Clasa zero 2012-2013(2)
Raspunsuri - Pagina 28
AndraPG spune:
Referitor la evaluarea copiilor care implinesc 6 ani intre 1 Septembrie si 31 Decembrie 2012, am aflat de la Inspectorat, urmatoarele informatii:
-nu trebuie facuta nici-o inscriere pentru aceasta evaluare, trebuie obtinuta doar o adeverinta medicala de la medicul de familie, care sa ateste dezvoltarea fizica a copilului, necesara inscrierii acestuia in clasa pregatitoare;
- cu aceasta adeverinta, se va merge in perioada 20-29 Februarie la una din scolile de sector, desemnata sa faca aceasta evaluare;
- parintii copiilor care merg la evaluare, vor primi ulterior, cit mai repede cu putinta, raspunsul acestei evaluari, pentru a putea depune actele pentru inscrierea la scoala.
Scolile de sector care vor fi desemnate sa desfasoare activitatea de evaluare a copiilor, vor fi afisate la toate scolile, precum si pe site-ul Inspectoratului.
Sper ca v-am fost de folos.
mamavlad spune:
Madyrizi, imi raspunzi si mie la cele 2 inrebari daca stii, te rog?? (vezi pg anterioara) sau altcineva poate?
iubu77 spune:
Doamne ce tampenii..cate acte, cata alergatura....
pai ce la gradinita pentru clasa pregatitoare iti trebuia adeverinta de la medic si evaluare????...poate sa ii evaluze pe cei care nua fost in gradinite, dar daca copilul este acum grupa mare..cum adica sa il evalueze daca este apt??? cand termina grupa mare la gradi de ce nu il evalua sa treaca la pregatitoare??? si daca se doreste scaderea varstei de scolarizare chiar nu inteleg...daca la 5 ani si 11 luni nu e apt de pregatitoare si il tin la grupa mare atunci intra in clasa 1 la 8 ani fara 1 luna..Doamne ce legi facute pe genunchi..nervi intinsi la maxim..pai noi avem timp de alergaturi si acte aiurea...pai si-ar da cineva copilul la scoala daca vede ca nu e pregatit...aberatii.. Spaer sa il dea afara si pe funeriu si sa scapam de legea asta..
MIRCLAU spune:
fetelor nu ma pricep absolut deloc,daca o sa cada guvernul si implicit ministrul se poate sa anuleze aceasta lege,adica mai putem inca spera la o schimbare??????
multumesc
anasia spune:
mirclau, nu mi-as face sperante (desi as vrea), dureaza....plus ca la noi se aplica atat de bine "tara arde si babele se piaptana";
madyrizi spune:
mamavlad, scuze, am fost la serviciu ca informatia de suspendare a cursurilor a ajuns f. tarziu. in ceea ce priveste inscrierea dupa resedinta sau domiciliu zau ca nu stiu ce sa spun. eu am o singura adresa pe buletin si habar n-am cum se poate sa ai doua adrese. poti sa fii putin mai explicita? adica ai una flotant? sau cum? in lege spune clar ca nu se dau examene de nici un fel la inscrierea in clasa I. colegiul goethe n-ar trebui sa faca nota discordanta cu legea, poate organiza din clasa a II-a clase speciale cu predare intr-o limba straina (asta nu e interzis de nici o lege). si acest colegiu are arondate strazi, ca orice scoala. e o mare nebuloasa in care plutim cu totii si asteptam ziua de maine ca poate ne mai lumineaza cineva, dar va spun cu siguranta ca fiecare interpreteaza legea dupa cum ii vine mai bine.
dupa noua demisie din guvern, cred ca ne adancim si mai si...
Mami de www.pregnancy-duedate.com/tickers/z7m2069icppvwhff.png" target="_blank">Mihai siwww.pregnancy-duedate.com/tickers/3n5z7sh3szzc8t5z.png" target="_blank">Alex
matahut spune:
In metodologie, pe undeva pe la final, scrie despre scolile cu profil de arta si sportiv ca nu infiinteaza clasa pregatitoare. Inteleg din asta ca la scolile de muzica, de exemplu, copiii vor intra din clasa I, dupa ce vor fi facut clasa pregatitoare la scolile normale (de circumscriptie sau nu :D), daaar pe baza de teste de aptitudini, ca si pana acum, fiindca sunt totusi scoli vocationale. Ma gandesc ca poate asa o fi si la liceul german - fara pregatitoare, dar cu test de abilitati lingvistice sau cum s-o cheama. Asa ar fi logic. Acolo se preda in germana, nu pot itnra copii care nu stiu o iota. Dar e imposibil ca cei din conducerea liceului sa nu stie aceste detalii - probabil nu vor sa le spuna decat celor..."alesi"
mamavlad spune:
Merci Madyrizi! Am o adresa de domiciliu intr-un sector si am inca o casa in alt sector cu alta adresa de resedinta (adica acolo stai peste 15 zile/luna la a 2-a adresa). Nimeni nu stie sa-mi raspunda care se ia in considerare la inscriere , eu m-as inscrie dupa adresa de resedinta la scoala, dar nu stiu daca se va putea legal.
La Goethe mi-au zis ca nu stiu inca nimic, nici de pregatitoare, nici de examen...Oare cand vor stii?? In ziua inscrierii, poate?!
matahut spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mamavlad La Goethe mi-au zis ca nu stiu inca nimic, nici de pregatitoare, nici de examen...Oare cand vor stii?? In ziua inscrierii, poate?! |
Nu, dupa inscrieri !
toby79 spune:
O intrebare : Daca imi schimb adresa, inclusiv buletinul,cu zona arondata scolii unde doresc eu sa imi inscriu copilul, pana incep inscrierile , se poate sa o dau la scoala aceea ?