Bulgarasi de ian-feb 2012(50):Bv CristinaGoji!!

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns My_Lady0091 spune:

Anca, curaj-dupa cum spuneam:nimeni nu e mai puternica ca o mamica!!

36+
Citat:
" Daca vrei sa indrumi pe cineva incepi cu invataturile si sfarsesti cu pildele.."-L.A.Seneca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianaBuc spune:

alina, deci linie dreapta pentru tine!

puiutza, e normal sa ai stari d-astea la primul bebe. Si eu le-am avut. O sa te descurci, ai sa vezi. Incerca sa te relaxezi si sa nu te gandesti atata la ce-o sa fie dupa.

Mamica de Rebeca Stefania - 03.07.2010 si
35+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Annisia spune:

Citat:
citat din mesajul lui anca_cls

Am o curiozitate.......
La nasterea naturala stiu ca se face clisma, ok. Dar cu partea cealalta? Cu pipi adica.....La nastere ma gandesc ca bebe apasa vezica ca si acum de altfel.......Ce facem acolo pe masa dc ne "cheama" baia?

33+

Cand am nascut eu, habar nu aveam ce e aia si cum se intampla toata treaba. Ma gandeam ca ma duc acolo, imping de doua ori, bebe iese si gata nenica. Iote ca nu-i chiar asa... Deci, dupa ce impingi de te lasa toate rezervele de oxigen, te ia nenea doctorasul ca trage repede aer si impinge iar, ca nu s-a terminat contractia. Eu de felul meu am probleme cu respiratia. Nu ca ar mirosi ceva aiurea (hihihihi), ci ca am ceva polipi sau pana mea si nu pot respira suficient, nu ma oxigenez total... In fine. Deci am cerut masca de oxigen si hai la treaba! Dupa ce m-am mobilizat, mi-am suflecat manecile cum s-ar spune, il intreb pe doctor ce am de facut si el foarte senin: impinge de parca faci caca pe tine... Oooo, stati asa vere, cum sa fac una ca asta? Si daca se intampla de chiar imi si reuseste???? La care el razand cica: ce, crezi ca n-am mai vazut, n-ai fi prima. Deci nu aia mica e treaba, ci aia mare. Si nu, nu se face nicio clisma la nastere. Hihihih... Eu am scapat foarte usor, ca din trei impinsaturi a iesit piciul si nici de bafta nu m-am umplut, dar stiu o prietena care a comis-o si nu avea nicio jena. Cica ce era sa faca, ca doar nu se putea abtine pe o gaura si pe alta nu... Deci nu comenteaza nimeni nimic. Nu are rost sa-ti faci probleme din astea. Si daca ar fi sa se intample, e ceva oarecum firesc, uman. Nu are rost sa stai cu stresul asta in minte. Hai, curaj, ca nu e chiar asa de greu cu nascutul asta. Vorbeste lumea...

ANNISIA, mami de YANIS LUCA si suriorul lui ANDREAS FABIAN (37+)

Micul Yanis creste mare

Suriorul lui Yanis

Praslea cel voinic si perele de aur (ca mere avea mama inainte de odiseea in 40 de saptamani)...

"Nu-i nimeni drac si nimeni sfânt!
Credinta-i val, iubirea vânt
Si viata fum!"

Mergi la inceput

si special am lasat partea cu "depresia mea" dupa ce vom naste toate..a fost suficienta povestea nasterii, nu voiam sa o dau in SF-uri si sa va sperii, ori sa ma ocoliti pe veci!

36+
Citat:
" Daca vrei sa indrumi pe cineva incepi cu invataturile si sfarsesti cu pildele.."-L.A.Seneca

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Annisia

Citat:

Am o curiozitate.......
La nasterea naturala stiu ca se face clisma, ok. Dar cu partea cealalta? Cu pipi adica.....La nastere ma gandesc ca bebe apasa vezica ca si acum de altfel.......Ce facem acolo pe masa dc ne "cheama" baia?

