Un NU hotarat introducerii clasei pregatitoare

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Otiliav spune:

Parintii doresc o "scoala buna" pentru ca sistemul de invatamant din Ro este foarte competitiv, chiar din primii ani sunt teste si calificative. Scoala ii pune īn competitie artificiala unii cu altii, cand de fapt elevii ar trebui sa fie īn competitie doar cu ei insisi. Elevii ar trebui sa isi doreasca sa devina pe fiecare zi mai buni si nu sa īnvete ceva doar pentru a obtine o nota mai mare decat colegii.

In sistemul norvegian elevii nu sunt in permanenta competitie unii cu ceilalti, ci lucreaza impreuna in beneficiul echipei. Nu se dau calificative pana la 12-13 ani.

Mami de Ana Maria(18.12.2004), Elisa Andreea (09.12.2008) si Iulia Alexandra (14.08.2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Otilia, sistemul difera enorm. Eu am un copil la scoala - clasa 3-a si unul la gradinita in grupa pregatitoare. Pot sa-ti zic ca ieri, la gradinita, fiul meu a dat "dictare". L-am intrebat de anume i s-a dictat (ca stie doar literele de tipar) si mi-a zis ca cifre. Acum nu au primit calificative, dar au existat concursuri cu note. La scoala nu mai vorbesc. In Romania la grupa pregatitoare in gradinita nu se mai joaca decat dupamiaza, cei de la programul lung. Practic e deja scoala. Parintii prefera sa aiba copiii in gradinita si nu in scoala datorita mediului mai safe. Paza in scoli lasa de dorit, la pranz se suprapun seriile care ies (copiii mici) cu cei mari (clasele 5-9) care intra. Pe banci si in toalete sunt scrise toate prostiile pamantului (greu de explicat unui copil de 6 ani), afterschool-ul nu e adaptat copiilor mici (practic stau tot in aceleasi banci sa faca teme - fara vre-un loc de joaca, mancare tip catering sau pachet rece de acasa).
Problema nu este de a invata sau nu ceva ci de a fi copiii in siguranta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flowerbee spune:

Ma intereseaza si pe mine subiectul, desi fetita mea abia a implinit 3 ani. Din cate am inteles eu de la TV (nu stiu cat de exact era prezentata situatia), parintii au posibilitatea totusi de a alege intre a inscrie copilul la o clasa pregatitoare la gradinita sau la scoala. De asemenea, cica se poate opta pentru a inscrie copilul la o scoala privata pentru clasa pregatitoare, urmand ca primul an de scoala primara sa se faca si la stat.

Sunt adevarate aceste informatii? Am inteles eu bine?

Si pe mine ma ingrijoreaza faptul ca scolile noastre nu au dotarile necesare, grupurile sanitare sunt cum sunt, supravegherea lasa de dorit mai ales in contextul nr. mic de cadre didactice, a interesarii financiare scazute si a pregatirii necorespunzatoare.

Multumesc.

Bee

Mamica de fetita dulce ALEXIA - MARIA (20.01.2009)

Doamne, ai grija de noi si de copiii nostri!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iubu77 spune:

Raman in continuare la ideea ca acesta clasa ar trebui sa ramana la gradinita..Nimic nu e pus la punct..dau lege si 100 de acte normative dupa cu completari etc...le fac in functie de situatii..
parerea mea ca ar trebui amanata cu minim 1 an..pt ca scolile nu sunt pregatite cu spatii cu cadre didactice..etc...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Vrei sa zici INCA un an. Nu vor fi pregatite nici atunci!

www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux

Niste copii si toti copiii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stratmirela spune:

Si eu sunt impotriva clasei pregatitoare din mai multe motive:
1. la toaleta, la fete in cosurile de langa wc copilele vor vedea produse intime, pe care noi mamele incercam puternic sa le ascundem acasa
2. la toalete in unele sc SE FUMEAZA
3. Un copil de 6 ani nu poate fi atent la o tema mai mult de 20 min, dar dupa ce se va face? unde vor sta copii si se vor juca pana la pauza? in pauza se intalnesc cu cei mari si aud diverse exprimari!
4. la gradi intram si vorbeam cu doamna si vedeam lucrarile copiilor. la sc nu avem acces in cladire, cum vorbim cu doamna? o sunam pe telefon? si daca sunt 25 elevi in clasa si suna toti?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxandra_sb spune:

Citat:
citat din mesajul lui stratmirela

Si eu sunt impotriva clasei pregatitoare din mai multe motive:
1. la toaleta, la fete in cosurile de langa wc copilele vor vedea produse intime, pe care noi mamele incercam puternic sa le ascundem acasa

te referi cumva la tampoane pt menstruatie???

Denn die Ferne ist niemals dort, wo man sich befindet. (Janosch)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

offtopic: stramirela, zau ca nu e asa horror la scoala
nu am vazut pe nimeni fumand in ciclul primar, nici injuraturi nu am auzit, hihaieli si mai alergat/impins da, dar sunt copii, nu roboti.

Roxana

Mergi la inceput