Clasa I * 2011 - 2012 * [15]

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cosmina_p spune:

antoemma,felicitari!Da' cred ca meriti si tu felicitari!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eveline spune:

Neataaa!
Azi e zi de cunoasterea mediului la noi si fata trebuia sa duca o planta incoltita de ea la scoala, in principiu fasola...da cine a stiut ca trebuie pusa la incoltit??!!...i-am zis sa-i zica doamnei ca fasola ei inca n-a incoltit (oare in cat timp iese???).
Azi avem sedinta, prima pe semestrul asta, cand ma gandesc ca trebuie sa ies la -23 grade sa merg la scoala imi vine sa nu ma ami duc...rea tare sunt la frig eu.

O zi buna va doresc!

mamica de Andreea Bianca(05.12.04) si Victor Darian(05.10.10)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda141 spune:

Citat:
citat din mesajul lui eveline

Neataaa!
A
Azi avem sedinta, prima pe semestrul asta, cand ma gandesc ca trebuie sa ies la -23 grade sa merg la scoala imi vine sa nu ma ami duc...rea tare sunt la frig eu.

O zi buna va doresc!

Dar copilul cum se duce la scoala ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eveline spune:

Infofolita pana-n dinti...mi-e mila de ea da ce sa fac....mie mi-e frig numai cand ma uit pe geam, cred ca am o fobie legata de iarna...eu ar trebui sa plec in acelasi timp cu pasarile, toamna, pe undeva ..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cosmina_p spune:

eveline,daca pleci...ia-ma si pe mine!Maine nu cred c-o duc pe fiica-mea la scoala...Azi erau -21 la 7,30....frig de mori,nu alta!Domnul inv e intelegator si va trece cu vederea absenta fiica-mi la desen,calculator si sport!!!La noi a inceput sa cada cate-un fulg...acum n-a stat...codul de ninsori cica intra maine...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns antoemma spune:

Multumesc, fetelor.
Si la noi e foarte frig...brr. Nu stiu ce or fi facand la schi colegii fetitei mele dar era mai bine sa reprogrameze tabara decat sa-i tina afara pe gerul asta. Planul era sa stea 4 ore pe partie dar mie mi-e greu sa duc fetita la scoala, care e la 10 minute de casa, cu atat mai putin as putea sta 4 ore afara. Probabil ca au revizuit programul. Au ramas acasa doar 5 copii din 24 dar e foarte bine si cu clasa a treia. Ii este totusi dor de colegi, in special de fete. Prezenta la scoala a celor ramasi e obligatorie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ochi_verzi spune:

lbelciug, acum am vazut postarea si vad ca ai primit ajutor.
Evelina, cel mai repede incolteste graul, dar si fasolea incolteste destul de repede daca faci in felul urmator: pui intr-o cutie/vas un strat de vata, cateva boabe de fasole si alt strat de vata; peste torni apa la temperatura camerei, doar cat sa fie vata uda bine. Pui vasul intr-un loc calduros(e bine pe un dulap pt. ca sus e mai cald) si verifici la o zi, doua sa nu se usuce vata. Dupa ce a incoltit (cateva zile) pui bobul in pamant, dar nu foarte adanc sa ramana coltul ca si cand ar fi incoltit mai demult. La fel poti proceda si cu graul. Porumbul, semintele de floarea-soarelui incoltesc mai greu. Pana saptamana viitoare va putea duce planta la scoala.
Antoemma, felicitari!

Noi suntem bine, treaba merge bine, a luat FB la test la mate si la romana, dar bineinteles ca a gresit ceva. A avut de despartit in silabe cateva cuvinte printre care "urs". Donsoara a scris "ur-sul" si cand am intrebat-o de ce a schimbat forma cuvantului mi-a spus foarte serioasa: "Urs nu se desparte in silabe, iar doamna ne-a spus ca trebuie sa despartim cuvintele in silabe si eu l-am facut sa se desparta in silabe". Normal ca am inceput sa rad si i-am spus sa nu mai schimbe forma cuvintelor. Greseala e si a mea ca am lucrat despartirea-n silabe mai mult oral, in scris am lucrat in vacanta si cum stiam ca nu are probleme cu silabele nu am insistat. Sincer, nici nu am stiut ca au evaluare (am eu ale mele pe cap ca astept inspectia speciala de grad).
La romana au ajuns la P, iar la mate sunt la Nr. nat. de la 20 la 30.