33+

Cand am nascut eu, habar nu aveam ce e aia si cum se intampla toata treaba. Ma gandeam ca ma duc acolo, imping de doua ori, bebe iese si gata nenica. Iote ca nu-i chiar asa... Deci, dupa ce impingi de te lasa toate rezervele de oxigen, te ia nenea doctorasul ca trage repede aer si impinge iar, ca nu s-a terminat contractia. Eu de felul meu am probleme cu respiratia. Nu ca ar mirosi ceva aiurea (hihihihi), ci ca am ceva polipi sau pana mea si nu pot respira suficient, nu ma oxigenez total... In fine. Deci am cerut masca de oxigen si hai la treaba! Dupa ce m-am mobilizat, mi-am suflecat manecile cum s-ar spune, il intreb pe doctor ce am de facut si el foarte senin: impinge de parca faci caca pe tine... Oooo, stati asa vere, cum sa fac una ca asta? Si daca se intampla de chiar imi si reuseste???? La care el razand cica: ce, crezi ca n-am mai vazut, n-ai fi prima. Deci nu aia mica e treaba, ci aia mare. Si nu, nu se face nicio clisma la nastere. Hihihih... Eu am scapat foarte usor, ca din trei impinsaturi a iesit piciul si nici de bafta nu m-am umplut, dar stiu o prietena care a comis-o si nu avea nicio jena. Cica ce era sa faca, ca doar nu se putea abtine pe o gaura si pe alta nu... Deci nu comenteaza nimeni nimic. Nu are rost sa-ti faci probleme din astea. Si daca ar fi sa se intample, e ceva oarecum firesc, uman. Nu are rost sa stai cu stresul asta in minte. Hai, curaj, ca nu e chiar asa de greu cu nascutul asta. Vorbeste lumea...

Micul Yanis creste mare

Suriorul lui Yanis

Praslea cel voinic si perele de aur (ca mere avea mama inainte de odiseea in 40 de saptamani)...

Si viata fum!"

Subscriu

36+
Citat:

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui puiutza27

Buna mamici,

Si eu am o zi fara pofta de viata, nu ca ultimele trei ar fi fost altfel. Dureri... garla si la mine... ma dor mainile dimineata de nu pot sa imi strang pumnul, de solduri si de spate seara de zici ca sunt batuta cu paru (vorbesc cat se poate de serios). Eu nu stiu cum o sa rezist pana la sfarsit si ce energie o sa mai am cand va veni momentul nasterii. As vrea sa le rog pe cele care aveti experienta nasterii sa imi explicati, de unde forta sa mai si nastem...
Am indraznit sa va scriu despre asta pentru simt ca cedez in fata unei depresii care ma urmareste de cateva zile, bazata pe frica ca nu o sa fac fata si ca poate nu o sa rezist si nu o sa reusesc. Daca o sa o chinui pe fetita si nu o sa o pot ajuta. Ce voi face atunci???? Oare se va descurca sotul meu singur cu bebelusa???? Sunt trista tare si speriata de moarte.....

