Clasa zero 2012-2013(2)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Alina1976 spune:

Buna fetele,

Fetita mea cea mare va implini 6 ani in oct 2012, deci decizia este clara: clasa pregatitoare :-)
Acum intrebarea este unde?! :-)
Recomandari pt Scoli...de stat sau private..?
Noi avem pe langa noi Scoala 12. La scoli private am vizitat 2 si mai avem de vizitat...insa m-ar ajuta enorm niste recomandari.

Pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BESTUTZA spune:

Citat:
citat din mesajul lui anya

Eu vreau sa stiu care e harta arondarilor!!! Ca sa am timp sa ma mut .

Anya

Si noi am oprit operatiunea "mutarea" pana nu aflam arondarea EXACT.Am indoieli pentru ca la votare mergem la "Iorga" ,dar recensamantul elevilor vine de la scoala de mai aproape...

Acum judecata se face asa: CE strazi sunt arondate scolii dezirabile...

Educatoarea noastra a auzit la tv de noul sistem informatic de inscriere in scoli...

La noi inscrierea incepe pe 1 februarie, inspectorul zice ca "startul" e pe 5 martie...

Totul e foarte clar...poate intr-o noua brosura...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns usorlili spune:

Citat:
citat din mesajul lui BESTUTZA

Citat:

Eu vreau sa stiu care e harta arondarilor!!! Ca sa am timp sa ma mut .

Anya

...
Acum judecata se face asa: CE strazi sunt arondate scolii dezirabile...
...
Mami de viezurici:TUDOR-CONSTANTIN 9.02.2005, ILINCA-CRISTIANA 31.07.2006, DIMITRIE-DANIEL 21.04.2010

Remember me? Eram disperata acum cateva pagini pentru ca nu stiam scoala de care suntem arondati.

Eu am sunat la inspectoratul de sector luni, sa aflu cu exactitate scoala si mi-au zis ca intr-o saptamana (circa) se finalizeaza si re-arondarea. Asa ca o sa le mai dau un telefon saptamana viitoare, la inceput.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MIRCLAU spune:

adica fi-miu care e nascut pe 10 septembrie 2005 nu poate intra in clasa I decat cu o cerere la inspectorat sau cum?

multumesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

Citat:
citat din mesajul lui MIRCLAU

adica fi-miu care e nascut pe 10 septembrie 2005 nu poate intra in clasa I decat cu o cerere la inspectorat sau cum?

multumesc

MIRELA mami de andreas nazdravan 10.09.2005 si de maria-lavinia 14.08.2009

http://www.isjbn.ro/upimg/Brosura%20Clasa%20Pregatitoare.pdf

Cererea se face la scoala adica depui cerere de inscriere si dosar pt clasa I

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Am dus azi copilu' mai mare la scoala si am vorbit cu secretara. Ieri, la inspectorat s-au facut arondarile, cel putin pe sectorul 2. Pana acum, multe zone erau in raza a doua scoli. De anul acesta, pentru ca numarul claselor a scazut (numarul de clase 1 de pana acum s-a injumatatit ca sa faca loc celor de pregatitoare) zonele nu se mai suprapun. Asa ca arondarea e stricta. Pentru ca vor fi putine locuri, chiar si alte criterii care mai functionau vor fi mai stricte. Adica se tine seama de frate in cadrul scolii doar daca e in ciclul primar pt ca nu au locuri si pt ceilalti. O sa iasa balamuc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dicirstea spune:

Citat:

Dicirstea, in cazul Bucurestiului se suna la 0800816021. Eu am sunat si mi-a raspuns imediat un nenea inspectorul foarte amabil. Ca m-a lamurit doar pe jumate...asta-i alta afacere.
Vreau sa stiu care e harta arondarilor!!! Ca sa am timp sa ma mut .

Anya

Si dupa cat timp ai reusit sa vorbesti cu cineva?
Mie mai bine de 30' imi tot spunea o robotica "ne pare rau, numarul apelat este ocupat" si se deconecta. Nu era normal sa intru pe o linie de asteptare?

CAPRA CU 2 IEZI

mamica lui Matei Constantin (21.05.2007) si a lui Theodor Cristian (03.06.2009)

MINUNEA MEA;www.flickr.com/photos/11558563@N06/" target="_blank"> A DOUA MINUNE 2, A DOUA MINUNE, MOS CRACIUN 2010

CE AM EU DE OFERIT

www.animalutze.com/umanitare/bb-darius/index.php" target="_blank">Ajutati-l si pe Darius! ; Sa o ajutam pe Georgi sa mearga ; Manu - papusa fara picioare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Imediat. Nici-un robotel. M-am mirat si eu ca am prins din prima. IVR nu cred ca au avut timp sa puna .

Mergi la inceput

Deja sun de 3 ore...am trecut prin diverse faze..fie sunat direct ocupat, fie se deconecta imediat

CAPRA CU 2 IEZI

MINUNEA MEA;www.flickr.com/photos/11558563@N06/" target="_blank"> A DOUA MINUNE 2, A DOUA MINUNE, MOS CRACIUN 2010

CE AM EU DE OFERIT

www.animalutze.com/umanitare/bb-darius/index.php" target="_blank">Ajutati-l si pe Darius! ; Sa o ajutam pe Georgi sa mearga ; Manu - papusa fara picioare

Mergi la inceput

Ha, exact inainte sa plec de acasa zic sa mai fac o incercare si culmea...raspunde un domn inspector. Oricum aveam si mesajul catre don ministru in draft.

L-am intrebat cum de e in contradictie obligativitatea asta ref la copiii nascut in 2007 de a fi inscrisi la anul in clasa 0 si sa ajunga sa inceapa clasa 1 la 7.5 ani cu "cea mai bntrana populatie scolara la debutul īnvatamantului obligatoriu din Europa".

A zis ca trebuie sa ma adresez comisiei de evaluare si nu crede ca vor fi probleme in a fi acceptat la scolile din zonna de arondare. Masura este obligatorie pentru cei care intarzie momentul inscrierii la scoala, nu pentru ceiu care vroiau sa-i dea normal, la 6 ani.

La mine problema era cu scoala Waldorf, a inceput sa ma abureasca cu etapa de inscriere, ca mai intai se inscriu cei arondati si daca mai raman locuri vin ceilalti.

I-am spus ca din moment ce sunt doar 2 scoli in Bucuresti cu acest specific e puti deplasata arondarea pe strazi...practic sunt 2 scoli la care e arondat intreg Bucurestiul si ar fi normal sa fie criteriul prioritar continuitatea in sistem, adica sa fie acceptati in prima faza cei care vin din gradinita Waldorf si, daca mai raman locuri, cei din strazile din jur.

Mi-a dat dreptate dar nu a stiut sa imi raspunda si a intrebat alt inspector car a confimat ce a am zis si eu, cu mentiunea ca scoala e cea care stabileste regulile in aceste cazuri, in functie de spatiul disponibil si de invatatori.

Nu stiu daca e de folos cuiva ce am scris...ideea e ca sunt multe cazuri la care legea e inaplicabila sau imprioprie si atunci trebuie discutate separat.
Daca ai argumente iar in plan local exista disponibilitate nu cred ca nu exista rezolvare

CAPRA CU 2 IEZI

CE AM EU DE OFERIT

Mergi la inceput