Endometrioza ne-a unit in lupa pentru bb! (69)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roxypuy spune:

carmen - eu am facut diphe dupa prima laparo si mi-a venit dupa 70 zile de la ultima injectie. din cate am inteles de la medic difera de la organism la organism cat de rpd isi revine la normal. ca sa stai lini, cel mai bine ar fi sa mai intrebi dr sa vezi ce zice.

pup toate endomumoasele!

Roxy
18+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns misspii spune:

Aditza - asa naspa ai fost dupa cezariana? cred ca eu nu mai simteam nici un fel de durere fizica si coboram scarile cu pet de apa plata de 2L de ziceai ca nu am nascutmedic zicea sa fac miscare si faceam...
Ma simt relativ bine,ma mai doare in stanga ..sper sa dispara chistul pana la urma .medicul zice ca nu-i asa mare dar la 4 cm eu zic ca trenuie monitorizat.vedem ,peste 3 luni.

Carmen cam la 70 de zile am avut primul cm dupa injectie si apoi au inceput iar problemele si am luat-o de la capat...pe dipherelin a fost cat de cat OK apoi am decis sa fac FIV ca chistul endo mai era mai mic dar era acolo si dupa dipherelin asa ca am decis sa fac FIV .

va pup pe toate si va doresc o duminica linistita!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lalely07 spune:

Buna fetelor!!!
Va doresc o primavara frumoasa plina de surprize placute!!!!

Carmen,eu am facut Zoladex 6 injectii si am facut ultima injectie pe 3 mai si menstra mi-a venit pe 16 iulie...Cam atat a durat...La mine a avut efect.Dupa prima menstra am ramas gravidutza.Nu stiu cum este dupa 35 de ani,eu am 28..Multa bafta!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina_d15 spune:

da, aditza, si eu la prima nastere aveam rezerva langa o tipa care facuse cezariana si o auzeam cum plange de durere. intr-o seara iesise pe coridor, se tinea de pereti si am iesit dupa ea ca ma speriasem, pur si simplu plangea de durere.
stiu ca nu e o regula, depinde de organism si de anestezic si de medic...
pot sa va spun din experienta ca nasterea naturala (fara anestezie) este ceva extrem de dureros, eu credeam ca acolo si mor, nu stiu cum o fi aia cu anestezie. Dar, copilul merge cu tine in camera, la vreo ora dupa ce am nascut. La cateva ore dupa am facut singura un dus (era vara, super cald si nu ma mai suportam). Si sotul a stat cu noi in camera de la bun inceput.

34+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmendelia spune:

Va multumesc tutoror pt raspunsuri;

Dupa cura de injectii, vi s-a prescris si anticonceptionale?

Dr. zice ca dupa cele 4 injectii cu zoladex, asteptam primul ciclu si 3 luni yasmine...

Care dintre voi ati inceract si ceva naturist si ce anume?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aditzaC spune:

didi ce ai fc la dr am astpt ras
carmen..si eu am fc diph si mi.a vnt peste 100 de zile eu zic sa nu te stresezi ca asa dureaza sanatate
azi mi.a vnt ciclul deci nu e bb luna asta tb sa sun dp analize sa vad cand sunt gata sa merg la dr
o seara buna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aditzaC spune:

missipi.. da a fost groaznica cezariana mea , am avut noroc ca am fc rahi.epidurala si am avut cateter lasat unde la 2 h imi administrau calmante , fara nu stiu ce as fi facut . Am stat la terapie langa sala unde se nastea natural , nu am putut sa dorm deloc am auzit fiecare tipat atat de '' mama '' cat si de copil. Plangeam de durere dar si de emotii. Abia ca se faceau 2 ore si ma luau niste dureri groaznice barrr mi s.a facut pielea gaina parca retraiesc momentele . Tin minte ca sunam sa vina careva si nu era nici o asistenta pe acolo , tipam dupa ele si nu ma auzea nimeni , cum imi adm calmantul ma simteam de parca vroiam sa zbor .
A doua zi a fost crunta ...cea mai crunta !!Asistentele trageau de mine sa ma dau jos sa fac miscare , aveam hemoglobina 7 niste ameteli infernale ,ma indopam cu apa si ceai dar de pomana. Eram alba ca varul la fata m.am si speriat cand m.am uitat in oglinda. Piticul ce imi dadea forta , ma ducea tarandu.ma la el si cand il vedeam uitam de dureri , cand plecam de la el simteam ca se sfarseste lumea , parca il paraseam, urata senzatie.
Eu am un organism foarte pacatos , nu sunt rezistenta la dureri din pacate si la laparo mi.ao fost f rau si m.am miscat greu a stat maicamea cu mine in spital.

