Gravidute cu trombofilie - capitolul 8

Raspunsuri - Pagina 31

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns amary09 spune:

Sper, nu am avut tratament inainte de sarcina (doar acid folic), am ramas natural. Pana la 12 saptamani (de la 6) Clexane 0.4, acum si aspenter si vitaminele uzuale :Cetebe 1, Magne B6 3, Femibion 2. Proteina S din cate am citit este data tot de deficitul de Factor V (am citit ceva de genul asta la interpretare analize, mie mi s-a zis ca nu este de luat in seama, uneori iese in limite). Dar am inteles ca este suficient un aspenter in afara sarcinii....
Musette, eu cand am facut antiFXa, a iesit 0.26, dar luam doar doza profilactica de Clexane 0.4, se interpreteaza altfel la doza profilactica... Poate e mai bine sa trimiti mail la dr. Uscatescu, nici hemoragiile de la o doza prea mare nu sunt de neglijat. Eu tot nu inteleg de ce nu ti-a dat zilnic aspenter, mai ai hemoragii?

Amary 16+ de +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MeAlex spune:

Vroiam sa scriu daca ati facut antiFXA la Fundeni si la Synevo...dar la stiri vborbeau de mittingul pro-SMURD de la Cotroceni...asa ca am preluat si eu...

10 saptamani

Gena MTHFR - mutatie C677T heterozigot, Gena PAI - mutatie 675 4G/5G homozigot
2 sarcini oprite in evolutie la 7 s, respectiv la 9 s
Tratament sarcina: Clexane 0,4, Femibion1 1/zi, CETEBE 2 g/zi, MagneB6 1/zi, Acid folic 1/zi, Vitamina E 1/zi, Omega3, Nospa 3/zi, Tarosin 6/zi, Scobutil 3/zi, Utrogestan 800 mg/zi
pentru sanatos!

Mergi la inceput

Se pare ca cel putin unele fete nu suporta bine combinatia anticoagulant + aspenter...se pare ca hemoragia mea a fost cauzata de asta..acum mil-a scos...Initial am luat aspenter zilnic, iar cand am sangerat un pic mi-a zis sa iau la 2 zile...deupa hemoragie, ma repet, mi l-a scos.
Si Musette a sabgerat cand lua Aspenter zilnic.

10 saptamani

Tratament sarcina: Clexane 0,4, Femibion1 1/zi, CETEBE 2 g/zi, MagneB6 1/zi, Acid folic 1/zi, Vitamina E 1/zi, Omega3, Nospa 3/zi, Tarosin 6/zi, Scobutil 3/zi, Utrogestan 800 mg/zi
pentru sanatos!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dara76 spune:

Alex, si eu sangerez, doar ca din fericire pe alte parti cu care nu-mi bat capul. Cel putin la gingii sunt super vampir, nici nu mai e nevoie sa ma ating macar. Asta cu atinsul nu mai pun la socoteala. Vad ca nazale s-au mai redus.

Amary, anul trecut pe vremea asta aveam 68 kg, nu 100 ca acum (m-am ingrasat vreo 8 kg inainte de sarcina (inclusiv cand am luat Metformin) si restul in sarcina, in special in trim I cand parca eram drogata, am un fel de PCOS mai violent hormonal eu). Si piciorul se umfla de 3 ani, cand am avut si 64 kg (din 2007 eram pe la 64). Nu eram manechin, dar ok. Mama mea are varice in ultimul hal, de la 25 de ani. Operate, scoase toate si refacute la loc rapid. Si tromboze venoase de pe la 50 de ani, cred. Face Clexane pt. ele cand ii apar. M-a nascut la 7 luni. Cica teoretic probleme cu colul, dar stiu eu ce stiau ei in '76?

26+ Miruna Sanziana

*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.4 seara, Aspenter 2/zi seara, B12 metilat, acid folic metilat, Magne B6, Folowise, Cetebe, L-arginina*

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioana3110 spune:

Musette, doctorita care mi-a recomandat tratamentul de care ti-am zis e generalista, dar foarte dragutza. E tanara si se documenteaza mereu. O cheama Cojocaru si e la Medsana in Primaverii. Nu stiu daca era infectie urinara sau vaginita, dar ea suspecta ca de la infectie urinara cu E coli, ar fi migrat astia spre vagin si nu se stie din ce motiv, nu se opreau complet nici cu antibiotic. adica ii omora la tratament dar reapareau.
Si apropos de chinezul tau, suna interesant ce spui. m-ar tenta si pe mine. poti sa imi dai contactul lui?

