Clasa zero 2012-2013(2)

Raspunsuri - Pagina 25

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns claujro spune:

Faptul ca ai deschis usa la recensamant nu presupune nicio obligatie din partea ta.

Scoala trebuie sa stie cati elevi are in circumscriptie si sa faca un numar de clase adecvat. Daca scoala la care-ti depui dosarul te respinge, tot la scoala de care apartii te intorci.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana_jors spune:

Mirclau, din am retinut eu din ce ni s-a spus la sedinta cu parintii de la gradinita, daca vrei sa il inscrii la alta scoala e fundamental sa NU il inscrii in prima etapa la scoala la care esti arondata. Pentru ca, o data inscris undeva, acolo ramane. Deci sari prima etapa, incerci la a doua, iar daca nu iese, la a treia va fi inscris automat la scoala arondata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MIRCLAU spune:

da,in fine d-na care a venit mi-a spus ca datele se introduc in computer si va fi fff greu sa il inscrii la o alta scoala decat cea la care esti arondat si mi-a dat de inteles ca daca voi fi respinsa la o alta scoala si voi reveni la ei nu voi fi privita cu ochi prea buni,ma rog...mi-a dat de inteles niste lucruri cum ca ar fi fff bine sa inscriu direct la ei copilul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

Citat:
citat din mesajul lui MIRCLAU

mi-a dat de inteles niste lucruri cum ca ar fi fff bine sa inscriu direct la ei copilul

MIRELA mami de andreas nazdravan 10.09.2005 si de maria-lavinia 14.08.2009

Logic ca asa ti-a dat de inteles deoarece finantarea va urma copilul astfel incat sansa scolilor mai "slabe" este sa isi "tina" macar copiii arondati.Daca nici pe acestia nu reusesc sa ii "prinda" fondurile lor se vor reduce. Asa ca are tot interesul sa insiste.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madyrizi spune:

este o tampenie asta cu finantarea urmeaza elevul. daca tot va fi asa ar trebui sa ne lase sa inscriem cati copii vrem. scoala sa fie aleasa de cei care o doresc, nu sa fie obligati.
noi suntem foarte ingrijorati pentru ca s-au interesat de inscriere f.f multi parinti din afara circumscriptiei. sunt dispusi sa-si faca mutatie la bunici (macar unul dintre parinti) ca sa fie siguri ca prind un loc in prima etapa. daca se va merge pe nr. de copii din circumscriptie o sa iasa cu plansete.
la noi incepe recensamantul de luni. azi am impartit repartizarea strazilor, brosuri, legitimatii+delegatii, fise de recensamant, pliante cu intervalul orar de inscriere + un nr. de telefon pentru informare. sper sa ne fi organizat bine si sa fie parintii multumiti.

Mami de www.pregnancy-duedate.com/tickers/z7m2069icppvwhff.png" target="_blank">Mihai siwww.pregnancy-duedate.com/tickers/3n5z7sh3szzc8t5z.png" target="_blank">Alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catrinik spune:

Cum arata fisa aia de recensamint? ce scrie in ea?

Aveti idee cam cind au scolile mai multe informatii? vreau sa stiu cind sa mai bat drumul pina acolo si nu vreau sa ma duc degeaba.
Eu zic ca saptamina viitoare ar cam tb sa aiba destule date ( recensamint + arondare ).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catrinik spune:

Citat:
citat din mesajul lui madyrizi

este o tampenie asta cu finantarea urmeaza elevul. daca tot va fi asa ar trebui sa ne lase sa inscriem cati copii vrem. scoala sa fie aleasa de cei care o doresc, nu sa fie obligati.

exact!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns poohy spune:

scoala nu poate oferi mai multe clase decat minimum necesar pentru copiii arondati? nu poate face - daca are personal si spatiu - cate clase vrea?

Anca, Manu 02.06.2007 si Mihnea 09.04.2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns matahut spune:

Azi m-am trezit la usa cu un recenzor zapacit, care venea de la o socala din cartier, mult mai indepartata decat scoala la care eram pana acum arondati. Nu am reusit sa aflu de la el daca s-a facut vreo modificare in acest sens si de ce l-au trimis pe el la noi si nu un profesor de la scoala cea mai apropiata (scoala de care apartineam de la facerea blocului :D)
E posibil sa faca recensamantul unor strazi profesori de la alte scoli decat cea de circumscriptie??? Nu mai inteleg nimic
Nu mai vorbesc ca era mult mai interesat sa o inregistreze pe cea mare, care este acum in clasa a III-a, decat pe cea mica care ar urma, la cerere, sa intre in grupa pregatitoare la toamna. Inregistra, se pare, toti copiii dintr-a I pana intr-a IX-a (dar din cate am observat, nu prea avea cunostinta decat de copiii din bloc nascuti in 2005-2006) Strange...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madyrizi spune:

poohy, scoala nu poate face cate clase vrea, chiar daca are spatiu. recensamantul se face pentru ca scoala sa dea nr. de copii recenzati si in functie de acest nr. se aproba clasele. 25 de elevi pe clasa (maxim). daca in circumscriptie se gasesc 50 de copii la pregatitoare atunci vor fi aprobate 2 clase. daca se inscriu toti 50 din prima etapa, adio locuri pentru cei din afara...
matahut, este o problema mare cu circumscriptiile astea. cred ca s-au facut arondarile dupa ureche. ca ex. noi avem un bloc gard in gard cu scoala dar nu este arondat scolii pentru ca are intrarea pe o strada care nu este cuprinsa in circumscriptia noastra . directoarea a facut cerere la inspectorat sa-i fie arondata si strada aia, dar nu stiu daca va avea succes. faptul ca recenzorul nu avea habar de capul lui nu e o noutate. majoritatea sunt reticenti fata de recensamant pentru ca o fac obligati si pe gratis, asa ca nu considera necesar sa mai si citeasca informatiile . au o fisa de recensamant si scriu acolo exact ce se cere... multi nici nu stiu ce trebuie de fapt sa recenzeze...
catrinik, fisa de recensamant este anexata la o procedura operationala emisa de ismb (probabil ca si in judete e aceeasi).
http://www.ismb.edu.ro/Subpagini/Personal/PROCEDURA%20OPERATIONALA%20NR%20729%20DIN%2025-01-2012.PDF . recenzorii completeaza fisa, informaticienii din scoli trebuie sa introduca in calculator datele recenzate si apoi sa le trimita la inspectorate. conform acestor date sunt aprobate clasele pt. anul urmator.

Mami de www.pregnancy-duedate.com/tickers/z7m2069icppvwhff.png" target="_blank">Mihai siwww.pregnancy-duedate.com/tickers/3n5z7sh3szzc8t5z.png" target="_blank">Alex

Mergi la inceput