Fluturasi de Martie-Aprilie 2011 (106)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roxy_s spune:

Citat:
citat din mesajul lui strumphitza

Citat:
citat din mesajul lui roxy_s

Citat:

Roxy, am sa ti-o fur intr-o zi pe strungareata aia mica cu ochi mari tare dulce e motata si cu dintisorii aia si zambetul strengaresc sa-i spui lu` tati sa pregateasca pusca ca nus tii cand tre` sa faca uz de ea Da-i cu incredere oua bio cumparate din comert, eu luam din Cora cand eram in ro , au carton verde parca, erau bune, aproximativ ca cele de la mama , gustoase si bune, daca nu ai deloc nici o sursa acum iarna de oua de la tara , de ce nu ? eu aici de unde sa ii iau de tara ? eu tot cumpar si cumpar de toate bio, carne, ulei, lapte, oua, legume, fructe... e mai scump dar mai sanatos

da' ce, nu ai si tu o strungareata?

o sa merg si eu la magazinul bio sa vad ce produse au acolo. si o sa si iau oua sa vad cum sunt.

Nasterea buburuzei mele, Anastasia Maria

Mamica fericita de printesica Anastasia Maria (21.02.2011)

am si eu una da e asa simpatica cu strungareata, cand rade sau se hlizeste ea asa dulce e nu imi imagina, ca fac copil cu strungareata ca la mine in familie nu am deloc si nici la Nick nu e niciunul asa, deci.... cu cine l-oi fi facut ? postasul ? ma uit maine mai bine cand vine cu scrisorile

hai ca sunt pe fuga mare spre bucatarie sa bag cina la cuptor si vad ca mi s-a incins deja mintea si vorbesc prostii

revin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cami_antonia spune:

strumph aveti o bucatarie f frumoasa
imi place tare mult
organizarea spatiului e super
felicitari

scrish felicitari pt insanatosire
deci pana la urma totul e bine cand se termina cu bine
intotdeauna medicii buni sunt totusi ocupati

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cami_antonia spune:

am reusit sa adorm ambele gaze si acu merg sa ma uit la un film daca nu adorm
va pup
ne auzim dimineata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madutza_bra spune:

Alexina, wow, chiar tarziu vine al tau ...o mai gasetse pe printesa treaza?

yvy, catank da la mine nu mereg program din asta de iesire...una la mana ca pitica mea nu a dormit niciodat afara , nici cand era nou-nascut...cum iesem afara avea ochii cat cepele , apoi mai tb sa ma tin si de programul lui Cristi care nu poate sta nici el asa mult afara si doarme mai mult decat Catalina la pranz...

scrish, ma bucur tare mult ca Luca e mai bine Ai grija cand mergi la munte..fara placa, da? mana ce-ti mai face?

monas, o mamica obosita, asa e unii copii dorm toata noaptea fara sa le facem nimic, altii se tresesc de mai multe ori orice am face noi. Ma bucur ca inca ne citesti. Te asteptam mai des

strumph, nu e musai sa ramana cu strungareata, si e chiar mai bine asa la primii dinti ca urmatorii care ies sunt mai mari decat astia. Ambii baieti ai finilor au dintii de lapte superbi, aliniati, frumosi...cel mare schimba acum dintii iar primul care a iesit a crescut stramb pt ca e mai mare si nu are loc sa cresca de cailalti...
Pozele cu buc le stiam dar nu am putut sa nu remarc ceva in poze care acum nu mai este...culcusul matelor

roxy, fetele cu oua ecologice, tocmai ce au dat la stiri o firma care lua oua nashpa, le stampila si le vindea ca oua eco

lparpala, da in Cora pantelimon mergem mereu, dar nu cred ca atunci e momentul propice, suntem mereu pe fuga Poate ne vedem intr-un parc ceva, in timpul cat e Cristi la gradi, sau poate in Afi cu Alexina

cami, eu la faza cu medicii am alta vorba...toti medicii sunt buni daca nu ai probleme...

alina, ne ti pe jar?

