Clasa zero 2012-2013(2)

Raspunsuri - Pagina 29

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns madyrizi spune:

toby, teoretic ar trebui sa fii in regula daca iti schimbi buletinul. nu vad de ce sa nu fie. doar n-o sa ceara contract de casa, doamne fereste ... chestia e ca s-au cam prins ca romanu'i inventiv, asa ca ma astept sa scoata o gogorita si cu adresa. sper sa nu reuseasca... ar fi chiar o tampenie. inscrierile se fac cu buletinul, deci nu ar trebui sa intereseze pe nimeni ce s-a intamplat de il ai eliberat pe 25 februarie ...

eu va urez succes la inscriere, sa aveti locuri unde va doriti si sa fiti multumiti cu alegerea facuta .

Mami de www.pregnancy-duedate.com/tickers/z7m2069icppvwhff.png" target="_blank">Mihai siwww.pregnancy-duedate.com/tickers/3n5z7sh3szzc8t5z.png" target="_blank">Alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inbox spune:

Vreau sa stiu si eu daca la clasa 0 trebuie uniforma?

Noi dupa ce hotarasem ca nu o dam anul asta, azi am vorbit cu educatoarea care spune sa o dam, plus copilul care vrea sa mearga la scoala ca merg majoritatea colegilor ei.( fiind nascuta in noiembrie avem posibilitatea sa alegem).

Lumea mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns matahut spune:

Ma gandeam la ceea ce spnea madyrizi la un moment dat: ca scolile nu au voie sa faca publice strazile arondate decat dupa terminarea recensamantului... Probabil fiindca vor sa vada cine chiar sta in circumscriptie si sa ii poata depista apoi pe cei care si-au facut viza de flotant sau mutatii etc dupa data de 19 februarie. ma intreb insa daca legal au ce sa le reproseze... Sa nu uitam totusi ca scolile vor cere nr de clase corespunzator copiilor recenzati - deci al celor care figureaza in circumscriptie pana la data de 19 februarie! Cum ar fi sa se constate in martie ca numarul copiilor din circumscriptie s-a dublat peste noapte :D? Vor mai suplimenta clase peste numarul stabil prin recensamant?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cornelia spune:

matahut, nu se pune problema de asa ceva. Sa nu facem totusi scenarii. Mie mi s-a spus de la inspectorat de la noi, ca inca se fac rearondari de strazi. Nu exista represarii pentru viza de flotant. Doar ca mi se pare solutie extrema, sa alergam acum dupa vize. A, chiar am primit o recomandare dezinteresata sa procedez asa, deci nu iti ia nimeni gatul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns toby79 spune:

Legea stiu ca prevede, ca orice copil al carei parinte demonstreaza cu buletinul la data inscrierii ca este arondat in zona respectiva, scoala este obligata sa il inscrie.

Mergi la inceput

Bun, dar eu vorbesc de scolile foarte cautate unde majoritatea copiilor nu provin din circumscriptie (vezi scoala 79!). Ei au 6, 7 clase pe nivel, dar probabil nici jumatate nu sunt din circumscriptie. Cate clase vor face de la toamna, daca dupa recensamant ies din calcule doar 3 clase? Una e sa suplimentezi cu 5, 6 locuri - copii, chipurile, pierduti la numaratoare - si cu totul alta e sa suplimentezi cu 3 clase - atunci e clar ca e ceva putred la mijloc!
Eu imi imaginez ca fiecare scoala va incerca sa faca cat mai multe clase, sa atraga cat mai multi copii, deci sugerarea de a-ti face viza de flotant mi se pare fireasca chiar si cand vine din partea cadrelor didactice.
Acest sistem de inscriere contradictoriu, care genereaza fraude (facute in ultima instanta pentru binele copiilor - scopul scuza mijloacele, nu?) ar trebui insa sa le dea guvernatilor de gandit.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui matahut

Bun, dar eu vorbesc de scolile foarte cautate unde majoritatea copiilor nu provin din circumscriptie (vezi scoala 79!). Ei au 6, 7 clase pe nivel, dar probabil nici jumatate nu sunt din circumscriptie. Cate clase vor face de la toamna, daca dupa recensamant ies din calcule doar 3 clase? Una e sa suplimentezi cu 5, 6 locuri - copii, chipurile, pierduti la numaratoare - si cu totul alta e sa suplimentezi cu 3 clase - atunci e clar ca e ceva putred la mijloc!
Eu imi imaginez ca fiecare scoala va incerca sa faca cat mai multe clase, sa atraga cat mai multi copii, deci sugerarea de a-ti face viza de flotant mi se pare fireasca chiar si cand vine din partea cadrelor didactice.
Acest sistem de inscriere contradictoriu, care genereaza fraude (facute in ultima instanta pentru binele copiilor - scopul scuza mijloacele, nu?) ar trebui insa sa le dea guvernatilor de gandit.

Edit: Cred ca ar fi fost mai cinstit criteriul cu "cine da mai mult" - fiindca pana ala urma tot acolo se ajunge, doar ca pe usa din dos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamavlad spune:

Azi am avut o conversatie cu recenzorul prin tel (era doar bona acasa) si la tot ce l-am intrebat raspundea invariabil cu "nu stiu". Am aflat macar ca nu-s arondata la scoala cea mai aproape de casa (logic, nu?? ). Oricum nu ma interesa scoala de circumscriptie. I-am spus ca am o alta adresa de resedinta si ca ma intereseaza o alta scoala....79 si omul s-a blocat. A zis ca nu crede ca va veni altcineva sa ma recenzeze de la sect 3, apropo de ce spuneati ca una e recenzia, alta e realitatea!!Va fi o mare brambureala, iar la 79....MACEL!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabib spune:

Atat timp cat se mentine finantarea/elev, scolile (cadrele didactice) sunt interesate sa atraga un numar cat mai mare de elevi; asta ma face sa-i cred pe cei care spun ca solutia (cu viza de flotant)le-a fost data chiar de cadrele didactice.

Problema este ca la scolile foarte bine cotate, doar una/doua invatatoare pe serie sunt foarte "cautate" de parinti ; ce se intampla daca reusesti sa-ti inscrii copilul la scoala dorita(utilizand solutia cu viza de flotant), insa calculatorul nu te repartizeaza la clasa/invatatoarea la care ti-ai dorit?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fran spune:

Din cate stiu eu la viza de flotant nu iti schimbi buletinul, doar ti se lipeste respectiva viza pe spatele buletinului. Are cineva idee daca vizele de flotant sunt temporare - adica se precizeaza pe ce perioada sunt acordate? Si cam cat dureaza pana se obtine respectiva viza?

Mergi la inceput