Clasa zero 2012-2013(2)

Raspunsuri - Pagina 22

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns catrinik spune:

Citat:
citat din mesajul lui corsge

Este mai mult ca sigur ca scolilor in care apare dor o clasa sau doua de pregatitoare, sa le apartina si o gradinita. Astfel, in clasa I vor veni cei care au facut pregatitoarea in gradinita (apartinatoare scolii) plus copiii de la clasa 0 (care si-au desfasurat oarele in scoala). Deci, mai este posibilitatea, pt a aceede la o scoala cu putine clase 0 prevazute in cadru, sa va inscrieti acum copiii la grupa mare din gradinita afiliata scolii (gradinita care si-a pierdut personalitatea juridica si care intra in componenta scolii, insa sediul ei e in alta parte).

Corsge

Din cite stiu eu, in acest caz, trebuia organizat un consortiu scolar.
Si am inpresia ca putine scoli si gradinite s-au organizat in consortii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andries spune:

Anya m-am linistit. Are frate care va fi a III-a, deci chiar nu vad o problema sa fie acceptat. Noi am ales scoala pe principiul sa fie cat mai aproape de serviciu, adica aproape de Grivita si nu concep sa merg cu un copil in Grivita si cu unul in Dr. Taberei, desi in Dr. Taberei eram arondati la cea mai buna scoala din cartier. Dar nici nu exclud surprizele ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Si la noi ar trebui teoretic sa fie liniste pt ca avem frate mai mare in scoala, doar ca aceste locuri sunt puse la bataie daca mai raman locuri dupa inscrierea celor arondati. Daca nu mai raman locuri? Ma si vad dimineata imprastiind copii la doua scoli .
Dar ce se intampla cu copiii care sunt crescuti de bunici (pt ca parntii au job-uri de la care vin tarziu) sau de cei care au pe buletin alta adresa (alta decat unde locuiesc efectiv)?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns matahut spune:

Citat:
citat din mesajul lui anya
Dar ce se intampla cu copiii care sunt crescuti de bunici (pt ca parntii au job-uri de la care vin tarziu) sau de cei care au pe buletin alta adresa (alta decat unde locuiesc efectiv)?

Anya

Cred ca parintele va da o declaratie pe proprie raspundere ca cel mic locuieste la bunici, unchi etc, la care ataseaza buletinul respectivilor - asta stiu ca era procedura pe la unele gradinite acum cativa ani.

Mergi la inceput

CALENDARUL inscrierii in clasa pregatitoare si in clasa I pentru anul scolar 2012-2013

25 ianuarie 2012 Comunicarea de catre inspectoratele scolare catre inspectorul responsabil din Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului a modalitatii de desfasurare a recensamantului copiilor care urmeaza sa fie cuprinsi in clasa pregatitoare si in clasa I

25 ianuarie-18 februarie Organizarea intalnirilor pentru informarea si consilierea parintilor copiilor din gradinita care vor fi cuprinsi, in anul scolar 2012-2013, in invatamantul primar
Realizarea recensamantului copiilor care au debutul scolar in anul 2012-2013 si inregistrarea optiunilor parintilor acestora referitoare la nivelul de clasa la care solicita inscrierea (clasa I, respectiv in clasa pregatitoare) si la unitatea de invatamant solicitata

19 februarie 2012 Finalizarea recensamantului copiilor din fiecare circumscriptie scolara si inregistrarea optiunilor parintilor acestora privind nivelul de clasa la care se solicita inscrierea (clasa I, respectiv in clasa pregatitoare) si la unitatea de invatamant solicitata
Afisarea circumscriptiilor scolare la toate unitatile de invatamant si pe site-ul inspectoratului scolar
Afisarea programului de evaluare a dezvoltarii psihosomatice a copiilor pentru care Metodologia privind cuprinderea copiilor in clasa pregatitoare si in clasa I pentru anul scolar 2012- 2013 prevede si parintii solicita aceasta evaluare, precum si a unitatilor/institutiilor in care se realizeaza aceasta evaluare

20-29 februarie 2012 Realizarea evaluarii nivelului de dezvoltare psihosomatica a copiilor pentru care Metodologia privind cuprinderea copiilor in clasa pregatitoare si in clasa I pentru anul scolar 2012- 2013 prevede aceasta evaluare
Transmiterea la comisia judeteana/a municipiului Bucuresti a criteriilor specifice de departajare stabilite de unitatile de invatamant