Am culcat si noi copiii si stam pe net amnadoi . Cred dca ne bagam la tv.
Cata se tot trezeste de la un dintisor i-am dat niste nurofen dar ca nu-si pre aface efectul...
pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miki1979 spune:

Citat:
citat din mesajul lui lalely07

Miki,Madutza legat de trezirile nocturne nu stiu daca al meu s-ar calma cu ceva.As vrea si eu sa fie un exemplu care nu mananca noaptea,pe cuvant dar nu stiu cum sa il dezvat!!!
Efectiv daca ii dau ceai/apa,bea si apoi incepe jelitul..cum papa gata se culca la loc!!!!
Si chiar ma gandeam sa caut pe net tehnici de scos mesele de noapte pt ca imi este teama ca nu fac fata cand incep munca...
Cred ca nu am stiut eu sa ii tai macaroana de la inceput cu papica noaptea!!!

Va multumesc tuturor pt raspunsul cu untul!!!Si eu tot cam astea foloseam si vroiam sa fiu sigura ca procedez ca atare!!

Mamica de comoara David Andrei 15.04.2011
Doamne iti multumim pt acesta minune!

lalely, eu stii ca nu sunt adepta nici unei metode din astea de a dresa copilul..eu sunt de parere ca atat cat sunt la varsta asta mica, au nevoi la care noi trebuie sa raspundem..daca ii e foame, atunci sa manance..
eu am zis ca am ramas surprinsa pt ca la mine mesele noaptea n-au fost o problema si normal ca nu constientizezi decat cand te lovesti de ea..deci sunt cam subiectiva la mine totul a decurs natural, fara sa impun ceva..vlad putea sa primeasca tone de lapte noaptea ca tot urla toata noaptea, de aceea n-a primit ca nu-si avea rostul plus ca printre urlete mai greu sa hranesti copilul mai ales cand nu vrea nimic..in schimb la andra, ea se trezeste noaptea doar daca are problema cu raceli/dinti deci e usor de banuit problema..la fel, dimineata primeste frumos laptele..daca ar fi protestat la suzi sau la incercarea mea de a-i linisti, probabil ca as fi incercat cu lapte ca ma gandeam normal ca le e foame..dar n-a fost cazul..acum nu stiu, dar eu n-as putea sa las copilul sa urle de foame ca vreau eu sa-i scot mesele..pt mine tot ce se intampla natural, de la sine, e normal..ce scrie in carti ca metode nu..deci ma gandesc ca un copil cu mese consistente in cursul zilei, inclusiv seara, cu un lapte la culcare la fel de onssistent, cu 2-3 cupe de cereale in el..la un moment dat, cand va fi pregatit, va renunta singur sa mai ceara papa noaptea..mi se pare cel mai firesc mod de a proceda, in care ambele parti sunt impacate cu ideea..
acum normal ca sunt subiectiva, ca nu m-am lovit de problema..dar am incercat sa ma pun in situatia data, si asa cred ca as fi procedat

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui madutza_bra

miki, cred ca apasa cu forta dar ei stiu cum s apese. acasa tu nu ai sti sa-i faci la fel si sunt sigura ca nici nu ai avea sufletul sa faci masajul atat de dur cum trebuie...Dar nu ti-au dat un termen..cat timp trenuie facut? sau in cat timp ar trebuie sa inceapa sa se vada rezultatele? Cu drumul cred ca e lung..dar asta e Bucurestiul...

Cozonacelul meu, Cristian Andrei
Buburuza mea, Catalina Ioana

Mada, mami fericita si implinita de Cristian Andrei - 29.12.2008 si Catalina Ioana - 15.02.2011

Poze

---------------------------------------------
Ceea ce nu te doboara , te intareste!

