Clasa zero 2012-2013(2)
Raspunsuri - Pagina 14
diana_jors spune:
Citat: |
citat din mesajul lui poohy Deci - pe Romania Actualitati vorbeste Funeriu. Eu abia acum am aflat - dar a ascultat sotul un pic - si din cate am inteles, si fimea' poate incepe pregatitoarea anul asta (5 ani si 3 luni in septembrie). |
Esti sigura? Legea spune clar ca pot intra doar cei care implinesc 6 ani pana la sfarsitul lui decembrie (cu mentiunea cu declaratia parintelui pentru cei din sept-dec). Alex al meu e nascut in aprilie 2007 (deci va avea 5 ani si 4 luni in septembrie) si nu se incadreaza...
poohy spune:
citat din mesajul lui diana_jors Pai da, dar de cei care termina grupa mare si nu pot intra in pregatitoare din limitari de varsta nu spune nimic? :) adica, introduc 20.000 de copii in scoala, si exclud alti cativa mii (nascuti la inceput de 2007) aflati in situatia noastra. Mda. O sa sun si eu zilele viitoare, mai las lucrurile sa se decanteze, sa fiu sigura ca au mai fost intrebati de ce vreau eu, ca sa fiu sigura ca s-au gandit cumva si la situatia asta si mai sper sa fi gasit o solutie convenabila |
Dupa cum mi-a zis jumatatea mea, copiii nascuti in 2007 se pot duce la pregatitoare. A fost foarte atent sa vada ce se intampla cu Manu, nascuta in iunie 2007 - si a inteles ca da, se poate duce (dar noi probabil o sa o mai lasam un an la gradi). Nu a fost atent la mecanismul prin care se poate inscrie.
Acum eu sper sa nu fi inteles gresit, dar nu o prea face :D
Pana in martie mai e, eu ma mai gandesc daca sa mearga sau nu la pregatitoare, sotul e impotriva. Eu as merge cu turma - mi s-ar parea f important sa fie in clasa cu copii de aceeasi varsta, sa nu fie nici mai mare, nici mai mica. Deci probabil inca 1 an la gradi e solutia. Plus ca ma uit la ea si nu intelege idei simple, de punctualitate, de a sta linistita - si indiferent daca se descurca sau nu la partea teoretica, parca mai are nevoie sa se coaca :D
Anca, Manu 02.06.2007 si Mihnea 09.04.2009
BESTUTZA spune:
citat din mesajul lui anya Copil de octombrie 2005 - la alegerea mea clasa 0 sau 1, sfatul inspectorului respectiv e clasa 1 si nu am nevoie de alte acte doveditoare (pregatitoare) Anya |
Legea e cand foarte relaxata, cand ingrozitor de "stricta". Asta daca informatiile sunt corecte...
Daca intra in clasa 0 la 7 ani fara o luna, va intra in clasa I la 8 ani fara o luna si va termina clasa I la 9 ani fara 4 luni...
Daca e alegerea parintelui ca un copil de 7 ani sa intre in clasa 0, impreuna cau copii de 5,4 ani (am vazut ca poohy are fetita nascuta in iunie 2007 si din ce a inteles ca a spus ministrul poate merge la clasa0),atunci unde mai e mult trambitata "feliere cronologica"?
Vorbeam ieri cu o fosta colega de-a mea,(ea este invatatoare) care imi spunea despre felierea asta pe criteriul varsta, cum ca ar fi nerelevanta.
Copiii pe care ii are acum in clasa I de 6 ani jumatate, merg la fel sau mai bine, decat unii trecuti de mult de 7...
deea772 spune:
Am si eu o curiozitate:
daca in raza scolii,numarul de copii arondati depaseste numarul de locuri planificat,ce se intimpla? Se suplimenteaza numarul de locuri?
Sedimentind informatiile oferite de ministru & co,luind-o pe fir logic avem asa:
clasa asta pregatitoare va avea o sala exclusiv a ei,fiind alt tip de mobilier,etc.
Oare scolile,mai ales in Bucuresti,isi permit sa aiba sali destinate exclusiv clasei pregatitoare?
SuperMami_1 spune:
buna,
scuze, dac sunt pe dinafara, dar nu am citit legea, doar speculez pe baza stirior auzite la tv
Am hotarat ce comun acord cu sotul meu ca baietelul nostru Rares(nascut in martie 2007) sa inceapa scoala la varsta de 6 ani jumate si nu mi-e clar cum putem face acest lucru.
In ciclul primar au introdus o noua clasa(grupa 0)?inseamna ca ar trebui sa-l inscriem la grupa0 in anul scolar 2012-2013 pentru ca in 2013-2014 sa intre la scoala?
Multumesc mult
Miha, mamica fericita de Rares si 29+ cu bebe Vlad, zis si "Nuca"
Inaf78 spune:
desi metodologia aplicarii noi legi a aparut in decembrie 2011, astazi a aparut si BROSURA mult mediatizata la TV cu explicarea pe intelesul parintilor (si a profesorilor???) a acestei metodologii:
http://www.isjbn.ro/upimg/Brosura%20Clasa%20Pregatitoare.pdf
poohy spune:
Imi cer scuze, se pare ca sotul a inteles gresit (sau mai bine zis a calculat gresit varsta Manuelei) - nu s-a vorbit despre posibilitatea inscrierii in clasa pregatitoare a celor nascuti in 2007scuze din nou
Anca, Manu 02.06.2007 si Mihnea 09.04.2009
dicirstea spune:
Oricum...ce spune funeriu se bate cap in cap cu ce face.
Adica el e suparat ca avem cei mai "batrani" scolari si da exemplele celorlalte state cu scoala inceputa pe la 4-5 ani , dar lasa doar 1 an de tranzitie si apoi impune ....n-am cuvinte sa calific..., pai daca e asa categoric, cei nascuti in 2007 ce fac? Exact ce nu vrea el, nu?
Incep clasa 0 la 6 ani si ajung sa termine clasa 1 la 8 ani...
CAPRA CU 2 IEZI
mamica lui Matei Constantin (21.05.2007) si a lui Theodor Cristian (03.06.2009)
MINUNEA MEA;www.flickr.com/photos/11558563@N06/" target="_blank"> A DOUA MINUNE 2, A DOUA MINUNE, MOS CRACIUN 2010
CE AM EU DE OFERIT
www.animalutze.com/umanitare/bb-darius/index.php" target="_blank">Ajutati-l si pe Darius! ; Sa o ajutam pe Georgi sa mearga ; Manu - papusa fara picioare
diana_jors spune:
Am sunat azi si mi s-a spus ca Alex nu poate fi inscris la pregatitoare (fiind nascut in 2007). Dar ca a notat solicitarea mea, ca am dreptate, si ca poate se va reveni in curand cu informatii suplimentare privind situatia noastra (desi, evident, nu poate promite nimic).
Nu stiu ce sa zic, m-a dezumflat complet...