Gravidute cu trombofilie - capitolul 8
Raspunsuri - Pagina 27
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/g_rainbow/g_rainbow.jpg)
g_rainbow spune:
Citat: |
citat din mesajul lui amary09 Balanta, si eu am facut doar Clexane de 0.4 pana la 12 saptamani, apoi am inceput sa iau si aspenter, daca or fi dozele corecte vedem la sfarsit ![]() ![]() ![]() Kraluca, nu te ingrijora inutil, eu am avut semne de nastere prematura, col scurtat cu 2 saptamani inaintea nasterii, dar mi s-a spus de catre dr. ginecolog ca scurtarea colului putea avea legatura cu trombofilia (de care nu stiam, evident). Mergi des la control, asta e secretul, [b]orice nastere prematura se anunta dinainte...La spital se poate monitoriza bebele in fiecare zi, asta e avantajul internarii... Dara[/b], pe site-ul asta cam ce analize iti trebuie (n-am reusit sa descopar, mai sap)?. Eu sper sa nu ai nevoie de insulina, si tatal meu are diabet, a reusit in mare parte sa-l controleze din alimentatie, nefiind grav. Amary ![]() ![]() ![]() MTHR C677+A1298 - heterozigote, FV Leiden, deficit Proteina S |
permite-mi sa te contrazic...eu nu am avut nici cea mai mica banuiala si am avut marele noroc ca nu apucasem sa fac clexanele in seara respectiva
primul baietel al tau este bine acum? scuza-ma ca te intreb si daca nu poti raspunde te inteleg. iti doresc multa sanatate si sa ajungi cu bebeii la termen, sa fie sanatosi si sa fie norocosi
![](pupic.gif)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/dara76/dara76.jpg)
dara76 spune:
Eu cred ca uneori daca-i o problema cu vasele de sange, poti sa subtiezi oricat sangele, tot atata o sa circule, adica cred ca mai sunt si chestii (cauze, probleme) in plus in afara trombofiliei. Exista si asa-numite insuficiente venoase, etc. si nu cred ca se rezolva toate cu heparina.
In niciun caz nu ma bag sa zic ca ar trebui ca cineva sa reduca doza la 0,4, ziceam doar ce scrie in prospect, ca 0,4 e profilactic, 0,6 si 0,8 terapeutice, insa prospectul oricum nu prea are treaba cu situatiile din sarcina, ci cu tromboze pentru persoane fara legatura cu sarcina. In sarcina se schimba o groaza de lucruri.
![](gravida.gif)
![](fetita.gif)
*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.4 seara, Aspenter 2/zi seara, B12 metilat, acid folic metilat, Magne B6, Folowise, Cetebe, L-arginina*
![](images/user_woman.png)
balanta_tm spune:
cybele, nu mai retin, toni a luat Clexane de la inceputul sarcinii sau a inceput mai tarziu? Imi amintesc vag ca parca a inceput mai tarziu, dar poate ma insel.
Despre doza de Clexane, sa fiu sincera nu am citit prospectul, dar eu merg pe mana hematologului meu pe care il consider mult peste dr Uscatescu si alti hematologi care exista pe la noi. Pt el, doza terapeutica inseamna 1mg Clexane per kilogram corp, de doua ori pe zi.
Thrombo ass am avut in primele 3 saptamani din protocolul FIV si imi venise ciclul si nu mi se mai oprea ...A trebuit sa opresc Thrombo ass-ul; altfel nu puteam continua procedura FIV din cauza sangerarii. La fel am patit si la primul FIV, si la al doilea. Deci e clar ca asprina nu e pt mine. Cel putin nu in contextul asta de sarcina.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/ioana3110/ioana3110.jpg)
ioana3110 spune:
MEAlex, o sa imi fac si eu anti Fxa dar doar pe 23 cand vine U din concediu
Mi-a zis ca sa nu ma impacientez dar eu nu pot sa nu o fac ca iar imi simt picioarele grele....
Fetelor am vazut ca vorbiti de un link al site-ului lovenox sau asa ceva unde poti sa iti bagi datele si iti spune daca ai doza buna de clexane sau nu. Imi dati si mie link-ul va rog?
Merci anticipat
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/MeAlex/MeAlex.jpg)
MeAlex spune:
Ioana, uite aici linkul dscoperita de Dara:
http://www.lovenox.com/hcp/lovenox-dosing.aspx
Am citit despre creatinina ca are valori intre 0.5 si 1.1 si eu am pus si valori mai mari si valori mai mici, in rest am mers pe varianta cu profilaxie.
Daca te grabessti, poti face analiza si inainte sa vina dr. U. 10 saptamani
Gena MTHFR - mutatie C677T heterozigot, Gena PAI - mutatie 675 4G/5G homozigot
2 sarcini oprite in evolutie la 7 s, respectiv la 9 s
Tratament sarcina: Clexane 0,4, Femibion1 1/zi, CETEBE 2 g/zi, MagneB6 1/zi, Acid folic 1/zi, Vitamina E 1/zi, Omega3, Nospa 3/zi, Scobutil 3/zi, Utrogestan 600 mg/zi
![](rugaciune.gif)
![](copilas.gif)
cybele spune:
balanta, intrebai de cand a inceput Toni heparina; a facut 0.4 de la ovulatie ( ea a ramas natural, pe urmatorul CM dupa FIV-ul de la Budapesta nereusit). A crescut la 0.6 de prin saptamana 16 parca si apoi a tot crescut progresiv , insa nu imi mai amintesc cu exactitate ce si cum; tot ce pot spune e ca Toni si-a crescut dozele singura si efectiv ca si ultima solutie - caci asa cum spuneam restul analizelor ieseau OK
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Musette_1982/Musette_1982.jpg)
Musette_1982 spune:
Fetelor, cu riscul de a fi offtopic va povestesc ceva pe scurt in speranta ca cele mai avansate sau care mergeti la medici mai luminati imi puteti da vreun verdict.