Viata trebuie traita asa cum este, pentru ca ni s-a dat fara sa o cerem si ni se va lua fara sa fim intrebati!

da, nu e vorba de cum apasa, pt ca am experienta cu kineto acasa si ca tehnici fac acelasi lucru..pe tipul care venea acasa vlad il placea, pe tipa de acolo nici macar n-a avut curajul s-o priveasca in ochi de cand mergem..azi am insistat eu sa se utie la ea, i-am spus ca nu mananca copii, ci se joaca cu ei problema lor este ca sunt duri in modul de lucru cu un copil de 1-3 ani..adica de ex, una e sa-i spui uite vlad, asta e o mingie, acum ne jucam cu ea asa, te urci pe ea si eu te rotesc..bla bla ..si una e sa zici, aaaa, hai repede fuga..si il arunca direct acolo pe o mingie imensa cat mine si arunca cu el pe toate partile tinandul de picioare si urland..aaa, nu te tii in maini ? stai asa si chinuie-te, asa cu picioarele sub tine sa te chinui.. nu vrei ? inca o data buum in fata il arunca cu viteza..al meu era speriat de nu stia ce se intampla cu el( copilul nici nu stia ca atunci cand vine in fata la vale trebuie sa se sprijine in maini )
si multe alte exemple..deci metoda de lucru cu niste copii e defectuoasa..limbajul..nu comunica deloc, nu explica, nu exprima nimic mimica lor..al meu e pur si simplu ingrozit numai cand vede ca ne apropiem de sala respectiva..
azi am fost inainte la ergo terapie, e o terapie prin joaca, a fost f cooperant si s-a jucat f frumos, a facut puzzleuri si alte jocuri..ee, cand ne-am apropiat de sala cu pricina, s-a terminat totul..ma asteptam sa faca pe el de frica, la propriu
oricum am citit mai multe despre centrul asta, sunt cazuri de parinti revoltati ca au plecat cu copilasii schiloditi de acolo, cu maini/picioare rupte..cat o fi de adevarat, nu stiu

cat dureaza nu pot sa spun, de maine incerc sa aranjez in alta parte, in grigore alex in spital..sa vedem ..tipa de aici zice ca degeaba face 2 sapt intensiv ca e egal cu zero daca nu continua mereu, pana la vindecare, si daca nu facem noi zilnic cu el acasa 3-4 reprize de exercitii..asa ca din weekend, incerc sa-i fac eu..

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui yvyana

Citat:
citat din mesajul lui irinuca05

Yvyana, care e reteta ta de paine? La cuptor normal sau special de paine?

Fetelor, voi mai folositi sterilizatorul pt bibe, suzete etc.? Eu ma gandesc sa-l bag in cutie si sa-l scot la urmatorul copil

Mami fericita deDaria (8.04.2011)

Irinuka eu fac paine la cuptorul aragazului si dintr-un kg de faina imi ies 2 paini. Reteta e foarte simpla, o stiu de la mama: 1 kg de faina, o lingurita de sare, 2 linguri de zahar, un pachetel de drojdie (are cam 40-50g), 2 cani de apa (poti inlocui apa cu lapte si iese painica si mai gustoasa: eu pun o cana de apa si o cana de lapte); pui faina cu sarea intr-un bol mare; intr-o cana pui drojdia si cele 2 linguri de zahar undeva la caldura pentru cateva minute (eu le pun pe calorifer) pana cand se topeste drojdia, dupa ce s-a topit adaugi niste apa calduta sau lapte (cam jumatate de cana) si o lingura de faina, omogenizezi bine si mai lasi sa creasca putin, pana face o spuma asa - asta e maiaua, pe care o rastorni in bolul mare cu faina; adaugi restul de apa sau lapte - o cana si jumatate cat ti-a mai ramas (atentie sa fie calduta ca altfel nu mai creste aluatul asa de bine si frumos), framanti totul cateva minute (eu nu ma omor cu framantatul) apoi acoperi bolul cu folie alimentara si lasi la crescut la caldura vreo 40 de minute (eu pun tot pe calorifer); aluatul trebuie sa se lipeasca putin de maini, dar sa fie foarte elastic, adica se intinde bine si se dezlipeste repede - nu stiu daca intelegi, dar o sa-ti dai tu seama dupa ce faci pentru prima data (eu prima data l-am facut putin mai moale, dar oricum painica a iesit, doar ca n-a crescut asa de frumos); dupa ce creste rastorni aluatul pe blat, il portionezi cum vrei si il pui in formele unse cu ulei (eu am si forme rotunde si tavi de cozonac) si il lasi din nou sa creasca pana ajunge la buza tavii apoi bagi la cuptorul incins pentru 30-40 minute si e gata.

