Endometrioza ne-a unit in lupa pentru bb! (69)
Raspunsuri - Pagina 22
foryv spune:
Buna,sunt Ioana si am 30 de ani.Nu am mai postat de mult pe acest forum pt. ca eu mi-am pierdut de mult speranta ca voi mai avea candva un bebe diagnosticata fiind de 5 ani cu endometrioza. In data de 27 februarie am avut ultima menstruatie, iar pe 2 aprilie primul test pozitiv din viata mea.Am trait momente de fericire extrema, apoi de groaza, usor, usor. De ce? Pt ca au inceput scurgeri maroni iar de o sapt. sange curat.Am fost la eco. si nu se vd nimic sunt distrusa, dr. zice ca uterul e gol.Am inca 3 teste pozitive si urmez tratament injectabil(no-spa, scobutil, vit.K),duphaston oral si progesteron ovule.Mentionez ca nu am dureri, doar sangerari fara chiaguri si nu sunt abundente.Dr mi-a spus ca sunt suspecta de extrauterina, nu stiu incotro sa o apuc, ce sa fac!
xdidi spune:
salutare ioana,
in primul rand te rog sa te calmezi si sa iei deciziile asa cum trebuie, conform unui calculator de sarcina acum tu ai peste 7 saptamani, deci ar trebui sa ai activitate cardiaca...fie ca e in uter, ceea ce iti doresc din suflet, fie ca e extrauterina, undeva se vede si clipoceste, adik e destul de mare sarcina sa se vada unde este....
ca sa diagnostichezi o extrauterina o poti face si cu urmarierea betahcg-ului, e o analiza de sange pe care o poti face la majoritatea laboratoarelor, daca valorea beta nu se dubleza la 48 ore , dar este in crestere se poate suspecta o extrauterina, daca creste normal e posibil sa ai o sarcina normala, dar sa fi avut o ovulatie tarzie si asa varsta sarcinii sa fie mai mica decat dupa ultima menstra si sa nu se vada fff bine.
important este sa gasesti un doc bun pe eco, acum la bv sunt si clinici private bune , nu prea mai stiu doctorii din brasov, insa am auzit lucruri bune despre podasca si sa refaci o eco transvaginala, zilele astea si sa urmaresti betahcg-ul....tratamentul pare ok si sangerarile in sarcina sunt din alte cauza , fa-ti analizele de coagulare , evita efortul fizic si NU TE MAI STRESA!!!!! sa nu-ti fie rusine sa intrebi de 2x si sa ceri a doua parere medicala si sa fi atenta la ce spun doctorii si daca nu ti se pare ok pt copilul tau asa cum este el si unde este, pana nu ai o certitudine ca e ok sau nu, sa nu faci tratamente pt o posibila extrauterina, trebuie diagnosticata corect....si oricum la 7 saptamani ar trebui sa ai dureri mari de la extrauterina, de obicei intr-o singura parte in aceea in care este blocata sarcina pe trompa....la varsta asta deja tromp ar trebui sa fie super dilatata...
eu sper sa fie bine si ma rog la Dumnezeu sa reusim si noi astea cu endo sa traim clipe de fericire si chiar daca nu e ok gandeste-te la momentele de fericire primite pana acum....te puuup si sper sa-ti fi fost de ajutor! te asteptam cu vesti si cu alte intrebari daca mai ai
irina_d15 spune:
Hristos a-nviat!
ioana, tot ce ti-a spus didishor e corect. eu iti recomand sa faci beta hcg in dinamica. inca de la primul rezultat poti trage o concluzie, pentru ca valorile sunt oarecum corelate cu varsta sarcinii. daca faci analiza la un laborator gen synevo, primesti rezultatul in aceeasi zi. eu asa procedam, mergeam dimineata si dupa amiaza aveam rezultatul. de asemenea, la varsta asta, un medic bun poate vedea o extrauterina la eco.
din pacate, eu am trecut si prin momentul dificil al pierderii unei sarcini. cam la 6 saptamani de sarcina am inceput sa am sangerari. la eco s-a vazut saculetul, am facut tratament cu utrogestan, dar dupa doua saptamani nu s-a evidentiat activitate cardiaca si sangerarile au devenit mai abundente. dupa doua zile am suferit un avort spontan.
e foarte important sa afli exact ce se intampla. Dc doamne fereste e vb de extrauterina, depistata la timp, se poate rezolva chimic, adica cu medicamente, fara interventie chirurgicala. Dc e vb de o sarcina normala care s-a oprit in evolutie, dar nu se elimina spontan, trebuie intervenit, medicamentos sau prin chiuretaj, ca sa nu apara infectia. in cazul meu, medicul mi-a administrat ergomet si indometacin si n-a mai fost nevoie de chiuretaj.
iti mai pot spune ca o colega de-a mea a avut simptomele tale si a nascut un baietel sanatos, avea sangerarile din cauza unor polipi cervicali.
imi pare tare rau ca treci prin asa ceva, dar trebuie sa fii puternica. stiu ca e greu, pentru mine a fost un moment devastator. tot atunci am aflat ca am endometrioza.
trebuie sa-ti spun ca la fix doi ani dupa ce am pierdut acea sarcina, adica acum o luna, am nascut o fetita sanatoasa. si am tot 30 ani, ca si tine. sper ca, stiind asta, sa fii mai puternica si sa nu iti pierzi speranta!
pentru celelalte fete, numai ganduri bune! nu prea am timp sa va scriu, dar va citesc! va pup si sper sa veniti cu vesti bune!
didishor, un special pentru tine!