2 martie 2012 Afisarea nivelului de clasa la care vor fi inscrisi copiii, conform rezultatului evaluarii dezvoltarii psihosomatice (clasa pregatitoare, respectiv clasa I)
Afisarea ofertei de scolarizare a fiecarei unitati de invatamant pentru clasa pregatitoare si clasa I

Prima etapa de inscriere in clasa pregatitoare si in clasa I

2 martie 2012 Afisarea programului de inscriere la clasa pregatitoare, respectiv clasa I a copiilor ai caror parinti doresc inscrierea in scoala de circumscriptie

5-16 martie 2012 Depunerea cererilor de inscriere de catre parintii care solicita inscrierea copiilor la scoala de circumscriptie
Depunerea cererilor de inscriere de catre parintii care solicita inscrierea copiilor la scoala speciala
Crearea bazei de date la nivelul fiecarei unitati de invatamant si a bazei de date judetene/a municipiului Bucuresti, cuprinzand informatiile privind copiii ai caror parinti solicita inscrierea in prima etapa de inscriere
Transmiterea catre unitatile de invatamant a criteriilor specifice de departajare, aprobate de comisia judeteana/a municipiului Bucuresti

19 martie 2012 Afisarea in unitatile de invatamant a listelor copiilor inmatriculati in prima etapa

A doua etapa de inscriere in clasa pregatitoare si in clasa I

19 martie 2012 Afisarea in unitatile de invatamant si pe site-ul inspectoratului scolar a locurilor ramase libere
Afisarea in unitatile de invatamant a programului de completare a cererilor-tip de inscriere de catre parintii care au domiciliul in alta circumscriptie scolara
Afisarea in unitatile de invatamant a criteriilor specifice unitatii de invatamant care vor fi folosite pentru departajare in cazul in care exista mai multe cereri din afara circumscriptiei decat locuri libere

20-27 martie 2012 Completarea cererilor-tip de inscriere de catre parintii care au domiciliul in alta circumscriptie scolara, pe locurile ramase libere
Completarea bazei de date create la nivelul fiecarei unitati de invatamant cu informatiile privind copiii ai caror parinti solicita inscrierea la alta unitate de invatamant decat scoala de circumscriptie

2 aprilie 2012 Afisarea la unitatile de invatamant a listelor cu copiii din alte circumscriptii scolare inscrisi in conformitate cu optiunile exprimate de parinti in a doua etapa de inscriere
Afisarea la unitatile de invatamant a listelor cu copiii din alte circumscriptii scolare ai caror parinti au optat pentru inscrierea in scoala, dar care nu au fost admisi din lipsa de locuri

4 aprilie 2012 Afisarea la unitatile de invatamant si pe site-ul inspectoratelor scolare judetene/Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti a numarului de copii care au fost repartizati la scoala de circumscriptie, a numarului de copii care au fost inscrisi la alta scoala decat cea de circumscriptie si a numarului de locuri libere de la fiecare unitate de invatamant

A treia etapa de inscriere in clasa pregatitoare si in clasa I
23-25 aprilie 2012 Inscrierea la scoala de circumscriptie a copiilor ai caror parinti au solicitat, in etapa a doua, inscrierea la alta unitate de invatamant decat scoala de circumscriptie, dar care nu au fost admisi si solicita inscrierea la scoala de circumscriptie
Inscrierea copiilor ai caror parinti solicita inscrierea la scoala de circumscriptie, dar care nu au participat la prima etapa de inscriere

26-27 aprilie 2012 Afisarea la unitatile de invatamant a listei copiilor inscrisi in urma celei de-a treia etape de inscriere
Afisarea la unitatile de invatamant si pe site-ul inspectoratului scolar a numarului de locuri disponibile pentru a patra etapa de inscriere pentru fiecare unitate de invatamant
Afisarea la unitatile de invatamant si pe site-ul inspectoratului scolar a numarului copiilor neinscrisi dupa primele 3 etape

A patra etapa de inscriere in clasa pregatitoare si in clasa I

2-9 mai 2012 Inscrierea pe locurile disponibile, la unitatile dorite, a copiilor ai caror parinti au solicitat inscrierea la alta scoala decat scoala de circumscriptie, dar au fost respinsi initial, din lipsa de locuri

11-18 mai 2012 Inscrierea copiilor care nu au fost cuprinsi in nicio unitate de invatamant in etapele anterioare

21 mai 2012 Afisarea la fiecare unitate de invatamant a listelor finale ale copiilor inscrisi in clasa pregatitoare sau in clasa I

Mergi la inceput

1. Exemplificarea modului in care se stabileste numarul de locuri libere, in sensul art. 8 din Metodologia privind cuprinderea copiilor in clasa pregatitoare si in clasa I pentru anul scolar 2012-2013

De exemplu, daca in circumscriptia scolara a unitatii de invatamant Minerva exista 40 de copii care trebuie inscrisi la clasa pregatitoare si 61 de copii care trebuie inscrisi la clasa I, atunci scoala primeste prin planul de scolarizare 2 clase pregatitoare (50 de locuri) si 3 clase I (75 de locuri). Ca urmare, numarul de locuri libere este de 10 la clasa pregatitoare (50-40) si 14 la clasa I (75-61).

