Aspirante Felicitari Bob Pixel,Miha_23,mrenescu!!!

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns MeAlex spune:

Lore, revin. Eu sunt 95% sigura ca nu au cum sa puna clauza asta in contract, crede-ma. Daca cum o fac, semnezi si apoi cand ramai, mergi la ITM si arati...nu le va fi usor si oricum nu au ce sa iti faca...Bine ca nu te pun sa semnezi ca nu te vei imbolnavi timp de 5 ani...te tii sa nu cumva sa racesti!
Nu le face jocul, te rog!
Fetelor, nu e pe forum vreo fata care sa lucreze la HR sau avocat? Eu am colaborat cu HR-ul si am facut recrutare, dar nici macar nu intrebam daca intentioneaza sa ramana gravide, pentru ca stiam ca oricum ma pot minti si ca e dreptul fiecareia sa aiba un copil cand vrea!

Gena MTHFR - mutatie C677T heterozigot, Gena PAI - mutatie 675 4G/5G homozigot
3 sarcini oprite in evolutie la 7 s, 9s, 9 s (a 3-a sub tratament cu Clexane)
Tratament pregatitor sarcina: Aspenter 1/zi, Femibion1 1/zi, CETEBE 1 g/zi, MagneB6 1/zi,
Acid folic 1/zi, Vitamina E 1/zi (primele 10 zile ale cm)
pentru sanatos!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorena_86 spune:

mrenescu, iarta-ma
nici nu am apucat sa te felicit cu tota agitatia mea

multa sanatate bebelului si tie si sarcina usoara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MeAlex spune:

Anca, te-au pus sa si semnezi ca nu ramai 2 ani??
Lore, nici mie nu imi place sa mint...mai ales legat de copii...sunt superstitioasa...dar merita, zau asa...

Gena MTHFR - mutatie C677T heterozigot, Gena PAI - mutatie 675 4G/5G homozigot
3 sarcini oprite in evolutie la 7 s, 9s, 9 s (a 3-a sub tratament cu Clexane)
Tratament pregatitor sarcina: Aspenter 1/zi, Femibion1 1/zi, CETEBE 1 g/zi, MagneB6 1/zi,
Acid folic 1/zi, Vitamina E 1/zi (primele 10 zile ale cm)
pentru sanatos!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mrenescu spune:

Lore,

Eu te provoc: spune-le sa-ti treaca aceasta clauza in contract si tu semneaza contractul fara grija. Eu iti spun ca n-o vor face pentru ca daca angajarea se face legal atunci eu nu vad cum ar trimite ei un contract cu o astfel de duda la ITM.

Tu ii poti da in judecata cu ochii inchisi daca te concediaza ca ai ramas insarcinata.

In niciun caz sa nu le spui ca renunti din cauza asta la post. Accepta-l daca ei te vor si cand vei ramane atunci le vei spune frumos care e treaba si ca esti gravida. Din doua una: ori sunt sinucigasi si vor amenzi peste amenzi ori au un jurist prost ca noaptea.

MeAlex stiu ca ai nevoie de timp, o gurita de oxigen. Te imbratisez pentru ca esti un om deosebit.

Kmy O balanta se pare ca va fi ( dpn 4 oct ). Nu-i prima balanta din familion: mai are vreo doi unchi si bunica paterna in balanta asa ca se vor intelege intre ei de minune

Camcris, multumesc scumpa. Ceva special? Pai in primul rand am "vanat" ovulatia. Acum am convingerea ca eu/noi intotdeauna o ratam. In al doilea rand am stat cu picioarele pe sus ( nu chiar in lumanare) spre amuzamentul maxim al sotului meu. Cam atat.

4+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns camcris spune:

lore revin si io, stiu ca esti o fata extrem de corecta dar ei sunt corecti fata de tine cand i-ti cer asa ceva? poti sa spui acum ca luna viitoare sau peste 1 an vei ramane gravi, nu... asta doar DD stie ce vrea sa dea la fiecare, gadeste-te ca ti-a deschis o usa "Dumnezeu iti da dar nu-ti baga-n traista", sunt doar zicale dar foarte reale, gata chiar nu vreau sa te supar, poate m-am incins io mai tare ca tine dar nu se poate asa ceva, cat tupeu pe ei sa-ti ceara asa ceva
i-mi cer iertare, sa nu te superi pe mine, nu mai zic nimic tu esti singura in masura sa decizi, dar gandeste de 10 ori inainte sa spui o data ceva

www.fertilityfriend.com/home/31ba3b" target="_blank">GRAFIC

Mergi la inceput

bun fetelor

atunci majoritatea au decis

daca voi toate, absolut toate credeti ca e ok asa merg pe mana voastra
ii las in pace si vad eu
ideea e ca el vb de cei 2 ani stati acasa cu copilul dar eu o am pe soacra si nu as sta decat alea 3 luni obligatorii apoi m-as intoarce

si da, o sa tot am contract pe perioada determinata din 3 in 3 luni
asta s-ar putea sa ma dezavantajeze un picut

dar daca sunt acum gravida...ar fi prea frumos sa fie adevarat
lunea viitoare ar trebui sa-mi vina

apoi imi e ca imi pot da referinte negative...

