Gravidute cu trombofilie - capitolul 8

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns MeAlex spune:

Carpediem, din moment ce se mentine diferenta intre varsta ecografics si cea calendaristica, este in regula. In mod normal, in cazul unui ciclu mai lung nu se calculeaza sarcina de la UM ci se scad 14 zile de la ovulatie si asa calculul ar pica pe fix pe fix.
Important e sa fie sanatos, nu trebuie sa fie grasan.

9 saptamani si 3 zile
_
Gena MTHFR - mutatie C677T heterozigot, Gena PAI - mutatie 675 4G/5G homozigot
2 sarcini oprite in evolutie la 7 s, respectiv la 9 s
Tratament sarcina: Clexane 0,4, Femibion1 1/zi, CETEBE 1 g/zi, MagneB6 1/zi, Acid folic 1/zi, Aspenter 1 la 2 zile, Vitamina E 1/zi, Omega3
pentru sanatos!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danezza spune:

Carpediem - felicitari pt morfo.
Las bebele in teaba lui ca e f bine.
la 1.8 kg la 32 de sapt, e super ok

in 35+ de fetita cu fundita
Doamne ajuta!
MTHFR C677 Homozigot

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valy27 spune:

fetelor aveti un sfat pt mine,ca oricum as face injectia de fraxiparina in burta-fac galma la locul injectarii.
in picior nu fac galme-dar ma gandeam ca e mai bine sa fac injectiile in burta.
a mai patit cineva asa?

_
fiv 1 reusit-promed, tratament sarcina:cetebe2/zi,femibion,acid folic,magneB6,fraxiparina0.3,acum 0.4.utrogestan200mg 4/zi.
MTHFR A1289C-HETROZIGOT,PAI 1 -HETROZIGOT.
+9 sapt, doamne ajuta in continuare.

Mergi la inceput

Valy, eu fac asa: dau cu spirt, prind un pliu zdravan, bag tot acul perpendicular pe pliu si introduc incet, spre final, eliberez putin din stransoare pliul. Scot acul usor si apoi nu mai fac nimic, nu apas, nu frec, nu pun spirt. Asta e tot ce fac. Fac injectia la distanta mai mare de 5 cm in jurul buricului.
Omiti ceva din toate astea? Eu mai fac vanatai, dar galme nu am facut niciodata.

9 saptamani si 3 zile
_
Tratament sarcina: Clexane 0,4, Femibion1 1/zi, CETEBE 2 g/zi, MagneB6 1/zi, Acid folic 1/zi, Vitamina E 1/zi, Omega3, Nospa 3/zi, Scobutil 3/zi, Utrogestan 600 mg/zi
pentru sanatos!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Musette_1982 spune:

carpediem, la fluturasi si floricele de mai/iunie am gasit linkul asta http://bim.bam-bum.ro/articole/2009/03/dezvoltarea-bebelusului-in-saptamanile-de-sarcina-greutate-si-lungime/.
Dupa ce scrie acolo esti super in grafic cu greutatea.

MTHFR C677T - homozigot si PAI 4G/5G - heterozigot.
2 avorturi spontane - 5s in 2010 si 4s in 2011
Tratament: Fragmin 5000 (seara) + trei prize de Fragmin 2500 (dimineata - luni, miercuri si vineri), 4 NoSpa, 2 Magne B6, Femibion 2, acid folic 5 mg, Vitamina C 1000, Aspenter (marti si sambata)
in 19+ cu Marin Constantin

Mergi la inceput

Valy- vad ca ti-a raspuns Alex, eu am facut vanatai dar galme nu am facut (probabil ca e stratul de grasimutza maio consistent :D)
am mai auzit fete care puneau un cub de gheata pe intepatura dupa injectare si mai scapau de galme

Doamne ajuta!
MTHFR C677 Homozigot

Mergi la inceput

Pai, am avut profesor bun: Danezza m-a invatat trucurile!

