AJUTOR,levomepromazil

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Elle_seb spune:

Citat:
citat din mesajul lui cristina1511

Diagnostic: tulburari de somn neorganice. Mi s-a spus ca aceste tulburari nu ii vor face bn mai tarziu pentru neodihnindu-se cum trebuie va ajunge in perioada gradinitei,scolii etc, deja obosita,iar creierasul ei nu va mai fi atat de ager in a stoca informatii. Precizez ca d-na doctor la care am fost este cea mai buna care o avem aici cu multa faima si multe reusite in problemele infantile. Pt somnul de zi mi-a spus sa nu insist chiar daca e foarte scurt si acela, in jur de 30 min si stim cu totii ca ce e pana in jumatate de ora nu e somn. Am uitat sa va spun ca Andra e perfect sanatoasa, nu mai are biberon de noapte, am reusit de la 8 luni sa il scoatem iar rutina de seara e de nelipsit,am fost atenta la toate aceste 'cerinte' ale ei inclusiv la temp din camera, nu depaseste 19-20°

Pentru un asemenea diagnostic un asa medicament? Permite-mi sa am mari rezerve cu privire la acest medic "faimos".
Hai sa-ti spun ca fi-mea de curand a inceput sa doarma legat toata noaptea, si are peste 3 ani. Se scula de 3-5 ori pe noapte. Judecand dupa afirmatia acelui medic, ar trebui ca (,)creierul ei sa fie acum deja foarte obosit. Sa-ti spun ca nu doar ca nu este obosit, ci stocheaza informatie ca un calculator cu hard disk de 120 de petabyte ( glumesc, iti dai seama, dar intelegi ideea), si este si foarte inteligenta.
Referitor la fetita ta, nu pot totusi sa nu ma intreb daca la 8 luni este bine sa-i scoti biberonul de noapte. Parerea mea este ca un bebelus de 8-12 luni, cel putin, are nevoie de acel biberon de noapte, chiar si o data pe noapte.
Am o verisoara a carei baietel se trezea in fiecare noapte si statea treaz aprox. 2 ore, timp in care se juca, manca, isi gasea cateva ceva de facut prin casa, si spre dimineata adormea la loc. Si a tinut-o asa pana dupa 3 ani!
Daca ar fi incaput pe mana unui medic cum este al tau, sigr ar fi indopat un copil absolut sanatos cu medicamente care pot dauna si pot avea efecte pe terment forte lung, mergand pana la disfunctii, la copii atat de mici.
Din nou revin cu un sfat: mai cauta inca o parere, doua, trei daca este cazul, inainte de a da copilului un astfel de medicament, la o varsta atat de frageda, pentru un "diagnostic" care poate fi atribuit unui procent de poate 80% dintre copiii mici.
Si da, carolinah are dreptate, cei mai buni medici neurologi nu ii gasesti in Galati.

_
Tratament Anti-Cancer - 24 Brevete Medicale Internationale

36+ *** Mami de Sebi (25 Mai 2004) si Sofia (14 August 2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxy spune:

cristina nu te-ai gandit ca poate asta e ritmul ei? Eu am doi foarte diferiti, cel mare doarme de rupe,imi seamana mie, eu as dormi mereu, si cel mic e leit taicasu, doarme doar cateva ore noaptea , foarte putine pentru varsta lui de 4 ani si nu mai doarme de amiaza de cand e el practic.Nu am facut nimic.Asta e el, daca nu e bolnava, daca e vesela si se dezvolta, mai bine angajezi pe cineva sa poti sa-ti mai iei tu liber si nu ii dai pastile.Doctorita aia poate oricand sa zica ca ups, am gresit ca ti-am dat medicamentul ala, dar tu daca i l-ai dat deja nu mai poti sa indrepti nimic.
Si daca doar asta e diagnosticul si nu vorbim de boli ale sistemului nevos, atunci fara pastile clar.Atat ii e de ajuns ei sa doarma.Nu e regula generala, sau e depasita zicala ca un copil mic trebuie musai sa doarma mult.Al meu doarme mult doar cand e bolnav si atunci cand doarme la o ora cand de regula nu dormea stiu ca e pe cale sa inceapa o raceala.
Asa ca bucura-te ca e sanatoasa.Nu stiu cine te sfatuieste , dar mai vezi cum sunt lucrurile de actualitate...mai ales ca te bucuri ca ai reusit sa-i scoti biberonul de noapte de la 8 luni.Probabil la 15 luni te vei bucura ca face la wc.
Toate aceste pastile au efecte adverse puternice, mai bine incearca niste lapte caldut cu miere (are deja peste un an si poti sa-i dai miere)sau un ceai de ceva bun seara.Pus o muzica odihnitoare in perioada premergatoare dormitului, caldura sa nu fie tare,sa nu fie imbracata gros, sa aiba destul loc sa se invarta, sa fie aerisita bine camera, ea sa nu fie agitata la culcare, sa terminati jocurile cu vreo ora inainte sa nu mai vrea sa se joace cand o pui in pat...din astea.De plans noaptea poate plange dupa diverse, poate vrea o jucarie si nu o gaseste in pat, poate o gura de apa o linisteste ca ii e sete...sunt multe de spus, toate mult mai bune decat pastilele oricat de renumiti ar fi doctorii.Ei pot gresi , dar nu pe copii nostrii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

Uf! Acu nu multi ani erau destui medici, pediatri nu neurologi, care recomandau si romergan la bebeii care nu dormeau. Doctorul cu pricina o fi facand parte dintr-o astfel de liga. Au mai evoluat lucrurile intre timp, dar se pare ca nu peste tot.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ela_04 spune:

Eu in prima faza am crezut ca subiectul asta e o gluma. Genul un prost arunca o piatra si o multime sare sa o scoata.
Dar pare tare pe bune...
Draga cristina 1511,
...e minunat ca o sa-ti doarma copilul intr-un final si poti si tu sa te odihnesti.
E bine ca nu o sa mai fie obosita cand va merge la scoala...adica peste 6 ani... iar de creierasul ei nu mai trebuie sa iti faci nici o grija! ca deja e prastie facut de tine...ca doar deh...
trebuie sa te odihnesti si tu, nu?!

Nu inteleg de ce nu iei tu ceva pt...
Schizofrenie, stari depresive sau manie cu agitatie, psihoze halucinatorii cronice, sindroame confuzionale (inclusiv delirium tremens), tulburari de comportament de epileptici si oligofreni; nevroze, sindrom psihovegetativ; preanestezie, sedare dupa anestezie; asociat cu analgezice in dureri rebele.

asta e medicamentul pe care tu vrei sa il dai copilului tau de 1 an si 2 luni....? sanatos dar care se incapataneaza sa nu doarma...noaptea
de la un dr f bun...bineinteles...
spor la treaba...ce mai pot spune...

Citat:
Dupa parerea mea este necesar sa se intervina doar daca mama este la capatul puterilor si oboseala cronica afecteaza masiv relatia mama-copil in timpul zilei (ceea ce poate fi o sursa a tulburarilor de somn, deci se intra intr-un cerc vicios). Dar chiar si atunci se intervine in modificarea comportamentului asa cum a drscris Bird si nu cu medicamente.

dupa parerea mea daca mama este la capatul puterilor trebuie tratata mama. trebuie gasite solutii pt a se odihni. Nu gasesti cumperi, nu ai bani te umilesti dar nu iti indopi copilul cu medicamente pt schizofrenie.
ce vina are copilasul ala ca tu numai poti...
Vezi ca sunt medicamente mult mai usoare pt a regla somnul copilului fata draga. Care sunt pt copii de 1 an nu dupa 3 ani. si care nu au asa reacti adverse:
Reactii adverse
Tulburari neurovegetative: hipotensiune ortostatica; efecte anticolinergice: uscaciunea gurii, constipatie, retentie urinara; tulburari neuropsihice: sedare, somnolenta, anxietate, modificari ale timiei; tulburari endocrine: hiperprolactinemie (amenoree, galactoree, ginecomastie), hiperglicemie, alterarea tolerantei la glucoza.

