Clasa zero 2012-2013(2)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns deea772 spune:

A aparut ORDINUL MINISTRULUI PRIVIND INSCRIEREA IN CLASA PREGATITOARE SI CLASA 1:

http://www.dreptonline.ro/legislatie/ordin_3064_2012_metodologie_cuprindere_copiilor_clasa_pregatitoare_anul_scolar_2012_2013_calendarul_inscrierii.php

LUATI SI STUDIATI.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns poohy spune:

lista strazilor arondate unei anumite scoli va putea fi aflata numai de la scoala respectiva?
eu sper sa fie si afisate pe undeva...

Anca, Manu 02.06.2007 si Mihnea 09.04.2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns natalia_nica spune:

Am si eu o intrebare (daca stie cineva sa raspunda): cum se face acest recensamant al copiilor care urmeaza sa fie scoalrizati in anul 2012-2013? Adica fizic, cum? Bun, am inteles ca se merge la gradinite, la grupele mari si pregatitoare, se chestioneaza parintii, dar exista si copii care nu frecventeaza gradinitia. Acestia cum sunt recenzati? Nu e cazul nostru, dar s-ar putea sa se aloce un anumit numar de clase la o scoala si sa apara mai multi copii arondati decat au fost recenzati/preconizati?

Mergi la inceput

1. Exemplificarea modului în care se stabileste numarul de locuri libere, în sensul art. 8 din Metodologia privind cuprinderea copiilor în clasa pregatitoare si în clasa I pentru anul scolar 2012-2013

De exemplu, daca în circumscriptia scolara a unitatii de învatamânt Minerva exista 40 de copii care trebuie înscrisi la clasa pregatitoare si 61 de copii care trebuie înscrisi la clasa I, atunci scoala primeste prin planul de scolarizare 2 clase pregatitoare (50 de locuri) si 3 clase I (75 de locuri). Ca urmare, numarul de locuri libere este de 10 la clasa pregatitoare (50-40) si 14 la clasa I (75-61).

2. Exemplificarea modului în care se stabileste numarul de locuri disponibile, în sensul art. 26 din Metodologia privind cuprinderea copiilor în clasa pregatitoare si în clasa I pentru anul scolar 2012-2013

De exemplu, daca la unitatea de învatamânt Minerva, mentionata la pct. 1, au ramas neocupate în etapa a doua de înscriere 5 din cele 10 locuri libere, iar din cei 40 de copii din circumscriptia scolara care trebuiau înscrisi în clasa pregatitoare, 36 au fost înscrisi, 34 la Minerva si 2 la alte unitati de învatamânt, atunci la unitatea de învatamânt Minerva exista în total 11 locuri disponibile pentru a patra etapa de înscriere. Cele 11 locuri se compun din cele 5 locuri ramase libere, 4 locuri neocupate de copiii din circumscriptie înca nedistribuiti, respectiv din cele 2 locuri lasate neocupate de copiii din circumscriptie care sunt înscrisi la alte unitati de învatamânt.

Mergi la inceput

Voi ce intelegeti din acest exemplu?
Natalia,si eu am emotii cu locuri ramase neocupate de arondati.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claujro spune:

Recensamantul se face in bloc/pe strada, din casa in casa. In teorie...
In practica nu stiu, cum decide fiecare scoala.

Insa numarul de clase cerut de scoala a fos raportat deja la inspectorat si nu se mai poate schimba acum (recensamantul se presupune ca a fost facut).

Probabil prevederea privind recensamantul e pentru anii viitori, nu pentru acum.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns natalia_nica spune:

Claujro, te intreb fara nici o intentie rautacioasa, de unde ai aflat ca s-au raportat deja nr de clase la inspectorat? Din ce am citit reiese ca recensamantul se face in perioada 25.01-18.02.2012

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claujro spune:

De la scoala unde lucrez. La noi, directorul a raportat catre inspectorat si i s-au aprobat 2 clase I si 2 pregatitoare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramoon spune:

Salut!
deci eu nu mai inteleg
lamuriti-ma si pe mine: deci fimea face pe 04 august 2012 - 6 ani (e nascuta pe 04.08.2006) acum e la grupa mare, ce fac cu ea din sept?
am primit si eu brosura aia si din ea inteleg k totusi am de optat intre cls 1 sau cls pregatitoare. pai parca ultima data era vorba k va merge clar la cls preg la scoala.
Pa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramoon spune:

Citat:
citat din mesajul lui natalia_nica

Claujro, te intreb fara nici o intentie rautacioasa, de unde ai aflat ca s-au raportat deja nr de clase la inspectorat? Din ce am citit reiese ca recensamantul se face in perioada 25.01-18.02.2012

"Un copil se naste cu nevoia de a fi iubit - si nu trece niciodata peste ea" F.A. Clark

Mami de Denis (17.06.2006)

la scoala unde am inscris-o eu pe fimea s-au facut cereri de inscriere inca din oct- noi 2011 si poate din nr de cereri si-au dat seama de cate clase au nevoie....

Mergi la inceput