Gravidute cu trombofilie - capitolul 8
Raspunsuri - Pagina 30
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/dara76/dara76.jpg)
dara76 spune:
Andreea, si eu am facut toate analizele de mutatii plus sindrom antifosfolipidic. Si am inceput clexane abia in saptamana 22, la fel ca inca vreo 2-3 fete de pe aici, cand au crescut D-dimeri. Pana atunci am fost pe Aspenter abia cam din saptamana 16, pentru ca nu stiusem de toate mutatiile de la inceput.
Danezza, merci, i-am scris bulinutei27, eu nu mai reuseam s-o gasesc. I-am trimis mail. Mi-a traznit mie asa prin cap intre timp ca monitorizarea la 2,5 h de fapt poate include si digestia, ca una e apa cu glucoza care se duce repede in sange si alta e mancarea. Tin pumnii cu urocultura.
Sper, nu stiu exact combinatiile de mutatii ale tuturor, sorry.
Wow, au mai aparut mesaje intre timp. Musette, ai ajuns la jumatate, felicitari!!!
![](gravida.gif)
![](fetita.gif)
*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.4 seara, Aspenter 2/zi seara, B12 metilat, acid folic metilat, Magne B6, Folowise, Cetebe, L-arginina*
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/danezza/danezza.jpg)
danezza spune:
Musette
esti la jumatatea sarcinii
lasa IUGR-UL ala ca n-ai treaba cu el in 35+ de fetita cu fundita
Doamne ajuta!
MTHFR C677 Homozigot
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/MeAlex/MeAlex.jpg)
MeAlex spune:
Sper, iau 2g Cetebe si 6 Tarosin (Vitamina C + Vitamina P) pe zi pentru ca am avut o hemoragie acum o saptamana si vitaminele astea cresc rezistenta vaselor de sange.
Daca ai timp, te poti uita la semnaturile fetelor sau uita-te pe prima pagina la Trombofilie, la Mamici fericite sa vezi cine mai are mutatiile tale. Stai linistita, cu tratament se tin in frau efectele mutatiilor. 10 saptamani
Gena MTHFR - mutatie C677T heterozigot, Gena PAI - mutatie 675 4G/5G homozigot
2 sarcini oprite in evolutie la 7 s, respectiv la 9 s
Tratament sarcina: Clexane 0,4, Femibion1 1/zi, CETEBE 2 g/zi, MagneB6 1/zi, Acid folic 1/zi, Vitamina E 1/zi, Omega3, Nospa 3/zi, Tarosin 6/zi, Scobutil 3/zi, Utrogestan 800 mg/zi
![](rugaciune.gif)
![](copilas.gif)
![](images/user_woman.png)
amary09 spune:
Sper, eu am cam aceleasi mutatii ca si tine, daca observi la semnatura, doar ca sunt diferite MTHFR-urile, dar fac tot ca un homozigot banuiesc, altele or mai fi, dar nu m-am mai cautat ca erau suficiente... Nu am avut probleme de fertilitate, nu am pierdut sarcini, am ramas f. repede cand mi-am propus, acum cu gemeni (stii cum e "chelului, tichia de margaritar ii lipsea") nu sunt chiar tinerica (33). La prima sarcina am avut probleme tarziu de tot din cauza trombofiliei, dar destul de mari, nu am facut tratament (nu stiam de trombofilie sau mutatii), am nascut putin prematur 36.5 sapt. La sarcina asta fac tratament, iti urez mult succes, sa ramai cat mai repede si sa ai bebel sanatos, nu te descuraja, poate exista si o cauza masculina pt. infertilitate....
Dana, si daca iese ceva in urina, acum poti lua antibiotice... Mie deja mi le-a prescris (ampicilina, ca la asta a iesit sensibil), a zis ca in caz ca descopar ca trece streptococul ala nenorocit in urina, sa iau tratament cat mai repede....Si mie mi-a iesit flora bacteriana prezenta in urina (dar sub 10.000) adica nu s-a dezvoltat o infectie, sa vedem azi ce crocodili mai sunt, ca am refacut iar urocultura....
Dara, imi pare rau ca ai atatea probleme, asta cu umflatul picioarelor din pacate se accentueaza foarte tare la final (bine ca nu va fi vara). Eu nu am prins ultima luna si tot mi se umflau picioarele ca painicile si mi-au crapat vinisoarele (alea asa au ramas). Ajunsesem la 80 de kg si eu, dar nu era exagerat ca am 1.72, deci nici macar supraponderala nu eram... Incearca sa stai cat mai mult cu picioarele ridicate mai sus, la mine avea efect, se desumflau cat de cat si am facut si un masaj bland....
