Gravidute cu trombofilie - capitolul 8
Raspunsuri - Pagina 8
sgeorgiana spune:
[quote]citat din mesajul lui danezza
Eu le-am avut pana in 0.7 si inclin sa cred ca le ai o idee marite dar nu e grav.
Conteaza mult si ce artera ti-a masurat pt ca valorile de raportare sunt un pic diferite.
Nu stiu ce pb ai tu (poate ne dataliezi) .. poate ar trebui sa vb cu un hematolog si in functie de ce rezultate ai, poate ti se recomanda macar aspenter.
multumesc danezza pt raspuns. Eu am medic in constanta care ma urmareste. dar am fost de curiozitate in bucuresti la un control..si acum m a pus pe ganduri cu valorile astea. Aici in Constanta la morfologia de 21 de saptamani si la controalele lunare nu mi a spus nimic doctorul. era totul normal cred. Acum am auzit pt prima data de IS...ip...si toate astea.
De obicei am tensiunea mica...o fi de la asta? si este grav pt copil?
multumesc frumos, sanatate!
Musette_1982 spune:
georgiana, tu iei vreun tratament, ai diagnostic de trombofilie?
Mie cand mi-au iesit IR-urile si cerebrala peste 0,6, mi s-a suplimentat usor doza de anticoagulant. Si eu sunt hipotensiva. Nu prea cred ca are legatura una cu alta.
Fetelor maine dimineata masuram din nou fluxurile sa vedem daca noua schema a dr. U a scazut IR-urile. Ea zicea ca ar fi mult mai incantata de valori in jur de 0,5. Tineti pumnii va rog.
MTHFR C677T - homozigot si PAI 4G/5G - heterozigot.
2 avorturi spontane - 5s in 2010 si 4s in 2011
Tratament: Fragmin 5000 (seara) + doua prize de Fragmin 2500 (dimineata - luni si joi), 4 NoSpa, 2 Magne B6, Femibion 2, acid folic 5 mg, Vitamina C 1000, Aspenter (miercuri si sambata)
in 19+ cu Marin Constantin
dara76 spune:
La arterele uterine e mai bine sa fie IR 0,57 - pe-acolo, la ombilicala sunt valorile pe prima pagina. Eu o artera uterina o am buna (dpdv IR, una e in balarii, abia a scazut la 0,76 cu tot tratamentul (desi coagularea era jos de tot dupa 0,4 de Clexane, daca cresc doza, ma lichefiez de tot :P Aspenter luam 2), nu prea mai am cu ce s-o scad.
Sper ca la tine sa scada Musette.
Dar cica toate astea de obicei trebuie corelate si cu cresterea lui bebe si in rest mai mult duc spre preeclamsie decat spre coagulare.
La mine la odisee ziceau fetele ca medicii sunt obligati sa se lupte pt. bebe daca s-ar naste la 26 saptamani si altele de la 27 de saptamani (desi nu stiu nici eu daca chiar ar fi bine) - voi ce stiti, cum e procedura sau regulamentul medical, 26 sau 27? In Romania zic. Ca in Anglia cica e 24.
25+ Miruna Sanziana
*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.4 seara, Aspenter 2/zi seara, B12 metilat, acid folic metilat, Magne B6, Folowise, Cetebe, L-arginina*
Musette_1982 spune:
dara, eu stiu ca de la 26s trebuie pusi la incubator si nu se mai considera avortoni. Eu am cunoscut o fetita nascuta in Olanda si parca la 24 zice mama ei. Eu am cunoscut-o la 2 ani. Era perfecta si fizic si intelectual. Poate insa fi si o exceptie fericita de la regula... nus tiu.
Fiecare parinte isi asuma ce crede ca e mai bine pentru copil. Eu as lupta pentru orice sansa cu orice consecinte... dar tine deja de convingeri personale si spirituale. Partea asta nu cred ca se discuta .
Tratament: Fragmin 5000 (seara) + doua prize de Fragmin 2500 (dimineata - luni si joi), 4 NoSpa, 2 Magne B6, Femibion 2, acid folic 5 mg, Vitamina C 1000, Aspenter (miercuri si sambata)
YLARI spune:
Buna fetelor, va rog mult daca se poate sa ma ajutati cu un raspuns, vroiam sa intreb daca vreuna dintre voi a facut amniocenteza. Eu as vrea sa fac (cat de curand) si stiu ca dna dr U este in concediu pana pe 20 si ceva ianuarie si as vrea sa stiu daca trebuie sa opresc aspenterul inainte, daca cineva a facut amnio va rog spuneti-mi si mie ce vi s-a recomandat va rog. Eu nu fac clexane, doar schema clasica, cetebe, magneb6, acifol si aspenter 1 la 2 zile. Am sa dau sms la dna asistenta Viorca sau o sa incerc si un tel ca sa nu merg pana acolo.
