Endometrioza ne-a unit in lupa pentru bb! (69)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns irina_d15 spune:

didi, nu stiu ce sa mai zic, foarte ciudat ce se intampla cu tine. acuma, probabilitatea sa fi nimerit tu mai multe teste barza "defecte" mi se pare cam mica, asa ca eu in locul tau as cerceta ce alte cauze, in afara de sarcina, ar putea duce la cresterea temporara a beta hcg.

eu stau ca pe ace. ieri am fost la control. placenta mea este in continuare jos, doar ca nu la fel de jos, a mai urcat un pic.

inca nu am hotarat cum sa nasc si mi se pare cea mai grea decizie.

lucrurile stau in felul urmator: prima nastere a fost naturala, dar nu o experienta foarte fericita, in sensul ca a fost o nastere precipitata si am suferit amandoua, fetita mai mult ca mine. imaginati-va ca am fost la control in ziua respectiva si nu aveam nici un semn ca nasc, apoi seara a inceput sa ma doara burta, nu mi s-a rupt apa, si la vreo doua ore dupa deja nascusem. nici nu mi-au mai putut face anestezie. fetita nu a plans, era vanata si a fost resuscitata cateva minute bune, timp in care eu si sotul meu am imbatranit cu vreo 50 ani.

intre timp am schimbat medicul si aseara mi-a spus ca daca nu i-as fi povestit cum ar fi decurs prima nastere, ar fi insistat sa nasc normal, chiar daca placenta e jos.

dar pentru ca sunt extrem de stresata sa nu se repete situatia si pentru ca,in general, a doua nastere e mai rapida decat prima si copilul e mai mare, ar accepta sa-mi faca cezariana.

in concluzie, decizia e lasata pe umerii mei. si nu stiu ce sa fac....
sub nici o forma nu vreau sa pun copilul in pericol, de aia am si ales sa nasc la privat, e foarte aproape de casa si au si o sectie de neonato foarte buna.
pe de alta parte, mi-e frica de cezariana, de perioada de dupa operatie, cu toate dezavantajele ei, durere, recuperare greoaie, fara efort, cicatricea de pe uter, eventuale aderente de endo dupa, etc..
nu ma intelegeti gresit, nasterea normala mi s-a parut ceva de vise negre, degeaba urlam dupa anestezie, nu se mai face cand ajungi cu dilatatie mare la spital. dar, la cateva ore dupa ce am nascut faceam dus, singura, si cicatricea (pentru ca am avut episiotomie) s-a vindecat foarte frumos.

nu stiu, fetelor, ce sa fac. iertati-ma ca va stresez cu asta, dar eu nu mai pot dormi noaptea din cauza asta si as aprecia orice sfat.

34+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xdidi spune:

irina este greu cu decizia, o stiu pe fina mea care ultima luna din a doua sarcina nu a dormit gandindu-se la ce o astepata(ea a avu operatie de hernie cu cateva luni inainte sa ramana)...faza e ca a nascut ff usor si cu dureri putine, pt ca cica organismul este mai experiementat la a doua sarcina si ar sti mai multe....ma rog scuze de exprimarea academica, asta am auzit-o si eu....eu zic ca daca cicatrizezi bine si nu sangereri excesiv este ok si cezariana....prima zi e nasoala, insa daca n-ai nici tensiune mica te poti ridica din pat incepand de a doua zi dimineata si cam in 3 saptamani 1 luna maxim esti in forma ca noua...problema nu este bebele mic ci fetita mai mare, ca va trebui sa o bagi inseama sa nus e simta marginalizata sia tunci ai nevoie de cineva sa te ajute...poate isi baga sotul concediu o luna dupa legea noua si ai rezolvat problema...
cat despre mine maine ma duc la doc , ciclu tot nu mi-a venit...asta epoate am stimulat eu endometru la sangerarile alea si acum considera ala ciclu organismul, si asa sambata cel tarziu duminica tot trebuie sa-mi vina...
va puuup pe toate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns misspii spune:

cezariana nu este mare lucru,in prima zi putin discomfort ,atat.
Eu m-am ridicat la cateva ore dupa ce am nascut ,ca sa-l vad pe cel mic,durea f tare,medicul a zis ca pe raspunderea mea ma ridic,aveam inca sonda si perfuzia.si in aceiasi zi am facut efort ca asa s-a impuns la mine si a 2 zi nu am avut nimic.
Ce e naspa ca nu a facut cezariana pe aceiasi linie cu operatia veche ,se putea,si asa ca am 2 taieturi ,mai trebuie sa vina ZORO sa le uneasca pe diagonala.dupa cezariana burta se trage mai greu ,si acum am burta si am 55-56kg .dar la final eram imensa.am purtat burtiera 7 luni.
nimic nu este greu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxypuy spune:

va pup dragele mele si va doresc o primavara minunata, cu zile insorite si bucurii nenumarate!