Amary 16+ de
+
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/dara76/dara76.jpg)
dara76 spune:
Amary, la mine nu-s edemele obisnuite de sarcina, mi se umfla piciorul ala de vreo 3 ani, dar f. putin, in sarcina s-a accentuat, de la inceput. Si in afara de fluxul diastolic nu au reusit sa gaseasca nimic la el. Asa am ajuns la ceva doctori flebologi si mi-au explicat cum e cu vasele de sange. Ca varicele, de ex, pot duce la formare de cheaguri, dar invers, trombofilia nu face ceva la peretii vaselor, ci doar coaguleaza sangele, doar ca daca se combina ambele probleme, pereti de vase neelastici sau vase cu diverse probleme plus sange care se coaguleaza, e rau.
De obicei edemele de sarcina apar la ambele picioare.
![](gravida.gif)
![](fetita.gif)
*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.4 seara, Aspenter 2/zi seara, B12 metilat, acid folic metilat, Magne B6, Folowise, Cetebe, L-arginina*
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/MeAlex/MeAlex.jpg)
MeAlex spune:
Fetelor, a facut vreuna dintre voi analiza antiFXa ai la Fundeni si la Cotroceni? 10 saptamani
Gena MTHFR - mutatie C677T heterozigot, Gena PAI - mutatie 675 4G/5G homozigot
2 sarcini oprite in evolutie la 7 s, respectiv la 9 s
Tratament sarcina: Clexane 0,4, Femibion1 1/zi, CETEBE 2 g/zi, MagneB6 1/zi, Acid folic 1/zi, Vitamina E 1/zi, Omega3, Nospa 3/zi, Tarosin 6/zi, Scobutil 3/zi, Utrogestan 800 mg/zi
![](rugaciune.gif)
![](copilas.gif)
![](images/user_woman.png)
amary09 spune:
MeAlex, eu doar la Fundeni...Ce e la Cotroceni (iarta-ma, dar nu stiu la ce te referi)?
Dara, nu stiu ce sa-ti zic, cand reusisei sa slabesti aveai aceleasi probleme? Ma gandesc ca si greutatea favorizeaza problema asta.Masaj ai incercat, imbunatateste circulatia, eu dau jumatate de kg jos dupa un masaj (apa retinuta cred)...Oricum, ma bucur ca esti optimista, ajuta cel mai mult sa depasesti toate neplacerile astea, cauzate de sarcina sau nu....
Amary 16+ de
+
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/sper/sper.jpg)
sper spune:
Fetelor multumesc, sunteti tare dragute. O sa citesc tot ce s-a scris pana acum si o sa-mi notez informatiile. Daca am intrebari o sa vi le pun.
Pacat ca nu aveti toate trecut si tratamentele care le faceti acum, sunt foarte utile aceste informatii.
MTHFR C677T homozigot, Fact V Leiden heterozigot, 3 sarcini pierdute(2 cu IA si una cu FIV)
Tratam pana la FIV= Femibion+ acifol+aspenter+euthirox 25
O ultima incercare apr/mai 2012
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/sper/sper.jpg)
sper spune:
Amary si eu am proteina S la limita inferioara, am uita sa scriu asta. As vrea sa stiu tratamentul tau de acum dar si inainte de sarcina pentru ca ne asemanam foarte mult .Multu
MTHFR C677T homozigot, Fact V Leiden heterozigot, 3 sarcini pierdute(2 cu IA si una cu FIV)
Tratam pana la FIV= Femibion+ acifol+aspenter+euthirox 25
O ultima incercare apr/mai 2012
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Musette_1982/Musette_1982.jpg)
Musette_1982 spune:
Dana, dara , multumesc pentru incurajari .
Din pacate a venit rezultatul de la Synevo la FXA. Desi eu tot adaug doze micute FXA e tot in scadere cu pasi micuti. Eu merg la recoltat la 4 ore de la administrare si trebuie sa fiu intre 0,4 si 0,6.
Acum am 0,4. La 12s am avut 0,47 si la 5s 0,53.
Iar sunt la limita aia proasta la fel ca si cu IR-urile.
Ceva nu raspunde cum trebuie la tratament.
I-am scris lui Uschi. Astept pana luni si intre timp mai imi introduc un Aspenter pe week-end. Daca nu raspunde, marti incep sa-mi fac Fragmin 2500 zilnic dimineata. Vedem pe 22 daca da rezultate sau nu. Ma rog pt. un bebe grasut.
MTHFR C677T - homozigot si PAI 4G/5G - heterozigot.
2 avorturi spontane - 5s in 2010 si 4s in 2011
Tratament: Fragmin 5000 (seara) + trei prize de Fragmin 2500 (dimineata - luni, miercuri si vineri), 4 NoSpa, 2 Magne B6, Femibion 2, acid folic 5 mg, Vitamina C 1000, Aspenter (marti si sambata)
![](smiley_pregnant.gif)