32+

Dupa cum lejer ai observat, cam toate trecem prin faza asta. Mai ales cand esti laprima sarcina si habar nu ai ce te asteapta. Dar sa nu crezi ca la a doua e altfel. Emotiile si grijile sunt firesti. Ar fi aiurea sa stai nepasatoare. Orice mama se ingrijoreaza pentru puiul ei, iar noi acum trecem prin transformari majore. E valabil si la a 10 sarcina... Dar cel mai pregnant o simti prima data. te gandesti ca viata ta se va schimba total, ca nu vei mai fi tu pe primul loc, ca gagalicea careia ii vei da viata ii va acapara pe toti din familie si tu vei deveni doar un fel de bona. ca ai vrea sa ai corpul de dinainte, grijile si responsabilitatile minore de altadata.
Cum bine ziceau fetele, vei gasi puetrea si echilibrul de a reusi. Sunt chestii care le ai deja in tine, dar nu ai avut nevoie de ele pana acum. Sunt laturi ale tale care au ramas neexploatate si, cand va fi momentul, vor iesi la suprafata. Asa ca nu te teme mai mult decat e cazul. Vei sti exact ce ai de facut, in fiecare moment. Cand vei da de greu si ti se va parea ca nu o scoti la capat, fii fara grija ca de asta suntem noi aici. Dar cel mai bine e sa faci mereu ceea ce-ti spune instinctul tau. Tu vei simti fiecare clipa de ceea ce ai nevoie si de ceea ce e mai bine pentru puiul tau. Nu ma intreba cum si de ce, dar iti spun din suflet ca asa este. O simti si gata. Te trezesti ca stii o sumedenie de lucruri de care habar nu aveai ca le stii, de parca ai facut asta decand te stii. E o magie la mijloc, altfel nu are cum, dar asa e... Sa fii mama e ceva ce depaseste orice sentiment de fericire si implinire. E mai mult decat tot ce ai simtit tu pana acum. Si daca ai ajuns pana aici, e clar ca e ceva ce ti-ai dorit din suflet.Si stii foarte bine cat de nemarginit e sufletul unei femei si cata iubire poate sa incapa in el...

Micul Yanis creste mare

Suriorul lui Yanis

Si viata fum!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_cls spune:

Doamne Annisia - Am ras de mi-au dat lacrimile

33+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Matzaila_81 spune:

Lady, neaparat sa-ti faci analiza de secretie, mie mi-au gasit stafilococ B si acum sunt pe antibiotic sa nu-i transmit copilului, nu mai astepta.
Analizele tale sunt relativ ok, du-te insa cu ele la gineco a ta. De VSH am fost si eu speriata dar e chiar ok, mi-a spus si noua mea doctorita.
Am aflat si eu de curand ca la cezariana iti pun sonda iar la naturala iti fac clisma si m-am ingrozit ca eu nu vreau nici sonda nici clisma nici branula!!!!!
Puiutza simt si eu ca si tine. M-am plans pana acum dar m-am plans aiurea, durerile crunte si starea de rau abia acum a inceput serios, greturile au ramas o amintire placuta.
Ma dor incheieturile si mi se umfla degetele ca niste carnaciori si am o gramada de contractii false. Si mie mi-e teama ca nu o sa ma descurc la nastere dar acum in momentul asta si daca ne este frica tot aia e. Desi suna urat ma mai linistesc cand va citesc pe voi si imi dau seama ca nu sunt singura, ca toate sentimentele astea reprezinta ceva normal.
Alina doctorita ta are mare dreptate, nu m-am gandit asa. Nu este bine sa risti.

Lady, nimic nu e mai puternic decat o mama dar ce ne facem cu Matza mama????? Tu ai idee cat de lasa pot fi eu? De frica nu as intra nici la analize daca nu ar fi sotul cu mine. Sunt pierita de spaima cand ma duc la un control. Crede-ma, nu ai vazut persoana mai sperioasa sau mai gaina decat mine. Sunt curajoasa cand vine vorba de restul nu cand vine vorba de mine, de sangele meu. Ma blochez efectiv de frica.
Cand am fost operata de urgenta pentru polipul intrauterin am stat o luna cu hemoragie ca la ciclu. O luna si daca nu mi se facea rau la birou si nu era doctor in cladire pentru controlul angajatilor tot nu m-as fi dus. Si dupa ce m-au internat de urgenta si trebuia sa intru in operatie imi tremura maxilarul, nu puteam sa mi-l opresc si ma gandeam sa-mi iau hainele si sa fug si sa ma ascund si sa mai astept,ca poate mi se opreste sangerarea.
Incerc sa ma stapanesc acum gandindu-ma insa ca la capatul drumului asta care ma ingrozeste efectiv o sa-mi vad copilul.

