Endometrioza ne-a unit in lupa pentru bb! (69)
Raspunsuri - Pagina 18
xdidi spune:
zumzi of ce ma regasesc, deci pap test si secretii se fac la o saptaman dupa terminarea sangerarilor in general, fie ciclu, fie sangerare spontana...sangerarile asta sunt cica normale daca iei ac-uri , e posibil sa fie un ciclu...ca din cate am inteles iei ac-uri fara pauza de 7 zile...ce sa zic poate vei primi un raspuns mai elaborat eu cand am avut sangerarea, avand si chist si fibrom de 1cm, raspunsul la intrebarea dc am aceste sangerari????? a fost : dereglare hormonala...iti suna cunoscut?pai ce sa zic suna dr spune-i de sangerare si vezi ce zice ...important este sa termini totusi folia de ac-uri sa faci pauza de 7 zile apoi sa-ti vina si sa vezi daca te-ai reglat...daca intrerupi asa brusc si ai si sangerare nu afci decat sa agravezi derglarea...totusi suna dr., eco se poate face si as cu sangerare...
eu am avut asemenea sangerari si cand eram la menopauza indusa si nu la inceput ci intre injectia 4 si 5..deci se poate orice, organismul tau este tanar si se inhiba o vreme insa isi cere si el drepturile...
puuup si sper sa te fi ajutat
zumzi spune:
Multumesc mult xdidi, chiar m-ai ajutat. Eu habar n-aveam ca Papanicolau se face la minim o sapt dupa intreruperea sangerarilor, se pare ca de fiecare data cand am facut am picat in perioada buna, ca altfel imi spuneau.
Dereglare hormonala...m-am cam saturat sa aud asta, pare ca e un raspuns pentru orice. M-am gandit eu ca, daca iau fara pauza, tot o sa vina o sangerare la un moment dat...dar acum a venit fix cand vroiam sa merg la dr. Din pacate nu pot vb cu dr decat daca merg la un consult. Tocmai vroiam sa merg la und r la care nu am mai fost din 2 motive: ultima doctora la care am fost m-a cam speriat cu operatia, si nu mi-a dat nici o alternativa, bine, dupa ea am fost la alt dr dar cu ajutorul unei prietene) si al doilea motiv ar fi ca am abonament de la firma si as fi vrut sa merg la un doctor care sa-mi stie istoria si care sa ma poata ajuta cu eco de control sau tot ce as mai avea eu nevoie.
Dintre toate cel mai mult imi dorescs a stiu cum e cu chistul...ca daca e ok, iau pana termin folia si apoi nu mai iau deloc.
Cred totusi ca voi merge la dr (eu mi-am facut deja programare) si o sa-i povestesc toata istoria, sa vedem ce-mi spune el (parca vad ca ma expediiaza sa vin cand se termina sangerarile...), macar sper sa fie de acord sa-mi faca eco...
Inca o data multumesc, si scuze daca va stresez cu problemele mele :(
xdidi spune:
zumzi toate am fost la nnnn doctori eu cred ca sunt campioana la schimbat ginecologi, mai am cativa pe lista dintre cei faimosi....faza cu operatia iti apartine, poti incerca sa ramai inainte de operatie...si apoi daca vezi ca nu da rezultate sa te operezi , nu e grea operatia si sunt sanse de a ramane dupa, la fel cume cred eu ca sunt snase de a ramane si inainte la cat de ciudata este boala asta...
insa un lucru e cert doar cu tratament nu scapam de chistoaiele facute, insa vestea buna vine de la suratele gravi ca se poate ramane si cu chist, uite de exemplu roxy chist de 6 cm , asta nu e chistulet si a ramas naturel si dupa 2 operatii si cu frica-n san
daca citesti forumul de la inceput, vei vedea cat de ciudat se manifesta boala la unele dintre noi, eu zic ca daca vrei bebe poti sti daca ramai numai incercand, ca eu nu cred in dr care dupa o eco iti zic , nu vei putea avea niciodata, si tu nici n-ai incercat...
iar despre optimism este prima pagina, cred ca o stiu pe de rost, cand aveam nevoi de o doza o mai citeam o data...de cand am amh-ul spun sincer n-am mai citit-o ca mi-am luat gandul...acum sunt bulversata, si sincer nu mai astept nimic, sper doar sa fiu cat de cat pe linia de plutire cu ciclu(am inceput sa pretuiesc nenorocirea asta de sangerare dureroasa)
va puuuup
zumzi spune:
Pai sa stii ca fix asa m-am hoatarat...sa verific cam care mai e starea cu chistul, si daca nu a crescut in dimensiuni, sa incerc, poate sunt norocoasa si reusesc :) (sotul meu, care este de fel o persoana foarte norocoasa este convins ca o sa reusim, ca cica el e norocos si o sa-i iasa din prima :d) Si...sa verific cam din 2 in 2 luni care mai e situatia "pe acolo".
Eu sunt de acord cu operatia daca se complica lucrurile sau devine suparatoare problema.
Referitor la doctori, eu am gasit doctorul ideal, bun, calm, iti explica toate problemele si posibilitatile, la el as vrea sa merg daca as avea BB. Insa el este la un spital si la o clinica privata, unde costa destul de mult consultatiile si eco, si dau destul de greu de el fiind foarte ocupat cu gravidutele pe care le are si cu operatiile. Asa ca ma gandisem sa profit de ab de la firma si sa merg pt toate analizele si eco (pe care nu le platesc) la un doctor la clinica unde avem ab, si daca se intampla minunea sau daca observ schimbari majore in rau, sa ma duc la el.
