Un NU hotarat introducerii clasei pregatitoare
Raspunsuri - Pagina 14
iubu77 spune:
Avem ocazi sa il intrebam cate ceva...
http://www.hotnews.ro/stiri-esential-11462286-bilant-educatie-daniel-funeriu-discuta-online-cititorii-vineri-ora-11-00.htm
toby79 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui iubu77 Avem ocazi sa il intrebam cate ceva... http://www.hotnews.ro/stiri-esential-11462286-bilant-educatie-daniel-funeriu-discuta-online-cititorii-vineri-ora-11-00.htm |
Din cate stiu nu mai este ministrul educatiei.De intrebat ,nu prea mai am ce sa-l intreb, poate sa-i urez ceva de dulce !
ruxandra_sb spune:
In multe alte tari arondarea la scolile publice se face dupa adresa de domiciliu.
Si da, sunt multi oameni care isi aleg casele dupa acest criteriu - sa fie intr-o zona cu scoli bune.
Denn die Ferne ist niemals dort, wo man sich befindet. (Janosch)
Androix spune:
Da, si noi la fel faceam daca nu venea criza peste noi. Asta e, ne multumim si cu casa altora.
Am fost la scolisoara de care apartinem si mi s-a zis numai de bine. Problema e ca fiind pe stradute abia am razbit cu masina pana acolo. Si astia cica au dat prioritate strazilor cu scoli pentru a fi curatate in rest, bla bla, tigani sunt peste tot doamna, nu sunt violente in scoala, colectivul s-a schimbat, stam bine cu baza materiala, in august se termina de construit bazinul etc. Asta cu bazinul poate ma va convinge... Hmmm
www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux
Niste copii si toti copiii!
deea772 spune:
Incredibil cite laude la adresa ex-ministrului Funeriu pe hotnews la subiectul indicat de voi.
Otiliav spune:
citat din mesajul lui poohy Intrebare: cum e legislatia in alte tari in legatura de scoala la care esti repartizat? |
Copilul primeste automat loc doar la scoala cea mai apropiata de casa. Iar clasa in care merge copilul nu se poate alege. De personal nici nu poate fi vorba pentru ca se tot schimba.
Cine nu e multumit de scoala norvegiana nu isi poate muta copilul decat daca schimba domicilul sau il muta la o scoala privata (acolo insa trebuie sa aibe ceva noroc pentru a prinde loc caci au prioritate copii angajatilor veniti din strainatate, scolile private sunt sponsorizate de firme)
Mami de Ana Maria(18.12.2004), Elisa Andreea (09.12.2008) si Iulia Alexandra (14.08.2010)
capcaunul spune:
citat din mesajul lui Otiliav Copilul primeste automat loc doar la scoala cea mai apropiata de casa. Iar clasa in care merge copilul nu se poate alege. De personal nici nu poate fi vorba pentru ca se tot schimba. Cine nu e multumit de scoala norvegiana nu isi poate muta copilul decat daca schimba domicilul sau il muta la o scoala privata (acolo insa trebuie sa aibe ceva noroc pentru a prinde loc caci au prioritate copii angajatilor veniti din strainatate, scolile private sunt sponsorizate de firme) |
Antena 3 si Realitatea! Ia trimiteti niste reporteri pe teren sa dam jos dictatura din Norvegia! Daca in Romania nu merge, poate in Norvegia s-aveti noroc. O petitie macar.
Otiliav spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui capcaunul
Antena 3 si Realitatea! Ia trimiteti niste reporteri pe teren sa dam jos dictatura din Norvegia! Daca in Romania nu merge, poate in Norvegia s-aveti noroc. O petitie macar. |
Dar eu nu ma plang, scoala e la o casa distanta fata de unde locuim noi. Eu personal chiar prefer varianta acesta "unde-i lege nu-i tocmeala".
Iubu, din cate inteleg eu scopul legii este de a scade varsta de scolarizare insa tu personal nu vrei sa mearga la scoala pe motiv ca ti "se pare mic la 5 ani si 10-11 luni sa intre in cadru scolar si sunt tentata sa il mai tin un an la gradi la grupa mare"
De exemplu, fata mea cea mare a inceput scoala la 5 ani si 8 luni si probabil si mijlocia la fel va incepe daca va trece de evaluarea pentru scoala. Mie mi s-a parut ca era momentul sa incheie gradinita unde avea in ultimul an maxim 4 ore de educatie saptamanal. Primul an de scoala oricum ar trebui sa fie un an de tranzitie, nu foarte greu.
Mami de Ana Maria(18.12.2004), Elisa Andreea (09.12.2008) si Iulia Alexandra (14.08.2010)
capcaunul spune:
citat din mesajul lui Otiliav Dar eu nu ma plang, scoala e la o casa distanta fata de unde locuim noi. Eu personal chiar prefer varianta acesta "unde-i lege nu-i tocmeala". |
Otilia (), retorica era la adresa romanilor vesnic nemultumiti. Care pe de o parte vor legi ca-n occident, pe de alta se zbat sa-si faca micile aranjamente personale. Vor scoli arondate la doi pasi, dar apoi se zbat s-ajunga la o scoala renumita aflata in capatul celalalt al orasului.