Un NU hotarat introducerii clasei pregatitoare
Raspunsuri - Pagina 13
deea772 spune:
Citat: |
CEDO???? Sa mearga la CEDO cu ce jalba? |
Capcaunule,ai auzit de Drepturile Copilului,ratificate in nspe normative romanesti si internationale( vezi CARTA ONU a DREPTURILOR COPILULUI,,etc)?
"Dreptul la educatie
Statul roman garanteaza accesul obligatoriu si gratuit la educatie pentru toti copiii, fara discriminare."
Ori a imi impune sa nu pot inscrie copilul la ce scoala vreau,mi se pare maxima discriminare.
Sa fim seriosi,etapele alea de inscriere au fost expuse masei de fraieri-adica noua,parintilor,doar asa,de florile marului.Este clar ca in prima etapa se transeaza invatatoarele cele mai bune,etc
N-au facut decit sa semene intre parinti disensiuni.Automat parintii care prin noroc maxim locuiesc in preajma unei scoli rasarite vor fi virulenti impotriva unui "intrus" din afara scolii,care a avut ghinionul sa nu poata avea domiciliul decit acolo unde poate a dat Dumnezeu sa poata cumpara si parintii lui o casa.
Spre bucuria mea constat ca lumea s-a mai desteptat si foloseste din ce in ce mai des instrumentele legislative in procese internationale si partea buna este ca aceste procese se si cistiga in defavoarea statului roman.Chiar citeam o statistica in acest sens nu demult.
Eu inca mai cred ca se poate intimpla o aminare a legii.Nu este clar loc pentru doua generatii de clasa 0+1 anul acesta in scoli fara sa sacrificam aiurea copiii la invatat in schimburi,etc
poohy spune:
nu vad cum poti sa legi asta de ingradirea dreptului la educatie... chiar nu inteleg legatura
Anca, Manu 02.06.2007 si Mihnea 09.04.2009
deea772 spune:
citat din mesajul lui poohy nu vad cum poti sa legi asta de ingradirea dreptului la educatie... chiar nu inteleg legatura |
Statul roman garanteaza accesul obligatoriu si gratuit la educatie pentru toti copiii, fara discriminare.
Poohy,nu consideri o forma de discriminare faptul ca nu pot inscrie copilul la scoala de linga serviciu?
poohy spune:
problema ridicata este faptul ca unele scoli vor avea mai putine clase.
pentru ca altfel, la urma urmei, pana acum se putea intampla acelasi lucru - copilul putea sa nu fie admis unde vroiai - doar ca poate unele scoli aveau mai multe clase.
chiar nu cred ca asta inseamna ingradirea dreptului copilului la educatie. accesul gratuit la educatie fara discriminare nu este in nici un caz lezat - dupa mine. nu am cunostiinte juridice, dar mi se pare de bun simt. acces gratuit fara discriminare nu inseamna inscrierea fix la scoala x, daca scoala y asigura (in principiu, pe hartie), acelasi lucru, in apropierea domiciliului.
ca asa fac petitie 100 de oameni la cedo ca vor copilul lor la scoala x, invatatoarea w, si ca li se incalca dreptul la educatie ca nu au loc in clasa. Ce poti sa zici la CEDO, pana acum puteam daca dadeam mita mai mare?
Probleme sunt, multe, dar de aici pana la ingradirea drepturilor, mi se pare cale lunga.
Grava mi se pare problema semnalata de Toby in Targoviste - scolile spun ca nu au spatiu pentru clasa 0. O mare problema mi se pare si cea a copiilor nascuti la inceputul lui 2007 - nu se stie daca pot sa inceapa anul asta clasa 0.
Intrebare: cum e legislatia in alte tari in legatura de scoala la care esti repartizat?
capcaunul spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui deea772
Statul roman garanteaza accesul obligatoriu si gratuit la educatie pentru toti copiii, fara discriminare. |
Statul roman garanteaza toate astea! A ramas vreun copil roman pe dinafara sistemului de invatamant obligatoriu? Nu. Atunci gargara cu CEDO ramane pura gargara. Asa ma pot duce si eu cu jalba la CEDO ca mi se ingradeste dreptul la libera circulatie pentru ca nu pot trece cand am eu chef prin curtea Cotrocenilor.
A garanta accesul la educatie nu inseamna a garanta accesul la ce scoala vreau.
Androix spune:
E d-aia o sa ne facem toti mutatie in buletin langa scolile unde vrem sa ne dam copiii ca e asta gargara.
Desi daca gandim putin mai departe si luam in considerare cum se intra la liceu nu mai e asa gargara. Desigur putem sa bla bla bla pe tema "daca vrea invata oriunde" dar stiti foarte bine ce zic.
Copiii nascuti la inceputul lui 2007? Ce e de lamurit in privinta lor ca abia vor face 5 ani.
www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux
Niste copii si toti copiii!
toby79 spune:
Haideti sa va spun ce am patit eu azi! La Scoala nr.2 din Targoviste, unde eu nu sunt arondat( si as vrea sa-mi dau copilul) s-a tinut o sedinta cu toti parintii arondati in zona respectiva.Gradinitele 1 si 9 care sunt in apropierea acestei scoli au trimis liste la scoala aceasta cu copiii arondati pe strazile respective.Am fost si eu la sedinta aceasta, dat fiind faptul ca azi mi-am bagat actele pt. noul buletin, care imi va iesi cel tarziu luni 13 februarie.Au facut si ca o prezenta si au pus si parintii sa semneze pe niste liste.Eu le-am explicat ca imi voi inscrie fetita la scoala lor,iar buletinul o sa il aduc cand vor incepe oficial inscrierile.Mi-au spus ca nu ma vor primi daca , si fiti atenti aici ce cretinitati pot sa mai scoata , pe titlul de proprietate nu sunt eu sau sotia mea trecuti.Fratilor , mai suntem normali la cap in tara asta de tot rahatul ??? Cum naiba sa te legi si de titlul de proprietate, cum in lege scrie clar ca adresa de pe buletin se ia ? Ati mai pomenit asa ceva ?
poohy spune:
Asta-i o prostie mai mare decat casa - si mai mult ca sigur creatie proprie a scolii
Pai ce, trebuie sa fim toti proprietari? Ce se intampla cand stai in chirie?
toby79 spune:
citat din mesajul lui poohy Asta-i o prostie mai mare decat casa - si mai mult ca sigur creatie proprie a scolii Pai ce, trebuie sa fim toti proprietari? Ce se intampla cand stai in chirie? |
Cred ca este creatia proprie a scolii! Eu unul , o sa ma duc in martie cand incep oficial inscrierile, prezint buletinul , iar daca vor refuza sa imi inscrie copilul , a 2a zi ii dau in judecata ! Vorba celor de pe aici, cred ca voi merge pana la CEDO ! Nu se poate asa ceva fratilor !
BESTUTZA spune:
Ceva ,ceva or vrea ei sa faca !Chiar nu isi dau seama ca sunt alaturea cu drumul??..
Ei trebuie sa introduca datele din buletin!Ca buletinul e de ieri sau de maine, nu sunt scolile in drept sa decida!
La noi veni recensamantul si (noroc!) il gasi pe sotul meu in apartamentul mamei,mama locuind in alta parte!Ne declara acolo!
Prietena mea,care de 8 ani are 3 copii la aceasta mirobolanta scoala,se trezi arondata cu al patrulea,EXACT....la alta scoala...Aberant,nu?Dar vom indrepta situatia!!