Inca mai sper ca acest subiect este doar o gluma proasta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monicabo spune:

Poate nu este oportun sa intervin, ca fetele mele dorm acum toata noaptea (doar treziri pt pipi) in conditii normale.

Insa fetita mea cea mica, a avut o perioada de cateva luni (nu mai stiu cate anume) pe la 1 an- 1 an si ceva in care se trezea noaptea de foame (anterior, isi scosese masa/mesele de noapte).
E, si in prima noapte cand s-a trezit asa, am luat-o in brate, nu se linistea, ma speriasem (eu invatata cu sora-sa, care nu s-a mai trezit de foame de cand renuntase la mesele de noapte), pur si simplu nu mi-a picat fisa imediat ca-i e foame... A avut ea o perioada, ca pe urma i-a trecut de la sine

Ma gandesc poate si fetitei tale ii e foame, cine stie... Ai incercat sa-i dai putin laptic?
Nici eu nu i-as da nici un medicament.... poate doar ceva homeopat, ceva fara efecte secundare.
Totusi, poate mai sunt masele, canini pe cale sa iasa...

In alta ordine de idei, nasul fetelor mele, prieten bun din copilarie, povestea maica-sa, ca o periaoda cat era mic, tot asa cateva luni de zile, il culcau seara, adormea, se trezea in jur de ora 1 noapte, fresh pana la 5 dimineata cu chef de joaca, si de abia pe la 5 adormea la loc Intre 1 si 5 avea chef de joaca. Si culmea ca orele astea se respectau la mare fix! Maica-sa era terminata, ca mergea si la serviciu! Incercase saraca diverse scheme, diverse ore de culcare, sa-l culce mai devreme, mai tarziu, sa-l scoata seara cat mai mult la aer afara, nimic!
Ce-o fi fost, nu se stie... Acum omul e de varsta mea, bine sanatos

Monica, mami de 2 : Andreea Ioana (11 iulie 2007) si Ana Maria (13 noiembrie 2008)

Povestea sarcinii si a nasterii Andreei

Povestea nasterii super rapide a Anei Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AgnesLuca spune:

Citat:
citat din mesajul lui ela_04

dupa parerea mea daca mama este la capatul puterilor trebuie tratata mama. trebuie gasite solutii pt a se odihni. Nu gasesti cumperi, nu ai bani te umilesti dar nu iti indopi copilul cu medicamente pt schizofrenie.
ce vina are copilasul ala ca tu numai poti...
Vezi ca sunt medicamente mult mai usoare pt a regla somnul copilului fata draga. Care sunt pt copii de 1 an nu dupa 3 ani. si care nu au asa reacti adverse:
Reactii adverse
Tulburari neurovegetative: hipotensiune ortostatica; efecte anticolinergice: uscaciunea gurii, constipatie, retentie urinara; tulburari neuropsihice: sedare, somnolenta, anxietate, modificari ale timiei; tulburari endocrine: hiperprolactinemie (amenoree, galactoree, ginecomastie), hiperglicemie, alterarea tolerantei la glucoza.

Inca mai sper ca acest subiect este doar o gluma proasta!

