Clasa zero 2012-2013(2)
Raspunsuri - Pagina 24
diana_jors spune:
adita, eu am inteles ca oarecum neoficial vor primi la evaluare si copii nascuti la inceput de 2007. Eu cel putin am depus cerere la gradinita si vreau sa ma prezint cu el la evaluare. Inima putin stransa o cam are toata lumea (eu, sotul, educatoarea), in sensul ca poate emotional nu e 100% pregatit pentru scoala, dar mi-e teama ca daca mai astept un an si apoi va intra in clasa pregatitoare (ca nu voi mai avea posibilitatea sa il dau la clasa 1) va fi prea "batran", va sti multe (dpdv cognitiv e pregatit fara probleme) si se va plictisi, daca nu chiar va ajunge sa se streseze pentru ca nu ii va fi permis sa raspunda cand stie.
Deci, pe scurt, daca vrei sa il dai la pregatitoare - completeaza cererea de la gradinita (daca merge la gradinita) si fa programare pentru evaluare. Posibil sa il accepte... eu voi incerca. Daca nu va iesi - asta e, dar macar stiu ca am incercat
Edit: eu m-am prezentat ca parinte de copil nascut "dupa septembrie 2006" din pacate pe cererea de la gradi a trebuit sa trec varsta, care incepe cu "4 ani", ar fi dat mai bine un "5" acolo
adita spune:
anul asta ne-am mutat din Bucuresti si nu a mai mers la gradinita, asa ca nu stiu unde as putea depune cererea asta. si eu sper sa pot rezolva neoficial, ami ales ca aici sunt putini copii la scoala, nu-i mare aglomeratie sa trebuiasca sa refuze din copii
mamica de sase copilasi :Sofian (19 sept. 2011),Nicolae (15 oct. 2009), Stefan (18 ian. 2007), Nectarie Ioan (5 ian. 2005), Elena (21 mai 2003)si Antim (27 sept. 2001)
diana_jors spune:
adita, mai suna la nr telverde, si iti dau ei informatii. Eu am inteles ieri ca gradinita nu imi poate trimite cererea din motive de varsta, asa ca va trebui sa ma asigur singura ca voi intra la evaluare. Deci voi suna din nou saptamana viitoare la inspectorat...
anasia spune:
la noi s-a lipit fluturas pe usa de la intrare (in bloc), unde scoala ne invita sa facem recensamantul copiilor direct la ei, in perioada 2-10 februarie;
martha78 spune:
Noi acum facem grupa pregatitoare si ar trebui sa aleg pt mai departe clasa zero sau clasa intai, dar la gradi mi-a spus ca daca vrem poate sa mai ramana un an si sa faca grupa pregatitoare inca o data
cum poate sa o mai faca din nou, daca grupa pregatitoare nu va mai exista la gradinita?!
diana_jors spune:
martha, sa ai in vedere ca de la anul nu se va mai putea intra direct in clasa 1 (de fapt am aceeasi problema cu Alex). Deci acum termina grupa mare-pregatitoare, la anul mai face o data grupa mare la gradinita, cu aprox aceeasi programa, apoi la scoala in clasa pregatitoare va face din nou aceeasi programa, apoi in clasa 1 unde va fi cam aceeasi programa dar cu alte metode, si destul de putina informatie in plus.
E unul din motivele principale pentru care eu nu l-as lasa pe Alex inca un an la grupa mare-pregatitoare... ca pana in clasa 1 sunt convinsa ca se va plictisi rau, si mi-e sa nu ajunga sa le explice invatatoarea literele, si el sa se uite pe pereti, ca pe majoritatea le stie deja...
Probabil gradinita considera grupa mare ca fiind "pregatitoare" pentru scoala - e o ambiguitate in termeni
MIRCLAU spune:
stie cineva daca m-am inscris pe listele scolii prin recensamant daca mai pot depune dosarul la alta scoala?
cineva mi-a spus ca nu trebuia sa deschid decat daca vroiam sa il inscriu la scoala la care sunt arondata
va multumesc
mamavlad spune:
Toate inscrierile de pana acum nu au nici o valoare....Totul se va face prin computer. Nu te poti inscrie decat la o singura scoala!! Eu ma intreb cum vor face cu intrarea la Goethe deoarece in metodologie scrie ca nu mai exista nici un test la inscrierea in clasa I! E aceeasi problema ca la Waldorf, oare cum ne departajeaza daca nu mai e test??? Am sunat la Goethe si raspunsul a fost "nu stim nimic". Azi m-au sunat de la gradi sa ma anunte ca vin la noi cu recensamantul! Iar eu nu stiu ce sa le spun pt ca cei de la Goethe nu stiu nimic, nici macar daca vor avea pregatitoare.