9 saptamani si 3 zile
_
Tratament sarcina: Clexane 0,4, Femibion1 1/zi, CETEBE 2 g/zi, MagneB6 1/zi, Acid folic 1/zi, Vitamina E 1/zi, Omega3, Nospa 3/zi, Scobutil 3/zi, Utrogestan 600 mg/zi
pentru sanatos!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kraluca spune:

buna tuturor... eu am intrat ca sa va iau putin la rost: ce e cu IUGR, nastere la 26 sapt si bebe mic de 1800 g la 32 sapt?
mai fetelor... e adevarat ca la noi este un pic mai greut din cauza mutatiilor, insa cu tratament, o monitorizare mai atenta si cu dr competenti consider ca putem sa mai rasuflam. eu oricum niciodata nu m-am bazat pe greutatea aproximata de eco... si iau datele doar estimativ. eu ma bucur ca bebe creste si este in termen. mai tineti minte ca lui toni i-au spus ca ar fi vazut ceva la fatuca si o trimeteau la douazeci si ceva de sapt sa faca amnio... ea chiar avea motive sa fie demoralizata. si chiar a fost, dar a luptat in continuare. asa ca... capul sus si mult optimism!
la mine la 31 sapt si ceva avea 1850 si eram foarte bucuroasa... fiecare bebe are ritmul sau de crestere. de nascut la 26 sapt nici sa nu va ganditi - veti naste cat mai aproape de termen, iar daca placenta este cu probleme va vor tine in spital cat de mult se poate pentru a prelungi sederea la caldurica a lui bebe. IUGR nici nu stiam ce inseamna... noroc de google ca mi-a sarit in ajutor.

35

mutatia heterozigota a A1298C si C677T
tratment: clexane 0.4/zi, femibion 2, cetebe, magne B6

Mergi la inceput

asa raluca, preia tu stafeta ca fetele astea au luat-o un pic pe langa drum
Tu, eu, Suzie suntem cam cu acelasi DPN.
realizezi ce putin mai este?

Citat:
citat din mesajul lui kraluca

buna tuturor... eu am intrat ca sa va iau putin la rost: ce e cu IUGR, nastere la 26 sapt si bebe mic de 1800 g la 32 sapt?
mai fetelor... e adevarat ca la noi este un pic mai greut din cauza mutatiilor, insa cu tratament, o monitorizare mai atenta si cu dr competenti consider ca putem sa mai rasuflam. eu oricum niciodata nu m-am bazat pe greutatea aproximata de eco... si iau datele doar estimativ. eu ma bucur ca bebe creste si este in termen. mai tineti minte ca lui toni i-au spus ca ar fi vazut ceva la fatuca si o trimeteau la douazeci si ceva de sapt sa faca amnio... ea chiar avea motive sa fie demoralizata. si chiar a fost, dar a luptat in continuare. asa ca... capul sus si mult optimism!
la mine la 31 sapt si ceva avea 1850 si eram foarte bucuroasa... fiecare bebe are ritmul sau de crestere. de nascut la 26 sapt nici sa nu va ganditi - veti naste cat mai aproape de termen, iar daca placenta este cu probleme va vor tine in spital cat de mult se poate pentru a prelungi sederea la caldurica a lui bebe. IUGR nici nu stiam ce inseamna... noroc de google ca mi-a sarit in ajutor.

35

mutatia heterozigota a A1298C si C677T
tratment: clexane 0.4/zi, femibion 2, cetebe, magne B6

Doamne ajuta!
MTHFR C677 Homozigot

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioana3110 spune:

Buna fetelor
Vin si eu printre voi ca proaspata gravidita de doctor Peter Kovacs Budapesta prin FIV 2. Am aterizat aici printre prieteni vad, caci si noi dincolo ii tinem pumnii lui Tonirro de cum am auzit de nasterea fetitzei ei, si ne bucuram de vestile bune.
V-am citit si am zis ca aici trebuie sa intru ca voi ma puteti ajuta.
Intreu in saptamana 7 si sunt putin stresata ca sunt diagnosticata cu Factor PAI 1 4G/4G homozigot si Factor XIII heterozigot. Fac tratament inca de la inceputul stimularii ovariene cu Femibion 1, Q10, Cetebe si Clexane 0,4 zilnic, si acum am mai adaugat Magne B6 si acid folic. Sunt tare speriata de chestia asta cu trombofilia si as vrea sa stiu ce ma saftuiti sa mai fac inafara de tratamentul pe care il fac caci dr U ma asteapta la ea de-abia in saptamana 9 si mi se pare putintel cam tarziu. Cam ce analize se fac sa vad daca e totul bine?
Merci anticipat de ajutor.

Mergi la inceput