Inca inainte de Craciun am simtit ca ma ustura cand fac pishu si ca ma duc cam des. Eu am mai avut o data o infectie urinara, mi s-a parut ca e la fel si am inceput sa iau Urinal acut. Au trecut sarbatorile si am reusit sa fac si un sumar de urina si o urocultura. Simptomele nu incetasera. Totul iese fara leucocite, densitate sau alti crocobauri.
Vorbesc cu ginecologul (pentru ca am si leucoree si dureri in zona pelvina) si imi da un canesten in ideea ca poate e o candida si poate disconfortul e vaginal si nu ma prind. Am terminat tratamentul si ma ustura si mai rau.
Abia luni ajung sa fac o lama si o cultura de col. Ideea e ca pana vine rezultatul se face luna de la primele simptome. Citesc pe net ca vaginitele bacteriene ar da disurie, dureri pelvine, hipersecretii (galbene, ca ale mele cand nu sunt roz). Tot netul bata-l vina zice ca vaginitele cu pricina dau avort spontan in sarcina etc.
Ati avut vreuna asa ceva? ce ati facut? Cat de grav e? Se pot rupe membranele?
Multumesc mult.
Mentionez ca restul durerilor (junghiuri, arsuri) au disparut o data cu injectiile cu Progesteron.
MTHFR C677T - homozigot si PAI 4G/5G - heterozigot.
2 avorturi spontane - 5s in 2010 si 4s in 2011
Tratament: Fragmin 5000 (seara) + trei prize de Fragmin 2500 (dimineata - luni, miercuri si vineri), 4 NoSpa, 2 Magne B6, Femibion 2, acid folic 5 mg, Vitamina C 1000, Aspenter (marti si sambata)
![](smiley_pregnant.gif)
amary09 spune:
G_rainbow, am raspuns la intrebare mai devreme cu doua pagini, nu ma mai repet ca n-are rost. Este posibil sa nu ai semne de nastere, cazuri asemanatoare am auzit si eu si din pacate nu din cauza trombofiliei. La mine au fost semne gen scurtare col, nu mi s-a rupt apa niciodata, nu mi s-a deschis colul. Daca nu ma apucau contractiile si o mica hemoragie, nu si-ar fi dat seama ca copilul are probleme grave in burtica...
Din pacate, stiu ca aici suntem un forum de fete optimiste, dar eu trebuie sa fiu realista pentru ca problemele mele de trombofilie sunt multe si grave si deja stiu cam cum actioneaza asupra mea. Cand am aflat de ele, am fost la un hematolog, dupa cate mi-a spus referitor la trombofilie, un an nu am mai avut curaj sa incerc, desi eu in prima sarcina nu am facut tratament...
Concluzia este ca diferenta intre bine si rau la trombofilice este f.f.f mica (asta stiu pe pielea mea deja), mi s-a explicat ca riscul se micsoreaza cam la jumatate cu tratament, dar ramane un procent de 20% care desi iau tratament, nu reactioneaza si pot avea multe complicatii in sarcina (situatia lui Toni, spre exemplu). Ceea ce m-a pus pe ganduri a fost replica hematologului: daca o sa fiti in cele 80% o sa fie bine, dar daca nu.....
Nu ma gandesc la "daca nu" acum, am plecat pe drumul asta mergem inainte, ca si voi, sper si ma rog, atat.....
Va doresc la toate bebei sanatosi, ca asta conteaza...
Amary 16+ de
+
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/ioana3110/ioana3110.jpg)
ioana3110 spune:
Mussette, imi suna foarte cunoscut ce spui tu!
Nu stiu pe sarcina cum o fi, dar vreu sa iti spun ca eu am avut chestia asta 2 ani dupa o infectie urinara tratata impropriu. Si nici un doctor nu a stiut ce sa imi spuna pentru ca nu imi iesea nimic la culturi! Totul era perfect dar eu ma simteam ingrozitor sima ustura de innebuneam. Era ca o infectie urinara dar ma usturau si labiile tot timpul.
Am incercat zeci de tratamente, cu antibiotic, fara, cu creme, cu ovule si cel mult se mai ameliorau simptomele dar de disparut, nici vorba.
Problema e ca asa cum a aparut a si trecut - adica la o noua infectie urinara (ca eu faceam una la 3 luni) o doctora foarte isteatza mi-a zis asa: faci tratament cu antibiotic si dupa 10 zile de la terminare, incepi cu urovaxom, parca luam o pastila pe zi, 10 zile pe luna si am facut tratament 3 luni
Vreau sa iti zic ca atunci mi-a disparut dar nici infectii urinare nu am mai avut de atunci si au trecut vreo 3 ani...
Deci probabil nu era vaginal sau daca era a raspuns la acest tratament
Doar ca urovaxomul este un fel de vaccin si nu stiu daca pe sarcina il poti lua
Sper ca ti-am fost de folos
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/necunoscut.jpg)
suzieq spune:
Balanta, la fel mi-au calculat si mie si ginecologul si hematologul doza de clexane, numai ca in sracina, fiind un tratament de lunga durata ei spun ca ajunge acea doza la 24 de ore.
MTHFR C677T Homozigot +35