Clasa zero 2012-2013(2)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Mie mi se pare horror treaba cu repartitia aleatoare pe invatatoare. Spre exemplu la scoala unde dau eu copilul e foarte bine cotata o anumita invatatoare - culmea e ca eu nu vreau sa ajunga copilul la ea . Probabil o sa alerg dupa vre-o mamica careia i-a nimerit copilul la invatatoarea la care vreau eu si sa fac schimb.
Dar ce ma fac daca nimereste la o invatatoare care ridica tonul la ei? Ca al meu nu functioneaza daca se tipa. Cum stie calculatorul ce invatatoare se potriveste personalitatii copilului meu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

Anya probabil or sa se faca o multime de transferuri interne ...dupa repartitie, pana e toata lumea multumita si invatatoarele si parintii.

Mergi la inceput

Am sunat acum la linia verde.
Raspunsurile au fost astea:
1. Copil de octombrie 2005 - la alegerea mea clasa 0 sau 1, sfatul inspectorului respectiv e clasa 1 si nu am nevoie de alte acte doveditoare (pregatitoare)
2. Arondarea pe scoli va fi publicata pana in inceperea inscrierilor - 5 martie
3. Pentru ca are un frate mai mare in cadrul unei scoli va avea o "bonificatie" la inscrierea in etapa a doua (dupa ce se termina inscrierea celor arondati).
4. Referitor la repartitia la invatatoare citez "e prematur sa discutam" si dupa inscrieri se va reglementa si asta.

In concluzie, trebuie sa caut pe cineva din zona scolii sa ma ia in spatiu. Dar care e zona scolii?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns matahut spune:

Citat:
citat din mesajul lui anya
[In concluzie, trebuie sa caut pe cineva din zona scolii sa ma ia in spatiu. Dar care e zona scolii?

Anya

Eu am auzit ca acum se lucreaza la modificarea zonelor de arondare. Data fiind scaderea numarului de copii cu fiecare generatie ce vine, unele scoli risca sa aiba prea putini copii (mai ales in zonele de case) si deci sa fie nevoite sa restranga posturi. Nu m-as mira la un moment dat sa se si inchida scoli... chiar in Bucuresti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns natalia_nica spune:

Citat:
citat din mesajul lui roli25

Citat:
citat din mesajul lui usorlili

Citat:
citat din mesajul lui Inaf78

metodologia a aparut. ea se si aplica deja!!! sunt scoli care au inceput oficial inscrierile si in cls 0 si in cls a 1-a.

noi suntem dovada vie: ne am inscris in cls a 1-a, desi de abia in iunie face 6 ani. trebuie sa depui la dosar pe langa actele standard si o cerere (alta decat cea tipizata pe care o primesti de la secretariat) catre director si o adeverinta de la gradinita in care sa se arate ca prescolarul urmeaza in 2011/2012 grupa pregatitoare.

Pai si de ce oare nea Funeriu spunea azi ca inscrierile oficale incep pe 5 martie?

Au inceput inscrierile doar pentru clasa I. Pt. clasa 0 incep la 5 martie.

Nu va suparati, dar cum vine asta? Scrie undeva ca la clasa I se fac incrierile mai devreme??

Mergi la inceput

Nenea inspectoru' a zis 5 martie. Asa e oficial!
Neoficial sunt o gramada de variante...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns deea772 spune:

Nenea "inspectoru" a facut conferinta de presa pe tema clasa pregatitoare.Nu s-a adus in discutie clasa 1 decat la criteriilede varsta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns poohy spune:

Deci - pe Romania Actualitati vorbeste Funeriu.
Eu abia acum am aflat - dar a ascultat sotul un pic - si din cate am inteles, si fimea' poate incepe pregatitoarea anul asta (5 ani si 3 luni in septembrie).

A lamurit chestia cu 20.000 de copii necuprinsi in invatamant - este vorba despre cei care nu erau la gradinita, mai stateau un an acasa si intrau direct in clasa 1, fara pregatire.
Clasa pregatitoare - trecere graduala de la joaca la invatat, uniformizata.

problema spatiilor - mai exista f putine cazuri punctuale care vor fi rezolvate in curand
problema cadrelor didactice - rezolvata; va putea preda orice cadru didactic cu calificare pentru ciclul primar

scoala decide daca cine preia pregatitoarea merge pana in clasa a-4-a sau nu

se va publica un ghid - nu am fost prea atenta - numai pentru clasa pregatitoare sau pentru intreg ciclul primar - care se va da parintilor sa stie ce trebuie sa invete copilul.

cost standard pe elev : 2250ron/elev/an (nu e legat de pregatitoare)

Anca, Manu 02.06.2007 si Mihnea 09.04.2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adialex spune:

Buna mamici! am sunat si eu la tel verde pentru Bucuresti, si am primit urmatorul raspuns la situatia noastra: copil nascut in ianuarie 2006 si care nu urmeaza nici grupa mare si nici pregatitoarea, poate merge fara probleme in clasa I; chiar mi-a recomandat acest lucru; acum urmeaza sa iau legatura cu scoala unde vreau sa inscriu copilul, sa vedem ei ce zic; eu as opta pentru scoala 85, cu toate ca nu suntem arondati acolo;
aveti ceva informatii despre aceasta scoala?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana_jors spune:

Pai da, dar de cei care termina grupa mare si nu pot intra in pregatitoare din limitari de varsta nu spune nimic? :) adica, introduc 20.000 de copii in scoala, si exclud alti cativa mii (nascuti la inceput de 2007) aflati in situatia noastra. Mda.
O sa sun si eu zilele viitoare, mai las lucrurile sa se decanteze, sa fiu sigura ca au mai fost intrebati de ce vreau eu, ca sa fiu sigura ca s-au gandit cumva si la situatia asta si mai sper sa fi gasit o solutie convenabila

Mergi la inceput