oligoastenoteratozoospermie 15
Raspunsuri - Pagina 12
velvet spune:
lyly,multumesc de raspunsde tigari nu se va lasa.l-am tot batut la cap.degeaba.mai fumeaza 3,4/zi.vin nu prea bea.
tano,multumesc de raspunso sa ii spun.si nu va mai bea nici bere.mai avem cam o luna jumate de tratament-2 luni.
Mihaelafalt spune:
Buna fetelor, ma bucur ca v-am gasit am si eu spermograma sotului facuta la 3 zile de abstinenta si interpretata de 2 doctori care nu au zis acelasi rezultat, unul a zis ca e bine iar celalat ca din toti spermatozoizii doar 25 % sunt viabili iar din cei viabili doar 1 din 4 inainteaza, mai jos scriu rezultatele la concluzie e scris normozoospermie, stiu ca nu e acelasi diagnostic ca la voi dar vad ca aveti experienta si poate imi dezlegati si mie misterul.
Velvet mi-a zis ca nu sunt problema dar eu mai sap.
volum-5ml val.ref->=2
lichefiere-abnormal
aspect-normal
vascozitate-normal
ph-7,2 -Val.ref >=7,2
wbc conc >1M/ml
SQA-V automated tests
sperm.conc-90,3 M/ml val.ref>=20
mobilitate% 61,9 %
inaint.prog,rapida25,4% val.ref.>=25
inaint.prog.inceata 32,1%
mobilitate nonprogresiva 4,4%
imobilitate 38,1 %
MORPH% WHO
Forme normale 3rd 52,5% val.ref >=30
conc sperm mobili 55,9 M/ml
inaintare progresiva rapida 22,9M/ml
inaintare progresiva lenta 28,9 M/ml
M/ml mob prog+morf norm 47.4 M/ml
vitezainaintare 8mic/s val ref >=5
index mobilitate 174 val.ref >=80
nr total spermatozoizi 451,5M/ejac val.ref >=40
nr sperm cu motilit norm 267,4 M/ejac
inaintare progresiva 259 M/ejac >=20
nr tot sperm functionali 114,8M/ejac
testare manuala
aglutinare -
agregare moderata
epitelii rotunde 1,0 M/ml
rbc 0,0 M/ml
viabilitate 25%
morfologie manuala
%morfologie normala 55 %
defecte ale capului 15 %
Gat/col 10 %
defecte ale cozii 10 %
resturi citoplasmatice 5 %
pinheads 5%
alte testari manuale
culoare alb-galbui
aspect opalescent
elemente imature rare
Va rog mult spuneti-mi ce tratamente naturiste as putea sa ii dau ca eu am facut o laparascopie saptamana trecuta care a iesit bine sii pana luna viitoare vreau sa ii mai imbunatatesc si lui situatia sa facem acum cat e curat la mine.
Doamne ajuta-ma sa trec peste pierderea suferita si da-mi bucuria ca intr-o zi sa-mi tin copilul in brate.
lylygry spune:
draga Mihaela
Dupa mine, din cate stiu si eu, arata bine spermograma sotului tau, s-o fi vazut pe al sotului meu... (cred ca am scris rezult mai sus). Nu stiu la ce medici ai fost si acela care a spus ca nu e bine, de ce nu i-a dat ceva trat? Al meu a fost la dr Mihalca (poate ai mai citit pe aici, este un medic androlog foarte apreciat) si i-a dat SPERMOTREND, cu toate ca a spus ca putem face FIV fara probleme. Si n-ar fi rau, daca vrea sotul tau, sa mai repete spermo si sa mearga la Mihalca. Spermo ar trebui facuta la un laborator unde este si genetician (noi printre alte lab, am facut ultimele spermo la medlife, acolo au genetician in cadrul sectiei Materno-Fetala).
Sper ca te-am lamurit putin
velvet spune:
buna ziua
tanno,imi zici te rog-la fel si cu berea fara alcool?este interzisa?multumesc.
tannoo25 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui velvet buna ziua tanno,imi zici te rog-la fel si cu berea fara alcool?este interzisa?multumesc. |
buna,
daaaa, bere, indiferent de care, este INTERZISA;
mai bine un pahar cu vin;
whisky nu are interdictie.
cristina.ela spune:
Buna
Am tot citit mesajele voastre, penmtru ca si sotul meu are o problema. Desi rezultat (februarie 2012) e normospermie. A urmat tot felul de tratamante naturiste + minerale esentiale pentru spermatogeneza (seleniu, zinc, vitamina C, Q10, Spermotrend, etc.) Ceea ce nu-mi place mie e faptul ca atre 68% forme anormale. Am vazut va noi standarde accepta si mai putin. Cu toate astea nu am ramas insarcinata.
Am citit ca si telefonul mobil purtat in buzunarul panatalonilor poate afecta calitatea si concentratia spermatozoizilor. Voi ce stiti?
Iar spermatogeneza e un proces de 3 luni.
velvet spune:
cristina,bunanr de forme anormale nu e de speriat.sotul meu le are in procent de 90%.iar cu telef in buzunar-sa nu-l tina acolo!
ANI.G spune:
Buna fetelor, tannoo...
As vrea sa stiu cum stau sotii vostri cu analiza testosteronului ?!(simplu, nu liber, nu nik )
m-ar ajuta si pe mine sa-mi fac o idee
multumiri