Sa aveti o zi frumoasa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Citat:
citat din mesajul lui antoemma

Felicitari tuturor pentru rezultatele de la concursuri! Sunt copilasi foarte isteti!

Nu stiu daca imi amintesc bine dar parca zicea cineva in urma ca in fiecare zi se invata in clasa cate o litera. Am scanat si eu cam ceea ce lucreaza la noi in clasa si acasa pentru o litera, cu mentiunea ca dupa fiecare litera dau dictare dar caietul cu dictari e la doamna invatatoare si nu l-am putut scana. Oricum, o mare parte din dictari o reprezinta propozitii din foaia a doua scanata. Trebuie sa poata citi cu usurinta toate acele propozitii iar in clasa fiecare copil citeste cate o propozitie. Cuvintele de pe a treia foaie trebuie invatate (pronuntia, nu scrierea) si mai sunt tot felul de fise de lucru. Noua ne ia 3-4 zile invatarea fiecarei litere, iar la inceput stateau chiar o saptamana la o litera.
https://picasaweb.google.com/104816066997356497579/1Februarie2012?authkey=Gv1sRgCKmS0K7919-VGA#

Copii gasesc totul in nimic, oamenii gasesc nimic in tot. (Giacomo Leopardi)

Mami de 2004 si 2010

Anto, germana nu e fonetica, eu zic ca e mult mai grea clasa a I-a in germana decat in romana. Asa ca efortul copilasilor e mai mare la limba germana. Si oricum mie ritmul de 2 sau 3 litere pe saptamana mi se pare mare pentru cat e de complex. Adica invata ca a-ul se transforma in a cu doua puncte la plural, ca z-ul sta dupa o consoana, ca substantivele se scriu cu litera mare, ca daca aud ai scriu ei, ca daca o consoana e mai accentuata e dubla, etc. Colac peste pupaza mai e si Arbeitsheft-ul unde trebuie sa scrie literele si de tipar, deci le invata pe fiecare, in scris, si de mana si de tipar.

In alta ordine de idei noi saptamana asta am stat acasa, cu antibiotic, bolnaviori.
Pentru ca se simte mai bine, am cerut pe e-mail lectiile si facem homeschooling. Am facut a cu umlaut si z, am invatat o poezie, am facut mate. E mai greu acasa, se mobilizeaza mai greu, comenteaza mai mult, dar trebuie sa mergem inainte.
De luni, pe baricade !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxana_G spune:

Felicitari tuturor pentru rezultate la concursuri, pentru progrese si pentru caietele superbe (pentru care va invidiez).

Noi suntem acasa si azi, Alex e tot racita si cand am dus o cand nu. Doctorul zice ca e ok, dar tuseste ca magarul si e ragusita. Azi am dus o si m-am intors din drumul spre birou ca eram ingrijorata. Cred ca m-am clasificat drept nebuna la scoala, si asa o dusesem cu intarziere ca i-am recoltat exudatele. Maine e scoala inchisa preventiv pentru codul rosu anuntat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mina spune:

Si noi tot acasa pentru o raceala (faringita, zic eu) cu debut f brusc. Aseara era super ok, chiar am fost la cumparaturi de incaltari ca vine zapada si sa putem iesi la bulgareala. Azi dimineata la 6 s-a trezit ragusit si cu tuse din aia productiva-dureroasa, plus usturime de gat. Nu l-am dus la scoala, am sunat pediatra care a preferat sa ne dea tratament prin telefon decat sa-l scot pe frigul asta. Asa ca stam amandoi acasica, e ca-n telenovele ca in seara asta trebuia sa mergem la ziua unei pretene de-a lui de la gradi si nu vreti sa stiti ce suferinta maxima a fost ca n-a putut merge....

Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului
www.tocanadecuvinte.blogspot.com" target="_blank">TocanaDeCuvinte
Some people dream of success...while others wake up and work hard at it

Mergi la inceput