irinuca - parerea mea este ca trebuie sa pui in balanta avantaje/dezavantaje pt fiecare dintre variante si la final sa alegi ce este cel mai bine pt BB. am auzit si eu ca dupa cezariana este recuperarea un pik mai grea decat dupa naturala, slabesti mai greu, nu ai voie sa-l ridici pe BB cateva saptamani, lactatia vine ma greu etc pe de alta parte insa daca medicul considera ca este riscant pt BB sa vina natural...asta e! taietura oricum se vindeca rpd din cate am inteles si nu ramane semn mare.

pup!

Roxy
18+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmendelia spune:

Buna,

Va rog, daca dupa operatie de endometrioza ati facut tratament cu zoladex, sa imi spuneti la cat timp de la ultima injectie ati avut primul ciclu.

Va multumesc mult,

Carmen.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns misspii spune:

roxy - bebele poti sa-l iei in brate imediat dupa.eu am nascut luni si marti era l-am tinut dar nu mi-l dadeau ei.am avut voie sa ma ridic a.2.a zi.eu am nascut luni,luni m-am ridicat ca asa a fost la mine dar de marti am avut program normal.am stat 7 zile in spital si dupa a zis ca pot conduce.ce e naspa ,la mine cel putin slabesti greu si nu cu slabitul e problema ,burta la mine a ramas ca un balon.Stiu ca nu tine de discutiile de pe forum dar daca are cineva idee cum sa scapi de burta astept mesaje pe privat.

eu am facut dipherelin dupa operatie,parca lalely a facut zoladex,nu?

sa aveti o primavara frumoasa,sa fiti sanatoase si iubite!
de la miss si Victor care acum tranteste telefonul...eu sunt MEME -asa zice cand vrea ceva.

Mergi la inceput

misspii ti la cat timp de la ultima injectie cu dipherelin ti-a venit ciclul?

Eu am facut ultima injectie cu zoladex in 22 nov si nimic inca; sunt 100 zile si ma ingrijoreaza; dr. tot spune sa astept sa se metobolizeze substanta, ca difera de la o persoana la alta, dar mi se pare prea mult timp.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aditzaC spune:

la multi ani dragelor va doresc o primavara plina de 2liniute
irina..grea decizie stiu f bn prin ce treci eu am fc cezarian darr u pot zice ca a fost o exp ok am avt dureri groaznice dar gandul la el ma intarea mergeam tinandu.ma de pereti la el si urlam de durere iar din a doua zi am stat fr calmante laptele nu e o regula sa vn mai greu totul dep de org tau la fel si recuperarea imp e sa ai un pik de aj dupa ce nasti...sotul ce zice? dc ar fi sa nasc a doua oara cred ca tot cez as alege pt sig copilului eu ork nu am voie sa nasc normal ..sper sa iei decizia cea mai buna si faptul ca nasti la privat insm mult ..mai multa grija si atentie
ps pe bebe ai voie sa il iei cu cez doar sa nu faci efort maxim
missippi cum te mai simti? si eu am ramas cu burta si am 58 kg m.am ingrasat 3 kg:d

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aditzaC spune:

didi ce ai fc la dr am astpt ras
carmen..si eu am fc diph si mi.a vnt peste 100 de zile eu zic sa nu te stresezi ca asa dureaza sanatate
azi mi.a vnt ciclul deci nu e bb luna asta tb sa sun dp analize sa vad cand sunt gata sa merg la dr
o seara buna

Mergi la inceput

aditzaC iti multumesc pt raspuns; m-ai mai linistit putin, daca nu sunt singura cu 100 zile inseamna ca nu este asa grav;

Sunt noua pe forum, desi de un an intru si va citesc postarile; am 36 ani si un copil ( 19.11.2001 ) ; in 2004 dec o sarcina oprita in evolutie si de atunci nimic, desi ne dorim al doilea copil;

Am facut tot felul de investigatii, o IA si nimic; in 2011 au descoperit ca am endometrioza; iulie 2011 operata clasic ( chist de 8 cm pe ovarul dr => scos aproape in totalitate ovarul si 3 noduli in abdomen intre uter si rect ) ; 4 injectii cu zoladex, ultima in 22 nov 2011 si acum astept ciclul; dr spune ca obligatoriu pt a evita recidiva trebuie 3 luni de yasmin incepand cu primul ciclu dar asta inseamna iar amanarea sarcinii si sincer nu mai am rabdare; Va rog sa imi spuneti care dintre voi a reusit sa obtina, la varsta peste 35 si dupa endometrioza, sarcina mult dorita.

Mergi la inceput