37+
roxypuy spune:
ioana, sustin si eu cele scrise de fete. fuga sa faci beta si neaparat un dr bun pe echo. nu mai astepta pt k daca e vb de o sarcina normala trebuie sa faci tratam intensiv de sustinere! e ok si ce iei acum, dar poate iti recom ceva mai puternic. bafta multa si Doamne ajuta sa fie bine
pup toate endomumoasele mele dragi! Hristos a Inviat!
PS: cine se baga sa faca un capitol nou k deja am depasit nr de pagini? eu nu prea ma pricep :(
Roxy
25+
lelu spune:
Buna fetele mele dragi, va multumesc pt gandirile voastre frumoase!
Am adus fetita acasa de 2 saptamani, acum are 3,400 kg si e cumintica. Are si dureri de burtica dar o calmez detul de repede, din pacate lapte de la san a mancat doar o luna ca apoi nu am mai avut,.... nici nu ma mir la cat stres am fost supusa :))))
Despre mine va pot spune ca am avut o sarcina f grea, luna ian stat acasa in pat si luma feb stat la spital in pat, si camd spun pat e doar pat :D .... la spital a fost groaznic, nu ma ridicam nico sa merg la wc. Noroc cu mama si soacra care au stat cu mine mai mereu.
Am avut placenta previa centrala si sangeram aproape de la orice miscare, stateam doar pe spate la orizontala.... nici nu vreau sa-mi aduc aminte ce greu era sa fi asa imobilizat......si personalul din spital....ce sa spun, infirmierele de care aveam nevoie se faceau ca ploua de fiecare data cand ceream ajutor..
Apoi am ajuns la 32 saptamani iar asta e apogeul in placenta previa, daca treci de ea duci pana la capat, eu nu am trecut, ma luat o sangerare de ma bagat in cezariana.
Am nascut bebe mic :) eram inca buimacita, ma bucuram ca nu mi-au scos uterul ...riscam sa se intample si asta.
Am suferit si ma gandeam ca sirul necazurilor mele nu sa incheiat ca de 2 ani ma chinui cu endo, tratamente, operatii si acum bebe era mic si a ea ceva probleme la plamani
Insa timpul a trecut si in spital, am stat in total 2 luni jumate, acum suntem bine mersi acasa si incerc sa ut perioada asta urata.
Dorinta mea mare era sa am un bebe al meu si sa am si eu burta sa o arat lumii a tare sufeream cand vedeam gravide si nu puteam sa fiu.
Bebele il am Doamne ajuta, nu i-mi vine sa cred ca e al meu :) dar cu burta nu m-am falit :))))))))))
Experienta din spital, si cazurile vazute de copii prematuri, malformati, cu probleme dupa nastere m-au facut sa ma ingrozesc cata suferinta exista in lumea asta si e norocosi sunt cei care nu trebuie sa treaca prin ele.
Acum incep sama gandesc iar la endo si cum sa o tin sub control
Ciclul inca nu a venit desi nu alaptez si au trecut 2 luni de la nastere....
Va pup si va doresc multa sanatate
Aaa,... cred ca sa nascut Babybooom!!!
FELICITARI ELI!
misspii spune:
Lelu - ma bucur tare mult pentru tine.Sa va dea DD multa sanatate !
Greu cu spitalele...si eu zic ca uit si nu ma mai gandesc dar ...
Bine ca s-a terminat cu bine ,nu te mai gandi la endo macar acum...
Eu am vb la Viena si ma poate programa pe 21 mai .eu ajungeam acolo in 17 mai dar 17 mai e zi libera oficial in Austria ... nu prea mai iese planul mai ales ca in germania tb sa fiu 18-19.
Dar inca mai caut solutia ideala si sper sa ajung pe 21.
Va pup pe toate si numai bine.
Ioana ,ce faci? da un semn.
xdidi spune:
salutare fetelor,
lelu felicitari ce sa zic , lupta cu endometrioza a fost doar antrenamentul, bine ca s-a terminat cu bine si ai o fetita sanatoasa si rotunjoara ...cat despre endo eu zic ca oricat ne-am stresa sa nu mai facem chisturi , tot vom avea asa ca eu predau armele, cand ma va durea fff tare atunci ma mai gandesc la operatie...momentan sunt ca noua(chiar daca am chist de 6 cm)... mama tot insista sa merg in italia la un control sa vedem ce perspective sunt acolo, pe la vara intentionez oricum sa merg si sper sa ajung si la doc.cat despre dr din austria as vrea sa ajung la ea, dar anu asta ma rezum la italia
misspii ce faci?
irina cum e acasa , cum stai cu geloziile?
ioana te asteptam cu vesti
va puuup pe toate
foryv spune:
Buna ziua la toate fetele!