+36

Mergi la inceput

Citat:

Of Lady ..........Am citit povestea nasterii tale in urma cu ceva vreme.........M-a demoralizat un pic la momentul acela. Acum sincer m-am hotarat sa nu ma uit la nici un film cu nasteri sa nu mi se faca frica. Tin neaparat sa nasc natural, sper sa se poata.........
POate sunt doar naiva, dar eu sper ca la cateva luni, vreo 2 dupa nastere, sa ma reapuc de sport ca nu ma simt deloc bine in pielea mea...
De asta insist atata si voi insista sa nasc normal, desi nici nu-mi pot inchipui cat de tare poate sa doara, probabil foarte tare.....nu-mi pot decat vag inchipui.

33+

Exact asa am gandit si eu la Yanis. ma asteptam la tot ce e mai groaznic si mai dureros pe lumea asta. Imi imaginam tot felul de scenarii horror si eu eram in toate personajul principal. De felul meu sunt foarte rezistenta la durere. parca v-am mai spus ca am un prag al durerii extrem de ridicat, pana spre nesimtire... Uneori imi reprosez ca am acceptat epidurala si nu am simtit pe bune ce inseamna sa nasti. Sunt sigura ca as fi rezistat. dar asta spun dupa ce am vazut cum e treaba... Stii tu vorba aia ca dupa razboi multi viteji se arata. De aceea nu vreau sa risc si voi folosi epidurala si de data asta. Ceea ce inseamna ca simti doar o ciupitura cand iti monteaza alea alea pe acolo, cand te cableaza hihihihi... Ia de te ciupeste de mana si pe bune ca doar atat simti. Apoi esti perfect constienta de ceea ce facisice se intampla, dar nu mai percepi durerea absolut deloc. Parol!
Cel putin asa a fost la mine si la toate fetele pe care le-am intrebat cum a fost. Eram conectatala aparatul de monitorizare si indica nu stiu ce palaria mea valori de se speriau asistentele, iar eu radeam de nu se poate cu ai mei (ca i-am tarat dupa mine in salon)... Or fi zis doamnele alea ca nu am tota tigla pe casa, dar chiar nu ma durea nimic, nimic, nimic.
Deci sa traiasca epidurala si spor la treaba!!!!

Despre sport, doctorulzice ca dupa trei luni la nascarea naturel si sase la ceza. Eu iti spun ca e in functie de cum te simti. La mine a ramas nava spatiala deschisa mai mult timp. Avem niste dureri de incheieturi in zona inghinala, de zici ca nu ma insurubasem cum trebuie. Nu am reusit sa fac efort decat dupa sase luni, desi aveam liber de la doctor. De asta zic sa nu-ti faci planuri. Vvei vedea la momentul respectiv ce si cum. Si nici sa te puna cucii sa te fortezi doar de dragul siluetei. Te rog eu frumos soro! De slabit vei slabi oricum, daca ai ambitie. Mai ales varianata cu sport, da rezultate garantat. Eu am slabit 10kg in doua saptamani prin sport, fara infometare, fara pastile si alte traznai. Mi-am cumparat dvd-ul Cindy cu antrenorul ei Radu (eroman si i se spune ucigasul de balene, avand numai cliente celebre). Dati cautare pe net Cindy Crawford aerobic si va apar inclusiv de pe youtube. Este bestial. E greu, dar daca ai ambitie iti recapeti formele si increderea in tine.
Solutii exista la orice. Fruntea sus!!!

Micul Yanis creste mare

Suriorul lui Yanis

Si viata fum!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dari_nanau spune:

Buna fetelor!

Am primit PM de la sophia_m. Ajunge la intalnirea de azi, deci in curand o sa aflam mai multe de la ea, de ce a absentat asa de mult de pe forum.

O zi buna sa aveti!

Dariana +33 cu si mamica fericita de Emma (11.10.2007)

Mergi la inceput