carmen...stai linistita ca este ok in ce priveste cm . Legat de varsta si endo ..nici eu nu stiu ce sa iti spun eu am 28 ani , dar cred ca daca nu sunt si alte prb sansele sunt aceleasi ca si la mine , nu ? Minuni exista asa ca .... de ce crezi ca pe tine te.ar ocoli una? Doamne ajuta !

irina..imi dau seama ca si o nastere naturala este groaznica , ma gandesc daca faceam fata , dar recuperarea este multttt mai usoara ca dupa cezariana. SUnt avantaje si dezavantaje . te.ai decis?

didi ce faci ???

noi nu suntem bine ..Mihai a facut o enterocolita .offfffff! Azi ce a mancat mai bine . Face caca cu mucus , azi a avut doar 3 scaune , este marait , vrea in brate , nu mananca, bineinteles ca a scazut in greutate nu vreau sa stiu cat ca ma ia inima ..si asa este slab , vai de lume . tare greu este sa ai un copil sensibil , ma lupt cu el de mic !Este o mana de copil ...ma apuca si plansul va zic sincer cand il vad asa. Sper sa ii treaca rep adika maine , poimane sa fie gata . Bine ca nu vomita si nu face febra , asta imi punea capac.Luni merg sa ii fac o corpocultura sa vad ce are exact acolo imi pare rau ca nu i.am fc de azi.
Va pupic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lalely07 spune:

Carmen eu am facut 6 injectii de Zoladex si apoi mi-a dat verde la bebelusi..,.Nu mi-a zis nimic de anti..

Si eu am facut cezariana si m-am simtit super bine!Se pare ca am organismul ok..Mi-a adus pe bebe imediat ce m-am trezit la mine in salon si a doua zi m-am ridicat din pat!!
Nu am avut deloc dureri...Cred ca natural nu eram in stare!!!
Acum depinde de organism..eu sunt rea de durere dar m-a ferit Dumnezeu..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zumzi spune:

Buna tuturor!

M-am decis sa impartasesc din "existenta mea" si altor persoane, sa nu mai traiesc grijile doar cu mine si sotul meu si sa aflu si parerile celor care trec sau au trecut prin astfeld e lucruri. Asa ca...iatama-s...noua pe forum.
Povestea mea nu e nici simpla dar nici complicata si se invarte mereu intre incertitudini.
Sunt posesoarea unui chist descoperit acum un an si considerat endometriozic. Dupa mai multi doctori, sperieturi, anticonceptionale (2 tipuri luate fara nici o pauza), conform ultimei eco chistul scazuse cu 1 cm insa parea ca se mai formeaza unul pe celalalt ovar. Am intalnit un doctor care m-a speriat spunandu-mi ca singura alternativa este operatia, dar am intalnit si unul care mi-a explicat clar toate riscurile si toate posibilitatile, spunandu-mi ca am sanse ca acel chist sa regreseze (poate) pe perioada unei sarcini.
Ceea ce nu a reusit nici unul sa-mi explice este de ce a scazut in dimensiune (avand in vedere ca eu nu am mai avut menstruatie, deci nu a existat sansa ca perioada din CM sa influenteze dimensiunea lui).
Oricum, acum sunt in stadiul in care imi propun in urmatoarele saptamani sa merg la un control, apoi sa renunt la anticonceptionale, si sa astept minunea mergand la cate un control la fiecare 2 luni. M-am hotarat la asta pentru ca mi se pare ca merita incercat si asa, inainte de o operatie sau un tratament (daca chistul nu pune mari probleme si nu apar dureri). Daca minunea nu se intampla intr-un an, poate ma voi gandi si la alte solutii.
Nu spun ca asta e solutia cea mai buna...dar astept si parerile voastre si poate experienta celor care au reusit un bebe cu un astfe de chist ma va ajuta si pe mine.
Stiu ca pot fi aderente sau alte complicatii nevazute, dar mizez pe faptul ca atata timp cat nu am dureri mari (doar ocazional cam pentru 10-15 min), poate mai mult intepaturi, lucrurile nu merg foarte rau.

Sanatate tuturor si sa dea Dumnezeu ca visele sa se implineasca!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns misspii spune:

Aditza - sanatate lui Mihai!
Lalely - ce mai faci ,draga mea?sper ca bine David ce face? luna viitoare are 1 an ! ce repede trece timpul.te-ai intors la munca?
didi ,irina.....

si eu dupa dipherelin am avut liber la bebe numai ca la mine nu s-a intamplat natural dar nu s-a mai pus problema sa iau contraceptive,acum depinde daca vrei bebe acum.
Eu sunt mai batrana ...am 35 de ani impliniti asa ca nu mai avea ce sa mai astept.
Sa aveti o saptamana frumoasa,soare si numai zambete!

Mergi la inceput