Doctorul acesta minunat de care vorbesc a fost cel care mi-a spus ca se manifesta diferit de la femeie la femeie si nu e nimic general valabil, si daca vreau pot sa incerc o sarcina si am sanse sa mai scada in dimensiune. El a fost cel care mi-a dat speranta, si am asteptat pana am simtit ca e momentul sa ma las de AC...dar iaca acu....cercul de care ziceam mai sus.
teo76 spune:
Didi, am formula aia de tratament de la o dr. de la Hofigal, nu i-am tr nici o analiza pt ca nici nu as avea ce sa-i tr, i-am spus ca am fost operata de chist endometriozic si ca am infertilitate secundara.
In ceea ce priveste sucurile, eu stiu ca morcovii si sfecla sunt total contraindicate in endometrioza, ca stimuleaza secr de estrogeni, si deci agraveaza boala.Mai intereseaza-te, sa nu-ti faci mai mult rau!
Tu ce tincturi vrei sa iei? E cam dificil cu boala asta pt ca e destul de putin cunoscuta, iar unele produse, chiar naturiste ne pot face mai mult rau, tb avuta mare grija! Va pup.
misspii spune:
Aditza - ai fost azi la spital? cum esti?
Irina - nastere usoara,sanatate si tie si bebelusei (cred ca tin bine minte ca este fetita).
Atat de multa treaba si atata agitatie ca cele 6 ore care nu stau cu Victor trec rapid si apoi cand vin acasa jumate din timp vorbesc la telefon dar nu am ce face ...
Didi ,teo...va pup pe toate.
Eu nu am prea luat naturiste ...dar acum o sa incerc si eu sa fiu mai consecventa.luam o zi da 7 nu si tot asa...de la Hofigal se comanda pe net sau mergi la un medic si-ti face o schema personalizata?
teo76 spune:
misspii produse Hofigal se gasesc la toate magazinele de naturiste, iar schema aia, cred,o recomanda in general pt endometrioza.Efectul, insa, la chestiile astea naturiste, se instaleaza lent, deci tb multa rabdare si perseverenta, ca nu apar minuni. Eu sunt putin cam disperata, tb sa recunosc, am 35 de ani, si stii, rezerva ovariana de-acum ....nu ma mai astept sa creasca, de-aia incerc toate posibilitatile.Asta e... cand vrea Dumnezeu sa ne dea copii...nu vrem noi, apoi cand vrem...nu se mai poate!
Te pup si sanatate multa la micut!
teo76 spune:
Maria, fetita mea, ma tot intreaba de ce nu mai iese bebelusul ala din burtica....ea-l tot asteapta...! Sper sa n-o dezamagesc!
hopefull spune:
Buna fetele!
Poate ca unele dintre voi nu-si amintesc de mine....nu sunt prea activa pe forum, mai mult citesc din umbra...
Am o mare rugaminte la voi.
Am citit cu ceva timp in urma, aici, ca una dintre voi, dar nu-mi amintesc cine, lua un anumit AC fara intrerupere, si nu ii mai venea CM. Daca va amintiti despre ce AC era vorba va rog spuneti-mi si mie....e urgent!
Eu am endometrioza de vreo 13 ani si alaltaieri am aflat ca si sora mea este suspecta. Azi urmeaza sa fie operata si ma gandeam sa vb cu medicul ei despre tratamentul de dupa....asta in cazul in care se confirma diagnosticul.
Nu e vorba de Diphereline sau Zoladex.......Diphereline am facut si eu 5 luni.
Acum fug.....ca la 9 intra in operatie si trebuie sa ajung inainte sa-i transmit energie pozitiva :)
O sa mai intru sa citesc.....
Bye!
Kisses and Hugs!
Gabi
zumzi spune:
Buna hopefull!
Nu stiu daca a mai scris cineva despre AC luate fara intrerupere, dar si eu iau asa. Mie mi-au recomandat pt ca aveam un chist de 4 cm si nu vroiam sa ma operez. initial am luat Cerazette care din cate stiu sunt doar pe baza de pregesteron, insa avem sangerari de lunga durata peste el, gen 3 saptamani si ma simteam epuizata, nu aveam chef de nimic. Dupa 5-6 luni de Cerazette, probabil datorita faptului ca practic nu avusesem menstruatie, doar sangerari sporadice...chistul scazuse la 3 cm.Am schimbat atunci pe Marvelon, tot asa luat fara intrerupere, insa imi da dureri de cap. Acum...dupa 3 -4 luni, tot am o sangerare si cu asta de vreo saptamana. Astept sa treaca si voi incerca sa renunt la ele pt ca vreau BB.
Totusi, nu cred ca trebuie sa ia asa ceva fara sfatul medicului, ce a fost bun pt mine nu inseamna ca e bun si pentru altcineva, si invers.
Multa sanatate tie si surorii tale, sper sa nu fie lucrurile grave si sa iasa invingatoare, iar la tine boala sa nu-ti dea probleme.
Asteptem vesti...si...fiti increzatoare, ca pana la urma...totul va fi bine!