ca aveti asa probleme in famile mrenescu ce semnatura frumoasa ai www.fertilityfriend.com/home/31ba3b" target="_blank">GRAFIC Anul acesta ajuta-ma Doamne sa fiu |
Daaaaa, si mie imi place de nu-i adevarat
4+
Mihaelafalt spune:
Lore daca zici ca doctorul e cel la care ai mai fost tu si stie ca ai probleme atunci spune-i ca doar stiti ca nu pot avea copii si de atatea incercari nici nu imi mai doresc.
Doamne ajuta-ma sa trec peste pierderea suferita si da-mi bucuria ca intr-o zi sa-mi tin copilul in brate.
valicutza spune:
citat din mesajul lui lorena_86 buna fetelor am venit si eu acum de la interviu a fost ttul bine, dr a fost multumit de mine sunt calificata pt proba urmatoare toate bune si frumoasa pana cand mi-a zis si conditia lor....si de asta cred ca o sa renunt eu la jobul asta chiar daca am trecut cu bine din atatia candidati conditia: minim 5 ani sa nu raman gravida e prea mult pt mine banuiam eu ceva atunci cand la primul interviu imi tot zicea tipa ca e gravida cineva si o sa-i iau locul pe de-o parte ii inteleg si pe ei ca investesc mult in mine dar e totusi viata mea si nu imi pot spune asa ceva daca se intampla totusi sa raman accidental ce fac atunci ma obliga sa renunt la sarcina? la urma urmei sunt casatorita si totul e posibil asa ca fetelor asta e parerea mea ii refuz si stiu ca si voi ma sfatuiti la fel, nu? cine nu viseaza la o cariera e drept si eu imi doresc una enorm dar nu mai mult decat imi doresc un sufletel lunea viitoare am ultima etapa dar ma gandeam sa ii sun si sa le zic de pe acum ca nu ma mai intereseaza am vb si cu sotul si el crede ca e prea mult si ca sa renunt dar maicamea ma condamna ca sa accept postul si sa mai astept ca multa lume a facut copii si la 40 ani ca nu mor daca nu fac copii |
buna Lore , felicitari ca ai trecut de interviu si o sa iti spun si eu din cunostiintele mele ( eu lucrand in contabilitate ) raspunsuri la ce ne-ai intrebat:
- eu din cate stiu, este legal sa iti treaca in contract clauza ca nu ai voie sa ramai insarcinata x ani , si in caz ca ramai in acea perioada iti vor cere despagubiri sau te pot da in judecata , si aici vezi si cazurile vedetelor, tin minte chiar de Nicoleta Luciu am citit , ca avea clauza in contract 2 ani sa nu ramana , si a asteptat terminarea lor si abia apoi a ramas insarcinata.
- cat despre partea cu contractul pe perioada determinata , sa stii ca si aici esti sub risc , daca pt exemplu semnezi de la 1 /02/2012 contract valabil 3 luni pana la 1/05/2012 , si tu ramai in martie sa zic, tu ii anunti in aprilie , ei iti pot spune lejer la revedere pe 1/05/2012 , este cat se poate de legal , contractul iti expira , si nu sunt obligati sa ti-l reinnoiasca , in cel mai fericit caz poti beneficia de somaj , si apoi de concediu prenatal .
parerea mea e ca un astfel de contract este destul de riscant , eu una i-as pune macar sa renunte la acea clauza, adica sa nu apara nimic in contract , ca nu ai voie sa ramai x ani insarcinata, sa ii asiguri doar verbal.
sper ca vei lua cea mai buna alegere pentru tine .
te pup
in curand
tratament pentru sarcina: acid folic 1/zi;aspenter 1 /zi ; branca ursului,mladite de extract de zmeur,duphaston z 16-z25.
ancadragoman spune:
citat din mesajul lui MeAlex Anca, te-au pus sa si semnezi ca nu ramai 2 ani?? Lore, nici mie nu imi place sa mint...mai ales legat de copii...sunt superstitioasa...dar merita, zau asa... Gena MTHFR - mutatie C677T heterozigot, Gena PAI - mutatie 675 4G/5G homozigot 3 sarcini oprite in evolutie la 7 s, 9s, 9 s (a 3-a sub tratament cu Clexane) Tratament pregatitor sarcina: Aspenter 1/zi, Femibion1 1/zi, CETEBE 1 g/zi, MagneB6 1/zi, Acid folic 1/zi, Vitamina E 1/zi (primele 10 zile ale cm) pentru sanatos! |
daaa,am semnat si dupa 5 luni am plecat
anca de fetita cu fundita Maria Alexandra (4 noiembrie 2007)
poze si filmulete
povestea nasterii
www.totsites.com/tot/mariadragoman" target="_blank">eu sunt Maria
www.onetruemedia.com/otm_site/start" target="_blank">Montaje Mariuca
AM PRODUSE LA BAZAR!!!!!!
DE TOATE PENTRU TOTI!!
valicutza spune:
felicitari mrenescu pentru burtica!!!!!!!!!sa ai o sarcina cat mai frumoasa si usoara!
de molipsire
in curand
tratament pentru sarcina: acid folic 1/zi;aspenter 1 /zi ; branca ursului,mladite de extract de zmeur,duphaston z 16-z25.
ancadragoman spune:
Clauza este ilegala si clar este discriminare dar daca nu ai incotro semnezi si vezi dupa ce faci.Poti dupa sa ii dai in judecata si castigi sigur dar...
anca de fetita cu fundita Maria Alexandra (4 noiembrie 2007)
poze si filmulete
povestea nasterii
www.totsites.com/tot/mariadragoman" target="_blank">eu sunt Maria
www.onetruemedia.com/otm_site/start" target="_blank">Montaje Mariuca
AM PRODUSE LA BAZAR!!!!!!
DE TOATE PENTRU TOTI!!
valicutza spune:
si afara se practica aceasta clauza, chiar f des..
Thalia are probleme din cauza ca a ramas insarcinata cu cel de-al doilea copil. Actrita si cantareata mexicana a fost data in judecata de o companie farmaceutica a carei imagine era pentru ca nu a respectat clauzele contractului in care era stipulat ca nu are voie sa ramana insarcinata timp de doi ani.
Cei de la 'Genomma Lab Internacional' o alesesera ca imagine a cremelor 'Teatrical' iar in timpul promourilor trebuia sa spuna ca o fac sa se simta si sa arate de parcaar avea 17 ani.
Acum, compania cere ca sotia lui Tommy Mottola sa dea inapoi banii primiti pentru acele materiale promotionale si sa plateasca in plus si chetuielile care vor aparea pentru proces.
Se pare ca acelasi lucru i s-a intamplat recent si lui Hillary Duff.
Ce parere ai? E corect ce se intampla? Thalia trebuia sa fie mai atenta cand a semnat sau ar fi fost de preferat ca reprezentantii companiei sa fie mai intelegatori?
in curand