Clasa zero 2012-2013(2)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns deea772 spune:

Draga Diana_Jors de ce nu lasi copilul sa copilareasca?De ce te grabesti sa il bagi in mediul scolar?
Eu personal nu vad justificata graba ta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Eu o inteleg, ca am si eu copil de ianuarie. Va ajunge copilul sa intre in clasa 1 la 7 ani si 8 luni. Norocul meu e ca acum e deja scolar.
A intrat in clasa 1 la 6 ani si 8 luni fara sa stie sa citeasca (cunostea literele) si cu ceva notiuni de matematica. A facut fata foarte bine (adica doar de FB) in conditiile in care a facut in particular limba straina si sport de performanta (cu plecat in celalalt capat al tarii la competitii, antrenamente zilnice...). Nu e geniu - e un copil absolut normal care se joaca, e distrat, galagios si fara rabdare .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

Citat:
citat din mesajul lui SuperMami_1

buna,
scuze, dac sunt pe dinafara, dar nu am citit legea, doar speculez pe baza stirior auzite la tv
Am hotarat ce comun acord cu sotul meu ca baietelul nostru Rares(nascut in martie 2007) sa inceapa scoala la varsta de 6 ani jumate si nu mi-e clar cum putem face acest lucru.
In ciclul primar au introdus o noua clasa(grupa 0)?inseamna ca ar trebui sa-l inscriem la grupa0 in anul scolar 2012-2013 pentru ca in 2013-2014 sa intre la scoala?
Multumesc mult

Miha, mamica fericita de Rares si 29+ cu bebe Vlad, zis si "Nuca"

Miha asa este, s-a introdus clasa 0 insa la cat de 'clare' sunt lucrurile....eu nu m-as grabi sa-l bag in generatia de sacrificiu pe care se vor face probabil modificari peste modificari. Avand in vedere ca vei avea si bebe mic nu ti-ar fi mai usor sa-l lasi pe Rares la grupa pregatitoare? Eu asa as vrea insa doar daca la anul mi-l primesc direct in clasa 1, pt ca altfel ar repeta cam mult aceleasi notiuni si ar ajunge in clasa 1 la 8 ani probabil super plictisit.
In concluzie, decat la clasa 0 as prefera grupa pregatitoare sau direct clasa 1 (varianta 2 se pare insa ca nu ni se accepta, David implinind 6 ani la inceputul lui septembrie). Sper sa ma luminez si eu cat mai repede ca sa stiu ce fac (adica sa caut scoala, invatatoare...in nici un caz nu las asta la voia intamplarii)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SuperMami_1 spune:

Tala, daca grupa pregatitoare e la alegere cu clasa 0, aleg grupa pregatitoare claar, ideea e sa nu pierdem timp util si sa ajungem la 7 ani jumate la scoala.

Miha, mamica fericita de Rares si 29+ cu bebe Vlad, zis si "Nuca"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns riloasa spune:

Diana, si eu am sunat azi si mi-a zis ca va repeta grupa mare. Cum aflu de ce scoala apartinem, ca ma enerveaza ca nu stiu unde sa gasesc.
Astept raspuns, multumesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana_jors spune:

deea, eu mai "copilaresc" si in ziua de azi . probabil depinde ce intelege fiecare prin asta Alex merge deja de 4 ani la gradinita, si chiar nu mai vad vreun motiv justificat ca sa il mai tin inca un an in gradinita... n-o sa mai detaliez, am mai scris de cateva ori.

Mergi la inceput

Tala, cred ca faci o confuzie. Nu va mai exista "grupa pregatitoare" la gradinite, ci "clasa pregatitoare" (sau clasa 0) la scoala in locul ei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dicirstea spune:

Citat:
citat din mesajul lui diana_jors

Am sunat azi si mi s-a spus ca Alex nu poate fi inscris la pregatitoare (fiind nascut in 2007). Dar ca a notat solicitarea mea, ca am dreptate, si ca poate se va reveni in curand cu informatii suplimentare privind situatia noastra (desi, evident, nu poate promite nimic).
Nu stiu ce sa zic, m-a dezumflat complet...

Unde ai sunat tu?
Ca vroiam si eu sa incep sa dau telefoane si sa trimit memorii.

CAPRA CU 2 IEZI

mamica lui Matei Constantin (21.05.2007) si a lui Theodor Cristian (03.06.2009)

MINUNEA MEA;www.flickr.com/photos/11558563@N06/" target="_blank"> A DOUA MINUNE 2, A DOUA MINUNE, MOS CRACIUN 2010

CE AM EU DE OFERIT

www.animalutze.com/umanitare/bb-darius/index.php" target="_blank">Ajutati-l si pe Darius! ; Sa o ajutam pe Georgi sa mearga ; Manu - papusa fara picioare

Mergi la inceput

Informa#355;ii suplimentare referitoare la înscrierea copiilor în clasa preg#259;titoare pute#355;i afla gratuit:
#61623; Direct de la unit#259;#355;ile de înv#259;#355;#259;mânt, care sunt instruite în acest sens
#61623; Gratuit telefonic de la Inspectoratele #351;colare jude#355;ene #351;i al Municipiului Bucure#351;ti, la telverde.
0 800 816 ABC (ABC – indicativ jude#355;, de exemplu Bucure#351;ti 021, Arad
257, Br#259;ila 239 etc.), Luni – Vineri, între orele 9.00- 17.00.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Dicirstea, in cazul Bucurestiului se suna la 0800816021. Eu am sunat si mi-a raspuns imediat un nenea inspectorul foarte amabil. Ca m-a lamurit doar pe jumate...asta-i alta afacere.
Vreau sa stiu care e harta arondarilor!!! Ca sa am timp sa ma mut .

Mergi la inceput