Gravidute cu trombofilie - capitolul 8

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns valy27 spune:

multam fete pt raspunsuri.
alex- sanatate multa tie si lui bebe.
daneeza-ai dreptate cu paranoia noastra.
si pe mine ma cam tin ovarele..de la fiv.
pupici.
m-am conruntat cu prima criza hemoroidala din viata mea.e horror.de la clinica mi-au spus de hemorzon-sau ultraproct.l-am luat pe cel de-al doilea ca n-are tetraciclina...acum e mai bine.offffffff.nu va doresc....experiente de genul asta.

_
fiv 1 reusit-promed, tratament sarcina:cetebe2/zi,femibion,acid folic,magneB6,fraxiparina0.3,acum 0.4.utrogestan200mg 4/zi.
MTHFR A1289C-HETROZIGOT,PAI 1 -HETROZIGOT.
+8 sapt, doamne ajuta in continuare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danezza spune:

Eu le-am avut pana in 0.7 si inclin sa cred ca le ai o idee marite dar nu e grav.
Conteaza mult si ce artera ti-a masurat pt ca valorile de raportare sunt un pic diferite.
Nu stiu ce pb ai tu (poate ne dataliezi) .. poate ar trebui sa vb cu un hematolog si in functie de ce rezultate ai, poate ti se recomanda macar aspenter.

Dara, dexametazona o poti face oricand. Poti sa faci de prin sapt 28 daca vrei tu neaparat ca rau nu are ce sa faca.
Eu am facut cate o doza pe saptamana, timp de 3 saptamani. O doza inseamna o fiola si jumatate (asa mi-a zis dr, asa am facut). Ma simt mai impacata ca le-am facut si p-astea, astefl incat daca bebe vrea sa vina acum .. e mai pregatita
Ideea la dexa este cam asa: are efect in 24 de ore de la adminstrare, timp de 7 zile, dupa aia ca sa fii acoperita, trebuie repetata adminsitrarea. Sper ca ai inteles ceva din ce am zis ca sunt cam zombie . Am avut o noapte in care am dormit tun, ceea ce nu mi s-a mai intamplat demult si sunt chiaunica.

Citat:
citat din mesajul lui sgeorgiana

buna mamici,

eu am 28 de saptamani si mi a masurat asa IR 0.76 IP 1.30 si IS 4.09

sunt normale? ce inseamna IS? IP?

in 34+ de fetita cu fundita
Doamne ajuta!
MTHFR C677 Homozigot

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MeAlex spune:

Dara, Balanta, si eu ma gandeam daca e bine sa stau putin ridicata, cu spatele sprijinit de perne...am vorbit cu o fata care a avut ptobleme toata sarcina si ea statea doar intinsa pe spate sau pe o parte, doar cu capul pe perna, astfel incat greutatea sa nu fie centrata pe fund. Dr. i-a zis sa puna o perna sub fund. Si mie imi e f greu sa stau asa pentru ca am ameteli si uneori imi vine sa vomit, simt nevoia sa stau putin mai sus. Mi s-a spus sa nu ma ridic decat ca sa merg la baie...recunosc ca m-am mai ridicat ieri sa imi iau mancare, apoi sa imi iau o cutie cu medicamente pe care o uitasem pe birou...acum am totul la indemana.
Valy, !

9 saptamani si o zi
_
Gena MTHFR - mutatie C677T heterozigot, Gena PAI - mutatie 675 4G/5G homozigot
2 sarcini oprite in evolutie la 7 s, respectiv la 9 s
Tratament sarcina: Clexane 0,4, Femibion1 1/zi, CETEBE 1 g/zi, MagneB6 1/zi, Acid folic 1/zi, Aspenter 1 la 2 zile, Vitamina E 1/zi, Omega3
pentru sanatos!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kraluca spune:

Citat:
citat din mesajul lui MeAlex

Dara, Balanta, si eu ma gandeam daca e bine sa stau putin ridicata, cu spatele sprijinit de perne...am vorbit cu o fata care a avut ptobleme toata sarcina si ea statea doar intinsa pe spate sau pe o parte, doar cu capul pe perna, astfel incat greutatea sa nu fie centrata pe fund. Dr. i-a zis sa puna o perna sub fund. Si mie imi e f greu sa stau asa pentru ca am ameteli si uneori imi vine sa vomit, simt nevoia sa stau putin mai sus. Mi s-a spus sa nu ma ridic decat ca sa merg la baie...recunosc ca m-am mai ridicat ieri sa imi iau mancare, apoi sa imi iau o cutie cu medicamente pe care o uitasem pe birou...acum am totul la indemana.
Valy, !

9 saptamani si o zi
_
Tratament sarcina: Clexane 0,4, Femibion1 1/zi, CETEBE 1 g/zi, MagneB6 1/zi, Acid folic 1/zi, Aspenter 1 la 2 zile, Vitamina E 1/zi, Omega3
pentru sanatos!

si eu la fel cred... ca sa nu se lase greutatea pe uter. cel mai bine este poziyia culcat pe stanga, insa eu nu prea reusesc. ma culc pe stanga si ma trezesc pe dreapta...
dana - chiar ma bucur ca te-ai odihnit cum trebuie, ca de mult te plangi de insomnii
am si eu o intrebare... voi nu aveti lipsa de B-uri? ca la toate analizele imi iese macrocitoza (anemie cauzata de lipsa B6 si B12). din cate am citit pe prospectul Cetebe, acesta impiedica absorbtia vit B12 din alimentatie... cu alte cuvinte, cu o mana da si cu una ia...

