Gravidute cu trombofilie - capitolul 8
Raspunsuri - Pagina 11
MeAlex spune:
Fetelor, cum rezolvati cu retetele? Luna asta a fost prima oara cand am primit pe aceeasi reteta Clexane si Utrogestan...am fost la Sensiblue, am lasat reteta si am luat Utro si o parte de Clexane, urmand sa iau azi si restul. Problema e ca mi-a zis ca depaseste plafonul si ca nu pot lua pe aceeasi reteta cele 2 medicamente. Eu imi amintesc ca am citit pe forum ca se poate...Pentru ca stau in pat tot timpul, nu am cum sa ma duc iar la medicul de familie sa vad ce si cum, sa vad daca se poate inclocui reteta, o sa platesc Utrogestanul si asta e. Dar as vrea sa stiu cum sa procedez luna viitoare: dr. de familie imi poate da 2 retete separate pentru fiecare medicament?
9 saptamani si 3 zile
_
Gena MTHFR - mutatie C677T heterozigot, Gena PAI - mutatie 675 4G/5G homozigot
2 sarcini oprite in evolutie la 7 s, respectiv la 9 s
Tratament sarcina: Clexane 0,4, Femibion1 1/zi, CETEBE 1 g/zi, MagneB6 1/zi, Acid folic 1/zi, Aspenter 1 la 2 zile, Vitamina E 1/zi, Omega3
pentru sanatos!
valy27 spune:
buna fetelor.
alex- eu iau doar fraxiparina gratuit...+o diferenta de 25-35 ron in functie de unde o gasesc.oricum depasesc plafonul de 310 ron alocat pe luna..parca.
la mine oricum fraxiparina are un diez in lista...si med de fam mi-a spus ca pe reteta nu mai poate trece nici un alt medicament.poate la clexane e altfel.
utrogestanul il platesc integral=270ron/luna...+restul de vitamine...ajung cam la 500 ron /luna.
azi dimineata-am fost la SYNEVO-VITAN pt analize sange uzuale si m-au lovit cu leuca in cap cand mi-au spus ca n-au plafon.
am mers ca baba dochia la matei basarab- si am rezolvat.dar ma durea un ovar de mama focului.
distractie cu gravidele in tara asta.ma intrebau ca tembelele la receptie daca sunt gravida???!!! de parca aveam TBC
_
fiv 1 reusit-promed, tratament sarcina:cetebe2/zi,femibion,acid folic,magneB6,fraxiparina0.3,acum 0.4.utrogestan200mg 4/zi.
MTHFR A1289C-HETROZIGOT,PAI 1 -HETROZIGOT.
+8 sapt, doamne ajuta in continuare.
valy27 spune:
alex-ce faci?cum esti?
_
fiv 1 reusit-promed, tratament sarcina:cetebe2/zi,femibion,acid folic,magneB6,fraxiparina0.3,acum 0.4.utrogestan200mg 4/zi.
MTHFR A1289C-HETROZIGOT,PAI 1 -HETROZIGOT.
+9 sapt, doamne ajuta in continuare.
suzieq spune:
Musette, daca tot mergi al 23 de saptamani la Bucurestu de ce nu mergi si la a doua parere la morfofetala acolo? Chiar conteaza aceasta eco sa fie facuta de doua ori. Eu am procedat la fel, dar am mers la Cluj (eram in zona).
Alex, am avut aceeasi pb si eu cu medicamentele, nu era dr mea de familie si mi-a scris altcineva reteta si a trebuti sa o anulez si sa-mi scrie alta, de la farmacie mi-au zis ca nu pot fi trecute ambele gratuit pe aceeasi reteta, tot la sensiblu. Sper sa nu se introduca iar plafonul ala de 300 roni, desi eu mai am clexane sa-mi ajunga o perioada si dupa ce nasc.
MTHFR C677T Homozigot
+35
Musette_1982 spune:
suzi ar fi o idee buna, sper sa ne si permitem preturile de acolo...
Fetelor ce ecografist recomandati in Bucuresti pentru morfofetala? Va rog, nu ma trimiteti la Regina Maria ca am mai incercat o programare acolo si am renuntat din cauza preturilor. Ajungeam la peste 100 de euro control+eco. Am vrut sa ajung la fostul meu medic care e si acolo dar el nu facea eco pe burtica, asa ca ma costa consultaia la el + eco la alta persoana de care nu auzisem.