gata, nu ma mai gandesc ca atrag raul

Mergi la inceput

cami, chiar te rog
daca ai ceva sa-mi zici pai zi-mi
nici nu se pune problema sa ma supar pe voi ca doar eu v-am cerut sfatul
ar fi chiar culmea

daca stiti cum sa ma sfatuiti eu de asta am nevoie

e drept ca initial am vrut s-o las balta
pe drum numai la asta m-am gandit

si e valabil pt toate

sunt eu mai sensibila dar nu ma supar pe voi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bettercy spune:

Felicitari, Mrenescu!

Lore, vorbeste cu un avocat, eu cred ca este ilegal. Si daca este ilegal si pun clauza asta in contract,o sa ai dovada cand o sa ramai insarcinata ca te dau afara din cauza asta. O sa poti sa dovedesti ca este ilegal ce fac ei si o sa poti sa-ti pastrezi jobul.

Eu as lua jobul. O sa acumnulezi experienta o luna, un an, doi ani, poate 5. Nu este treaba ta sa fii corecta cu oameni care fac ilegalitati. Ei vor sa profite de oameni. Daca se intampla sa ramai insarcinata le spui ca ti s-a intamplat. Daca e ilegal, nu te pot da in judecata. Daca pun clauza in contract si te dau afara cand esti insarcinata, super! Poti sa demonstrezi abuzul lor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns camcris spune:

lore linisteste-te sa te vezi tu anagajata, gravi si apoi mai vezi,stii tu""sosoteala de acasa nu pe potriveste cu cea din targ"
nu mai fii asa negativista ai sa vezi toate se rezolva la randul lor
fata curajoasa

www.fertilityfriend.com/home/31ba3b" target="_blank">GRAFIC

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IuliaCospy spune:

Buna ziua fetelor,
Bob, Miha_23, Mrenescu FELICITARI din toata inima! Sa aveti sarcini usoare si sa va tineti bebicii in brate la termen. Ma bucur enorm pentru voi si va doresc tot bine din lume!

Lore, m-a revoltat de-a dreptul ce am citit legat de clauza contractuala care iti interzice sa ramai insarcinata 5 ani. In primul rand felicitari pt interviu. In al doilea rand, ce pot sa iti spun este ca o asemenea clauza este ilegala. Este putin probabil deci sa o ai inclusa in contractul ca atare ci mai degraba intr-o anexa. Daca vrei sa faci balamuc, ceea ce nu cred avand in vedere ca ai nevoie de liniste dupa problema cu inima, este sa te adresezi ITM si consiliului discriminarii, dupa ce semnezi contractul. Ce poti face ca sa verifici daca ajunge la ITM o asemenea clauza, este sa ceri o copie a contractului din REVISAL (e softul in care se incarca acum toate contractele, nu se mai inregistreaza direct la ITM)
Ce se poate intampla daca ramai insarcinata inainte de cei 5 ani: ai grija sa ii anunti in scris cu dovada de la medic, despre sarcina ta, si sa pastrezi dovada ca i-ai anuntat (nr. de inregistrare) - daca faci asta nu te pot da afara, pana dupa ce implinesti 6 luni de la revenirea din concediul de crestere si ingrijire a copilului. Daca incep cu sicanii, iti ieri concediu de risc maternal si ai rezolvat problema - stai acasa pana nasti, timp in care ei sunt obligati sa iti dea banutii.
Cam asta e pe scurt ce poti face. Eu nu lucrez direct pe legislatia muncii, dar sunt jurist si ma ocup de chestiunile contractuale la organizatia unde lucrez. Cinve specializat pe dreptul muncii iti poate spune si mai multe chchite despre cum sa te descurci. Sper insa sa nu fie cazul.
Asa ca te rog nu da cu piciorul acestei sanse. nu iti ridica nimeni statuie daca esti sincera si e pacat sa nu iti implinesti un vis. BB o sa vina cand stie Doamne, Doamne ca trebuie, poate chiar mai repede decat te astepti - si atunci va fi cu siguranta binevenit.
A! Era sa uit! Verifica daca ai in contract clauza ca trebuie sa le dai bani daca pleci mai devreme de 5 ani.

Despre mine n-am vesti. Am avut CM pe 19, iar acum socrul e in spital cu ciroza decompensata, deci... va imaginati ce stare de spirit am si eu si sotul!

Va pup pe toate!

Iulia, mami de Sara Andreea
http://saraandreea.shutterfly.com/36?startIndex=0

Mergi la inceput