Clasa zero 2012-2013(2)
Raspunsuri - Pagina 26
madyrizi spune:
in acest moment, daca comisia de inscriere din scoli a citit cu atentie toate materialele, ar trebui sa va poata raspunda la intrebari. mai putin cate clase vor avea pentru ca pana nu e gata recensamantul nu vor primi de la inspectorate aprobarea pt. clase.
din fericire toate informatiile sunt la vedere, se pot citi pe internet...
aaa, am primit informatie subliniata de la inspectori sa nu afisam circumscriptiile pana pe 19.02. adica atunci cand se termina recenzarea. e o enigma de ce nu e voie ...
Mami de www.pregnancy-duedate.com/tickers/z7m2069icppvwhff.png" target="_blank">Mihai siwww.pregnancy-duedate.com/tickers/3n5z7sh3szzc8t5z.png" target="_blank">Alex
poohy spune:
merci Madyrizi! pe asta nu o inteleg. de ce sa fie asa... si exprimarea e confuza, ca nu stii ce inseamna aprobarea asta, daca se accepta este sau nu...
Anca, Manu 02.06.2007 si Mihnea 09.04.2009
matahut spune:
Citat: |
citat din mesajul lui madyrizi matahut, este o problema mare cu circumscriptiile astea. cred ca s-au facut arondarile dupa ureche. ca ex. noi avem un bloc gard in gard cu scoala dar nu este arondat scolii pentru ca are intrarea pe o strada care nu este cuprinsa in circumscriptia noastra . directoarea a facut cerere la inspectorat sa-i fie arondata si strada aia, dar nu stiu daca va avea succes. faptul ca recenzorul nu avea habar de capul lui nu e o noutate. majoritatea sunt reticenti fata de recensamant pentru ca o fac obligati si pe gratis, asa ca nu considera necesar sa mai si citeasca informatiile . au o fisa de recensamant si scriu acolo exact ce se cere... multi nici nu stiu ce trebuie de fapt sa recenzeze... |
Aoleu, pai inseamna ca e de rau, deci ca strada noastra chiar e arondata scolii de la care a venit nenea recenzorul??? E drept, noi suntem la granita de sector, intre 4 si 5 - la bl Unirii. Noi suntem in 5. Peste bulevard, Colegiul Eminescu, dar in sectorul 4. Scoala de la care a venit recenzorul este intr-adevar in sectorul 5, dar sus pe deal, in 13 Septembrie (Scoala 128 parca, de pe strada Ion Creanga, pe langa Hotel Marriot), deci la mama naibii... 2 statii de autobuz plus mers sprinten vreo 10 minute pe jos. Aberant! In vreme ce pana la Colegiul Eminescu facem intre 5 si 7 minute de mers voinicesc :D
Se mai fac modificari sau deja totul e hotarat? Inteleg totusi ca arondarea s-ar definitiva dupa recenzare, sau nu?!
martha78 spune:
Deci, vor mai face inca o data pregatitoarea la scoala noua educatoarea ne-a zis ca daca mai mergem un an la grupa pregatitoare nu o mai facem si la scoala, ci mergem direct in clasa intai, nu mai stiu..adevarul e ca se vor plictisi daca mai fac inca o data aceeasi programa
E unul din motivele principale pentru care eu nu l-as lasa pe Alex inca un an la grupa mare-pregatitoare... ca pana in clasa 1 sunt convinsa ca se va plictisi rau, si mi-e sa nu ajunga sa le explice invatatoarea literele, si el sa se uite pe pereti, ca pe majoritatea le stie deja... |
madyrizi spune:
nu stiu ce sa va spun de circumscriptiile astea. s-au trimis niste strazi, iar oamenii din comisia de recensamant au stat cu picioarele in apa rece sa identifice blocuri, case etc. a fost o nebunie, s-a muncit mult (cel putin la noi) ca sa nu scapam nici un bloc. sunt convinsa ca macar unul tot scapa, dar ne-am luat masuri si am facut fluturasi ca sa fie lipiti prin cartier ... ca aia de la spectacole ...
in fine, eu zic ca nu avem voie sa afisam circumscriptia dar nu zice nicaieri ca daca vine parintele la scoala sa intrebe daca e arondat scolii sa nu-i spunem. ar fi chiar culmea . in cartierul unde lucrez s-au construit blocuri noi, nearondate pentru ca pe strazile respective era loc viran acum cativa ani, asa ca directoarea si-a permis sa le ceara in circumscriptia ei. sa vedem ce iese...
Mami de www.pregnancy-duedate.com/tickers/z7m2069icppvwhff.png" target="_blank">Mihai siwww.pregnancy-duedate.com/tickers/3n5z7sh3szzc8t5z.png" target="_blank">Alex
madyrizi spune:
martha78, citeste brosura (eu zic ca e mai simpla decat metodologia la care si noi mai descoperim cate ceva cand o recitim ) si vezi unde se incadreaza copilasul tau. cand vine un parinte nedumerit la noi, ii aratam tabelul din brosurica si astfel se lamureste imediat unde merge copilasul sau.
catrinik spune:
citat din mesajul lui madyrizi poohy, scoala nu poate face cate clase vrea, chiar daca are spatiu. recensamantul se face pentru ca scoala sa dea nr. de copii recenzati si in functie de acest nr. se aproba clasele. 25 de elevi pe clasa (maxim). daca in circumscriptie se gasesc 50 de copii la pregatitoare atunci vor fi aprobate 2 clase. daca se inscriu toti 50 din prima etapa, adio locuri pentru cei din afara... |
Eu intelesesem ca poate.
Daca are copii doar pt 2 clase, dar spatiu si personal pt 3 clase, atunci se vor face 3.
Si in clasa aia in plus intra cei "extra".
Pai atunci cum se mai aplica " finantarea urmeaza elevul"?
MIRCLAU spune:
dar la cei care parintii au buletine si adrese diferite cum se procedeaza? unde se inscrie copilul? si daca copilul locuieste la o bunica sau la o bona cum se procedeaza? unde se inscrie copilul? mai ales daca bunica sau bona locuieste la o distanta considerabila fata de locuinta parintilor si are grija de copil in pemanenta parintii fiind la servici
madyrizi spune:
mirclau, doar adresele parintilor sau tutorilor legali sunt luate in considerare. parintele care face inscrierea, tatal sau mama, trebuie sa aiba adresa in circumscriptie daca doresc sa inscrie copilul din prima etapa. adresele bonelor, bunicilor etc. nu sunt nici macar considerate un criteriu de inscriere, nu se iau in considerare... la prima etapa. cererea de inscriere va fi semnata de parintele care face inscrierea, deci ar fi bine sa aiba adresa, in buletin, din circumscriptie.
catrinik, asta cu finantarea si elevul e o gogorita. sunt sute de exemple de calcul prost: scolile si liceele cu cerinte speciale care au nevoie de profesor la cativa elevi si nu la toata clasa, unitati care au doua cladiri si au nevoie de intretinere suplimentara... multe, multe chestii care n-au fost luate in considerare la stabilirea cheltuielilor per elev. daca o scoala vrea un profesor bun, cu grade si priceput, nu-si va permite sa-l plateasca. il va alege pe cel care are salariul mai mic, cu grade mai putine pentru ca nu-si permite sa cheltuie in plus pentru calitate. si exemple sunt foarte multe. nu este suficient gandita aceasta lege. poate se va imbunatati...