Undeva unde sa ma pot programa din timp si cu un pret decent va rog. Nu vreau sa para ca ma plang, pentru ca pentru bebe chiar cheltuim oricat. Insa dam 550 ron doar pe drum si pentru nivelul nostru este f. mult pentru aceeasi luna (pe langa antifxa synevo, vitamine si morfofetala din Timisoara etc).
MTHFR C677T - homozigot si PAI 4G/5G - heterozigot.
2 avorturi spontane - 5s in 2010 si 4s in 2011
Tratament: Fragmin 5000 (seara) + trei prize de Fragmin 2500 (dimineata - luni, miercuri si vineri), 4 NoSpa, 2 Magne B6, Femibion 2, acid folic 5 mg, Vitamina C 1000, Aspenter (marti si sambata)
in 19+ cu Marin Constantin
danezza spune:
iubita, sensul e un pic invers
cand cantitatea de lichid e sub medie, bebe nu se mai hraneste cum trebuie si atunci e posibil sa apara IUGR
dar stai linistita si lasa-l naiba de IUGR, nu te mai stresa atat
ai aproape 20 de sapt, esti sub tratament, cu cat poate ramane in urma? cu cateva zile .. ceea ce nu e otragedie
hai fruntea sus, acusica ajungi la cele 34 de sapt visate de tine
ref la morfologie, nu vrau sa te dezamagesc dar din pacate, cam in jurul a 450 lei se invarte. Eu atat am dat la Iosup. Stiu ca sunt bani multi cand ii aduni si ii pui pe hartie dar ... trebuie facuta
Cybele - de Toni ne mai spui ceva? ne e dor de ea si o pupam
Citat: |
citat din mesajul lui Musette_1982 dana, dar ce se intampla? Cand ramane bebe in urma scade si lichidul, sau cum? Ca habar n-am. Lichidul trebuie masurat si cantitativ sau daca imi zice nivel normal e suficient? MTHFR C677T - homozigot si PAI 4G/5G - heterozigot. 2 avorturi spontane - 5s in 2010 si 4s in 2011 Tratament: Fragmin 5000 (seara) + trei prize de Fragmin 2500 (dimineata - luni, miercuri si vineri), 4 NoSpa, 2 Magne B6, Femibion 2, acid folic 5 mg, Vitamina C 1000, Aspenter (marti si sambata) in 19+ cu Marin Constantin |
in 35+ de fetita cu fundita
Doamne ajuta!
MTHFR C677 Homozigot
cybele spune:
danezza, gand la gand, taman ce inchisesem telefonul cu Toni cand am vazut ca intrebati de ea
pitica are 864 gr si se hraneste cu 7 ml la o masa, formula- laptele de la Toni i-l vor reintroduce in zilele urmatoare , asteapta sa i se mai matureze stomacelul
Toni este cum o stiti- numai suflet- nu se plange de nimik, desi a trecut prin momente grele, colegei ei de camera i-a murit baietelul, va dati seama ce a fost in sufletul ei, de sf Ion a plans toata ziua...Eu am sperat ca mutarea cu alte mamici de prematuri ii va face bine, insa a fost nevoita din primele zile sa se confrunte cu o situatie dramatica
Eu ii transmit mereu incurajarile voastre, joia trecuta i-am si citit ce ati scris fiecare din voi, Toni va multumeste fiecareia in parte. Ea va cunoaste povestile fiecareia - si eu am ajuns sa va cunosc pe fiecare chiar daca pana acum nu m-am intersectat cu voi pe un topic comun, am incercat sa o tin la curent si cu noutatile de la voi. Se bucura pt mihaela_let ca a ajuns cu bebe acasa, iar celorlalte gravidute cu termenul apropiat - danezza, kraluka, suziq, va doreste sa aveti nasteri usoare- dar neaparat la termen!!!
eu maine ma duc la ea la spital, asa ca o sa ma intorc cu impresii de la fata locului
(pe bebelusa nu o sa o vad, Toni are voie sa o vada de 2 ori pe zi doar, e inca la terapie intensiva)
danezza spune:
Multumim
Imi pare rau ca trece si prin experiente din astea
Din pacate, asta este viata dar trebuie sa privim inainte. Colegei ei de camera i s-a intamplat o tagedie, asta nu inseamna ca si ei.