Nu prea am inteles care este parerea ta intrucit intii zici sa fie tratata mama apoi mentionezi ca sunt medicamente mai usoare pentru reglarea somnului copilului.
Cu o afirmatie insa sunt de acord, si as vrea sa o subliniez pentru ca din postarea mea este posibil sa nu se fi inteles asta. Si anume ca un prim pas ar fi gasirea resurselor necesare pentru ca mama sa se odihneasca in timpul zilei. Dar ce te faci daca acestea nu exista ? O relatie mama-copil defectuoasa este de multe ori cauza tulburarilor de somn, iar cind factorul stress si oboseala, eventual cumulat cu sentimentul neputintei, activarea unor probleme din propria copilarie afecteaza relatia si o degradeaza in mod progresiv, este necesara interventia terapeutica. Nu se intervine asupra mamei sau asupra copilului, ci asupra sistemului. O parte a acestei interventii poate avea o componenta cu radacini in terapia comportamentala ca cea descrisa de Bird. Adica se analizeaza interactiunea mama-copil si se incearca imbunatatirea ei si in cazul in care mama este de acord se incearca reducerea interventiei ei in procesul de adormire-readormire.
Pun un link, din pacate doar pentru cei care se descurca cu germana:
http://www.papousek.de/mp_forschung_regulationsstoerungen.php#ein-und-durchschlafstoerungen

Deci in nici un caz NU SE DAU MEDICAMENTE pentru ca ele trateaza simptomul si nu cauza.

Personal cum ziceam eu nu sunt de acord cu interventia decit in cazuri extreme. De exemplu eu n-am aplicat-o desi copilul meu s-a trezit noaptea pina pe la 2 ani. O alaptam si se culca la loc. Am fost (si inca mai sunt) obosita, dar am avut resursele necesare pentru a face fata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ela_04 spune:

Agnes eu nu prea am timp ca sa dezvolt asa frumos cum o faci tu.
nu era o critica a mesajului tau ci o revolta impotriva tuturor care parca o mangaie pe cap si timid incearca cu mesaje frumoase sa-i spuna ca nu e bine ce face.
Dar mamica asta este convinsa ca face bine si f mandra de ea ca a reusit sa scoata laptele copilului la 8 luni - desi probabil ca bietului copil e foame si dor de lapte pe timpul nopti- e pregatita sa faca orice sa doarma copilul ca la carte!

Eu la 9 luni m-am ales cu o depresie din cauza lipsei de somn si nu am mai indopat copilul cu nimic. Dr lui pediatru este si medicul meu de familie si o cunostinta destul de veche. Ma ruga sa-i dau ceva copilului si sa ma odihnesc. nu imi spune cum e cu trezitul din 2 in 2 ore ca ajunsesem sa ma trezesc chiar si cand doarmea bb in fund si sa incep sa cant cantecele de leagan.
Am fost la dr si M_AM tratat. EU nu copilul. Eu eram cea care claca!
Nu a zis nimeni ca e usor. Dar pt numele lui Dumnezeu iti distrugi propriul copil cu mana ta?! Il indopi cu tot felul de minuni si apoi incepi sa te plangi ca e copilul cretin.

Nici la mine nu a existat nimeni sa ma ajute. Asa ca primul pas a fost sa-si i-a concediul sotul si a dormit cu baiatul o luna intreaga. In prima noapte si dupa medicatia dr, am doarmit 18 ore. Ma trezeam mancam si ma culcam la loc. Trei zile.
Cand m-am pus pe picioare am schimbat multe din regulile casei...

Nu stiu inca ...nu pot sa ma pronunt daca tine de resurse sau de organizare. dar clar depinde de fiecare femeie in parte.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AgnesLuca spune:

Citat:
citat din mesajul lui ela_04

Agnes eu nu prea am timp ca sa dezvolt asa frumos cum o faci tu.
nu era o critica a mesajului tau ci o revolta impotriva tuturor care parca o mangaie pe cap si timid incearca cu mesaje frumoase sa-i spuna ca nu e bine ce face.
Dar mamica asta este convinsa ca face bine si f mandra de ea ca a reusit sa scoata laptele copilului la 8 luni - desi probabil ca bietului copil e foame si dor de lapte pe timpul nopti- e pregatita sa faca orice sa doarma copilul ca la carte!

