Endometrioza ne-a unit in lupa pentru bb! (69)
Raspunsuri - Pagina 6
_ariana_ spune:
didisor, stai calma, se intampla Spor in continuare la dieta! E bine ca ai indrumator.
misspi, mersic! E bine de stiut ca dupa ce ma apuc de ele sa mi fac lunar eco sa verific sa nu apara si la mine. Iti tin pumnii sa vii cu vesti bune de la consult!
Va propun sa facem un mic experiment...de fapt e doar o constare pe care mi as dori sa mi o confirm si cred ca si voi la fe! Mi a zis dr de aici ca femeile cu endo au un ten mult mai frumos ca cele fara! Eu recunosc ca am un ten impecabil aproape. Asta cel putin pana sa ma dopez cu progesteron de la care banuiesc ca am ceva buburuze pe frunte, ma rog, poa sa fie si de la gluga..sa am vre o reactie alergica la blanita sau de la caciula . Voi ce spuneti?! Avem barem satisfactia ca imbatranim mai frumos si stresul asta nu si pune amprenta pe tenul nostru? Stiti cum e vb aia...afara vopsit gardul si inauntru leopardul!
roxypuy spune:
ariana, eu nu pot sa spun k am ten impecabil pt k e gras si din pacate cu ceva vreme inainte de sarcina+acum de cand sunt gravi mi s-a accentuat secretia de sebuum si mi-au aparut o gramada de cosuri-galma in zona mandibulara...hormonii deh dar dpdv cearcane/riduri stau excelent comparativ cu alte prietene/colege apropiate de varsta mea adica nu am deloc nici unele nici altele si nici nu folosesc creme pt asa ceva...am colege care sunt mai mici decat mine (eu fac 30 in august) si au cearcanele pana la barbie, vizibile si de sub anticearcan...bine, recunosc k nu am dus nici o viata f zbuciumata - nu prea obisnuiesc sa pierd noptile sau dk le pierd bag somn la greu in urmatoarele zile k sa recuperez, intotdeauna incerc sa dorm minim 8h/noapte, nu fumez...si am si stofa buna cum zice sotzu' k mami mea la 56 de ani arata de maxim 40 nu are nici un rid, nici o cuta nimik!
pup!
Roxy
16+
xdidi spune:
ariana ce sa zic la mine se aplica , n-am avut cosuri nicodata in adolescenta, nici mai tarziu pana la tratatamentele hormonale....ce-i drept la progesteron si eu fac bubite mici care nu pot fi stoarse si sunt asa multe pe sub piele...are aspect ciudat insa vizibil cu greu, eu vad ca sunt soacra din fire!!! si daca esti la menopauza acum o sa tot ai mai ales pe frunte....si prb cu mancatul am avut eu, o sa iesi mai des afara(chiar daca la origini esti constipata asta se va schimba), eu avem si stari emotive ciudate...imi mai venea sa plang...ce sa faci hormonii
deci am fost la eco la o tipa nu fff ok , dar asta era in drumul meu, deci chist complex pe dr 4 cm cica endo si inca 2 mai mici seroase, nu vedea si tesutul ovarian pe dreapta, nu vede hidro pe drapta(deci iara asm avut dreptate cu hidro)....am si un mic fibrom de 1 cm care n-ar pune prb , n-am sange in uter, eu mai am scurgeri colorate insa nu m-a lamurit dc am avut sangerari.....aaaaa si imi va veni si ciclu ca endometru este bine merci...
ariana am tinut dieta acum mai mult timp vreo 3 saptamani din 8 , n-am salbit cine stie ce , doar 3 kg in prima sapta si dupa nimic, de cand am last-o am inceput sa dau jos...si am dat 4 kg intr-o luna...acum daca imi vine iarasi cred ca mai adaug inca -2kg...
va puuup si sa auzim de bine
cristina_84 spune:
Nu stiu daca sunt in topic dar...
