oligoastenoteratozoospermie 15
Raspunsuri - Pagina 13
lylygry spune:
Buna Cristina,
Tu ti-ai facut analizele? Cele uzuale cat si cele de trombofilie?
Sau ati fost la un ginecolog specializat pe infertilitate?
cristina.ela spune:
lylygry,
Am facut analizele de infertilitate (mai putin cele de trombofilie). Inclusiv Amh-ul care e potrivit varstei mele (31). Am anticorpi antispermatici eu dar nu mult peste val max. si dr. a zis ca as fi putut ramane. Poate si stresul sa fie un factor; cu examene si alte treburi. Am monitorizat ovulatia timp de 3 luni consecutiv si e intre zilele 16-18. Sincera sa fiu eu fortam sotul in ziua 14-15..ca deh, asa zicea toata lumea ca ovulam...apoi o cam lasam mai usor.
Am avut teste pozitive mereu. Folicul de ziua 14 era 17,7 mm si din ce am citit mi-am dat seama ca la ovulatie era peste 18 mm (cat ar fi minim).
Poate acum va fi cu noroc. Sper ca vom reusi sa sincronizam totul ca la carte. Vineri verific daca Gonalul si-a facut treaba (fac stimulare din ziua 2 - ziua 9, cu doza minima de 37,7 ui.)
velvet spune:
ani,sotul meu are toti hormonii in interval.dar nu stiu cat are testosteronu.o sa ma uit deseara si iti scriu.
ANI.G spune:
Citat: |
citat din mesajul lui velvet ani,sotul meu are toti hormonii in interval.dar nu stiu cat are testosteronu.o sa ma uit deseara si iti scriu. |
mersi mult
cristina.ela daca problemele sunt (si) la sot, sigur ca ar fi trebuit sa va dea sa faceti; e important si dap, ar trebui sa fie strans legat cat iese testosteronul si problemele cu
nu stiu sigur, asta urmaresc si eu sa vad cum e la voi :daca testosteronul e mic, e si spermograma nasoala...sau nu ?!
velvet spune:
ani,sotul meu a avut testosteronul 16,57 nmol/L,interval 9,9-27,8.daca sunt probleme la hormoni se vede si in calitatea spermei.dar exista tratament si astfel sansele de revenire sunt mai mari.
ANI.G spune:
velvet mersi
la valoarea asta a testosteronului(in limite) spermograma arata si ea bine, nu ?
eh...incerc sa fac si eu niste speculatii si presupuneri(ca sa imi ocup timpul cu ceva...), pana om merge dinnou la spermograma
velvet spune:
ani,NU arata deloc bine.avem doar 10% suta forme normale.am facut si ecograf si examen de prostata,totul este in ordine.nu stim motivul,din pacate.
tannoo25 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui cristina.ela Am citit ca si telefonul mobil purtat in buzunarul panatalonilor poate afecta calitatea si concentratia spermatozoizilor. Voi ce stiti? Iar spermatogeneza e un proces de 3 luni. |
telefonul mobil nu tre' purtat in buzunarul pantalonilor;
tre' evitata lenjeria intima stramta;
spermatogeneza se reface la fiecare 3 luni, intr-adevar.