Poti sa-i spui ca bebe Sven (nascut de asemenea prematur, stie ea) are acum aproape 2.100 kg si e f bine).
Asa vesti asteptam si de la ea
in 35+ de fetita cu fundita
Doamne ajuta!
MTHFR C677 Homozigot
MeAlex spune:
Pentru Toni: trebuie sa se concentreze pe fetita ei si atat!
Valy, sunt bine, nu mai sangerez, mergem miercuri dimineata la eco sa vedem ce si cum.
9 saptamani si 3 zile
_
Gena MTHFR - mutatie C677T heterozigot, Gena PAI - mutatie 675 4G/5G homozigot
2 sarcini oprite in evolutie la 7 s, respectiv la 9 s
Tratament sarcina: Clexane 0,4, Femibion1 1/zi, CETEBE 1 g/zi, MagneB6 1/zi, Acid folic 1/zi, Aspenter 1 la 2 zile, Vitamina E 1/zi, Omega3
pentru sanatos!
carpediem spune:
Buna fetelor,
Cybele transmite-i lui Toni si prichindutei multa sanatate, putere si optimism, iar prichinduta sa pape si sa creasca repede! Pupici
Musette, IR-urile tale mie imi par bune, dar crede-ma e mai bine sa ai un dr mai grijuliu decat trebuie si sa ia masuri la orice lucru care i se pare ca nu e f ok, decat sa ai un dr f relaxat si care sa nu faca nimic nici atunci cand e imperios necesar. Deci introducerea inca unei doze pe sapt de clexane nu are ce sa faca rau, decat bine.
Eu am fost vinerea trecuta la morfologia de 32 sapt, totul e in parametri normali, placenta grad 2, AFI 10.57, IR-uri bune, puiutul meu insa e tot micut, vineri avea 1780 g. Dr care mi-e facut toate morfologiile si pe care il si cunosc, nu s-a aratat deloc ingrijorat, nici ginecoloaga mea, ca asa a fost de la inceput, mai micut la greutate cu 5-6 zile, acest decalaj zic ei, fiind de la faptul ca eu am ciclu neregulat si am ovulat mai tarziu, de aia am un decalaj putin mai mare intre sapt de amenoree si sapt de sarcina. Si cica daca bebe e cu mai putin de 7 zile in urma, nu se numeste retard.
Dar eu tot sunt putin trista...Citesc la alte fete la 32 sapt bebeii au 2.500, 2.800 chiar 3 kg... Dar cred ca doctorii mei au dreptate, copilul nu are nimic, e doar mai mic din cauza ca a fost conceput mai tarziu putin, pt ca alt motiv nu s-a putut identifica, IR-urile sunt f bune, mereu le-am avut bune, bebe a crescut constant, relativ in grafic pt varsta lui, doar mai micut... Acuma...Asta e. M-am obisnuit cu ideea ca nu o sa nasc un copil grasan, asta-i clar, conteaza doar sa fie sanatos! Si toata lumea cu care ma intalnesc ma asalteaza cu replici "vai ce burta mare ai! ai ditamai bebele grasan acolo!" si imi vine sa-i plesnesc peste gura...Da, am burta destul de mare, cele 9 kg luate pana acum parca s-au pus pe burta toate. Ah, si are cordonul dupa gat, dar cica este lejer, asa s-a exprimat dr.
Hai ca m-am intins o groaza...Azi am facut Anti FXA sa vedem daca nu cumva e prea mare doza de clexane.
Sanatate burticilor si bebeilor!
32+
"Homo sum, humani nihil a me alienum puto!"
MTHFR C677T - heterozigot, A1298C - heterozigot, Gena PAI - 675 4G/5G - heterozigot, O sarcina oprita in evolutie la 15 sapt.
Tratament sarcina actuala: Clexane 0.3 dim + 0.4 seara, 2 acid folic 5 mg, 2 magne B6, 2 no-spa, 1 ovul arefam 200 mg, 1 elevit, 1 cetebe 500mg, 1 capsula ulei de peste