Gravidute cu trombofilie - capitolul 8
Raspunsuri - Pagina 28
![](images/user_woman.png)
balanta_tm spune:
suzi, nu stiu ce sa zic, mie mi-a fost f bine si la prima sarcina cu 0.6, in sensul ca la 23 sapt si 5 zile cand m-am despartit de bebe, avea 660 gr si 31 cm. Placenta nu a avut nici un tromb, a aratat f bine.
musette, sa nu te superi dar nu mi se pare ok ca dr ti-a dat Canesten fara sa iti faca in prealabil analizele de secretie.
Tu cata apa bei zilnic?
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Musette_1982/Musette_1982.jpg)
Musette_1982 spune:
batanta, nu ma supar deloc. Desi mie mi s-a parut logic. Nu zic ca e Cata prost. Problema e ca e la fel de rau sau chiar un pic mai nasol si am terminat ovulule de 2 zile.
De aia nu am zis nimic pana acum, dar acum am intrat in panica. Voi ce stiti de vaginita aia bacteriana? Ati avut astfel de simptome?
Eu beau intre 2 litri jumate si 3 litri pe zi de apa, in afara de supe, ceai, lapte. E o chestie pe care mi-am iautoimpus-o in urma cu un an jumatate. V-am mai zis eu ca eu am un terapeut chinez la care mai merg. El m-a invatat niste lucruri legate de apa, care este cel mai bun conductor electric, deci ajuta sa circule si energiile in organism. Acum nu sariti, stiu ca suna un pic cam pe campii dar pe mine acest domn m-a ajutat cu multe chestiuni concrete.
MTHFR C677T - homozigot si PAI 4G/5G - heterozigot.
2 avorturi spontane - 5s in 2010 si 4s in 2011
Tratament: Fragmin 5000 (seara) + trei prize de Fragmin 2500 (dimineata - luni, miercuri si vineri), 4 NoSpa, 2 Magne B6, Femibion 2, acid folic 5 mg, Vitamina C 1000, Aspenter (marti si sambata)
![](smiley_pregnant.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Musette_1982/Musette_1982.jpg)
Musette_1982 spune:
ioana, doctorita care ti-a recomandat tratamentul era uroloaga sau? Pana la urma infectia a fost de natura urinara?
Tratament: Fragmin 5000 (seara) + trei prize de Fragmin 2500 (dimineata - luni, miercuri si vineri), 4 NoSpa, 2 Magne B6, Femibion 2, acid folic 5 mg, Vitamina C 1000, Aspenter (marti si sambata)
![](smiley_pregnant.gif)
![](images/user_woman.png)
balanta_tm spune:
E f bine ca bei multa apa. Si eu beau, dar mai mult de 2l nu (mai) reusesc din cauza greturilor.
Legat de problema pe care o ai, vroiam sa iti zic sa nu cumva sa te speli extern cu ceai de musetel, ca ala intretine si chiar extinde infectiile (de spalaturi externe nici nu poate fi vorba in sarcina). Eu folosesc sapun de bebelusi.
Nu te panica, fiindca nu cred ca se pot rupe membranele asa de usor, de la o vaginita bacteriana (pe care oricum nu esti sigura ca o ai, nu?)
Musette_1982 spune:
Nu sunt sigura ce e, speculez si eu. Poate e doar coincidenta suprapunerea cu leucoreea si cu durerile pelvine. Ideea e ca ma ustura si se face luna de cand am acest simptom. Sa nu se intample ceva nasol si sa vina vreun destept sa-mi spuna: pai, daca nu ati tratat din timp...
Mi-e teama sa nu fie ceva ce poate ajunge la bebe. In rest, din partea mea pot sa rabd oricat si mult mai multe.
Deja m-am imprietenit si cu anticoagulantul de dimineata. De luni intru in concediu de risc maternal. Stam cuminti intre perne si strangem din dintisori pana ne facem mari si voinici.
![](smiley_pregnant.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/MeAlex/MeAlex.jpg)
MeAlex spune:
Balanta, Suzie, cate mg sunt in doza de 0.4 de Clexane?
Musette, mie mi-a zis ginecologul ca in caz de simptome de infectie urinara pot lua un pliculet de Urinal hot drink pe zi...zicea chiar ca pot lua preventiv pe termen lung, dar nici chiar asa.
Later edit: am bagat pe google si am gasit la primul rezultat...are 40 mg.
10 saptamani
Gena MTHFR - mutatie C677T heterozigot, Gena PAI - mutatie 675 4G/5G homozigot
2 sarcini oprite in evolutie la 7 s, respectiv la 9 s
Tratament sarcina: Clexane 0,4, Femibion1 1/zi, CETEBE 2 g/zi, MagneB6 1/zi, Acid folic 1/zi, Vitamina E 1/zi, Omega3, Nospa 3/zi, Scobutil 3/zi, Utrogestan 600 mg/zi
![](rugaciune.gif)
![](copilas.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/dara76/dara76.jpg)
dara76 spune:
Cybele, ziceam in sensul ca de ex. eu am un picior care se umfla, ca nu revine sangele inapoi, e circulatia diastolica aiurea, insa nu am varice, la ecografie doppler la picioare nu ies trombi si nu exista alta analiza sa vada ce-i cu venele alea. Nu pentru orice exista analize, adica daca ai probleme cu vasele de sange si nu-s sub forma de varice vizibile, nu vezi decat dupa efecte, nu exista analize.
Oricum eu raspunsesem la faza ca se intreba cineva daca o fi suficient 0,4 si in ideea asta ziceam, ca cred ca-i suficient, ca retinusem ca ia si Aspenter. Intr-adevar, fara aspenter dna dr Avram imi propunea 0,6 din cauza kg mele, insa cu aspenter am ramas la 0,4. Eu am introdus pe site-ul lovenox (aceeasi substanta ca in clexane) inclusiv kilogramele mele. Eu nu mai stiu daca Toni lua si aspenter (care cica ajuta mai mult la vase), ca uite, Balanta nu ia si aspirina.
Musette, am avut usturimi si am facut la uroculturi si analize de secretie vaginala (inclusiv cultura din secretie vaginala) si culturi de col de mi-a venit rau si nu mi-a iesit nimic. Secretia mea nu e galbena, insa. De Canesten am auzit dat la f. multe gravidute. La un moment dat mi-au trecut de la sine usturimile. Dar am mai ajutat u Urinal Akut. Tu cum stai cu glicemia?
Fetele, va rog, daca stiti pe cineva cu diabet gestational, aveti idee daca-si monitorizeaza glicemia la 2 ore dupa masa sau la 2,5? Una din diabetologi mi-a scris 2,5 h, insa pe net gasesc numai 2 ore - nu ma refer la testul de toleranta la glucoza, ci la monitorizarea zilnica de acasa, pe nemancate si la 2 h dupa masa.
![](gravida.gif)
![](fetita.gif)
*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.4 seara, Aspenter 2/zi seara, B12 metilat, acid folic metilat, Magne B6, Folowise, Cetebe, L-arginina*