2. Exemplificarea modului in care se stabileste numarul de locuri disponibile, in sensul art. 26 din Metodologia privind cuprinderea copiilor in clasa pregatitoare si in clasa I pentru anul scolar 2012-2013

De exemplu, daca la unitatea de invatamant Minerva, mentionata la pct. 1, au ramas neocupate in etapa a doua de inscriere 5 din cele 10 locuri libere, iar din cei 40 de copii din circumscriptia scolara care trebuiau inscrisi in clasa pregatitoare, 36 au fost inscrisi, 34 la Minerva si 2 la alte unitati de invatamant, atunci la unitatea de invatamant Minerva exista in total 11 locuri disponibile pentru a patra etapa de inscriere. Cele 11 locuri se compun din cele 5 locuri ramase libere, 4 locuri neocupate de copiii din circumscriptie inca nedistribuiti, respectiv din cele 2 locuri lasate neocupate de copiii din circumscriptie care sunt inscrisi la alte unitati de invatamant.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iubu77 spune:

pe mine ma intereseaza si daca aceste clase pregatitoare se vor organiza in cadrul scolii sau la gradinitei resp alte spatii...pt ca daca se organizeaza in alte spatii de ce trebuie sa stau langa scoala daca oricum clasle vor fi la 2 km de sediul initial??!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns usorlili spune:

Am vorbit azi la numarul gratuit despre situatia care ma interesa pe mine. Baiatul meu:

"- Are 6 ani împliniti între 1 septembrie 2012 si 31 decembrie 2012 (nascut între 1 septembrie si 31 decembrie 2006, inclusiv)...
- Merge la clasa pregatitoare: daca parintele/tutorele legal instituit solicita în scris acest lucru si daca evaluarea de catre experti atesta pregatirea copilului pentru parcurgerea cu succes a clasei pregatitoare**)
**)La fel ca în anii precedenti, fiecare locuinta este arondata unei scoli, numita scoala de circumscriptie. Respectiva scoala va va furniza toate datele referitoare la procesul de evaluare a dezvoltarii copilului."

Bun... Eu am sunat sa intreb ce-i cu evaluarea asta. A spus despre evaluare:
- se face la o singura scoala pentru fiecare sector;
- evaluarea se va face la sfasitul lui februarie;
- evaluare este facuta pentru a nu exista situatii speciale ... Teoretic, spunea el, daca un copil a mers deja 3 ani la gradi (cazul pustiului meu) nu ar trebui sa fie probleme psihomotorii pentru a pleca la scoala. Eu imi fac probleme pentru ca baiatul meu este sensibil si mi-e teama ca daca nu va fi testat undeva, pe teritoriul lui (la gradi, de exemplu) va fi foarte emotionat si nu se va descurca.

Cert este ca evaluarea se va face la o anumita scoala, nu asa cum scrie in brosura, la scoala la care suntem arondati. Pentru ca la mine, de exemplu nu iesea la socoteala, pentru ca:
- faceam evaluarea la sc arondata la sf lui februarie
- inscriam copilul in martie, la o scoala ne-arondata... dar cu evaluarea de la scoala aondata...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns natalia_nica spune:

Nu scrie ca se face evaluarea la scoala arondata, ci ca "scoala va furniza toate datele referitoare la procesul de evaluare a dezvoltarii copilului", adica cei de la scoala iti vor da informatii despre aceasta evaluare: unde se face, perioada etc...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns usorlili spune:

Citat:
citat din mesajul lui natalia_nica

Nu scrie ca se face evaluarea la scoala arondata, ci ca "scoala va furniza toate datele referitoare la procesul de evaluare a dezvoltarii copilului", adica cei de la scoala iti vor da informatii despre aceasta evaluare: unde se face, perioada etc...

"Un copil se naste cu nevoia de a fi iubit - si nu trece niciodata peste ea" F.A. Clark

Mami de Denis (17.06.2006)

Da...asa este... ai dreptate... am interpretat eu gresit... Merci de atentionare...

Mergi la inceput