Endometrioza ne-a unit in lupa pentru bb! (69)
Raspunsuri - Pagina 14
carmendelia spune:
O sa merg sa vb cu dr. si sa incerc sa il conving ca nu iau yasmine, sa trecem la bebe, ca timpul trece in defavoarea mea; am 36 ani, imediat 37 si cum din 2004 tot incercam si abia acum au gasit cauza, chiar nu mai am timp de pierdut; este printre noi careva care a ramas natural dupa endometrioza si are varsta 30+ ?
zumzi spune:
Cred ca dezicia cu AC este a voastra si nu a doctorului. El iti poate spune doar daca e ceva foarte grav si poate pune probleme. In rest, trebuie sa va hotarati voi.
roxypuy spune:
hello endomumoasele mele dragi! ce faceti?
zumzi bine ai venit in grupul nostru! nu e musai sa te operezi in caz de endo, mie mi-au spus medicii ca tot ce depaseste 4 cm trebuie operat pt ca incepe sa creeze probleme primprejur. eu am si acum pe ov stg un chist de 6 cm pe care trebuia sa-l scot (la o a treia operatie) insa ma felicit in fiecare zi ca am amanat operatia (la care eram deja programata) pt ca am reusit sa raman gravi natural in cazul chisturilor anterioare (6+7 cm prima laparo si 3 cm la a doua) aveam si dureri, faceam crize din cd in cd, probleme cu scaunul, disconfort la contact etc. acum cu asta vad ca am avut asa o jena usoara pana sa raman gravi, acum deja nu mai fac diferenta pt k mai sunt dureri cauzate de sarcina. abia astept sa vad cum va evolua boala dupa nastere pt k eu am o forma f agresiva. sper sa fie bine oricum ideea este sa ceri suficient de multe pareri de la mai multi medici pana sa iei o decizie si sa incerci sa gasesti un medic cu care sa te simti tu confortabila. eu asa am facut si de indata ce l-am gasit am si ramas gravi deci conteaza clar si psihicul! bafta multa si suntem aici pt tine
didishor - te pupik iubita mea! ai grija de tine si tine-te de dr sa te ajute sa-ti reglezi CM.
misspii, lalely, irina - pup!
Roxy
19+
zumzi spune:
Multumesc mult de incurajari roxypuxy. Asa m-am decis si eu, sa nu ma operez pana nu-mi pune probleme mari si sa incerc si un bebe. Deocamdata nu am dureri, ocazional niste intepaturi sau dureri de 10 min ca cele la ciclu, insa nu imi creaza un disconfort prea mare.
Ma deranjeaza cand doctorii te imping imediat catre operatie. Eu am gasit un doctor care mi-a explicat toate posibilitatile si mi-a dat incredere, plus ca e genul de om pe care il simti aproape, chiar am avut noroc cu el.
Ma bucur ca ai reusit sa ramai gravi si sa ai o sarcina usoara. Cred ca poti contrazice tot doctorii care iti spun imediat ca ai sanse foarte mici daca ai endo.
Sa aveti o zi usoara!
carmendelia spune:
roxi sa inteleg ca dupa 2 interventii nu ai ramas graviduta si apoi a mai aparut un chist pe care nu l-ai operat si ai reusit minunea totusi?
este prima sarcina? ai facut ceva in mod special inainte de a ramane si ma refer la homeopate, naturiste, alimentatie?
Ellyshor spune:
Neata, scumpele mele!
Am intrat sa va spun ca draga noastra Lelu a nascut la 32 de saptamani o fetita de 1,600 kg. Sunt inca in spital, dar se pare ca lucrurile merg spre bine. Doamne ajuta!
Va pupic dulce pe toate!
Elly 31+ cu Babyboom
AMR 8+ saptamani!
roxypuy spune:
carmen - dupa prima laparo am facut 6 luni de diphe si pt ca am fost inscrisa intr-un program de studiu si tratament pt endo a trebuit sa fac o a doua laparo imediat dupa primul CM pt evaluarea reactiei la tratam. din pacate forma de care sufar eu este f agresiva si nu a reactionat la tratam cu diphe, la a doua laparo mi-au mai gasit inca 1 chist de 3 cm si numeroase aderente oricum tot atunci mi-au facut si testul de permeabilitate tubara si a iesit ok, partea dreapta functiona perfect si chiar urma sa ovulez, deci una din dr de la op mi-a spus sa ma pun pe treaba rapid. nu mi-au mai dat nici un tratament dupa a doua laparo, a ramas sa merg la controale regulate. ei bine si la aceste controale mi s-a descoperit un nou chist la doar 3 luni de la operatie mi s-a spus ca nu voi putea avea niciodata copii, ca nu are rost sa fac FIV sau IA pt k nu o sa prinda din cauza endo si orice sarcina va fi respinsa de organism...si uite asa cei care m-au operat au zis ca nu stiu ce sa-mi mai faca si ce tratam sa-mi dea si m-au trimis sa-mi caut un chirurg bun care sa ma opereze clasic si sa curete tot prin tot abdomenul. insa eu capoasa de fel am decis sa merg la un dr fff bun la care imi doream de f multa vreme sa ajung. si am fost la el, chist de 6 cm, posib de extirpare ov stg (din care oricum nu mai am mare lucru), sugerat op clasica. insa mi-a spus ca daca imi doresc un BB, ar fi mai bine sa facem un FIV repejor ca sa evitam extinderea bolii si vedem ce iese. si m-am hotarat pt FIV, insa cand sa ma duc sa-i comunic sa purcedem la FIV...surpriza!!! am ramas gravi 100% natural prima sarcina dupa 5 ani de incercari.
legat de tratamente - am incercat la un mom dat dupa prima laparo sa iau vitex, macca, branca ursului si cocktailul de ceaiuri care e recom pt endo (cred ca il gasesti pe prima pagina pe undeva). am luat vreo 3 luni dupa care m-am oprit. regim alimentar nu am tinut, doar k sunt mult mai grijulie cu alimentele care contin estrogeni.
in cazul meu chiar a fost o minune ca am ramas natural si cu ditamai chistul! exact asa mi-a spus dr care ma monitorizeaza acum si cu care voi merge pana la capat atat cu nasterea cat si cu tratam endo.
daca te mai pot ajuta cu sfaturi, experiente etc...sunt aici
Roxy
19+
carmendelia spune:
multumesc mult Roxi pt raspuns; la mine este si varsta...36 ani .... dar na, speranta moare ultima.
irina_d15 spune:
numai ganduri bune pentru lelu si puiul ei!
sa le dea Dumnezeu sanatate si putere!
37+
lalely07 spune:
Doamne ai grija de Lelu si puiul ei!!!
Sa dea Dumnezeu sa treaca cu bine peste aceasta perioada grea!!!