Gravidute cu trombofilie - capitolul 8

Raspunsuri - Pagina 29

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns danezza spune:

Dara, la noi la odisee este o burtica (intamplator suntem si paciente ale ac dr) car e are diabet (nu retin daca gestational sau nu) cu nick-ul bulinuta27
e foarte dragutza .. trimite-i un pm sau intra la noi la odisee si intreab-o ca e altceva decta din gura in gura.

Musette - nu stiu sa raspund la ce ai intrebat tu .. habar n-am
si app de pb de genul, azi am fost sa-mi iau rezultateloe de la analizele uzuale de sange si urina si la sumarul de urina a aparut nu stiu ce flora prezenta ca mi-a dat sa fac luni urocultura, e de rau? mi-e si groaza luni sa fac secretiile si streptococul B ... cine stie ce dinozauri mai gasesc si pe acolo

in 35+ de fetita cu fundita
Doamne ajuta!
MTHFR C677 Homozigot

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sper spune:

Buna fetelor , sunt noua pe forum dar veche in ale infertilitatii. M-am hotarat sa iau iar taurul de coarne, dupa un an de pauza si am fost surprinsa sa vad cate fete sunt cu MTHFR C677T homozigot. Stiti pe cineva cu combinatia mutatiilor mele si are bebe? (pacat ca nu aveti o lista pe prima pagina cu mutatiile)
Zilele acestea o sa citesc toate capitolele, sigur sunt multe informatii utile.
Sper sa ajung si eu sa scriu aici anul acesta.
Felicitari tuturor fetelor gravidute si mamici cu trombofilie.

MTHFR C677T homozigot, Fact V Leiden heterozigot, 3 sarcini pierdute(2 cu IA si una cu FIV)
Tratam pana la FIV= Femibion+ acifol+aspenter+euthirox 25
O ultima incercare apr/mai 2012

Mergi la inceput

nu-mi dau seama daca stiu pe cineva cu combinatia ta e mutatii dar nu cred ca e imposibil
capitolele le facem noi si de-aia nu suntem asa organizate dar poate in viitor, vom avea un moderator sa se ocupe si de noi :D
Tinem pumnii pt aprilie mai si sigur va fi bine, trebuie.

Doamne ajuta!
MTHFR C677 Homozigot

Mergi la inceput

Daneza multumesc Sper sa fie aprilie/mai, sa nu intervina ceva. Deocamdata trebuie sa vad dc mai am chisurile vazute in zi 25 , apoi urmeaza analize si histeroscopie . Off... o gramada de bani dar vreau sa fie totul ca la carte la aceasta ultima incercare. Mi-am schimbat medicul si faptul ca acesta ma investigheaza mai mult m-a facut sa devin mai optimista.
Pana fac FIV-ul o sa va citesc si poate o sa va deranjez din cand in cand cu cate o intrebare.
Pup toate fetele victorioase

MTHFR C677T homozigot, Fact V Leiden heterozigot, 3 sarcini pierdute(2 cu IA si una cu FIV)

Mergi la inceput

nu ne deranjezi deloc.
dupa cum ai sa vezi .. aici nu ne deranjam una pe alta si din cand in cand discutam si alte pb care au sau nu au leg cu trombofilia si nu ne-a fluierat nimeni pana acum.
Mai sunt si fete care stiu mai multe despre FIV si sigur vei gasi raspunsuri.
Fetele, maine facem capitol nou ca acum e tarziu.

Daca stiti ca mai sunt info care ar trebui sa le avem pe prima pagina, sa-mi spuneti sau puneti-le aici si o le avem si acolo sa nu cautam mereu.

Doamne ajuta!
MTHFR C677 Homozigot

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreea204 spune:

Vin si eu cu vesti.
Am fost ieri la Dna Avram, mi-a placut de ea, consultatia a durat destul de mult, mi-a pus multe intebari apoi , dupa ce a vazut analizele mi-a explicat tot "pe limba mea".
Mi-a spus sa fac dozarea homocisteinei pentru a putea stabili mai usor doza necesara in sarcina de femibion, magne-B6 si acid folic .
Mi-a mai spus ca mutatia aceasta nu e grava, a intalnit multe cazuri in care pentru inceput a fost suficient aspenterul si abia mai tarziu anticoagulantul in functie de analize si eco.
DAR daca mai am si alta mutatie atunci e nevoie de Clexane 0.4 inca de la testul pozitiv. Motiv pentru care mi-a spus sa mai fac si PAI plus Factor XIII.(singurele pe care nu le-am facut)
Din cauza Aptt-ului marit mai trebuie sa fac si inca 2 analize pentru Sindrom antifosfolipidic.
Din lista de la Gineco nu am facut cariotipul genetic, si cand am vazut la analize k mi-a iesit mutatia, am sperat ca nu mai este nevoie, dar Dr. mi-l recomanda in continuare.
M-am descurajat putin pentru ca nu ma asteptam sa mai fie nevoie de alte analize, chiar credeam ca cele facute sunt suficiente.Alti bani alta distractie si la un salariu de 700ron , va dati seama stres pe mine, noroc ca mai am ajutor din partea parintilor. Dar pana la urma asta e...imi revin...si le fac.
Mai bine mai astept pana sa raman insarcinata decat sa ma grabesc si sa gresesc.

28 ani, MTHFR C677T homozigot
2 avorturi spontane la 5sapt si 6sapt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MeAlex spune:

Andreea, ai mare dreptate, fa toate analizele ca sa fie totul OK. Legat de bani, eu sunt in somaj si luna asta se termina...si totusi nu ne-am oprit din lupta impotriva trombofiliei pentru a avea un bebelas. Din moment ce ti le-a recomadat pe toate, trebuie sa le faci. Am facut toate analizele pe carele faci si tu, mai putin cariotipul.
Doamne ajuta sa fie bine!
Sper, e f bine ca faci analize, vei avea un tratament si vei avea incredere cand vei fi gtaviduta!

10 saptamani

Gena MTHFR - mutatie C677T heterozigot, Gena PAI - mutatie 675 4G/5G homozigot
2 sarcini oprite in evolutie la 7 s, respectiv la 9 s
Tratament sarcina: Clexane 0,4, Femibion1 1/zi, CETEBE 2 g/zi, MagneB6 1/zi, Acid folic 1/zi, Vitamina E 1/zi, Omega3, Nospa 3/zi, Tarosin 6/zi, Scobutil 3/zi, Utrogestan 800 mg/zi
pentru sanatos!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreea204 spune:

asa este, alex .
Partea buna este ca in continuare nu imi este frica de trombofilie indiferent ce va mai iesi la analize.
Plus ca dr. Avram la fiecare afirmatie venea si cu argumente si am inteles ca analizele astea nu mi le recomanda degeaba. Prin asta m-a facut sa am incredere in ea si sa scap de mania mea de a face anticoagulant de la testul pozitiv. Ceea ,ce zic eu, am facut un pas inainte.

28 ani, MTHFR C677T homozigot
2 avorturi spontane la 5sapt si 6sapt

Mergi la inceput

Me Alex tu iei CETEBE 2 gr /zi si 6 Tarosin in sarcina?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Musette_1982 spune:

dara, deci sa nu ma ingrijorez daca nu iese nimic... Ii dau inainte si cu Urinal acut. Suntem prieteni.
Glicemia o am mereu mica sau normala la limita inferioara. Oricum nu e un semn bun neaparat. Si bunica si unchiul meu au avut diabet si amandoi au fost hipoglicemici inainte de debutul bolii. Unchiul e slabut cum am fost si eu inainte de a ramane gravida. Eu am ramas la 50kg per 1,63m. Acum am 57, am luat un pic mai mult decat scrie la carte (cam cu 1-2kg) dar m-a ajutat si progesteronul la asta. In primul trimestru de la Utro ma trezeam noaptea la 3 pt ultima masa. Acum pap doar in noaptea cu injectia...
Da, toni lua aspenter. Vezi capitolul 4 unde povesteste ea ca e in 22s si a ramas in urma cu 10 zile si i-a zis Avram sa reintroduca Aspenterul dar ea nici nu-l oprise si se intreba ce doza de clexane sa adauge.
Eu am recitit tot de cand cu e-mailul de la dr. U cu IUGR.

MTHFR C677T - homozigot si PAI 4G/5G - heterozigot.
2 avorturi spontane - 5s in 2010 si 4s in 2011
Tratament: Fragmin 5000 (seara) + trei prize de Fragmin 2500 (dimineata - luni, miercuri si vineri), 4 NoSpa, 2 Magne B6, Femibion 2, acid folic 5 mg, Vitamina C 1000, Aspenter (marti si sambata)
in 20+ cu Marin Constantin

Mergi la inceput