O persoana apropiata(e vb de fina mea si prietena din liceu) tocmai m-a anuntat ca e insarcinata.Ma bucur pentru ea, normal. Dar sunt si trista. Ma simt si vinovata ca nu reusesc sa ma bucur din plin pentru ea...Vi s-a intamplat?
Trying for a baby
http://simplujurnal.wordpress.com/
roxypuy spune:
cris, stai linistita draga mea...si eu m-am confruntat cu aceeasi stare in repetate randuri...mai ales ca in jurul meu ploua cu gravide unele dintre ele ramase din greseala si care nici macar nu erau sigure daca vor sa pastreze sarcina...
aceeasi reactie am avut-o si eu cand fina mea a ramas insarcinata - am ramas blocata, nu m-am putut bucura...eram de gheatza si musteam ceva sentimente de invidie parca...si mi s-a mai intamplat si cu prietene, colege...banuiesc k e o reactie a subconstientului care chiar daca nu pare la locul ei, e oarecum de inteles in cazul nostru.
te pup si capul sus ca o sa fie bine!
Roxy
16+
xdidi spune:
cristina si eu am trait sentimentul asta de invidie, chiar pe la inceputuri cand inca nu eram eu foarte impacata cu situatia, eram o data intr-o statie de autobuz si era o tipa gravi care fuma si imi venea s-o plesnesc, deci se poate si mai rau....eu ce sa zic vorba lui roxy in jurul meu toti au bebei, cate 2 chiar...insa nu ma mai incanta asa tare o gravida, am devenit putin imuna...am 2 finuti si al 3-lea pe drum(astia numai bebe), ca am si 2 perechi de fini mari si a 3 -a pe drum...deci nu ma mai confrunt cu sentimente aiurea, pt ca a trecut ceva timp, m-am impacat cu gandul si deja merg spre alte orizonturi in care bebe se pare ca av aparea...aici ma gandesc la adoptie ca inca n-am descoperit tratamentul antiendometrioza in lab meu secret
si sincer nu mai sunt asa disperata dupa a avea copii, am atatea pe cap ca incep sa-i vad ca pe o povara ...sincer asta simt de multe luni, vad doar lucrurile nasoale la copilasi....cred ac am eu momemnte si sper sa-mi treaca dar asta e situatia nu o pot schimba , la fel cum nici tu nu poti schimba ce simti....cu timpul te vei bucura, dar da-ti timp sa digeri vestile si nu le arata asta celor din jur...e bine ca anomaliile sa le sti doar tu si sotul...asta am invatat-o eu in anii astia...dupa te vad toti ciudat si incep sa-ti dea sfaturi de care n-ai nevoie...crede-ma
va puuuup
_ariana_ spune:
Deci pana acum suntem 4 care confirmam treaba asta. (mai stiu eu pe cineva) . Pare ca e destul de adevarata.
didisor, hai ca tre sa fie si bine candva! As vrea sa mai dau si eu jos vre o 4-5 kg dar de cand s a deschis noua covrigarie fix langa munca e destul de greu sa ma abtin Si da...sunt plina de buburuze pe frunte...si se pare ca inca o sa mai fiu cel putin 3 luni.. :( Nici o sansa sa se amelioreze situatia?
Acum iau duphaston...cam de a 4-a zi de la ovulatie si in loc sa mi vina azi menstruatia de 3 zile tot imi curge dar foarte redus cantitativ (cat sa patez un absorbant zilnic) , inchis la culoare (azi am avut si o mica pata mai deschisa, dar atat). Durerile normale de dinaintea menstruatiei le am avut si inca le mai am din cand in cand si ma dor sanii de mor. Voi ati patit asa ceva?
cristina, stai calma...eu ajunsesem sa ma culc dupa ce se culcau bebicile vecinei sa nu le mai aud si ma trezeam la prima ora cu ele ca sa fug din camera. Daca se trezeau noaptea...grav...nici ca mai adormeam. Ma rodea invidia dar nici nu mai suportam bebeii. Acum mi am revenit cat de cat.