Eu la 9 luni m-am ales cu o depresie din cauza lipsei de somn si nu am mai indopat copilul cu nimic. Dr lui pediatru este si medicul meu de familie si o cunostinta destul de veche. Ma ruga sa-i dau ceva copilului si sa ma odihnesc. nu imi spune cum e cu trezitul din 2 in 2 ore ca ajunsesem sa ma trezesc chiar si cand doarmea bb in fund si sa incep sa cant cantecele de leagan.
Am fost la dr si M_AM tratat. EU nu copilul. Eu eram cea care claca!
Nu a zis nimeni ca e usor. Dar pt numele lui Dumnezeu iti distrugi propriul copil cu mana ta?! Il indopi cu tot felul de minuni si apoi incepi sa te plangi ca e copilul cretin.

Nici la mine nu a existat nimeni sa ma ajute. Asa ca primul pas a fost sa-si i-a concediul sotul si a dormit cu baiatul o luna intreaga. In prima noapte si dupa medicatia dr, am doarmit 18 ore. Ma trezeam mancam si ma culcam la loc. Trei zile.
Cand m-am pus pe picioare am schimbat multe din regulile casei...

Nu stiu inca ...nu pot sa ma pronunt daca tine de resurse sau de organizare. dar clar depinde de fiecare femeie in parte.

ela, tine de ambele, atita doar ca exista si cazuri cind de exemplu amindoi parintii sunt depasiti de situatie . Iti inteleg atitudinea si acum ti-am inteles mai bine si pozitia .

"Copilului mic, da-i radacini adinci, celui mare, aripi sa zboare" (proverb indian)

Edit: ceea ce am subliniat eu in textul tau se face si in cadrul interventiei mentionate de mine; interventia este in mai multe trepte, de multe ori este suficient ca mama sa se odihneasca si sa se distanteze putin si poate sa gaseasca singura solutia cum a fost cazul tau, dar exista si cazuri cind aceste solutii se gasesc cu ajutorul terapeutului
Agnes si Alexa (21.06.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Ela_04, cristina a deschis acest topic tocmai pentru ca nu este sigura ca vrea sa-i dea copilului medicamente.
A cerut sfaturi - nu mangaieri pe cap, dar nici luari in deradere.

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

Cristina, eu n-am mai facut al doilea copil tocmai pentru ca primul m-a stors.
prima noapte de somn legat a fost cand avea el 3 ani jumate.
au fost perioade cand se trezea de 10-12 ori pe noapte, eram absolut nauca.

am obsevat ca era cu atat mai mofturos si adormea mai greu/dormea mai prost, cu cat era mai obosit. asa e si acum, la 8 ani. nu e genul care sa fie obosit si sa doarma 12-14 ore. el isi reface somnul incet, incet, ii ia cam 2-3 zile sa se odihneasca si sa-si revina daca a sarit ritmul.

pe mine m-a ajutat mult in rezolvarea problemei faptul ca sunt exact acelasi tip de persoana - insomniaca, fara nevoi mari de somn.

eu cu sotul dormeam cate jumatate de noapte (desi el mergea la serviciu) si il plimbam pe rand in brate, ii spuneam povesti, ii cantam.
au fost situatii in care am iesit cu el afara in carut la ore destul de bizare (foarte tarzii sau foarte dimineata), sa-l plimbam/adormim. trebuia sa stam afara cu el tot timpul cat dormea, la orice miscare deschidea ochii.

am trecut inclusiv prin faza dormit 9 pm -1 am, stare de veghe activa 1 am - 4-5 am, apoi somn o ora-max doua si fresh bine-merci la 7 dimi.

cel mai greu ne-a fost pana am acceptat situatia si am facut putina organizare interna. am primit si noi sfatul cu romerganul, dar atat eu, cat si mama mea suntem niste persoane care daca iau un somnifer urca muntii, asa ca am renuntat.

in concluzie, exista situatii si situatii, eu nu ma pricep la medicamente, daca as avea cel mai mic dubiu, as consulta alt doctor.
sau, daca doctorul cu care ai discutat, e foarte ok, poti sa-i mai faci o vizita si sa-l rogi sa-ti lamureasca nedumeririle, e dreptul tau de pacient. sunt unii care aleg calea usoara, dar odata ce trebuie sa o explice isi mai nuanteaza opinia

Mergi la inceput