Revin abia azi cu noutati , daca le pot spune asa, pentru ca pt. mine vreau sa nu mai fie acele zile in viata mea. Azi m-am externat dupa 6 zile de spitalizare. Miercuri mi-am sunat ginecologul din Bv. pt ca toate analizele si diagnosticul pe care l-am primit, le-am facut la Arges( sunt din zona si acolo mi-am petrecut sarbatorile pascale).Coincidenta face ca... chiar sunt pacienta Dr. Podasca. Asadar am fost la consultatie si mi-a reconfirmat pt a 3 oara ca intradevar sarcina nu este prezenta in sarcina, dar sa nu ne pripim si sa fac exact cum ati spus si voi Bhcg-ul la 48 de ore si in functie de valoarea lui vom sti ce plan de bataie sa aplicam.Confirmand prin 3 teste de sarcina poziteve sarcina mea,mi-a spus ca daca sarcina este intradevar prezenta " pe undeva" si este si extrauterina va incerca sa salveze trompa cu Metotrexat(med.care stiam ca este utilizat ca alternativa terapeutica in acest caz,pana a se ajunge la bisturiu).Cu inima cat un purice, deja cu sangerare si mai abundenta (stiind in sufletul meu ca totul e pierdut si bebe sigur a patit ceva, nici sanii nu-i mai simteam si colu se deschisese )am plecat sa fac primul Bhcg, urmand ca impreuna si cu rez. de la cel efectuat vineri sa ma prezint la el sa vd. cum vom actiona.Urmand sa apelez la serviciul de urgenta doar daca apar sangerari mult mai violente si urat mirositoare si dureri insuportabile.Nici un simptom de genul, decat un eveniment socant joi in jur de ora 17 cand m-am trezit dupa o mica odihna sa merg la baie sa nu patez asternutul.Dar stupoare nu a curs sange ci o"chestie" care a facut pleosc in toaleta. M-am uita si nu am vd bine ce era si am bagat mana in vas si am "pescuit" produsul. Nu era cheag de sange, nu era dezintegrabil , era un TESUT omogen bine delimitat ca un balonas cu o codita in prelungire de textura unui intestin, o placenta...am ramas stupefiata stiam oricum de miercuri ca totul este pierdut, dar de unde cursese placenta aia care nu fusese vizibila la eco. de nici un fel. Era prea mare sa fi venit de pe trompe(stiu ce vb. ca sunt asistent medical) venise perfect integra si destul de mare, un pic mai mare decat un ou de porumbel. Stateam cu el in mana si il analizam pe roate partile, pana la urma l-am pus intr-o cutie cu un pic de spirt si l-am bagat in frigider, urmand sa il arat si med. vineri. Ceea ce m-a uimit in continuare este faptul ca nu imi curgea decat sange, fara cheaguri cum m-as fi asteptat dupa asemenea eveniment, nu era cantitativ mult sau sa vina in jet si fara nici o durere, sangeram pt. prima data fara nici un pic de durere, la menstruatie era cosmar.
Vineri mi-am facut si celalat Bhgc, incepuse deja o usoara durere pe la ora 7 dimi. La ora 12 eram internata la maternitate cu dureri groaznice, speriata si cu sangerari.Ghinion stiam ca am inca de cand am sunat la 112 pt ca nu aveau masina disponibila m-m dus cu niste prieteni(era semn ca nu trebuie sa ajung acolo, dar eu ma incapatanam in durerile mele, crezand ca asa e mai bine).Ghinionul meu a fost ca Dr. meu nu a putut ajunge decat duminica la mine.Am fost operata clasic(eco.arata foarte complicat din cauza endometriozei ce imi impanzeste abdomenul si nu intelegeau ce se petrece in burta mea), pt ca nu au fost de acord cu tratamentul dr. meu spunandu-mi ca este prea tare si se foloseste doar in cancer si....Nu mai au rost explicatiile,am ramas decat cu o trompa si aia plina de chisturi endometriozice pt ca ghinion sarcina se "intepenise" pe trompa mea buna. Acum sansa (pe care oricum nu am avut-o niciodata dupa dg. medicilor in ceea ce priveste endometrioza mea) de a mai ramane vreodata insarcinata erau...iar...si din nou...inca o data...NULE. Oricum si pana acum tot asa au fost, dar se intamplase o minune, am ramas insarcinata natural fara nici un stimulent, fara nici un tratament.
Imi revin greu...psihic...plang mereu si din orice, nu am puterea sa trec peste, plang si acum , pt ca nu ma pot abtine...vd mereu o cutiuta cu "ceva" in care a fost puiul meu.
Numai eu sunt de vina ca s-a intepenit pt ca ii spuneam mereu cand ma durea burtica..."sa nu ma paraseasca...ca eu sunt o mama buna"! si el nu a plecat, a ramas ...acolo pe trompa!