xdidi spune:
ariana tu iei continuu duphaston? daca iei asa sa sti ca lunile astea iti va inhiba ovulatia si petele ale sunt un fel de ciclu, cand ai mult progesteron asa sunt maronii , cu durerile specifice surde ca sa zic asa, cat despre cosuri ele vor trece de la sine cand vei termina cu hormoneii... pana atunci poti sa-ti iei un gel de spalat pe fata pt piele sensibila, nu e extraordinar dar poate ajuta....
ai grija cu mancatul prostioarelor ca ficatelul oricum sufera de la hormonei si sa incerci sa papi usurel si numai ce-ti prieste...in rest e ok cu progesteronul, mai e si faza cu uscaciunea vaginala , dar asta nu cred ca e in fiecare caz...
eu ce sa zic astept sa-mi vina, am deja dureri de sani(astea sutn tot de la proge cred) si in rest sunt ok n-am dureri de burta...astept cu drag
va puuup si weekend placut
aditzaC spune:
Salutare dragele mele
Nu am mai intrat de mult pl voi din pacate nu am timp .
Noi suntem bine , mai putin eu am fost acum o sapt la ctr sa vad care e tb ( incepusem sa am dureri , desi m.am bucurat enorm ca vreo 9 luni de zile eram ca o floricica , nici nu stiam cand imi vine cm ) si bineinteles ca vestile nu sunt bune ...cum speram eu. Am chist de 2.5 cm pe ovarul drept ( cel bun) si un fibrom in uter de 2.5 cm cum l.oi fi capatat si pe asta nu stiu , firar al naibii.
Asa ca o iau dl capat cu tratamente pt dureri si asa mai departe .
Ne.am apucat de bb2 si cu ajutorul lui d.zeu sper sa avem sanse mari.
Dr zice ca sa nu imi fac mari prb ..ca sunt micute si ca dc vreau alt bb sa ma gand in urm 5 ani.
Reamintesc ca am endometrioza gr 2 , operata laparo scos chist 6.5 cm si trompa stanga, facut diphe ..dr mi.a dat sanse numai 6 luni natural ..dupa numai FIV si am ramas insarcinata natural la 1 an si jumatate dl operatie.
Are careva fibrom ? aveti dureri? sangerari?
app: in ziua 14 am sangerat un pik ..ce naiba o insemna? o fi dl fibrom?
pupici tuturor
irina_d15 spune:
cristina, eu acum aproape doi ani am fost in cel mai jos punct al vietii mele cand am pierdut o sarcina si am aflat ca am endo. eu si cumnata mea ramasesem insarcinate in acelasi timp. nu m-am putut uita multa vreme la nepotel si nici acum nu il iau in brate, desi iubesc enorm copiii si mi se par minunati. orice gravida pe care o vedeam ma tulbura foarte tare si ma simteam foarte vinovata pentru sentimentele astea. mai ales ca eu aveam deja o fetita minunata. un an mai tarziu ma hotaram sa fac o laparo...si acum ma mangai pe burtica si nu-mi vine sa cred ca in cateva saptamani va veni pe lume cea de-a doua fiica. sentimentele tale sunt normale, nu e cazul sa te simti vinovata, numai cine nu a trecut prin asa ceva nu poate intelege. si ai incredere in Dumnezeu!
didi, nu cred ca intri la menopauza. si mie mi s-a mai intamplat sa am ciclu de doua ori intr-o luna. tie hormonii iti joaca feste, de aia te si doare stomacul asa de tare. mi-e cam greu sa stau la calculator, stau mai mult in pat, ca am contractii usoare, dar dupa ma refac si iti voi scrie.
aditza, eu stiu ca si cumnata mea a avut un fibrom mic in uter, de care a aflat abia la ecografiile din timpul sarcinii. si a fost totul ok, cred ca a scapat de el atunci cand a nascut.
34+