.

ce putina apa pui la 1 kg de faina..eu pun 600 de ml si tot e cam putin ,adica am observat ca ar trebui sa pun ceva mai mult ca sa iasa mai bine..

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui AlexinaA

am sosit si noi de afara. a fost f frumos. soare muuult si copii in parc o gramada!!

MIKI- la cum ai descris tu acel spital...cred ca e fff greu.saracutul Vlad si saracuta de tine. Cu toate astea eu te simt ff puternica (tb sa fii pt Vlad) si stiu ca veti trece rpd si poate da Dzeu si vedeti rezultate rapide. Cumpara-i si tu lui Vlad ceva ce-i place dupa terapie...poate asa are mai mult curaj.unde e spitalul asta?

Mamica de printesica - Teea Maria (14.04.2011)

da, sigur ca primeste recompensa..centrul e in curte cu spitalul budimex..
apropo, imi place culoarea aleasa la bucatarie, eu regret ca n-am facut alegerea asta..

Mergi la inceput

Citat:

ce faceti fetele?

noi acum ne relaxam dupa o plimbare luuunga, apoi venit in casa si papica amandoua, acum Anastasia doarme, a venit si tati, am executat o salata orientala ca am avut comanda si chiar nu mai facusem de mult.

alehiam aha, este chiar la intrarea in Rasnov. noi megem mai incolo, mai spre Bran.

madutza daa, sigur imi va da medical. insa nu stiu daca imi va face iar cerclaj, presupun ca da, sa vedem ce zice. deci pot ramane gravida si dupa ce face Anastasia 1,6 ani sa zicem. deci nu-i musai sa ma incadrez in 2 ani, adica sa nasc neaparat pana face Anastasia 2 ani. nu stiu ce auzisem eu

miki ce situatie....greu tare. saracuta Andra, s-a oibisnuit cu tine, pe fata aceea n-o cunoaste...cum sa nu planga dupa tine. era bine dca mai puteai sta acasa inca un an, mai crestea si ea, mai rezolvai problemele cu Vlad, mai cresteau amandoi putin.

da, dar nu mai am de ales, asta e clar..dar sa stii ca si la 2 ani, si la 3 ani e la fel de grea despartirea, desprinderea de mama..ba chiar mie imi e mai greu cu vlad decat cu andra..parca cu cat cresc, e si mai greu..uneori ma oftic pe mine ca e asa dependent de mine, si totusi nu cred ca am gresit cu nimic in comportament..sau poate nu-mi dau seama

Mergi la inceput

Citat:

Citat:

Roxy, am sa ti-o fur intr-o zi pe strungareata aia mica cu ochi mari tare dulce e motata si cu dintisorii aia si zambetul strengaresc sa-i spui lu` tati sa pregateasca pusca ca nus tii cand tre` sa faca uz de ea Da-i cu incredere oua bio cumparate din comert, eu luam din Cora cand eram in ro , au carton verde parca, erau bune, aproximativ ca cele de la mama , gustoase si bune, daca nu ai deloc nici o sursa acum iarna de oua de la tara , de ce nu ? eu aici de unde sa ii iau de tara ? eu tot cumpar si cumpar de toate bio, carne, ulei, lapte, oua, legume, fructe... e mai scump dar mai sanatos

da' ce, nu ai si tu o strungareata?

o sa merg si eu la magazinul bio sa vad ce produse au acolo. si o sa si iau oua sa vad cum sunt.

mai fetelor, asta cu strungareata e discutabila..la mine amandoi au , dar dupa cum am vazut la vlad, cand cresc toti dintii/maselele se apropie si dispare..el nu mai are acum..

Mergi la inceput