Dar legat de infectii urinare, eu ve recomand cu caldura Sucul de Cranberry. este extraodinar de bun in asa ceva. Mie mi l-a recomandat in America o doctorita tot asa cand facusem o infectie urinara, si a functionat incredibil. De atunci, cand simt ceva, fug si cumpar (din fericire acum este si in comert - eu cumpar Santal sau Ocean Spray ca stiu ca sunt ok)) Dar chiar si profilactic este de minune. Numai ca trebuie baut mult. In America beam cam 2 litri pe zi + 2 litri de apa plata.

Fetelor, am si eu o intrebare off topic. Eu atat am vomat pana nu am mai putut sta in picioare si am mers la farmacie si mi-au dat essentialle Forte N ca scrie si in prospect ca se poate administra in sarcina. Am luat o pastila, si m-am simtit mai bine dupa ea, dar m-a apucat spaima ca nu specifica in ce perioada a sarcinii e ok. Scrie doar ca e permis in sarcina si alaptare.
Oare e ok si in trim 1? voi ati luat? stiti de cineva? e ok?
Merci anticipat

Mergi la inceput

Ioana, daca zice ca e ok in sarcina si alaptare, zic ca se refera la toata perioada sarcinii. Ce contine?
Dara, si eu sangerez uneori de la gingii sai din nas, dar putin. Problema e la cea vaginala...dupa heoragie, am mai avut ceva maroneli, nu stiu daca poate fi de acum o saptsmana.

10 saptamani si o zi

pentru sanatos!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carpediem spune:

MeAlex, eu am facut Anti FXA la Synevo, dar abia in jur de 23 ian imi vine raspunsul, ca merge in Germania analiza. Costa 200 Ron.

Referitor la cariotip si eu l-am facut, nu mi l-a recomandat nimeni, dar dupa ce am pierdut prima sarcina nimeni nu a stiut sa-mi spuna de ce am pierdut-o si asa ca m-am cautat singura si am facut o tona de analize si am calarit netul. Eu zic sa-l faceti, e scumpicel, eu am dat 250 Ron acum vreo 2 ani, dar am stat linistita apoi, stiind ca nu am defecte cromozomiale.

Vis-a-vis de cheltuielile multiple inainte de sarcina si pe sarcina...E vorba de muuulti bani, eu pe sarcina am sarit demult de 1000 euro, fara sa calculez, asa...per ansamblu, iar inainte de sarcina, am mai cheltuit o groaza pe analize, echo, medicamente... Dar pt bebe facem eforturi, ce sa facem...Si eu sunt in somaj acum, mi se termina in martie, macar apuc si nasc in febr si am CAS. E greu fetelor...Si am fost la cumparaturi pt bebe, bagaj spital si am luat doar jumate din lista si am lasat vreo 5 mil prin magazine, luand doar strictul necesar, nu chestii inutile.

Fetelor intrebare: voi cu ce spalati hainele lui bebe, cu ce detergent? si la cate grade la masina? ca toate sunt din bumbac si eu vroiam sa le bag la 60-80 grade, dar bumbacul intra la apa si se si strica la asa grade multe. Atunci cum facem sa dezinfectam hainele lui bebe? Punem ceva pt dezinfectat? Vanish? Aveti idee?

Sanatate burticilor!
33+

"Homo sum, humani nihil a me alienum puto!"

MTHFR C677T - heterozigot, A1298C - heterozigot, Gena PAI - 675 4G/5G - heterozigot, O sarcina oprita in evolutie la 15 sapt.
Tratament sarcina actuala: Clexane 0.3 dim + 0.4 seara, 2 acid folic 5 mg, 2 magne B6, 2 no-spa, 1 ovul arefam 200 mg, 1 elevit, 1 cetebe 500mg, 1 capsula ulei de peste

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns trombofilia spune:

Va invit la capitolul 9

Mergi la inceput