Clasa zero 2012-2013(2)

Raspunsuri - Pagina 23

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns iubu77 spune:

da..va fi un motiv daca au putine locuri ca sa nu supraaglomereze clasele..ii resping si au terminat discutia... si eu sunt in situatia de a alege..sincer as prefera sa nu-l dau dar ma gandesc ca este prea mare..insa nu ar fi oare mai bine sa fir printre cei mai mari din clasa decat printre cei mai mici??? astfel se va concentra paote mai bine etc..decat sa faca un efort suplimentar..mai ales daca legea imi permite...
parinti ai caror copii fac 6 ani intre 1sept-31 dec? voi ii dati la scoala la pregatitoare sau ii mai tineti 1 an la gradi?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns usorlili spune:

Citat:
citat din mesajul lui iubu77

da..va fi un motiv daca au putine locuri ca sa nu supraaglomereze clasele..ii resping si au terminat discutia...

Si mie tot d-asta mi-a fost teama. Mai ales ca in brosura scrie ca nu poti contesta decizia comisiei. Iar eu chiar nu mi-as dori sa-l mai las un an la gradi. Asta pentru ca toti prietenii lui (si de la gradi si de la bloc) vor pleca la scoala. Iar pentru el ar fi un mare soc sa ramana singurul la gradinita. El isi doreste mult sa mearga la scoala asa ca incerc sa-i respect dorinta, mai ales ca am incredere in capacitatea lui de concentrare. Mi-e tare teama in schimb psihologic, pentru ca este foarte sensibil. Dar merg mai departe si sper sa facem fata cu bine schimbarii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andries spune:

Eu am observat de la baiatul cel mare ca nu e chiar usor in clasa I. A mers in clasa I la 7 ani si 2 luni, dupa 5 ani de gradi , nu a avut probleme motorii sau cognitive, dimpotriva, dar a fost pentru el obositor sa faca fata la atatea situatii sociale noi, intr-un timp scurt.
Daca as avea de ales usorlili cum ai tu, eu l-as da la clasa zero. Macar scapa de calificative, desi tot litere si cifre va face.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns usorlili spune:

Citat:
citat din mesajul lui Andries

Eu am observat de la baiatul cel mare ca nu e chiar usor in clasa I. A mers in clasa I la 7 ani si 2 luni, dupa 5 ani de gradi , nu a avut probleme motorii sau cognitive, dimpotriva, dar a fost pentru el obositor sa faca fata la atatea situatii sociale noi, intr-un timp scurt.

Da. Exact de asta mi-e frica. Ai scis exact ceea ce prevad ca o sa se intample cu T.

Citat:
citat din mesajul lui Andries
Daca as avea de ales usorlili cum ai tu, eu l-as da la clasa zero. Macar scapa de calificative, desi tot litere si cifre va face.

E nascut pe 29 sept 2006. Deci la clasa pregatitoare clar il inscriu, ca la clasa I nu-l primeste. Dar sa nu mi-l puna sa repete grupa mare la gradi, cand toata gasca lui va pleca spre scoala (clasa pregatitoare sau clasa intai). D-asta sunt asa agitata (daca m-ar citi barbati-miu mi-ar zice: dar cand nu esti tu agitata? )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns natalia_nica spune:

Si noi inca ne gandim si ne tot gandim: clasa I sau clasa 0? Avem argumente si pro si contra - pana acum cateva zile eram decisa la clasa I - tata cam e de acord cu ce propun eu, apoi am mai citit, am mai discutat - cu alte mamici, cu familia etc. - si am ajuns la concluzia... ca nu stim cum e mai bine . Tot cantarim argumentele si nu trage nici o parte mai mult la cantar...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andries spune:

Stresul asta fata de calificative exista. Chiar daca stia deja sa scrie destul de bine si sa citeasca aproape foarte bine, fluent, in momentul in care a ajuns in clasa si a trebuit sa faca TOATE literele exact la fel pe pagina, sa nu depaseasca linia, sa faca buclele, carligele, bastonasle identice, sa puna punct la sfarsit de propozitie, sa scrie in 'fir continuu' si orice abatere insemna "minus" FB, B sau ce lua el acolo, pentru Vic a fost greu de suportat. Plus ca in permanenta se compara cu toti colegii si cu ce spune doamna, e o agitatie pe capul lui, chiar azi dimineata la 6:00 noi scriam o pagina la romana, deoarece ieri am prins un trafic ingrozitor si cand am ajuns acasa a spus ca-l doare capul. Si noi suntem la o scoala fara mari pretentii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Cred ca depinde de la copil la copil. Eu mai am un baiat in clasa a 3-a. L-am dat la 6 ani si 8 luni in clasa 1 in conditiile in care nu facuse pregatitoare (terminase doar grupa mare). Stia literele de tipar dar nu le lega in cuvinte mai lungi. Scoala cu pretentii . A facut fata f bine cerintelor si pana acum a avut doar FB (nu sunt multi in clasa cu FB pe linie) iar in plus face si sport de performanta cu rezultate ok. Scrie destul de inegal - inca ii mai sterg cate o pagina cand exagereaza cu urateniile dar ceea ce scrie e ff corect dpdv gramatical. Cred ca mai mult noi ne speriem de scoala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roli25 spune:

Citat:
citat din mesajul lui natalia_nica

Si noi inca ne gandim si ne tot gandim: clasa I sau clasa 0? Avem argumente si pro si contra - pana acum cateva zile eram decisa la clasa I - tata cam e de acord cu ce propun eu, apoi am mai citit, am mai discutat - cu alte mamici, cu familia etc. - si am ajuns la concluzia... ca nu stim cum e mai bine . Tot cantarim argumentele si nu trage nici o parte mai mult la cantar...

"Un copil se naste cu nevoia de a fi iubit - si nu trece niciodata peste ea" F.A. Clark

Mami de Denis (17.06.2006)

Eu il dau la 0. Asa cum o fi, cu neajunsurile primului an de experimentat aceasta clasa 0. Cel putin nu intra de-a binelea in sistem, cu note (calificative sau ce-or fi). Astia se lauda ca se va invata prin joc.
Daca nu aparea legea, il lasam inca un an la gradi, nu-l bagam in clasa I. Deci va ajunge in clasa I tot la 7,3.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adita spune:

eu intentionam sa dau copilul la 5 ani si noua luni la pregatitoare si la 6 ani si noua luni la scoala. 7 ani si noua luni mi se pare prea mult pentru clasa 1.acum inteleg ca nu mai pot face asa, copilul fiind nascut in ianuarie 2007, nu mi-l primeste acum la clasa 0, ci abia in 2013, si in clasa 1 ar ajunge la 7 ani si noua luni, exact cum nu doream

mamica de sase copilasi :Sofian (19 sept. 2011),Nicolae (15 oct. 2009), Stefan (18 ian. 2007), Nectarie Ioan (5 ian. 2005), Elena (21 mai 2003)si Antim (27 sept. 2001)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BESTUTZA spune:

Adita, mai intreaba, scrie la minister, la inspectorat..Pentru ca trebuie informati din timp!Pe urma or sa dea vina pe program.. nu primeste copii din 2007!

Asa s-a intamplat si cu copiii din 2006.Initial mergeau toti la clasa 0,apoi s-a rectificat,s-a"imbunatatit"!

Oricum, multi din parintii de 2007 nu stiu exact ce e cu clasa 0 si zic ca nu ar trebui sa se agite pentru ca pana la toamna sigur nu ramane la fel...

Si nu cred ca o sa fie mai nimeni incantat sa intre in clasa I la 7,9 ani!!

Ce ma amuza e ca ministrul nu cred ca intelege ce inseamna "cea mai batrana populatie scolara",asta de era pana acu!Sa vedem cum o numi-o pe aia de vine de acu incolo!

Mergi la inceput