Va multumesc frumos.
YLARI si EVA alaturi de Desiree si printesa VICTORIA
POZE
Mami de Eva scumpa
bebedoiu
Trombofilie, Gena MTHFR Mutatia C677T genotip heterozigot si A1298C genotip heterozigot
MeAlex spune:
Ylari, trimite-i mail dnei Uscatescu. Ai adresa?
9 saptamani si o zi
_
Gena MTHFR - mutatie C677T heterozigot, Gena PAI - mutatie 675 4G/5G homozigot
2 sarcini oprite in evolutie la 7 s, respectiv la 9 s
Tratament sarcina: Clexane 0,4, Femibion1 1/zi, CETEBE 1 g/zi, MagneB6 1/zi, Acid folic 1/zi, Aspenter 1 la 2 zile, Vitamina E 1/zi, Omega3
pentru sanatos!
dara76 spune:
Musette, multumesc, am gasit si eu ceva cu reanimarea, dupa ce ai zis tu, un ghid din 2010 al ministerului sanatatii. Sper sa fie totul in regula pana luni cand fac 26 :) Deja ma gandesc ca-s patetica asa sa ma agat de orice pai. Desi despre altcineva n-as considera la fel :)
Imi pare rau, nu stiu cu amnio si aspenter.
25+ Miruna Sanziana
*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.4 seara, Aspenter 2/zi seara, B12 metilat, acid folic metilat, Magne B6, Folowise, Cetebe, L-arginina*
Musette_1982 spune:
dara, nu cred ca esti patetica. Tine de psihic si se pare ca noi doua suntem cu creierii in acelasi butoi usor depresiv.... poate si din cauza durerilor atipice si imobilizarii la pat.
Nu cred ca te consoleaza dar si eu calculez ca mai avem 5 saptamani si 4 zile pana la faza la care am avea macar o sansa in cazul in care ceva care sa impuna nasterea s-ar inatmpla.
Mie geneticiana care mi-a facut mutatiile a tinut sa imi treaca in foaie si riscurile implicate de acestea, printre care si placenta abruptio, de care imi amintesc mereu cand am jughiuri puternice si secretii roz (adica zilnic sau la doua zile).
Pe de alta parte tu esti foarte aproape de faza aia cu happy-ending, asa ca sunt convinsa ca veti fi ok si mai departe.
dara76 spune:
Musette, pai vad ca avem aceleasi mutatii. Mi-au scris si mie de riscuri. Si la factor XIII scrie de sangerari si nu mai stiu ce. Da, pe mine asta cu durerile/presiunile ma zapaceste, desi le-am avut si in trim. I, insa fara presiuni - si adica nu ma deranjeaza disconfortul, ci anxietatea provocata de ele. Ca eu am noroc sa n-am sangerari (decat gingivale in exces si uneori nazale), doar artera aia rezistenta care nu se da batuta in niciun fel.
Asa nu prea ma simt pesimista, doar anxioasa :) stau pe ghimpi la toate simptomele.
Tin pumnii, o sa fie bine!
25+ Miruna Sanziana
sgeorgiana spune:
dragelor nu am nici un diagnostic. eu sunt urmarita de o doctorita din constanta. La eco, lunar imi spune ca este totul okay...la morfologia de 20-21 de saptamani doctorul (altul decat doctora mea-cel la care m a trimis pt morfologie) mi a scris asa...artera ombilicala RI 0,73 S/D 3,72
ARTERA UTERINA DREAPTA RI 0,50 S/D 2,01
ARTERA UTERINA STANGA RI 0,56 S/D 2,29
.....dar nu mi a spus ca as avea ceva :((...vreo problema.
Joi am fost in bucuresti cu niste treburi si am vrut sa o vedem pe fetita in 4 d....la sanador, la un doctor ales la intamplare....si doctorul acela a masurat pe acolo si mi a scris IR 0,76 IP 1,30 si IS 4,09 ( atunci aveam 28 de saptamani)...de atunci ma tot framant si ma intreb daca e ceva in neregula cu copilul.
Acum nici nu stiu ce sa fac...sper sa fie totul bine :( o sa merg iar la doctora mea si o sa ii spun...offf...ce a gasit doctorul acesta.
multumesc ca ma ascultati!