34+

mutatia heterozigota a A1298C si C677T
tratment: clexane 0.4/zi, femibion 2, cetebe, magne B6

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kraluca spune:

si inca ceva... asistenta de la fundeni mi-a reintrodus no-spa 3/zi din cauza riscului de hipertensiune. a spus ca relaxeaza arterele (si uterul)... poate ajuta pe cineva
la toate burticile si mamicile... apropo, ce mai fac mamicile noastre curajoase? toni? mihaela?

35

mutatia heterozigota a A1298C si C677T
tratment: clexane 0.4/zi, femibion 2, cetebe, magne B6

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dara76 spune:

Merci Danezza, daca as face saptamanal din 28 pana in 32-34 dexametazona, nu ar fi prea mult?

Mi-a raspuns farmacia din Franta, vor reteta si ei.

Au venit si fiolele, incerc sa dau de prietenul ala.

Cu pozitia asa stiu si eu, cel mai safe ar fi culcat pe stanga, mai ales pentru MeAlex sau cand creste burtica, ca pe spate, daca nu esti ridicat, apasa pe vasul care aduce sangele inapoi la inima. Dar oricum avand in vedere ca amortesti total pe stanga, stiu ca e voie sa te intorci si pe dreapta.

Va multumesc mult mult de tot, fetelor, sunteti deosebite!!!

25+ Miruna Sanziana

*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.4 seara, Aspenter 2/zi seara, B12 metilat, acid folic metilat, Magne B6, Folowise, Cetebe, L-arginina*

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MeAlex spune:

E perfect pentru mine, ca sa scriu la computer, trebuie sa stau pe stanga...siin general e pozitia mea preferata de dormit. Pe spate e cel mai greu sa stau. Multumesc mult pentru toate sfaturile.
Sunt de acord cu Danezza si cu Dara ca fetele de pe acest forum sunt foarte informate si nu doar despre trombofilie, dupa cum se vede.

9 saptamani si o zi
_
pentru sanatos!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danezza spune:

eu zic sa faci 3 ture ca mine (1 pe saptamana) si mai vezi dupa aia desi nu va fi cazul, nu vei avea nevoie. Eu n-am avt niciun semn de nastere prematura, mi-a dat dr preventiv cica "sa nu ne prinda cu chilotii in vine"

Raluka, nu mi-am facut dozarea b-urilor dar avand in vedere ca iau complex de b de la dopple, femibion, magneb6 .. sper sa fie suficient

<ihaela - l multi pt pitica ta, daca imi aduc bine aminte o cheama si Ioana, nu?

Citat:
citat din mesajul lui dara76

Merci Danezza, daca as face saptamanal din 28 pana in 32-34 dexametazona, nu ar fi prea mult?
Mi-a raspuns farmacia din Franta, vor reteta si ei.

Au venit si fiolele, incerc sa dau de prietenul ala.

Cu pozitia asa stiu si eu, cel mai safe ar fi culcat pe stanga, mai ales pentru MeAlex sau cand creste burtica, ca pe spate, daca nu esti ridicat, apasa pe vasul care aduce sangele inapoi la inima. Dar oricum avand in vedere ca amortesti total pe stanga, stiu ca e voie sa te intorci si pe dreapta.

Va multumesc mult mult de tot, fetelor, sunteti deosebite!!!

25+ Miruna Sanziana

*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.4 seara, Aspenter 2/zi seara, B12 metilat, acid folic metilat, Magne B6, Folowise, Cetebe, L-arginina*

in 35+ de fetita cu fundita
Doamne ajuta!
MTHFR C677 Homozigot

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dara76 spune:

Merci inca o data, Danezza, dupa ce o sa nasti tu, o sa iti simtim lipsa rau de tot pe-aici :) Ai o tarie admirabila.

Am uitat sa zic, eu am facut analize pentru folati si B12, si la B12 aveam mare deficit cand am descoperit MTHFR-ul. De-atunci iau intruna B12 metilat de pe Amazon si sper ca nu mai am deficit, nu am mai verificat. La folati nu aveam deficit, ca luam de 1 an si ceva de cand tot incercam sa raman. Pentru B6 n-am facut analize, nici n-am idee daca se face.

Eu n-am viteza la lucru decat daca stau pe spate mai ridicata, oi vedea cum fac, am incercat pe o parte si n-am reusit sa lucrez.

Ovarele m-au durut si pe mine in primul trimestru si n-am facut FIV, dar eu am PCOS, poate de-asta. Si acum dor din nou. Sau ce-o durea pe-acolo. Diseara vine tipul sa-mi faca injectia, cu tot cu ac special. Ca seringi am eu pe-aici.

Mie hemoroizii imi treceau inainte de sarcina cu Procto-Glyvenol, cu alte alea nu. Dar n-am idee daca e permis in sarcina sau in alaptare.

25+ Miruna Sanziana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns balanta_tm spune:

Referitor la pozitie, da, acolo unde sunt probleme mai serioase in sarcina, si eu zic ca e bine sa se stea in pozitia intins, cu capul pe perna.
Deocamdata, eu raman la pozitia "intre perne" si ma intind doar cand ma enerveaza ovarele sau cand vreau sa ma odihnesc.

Mergi la inceput